Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wywiady, konferecje.
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
czubinho
Konferencja prasowa po trzech kolejkach nowego sezonu ISSOnline Master League.

Pierre Dol-Nique: Trenerze, po okresie przygotowawczym nic nie wskazywało na to, że po pierwszych trzech kolejkach Tuluza będzie miała na koncie komplet punktów. Jak pan to wyjaśni?
Czubinho: Nie wiem czemu pan sądzi, że okres przygotowawczy był dla nas nieudany.. Ja potrzebowałem poznać się z drużyną, zaaklimatyzować się. Na to potrzeba czasu.
P D-N: Czy jest pan zadowolony z nowych piłkarzy którzy przed sezonem zawitali w Tuluzie?
Cz: Tak, ale nie mam zamiaru rozmawiać tylko o nowych piłkarzach. Reszta zespołu mogłaby się obrazić.
P D-N: Dobrze, czyli jak podoba się gra pańskiego zespołu w nowym sezonie?
Cz: Wydaje mi się, że zaczynami tworzyć monolit, mamy już opracowaną taktykę na której będziemy bazować w trakcie sezonu. Poznałem piłkarzy, oni poznali mnie. Wiemy czego musimy od siebie wymagać. W przyszłości może to zaowocować sukcesem.
P D-N: No tak, czy kibice mogą się spodziewać awansu zespołu po 1 sezonie pobytu na zapleczu ligi?
Cz: Odpowiem panu na to pytanie po 34 kolejce. Nie lubię, kiedy dziennikarze nazywają ligi zapleczem. To obraża pozostałe zespoły walczące w tej lidze. Proszę na przyszłość się poprawić.
P D-N: Dobrze, obiecuję poprawę. Dziękuję za rozmowę.
czubinho
Witam wszystkich na pierwszej w tym sezonie konferencji prasowej klubu FC Toulouse. Trener Czubi odpowie na kilka państwa pytań, potem przejdziemy do prezentacji stroju domowego na ten sezon.
W takim razie słucham pytań. Proszę pamiętać o sposobie zadawania pytań: Imie Nazwisko, gazeta bądź radio i wtedy pytanie.

Michał Pol, Sport.pl : To już Pana kolejny sezon we Francji. Szybki awans, potem ciężka walka o utrzymanie w lidze. Czy w tym sezonie zobaczymy skuteczniejszy zespół?
Czubi: Przedewszystkim witam Państwa. Cóż poczyniliśmy pewne kroki co do poprawy naszej gry. Co do skuteczności to leży w gestii napastników. Dysponuję kilkoma znakomitymi snajperami, Raulem, Milito, Llorente i Pogrebnyakiem. Jestem przekonany, że w tym sezonie wszystko będzie wypalać i bramki będą padać jak na zawołanie
Pierre Ballester, L'equipe: Sprowadził Pan tylko dwóch nowych graczy, czy to aby nie za mało, aby móc walczyć o najwyższe cele w ekstraklasie?
Czubi: Dwa, ale za to jakie! Domenico Criscito to znakomity boczny obrońca, takiego właśnie mi brakowało będzie świetnie uzupełniał się z Chedjou czy Ferrari'm. Co do Alou Diarry to lubię silnych pomocników, a Alou spełnia mój warunek. Jest do tego dobrze wyszkolony technicznie i na pewno będzie walczył o 1 skład z najlepszymi.
Emile Besson, Radio Toulouse: Jak Pan postrzega utratę Ronaldinho? Czy jest to wielki cios dla zespołu?
Czubi: Nie, Ronaldinho nie czuł się tutaj dobrze i po pół sezonu chciał odejść. Nie blokowałem mu tego bo wiem, że dla takiego piłkarza gra która nie sprawia przyjemnośći to nie gra.
Włodzimierz Szaranowicz, TVP: Panie Tomku a jak idą przygotowania do sezonu?
Czubi: Staram się nie przemęczać naszych zawodników. Jak narazie zagraliśmy 4 sparingi. Kolejno z Lechem Poznań(3-0 Raul Raul Raul), Bragą(4-2 Pogrebnyak, Sissoko, Diarra, Simplicio), Interem Mediolan(1-1 Raul) i TP Mazembe(4-1 Milito Milito Llorente Chedjou). Wyniki są zadowalające. Formą błyszczy Raul, jest to bardzo miłe ponieważ to szczególnie na niego liczę w tym sezonie.
Nie ma więcej pytań? Dziękuję za konferencję. A za chwilę prezentacja stroju domowego na III sezon ML.

Jak widzimy sparing z Interem nie miał na cel tylko sprawdzenia formy, ale doszło we Włoszech do podpisania kontraktu z firmą Pirelli, której logo będzie widnieć na koszulkach Toulousy przez ten sezon.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.