Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co dalej z ISSOnline.
board.issonline.pl > Issonline.pl > Strona oraz Forum
Orange_91
Drogie dzieci, ostatnimi czasy wasz wujek Orange niewiele udziela się na forum, ale to nie oznacza, że aktualny stan naszej strony oraz forum jest mu zupełnie obojętny. Jak nie trudno zauważyć strona od kilku lat jest w kryzysie (modne dzisiaj słowo) i dlatego też pomyślałem, że można by spróbować jakoś temu zaradzić. Jedną z głównych przyczyn takowego stanu rzeczy jest zapewne fuszerka jaką odwalają panowie z KONAMI od roku 2008. Wystarczy spojrzeć na garść statystyk w tym dziale: http://board.issonline.pl/index.php?showforum=75

PES 08 1135 tematy
PES 09 1184 tematy
PES 10 548 tematy
PES 11 245 tematy

Na 3 i 4 nie należy patrzeć bo to archiwa niepełne. Statystyka PES12 jest jeszcze gorsza, w ogólnym dziale mamy 15 tematów a w dziale edycji 2...

No i właśnie po to zakładam ten temat, abyście Wy drodzy użytkownicy podali swoje propozycje rozwoju forum i dania mu porządnego kopniaka w tyłek, aby chociaż choć troszkę zaczął przypominać stare dobre IO... Wraz z Timakiem wpadliśmy pewien pomysł, a mianowicie chodziłoby o lekką modyfikację tematyki serwisu, która polegała by na tym, że nie byłby to tylko serwis o PESie, ale ogólnie o grach sportowych. Bo jak widzimy aktualnie strona główna nie istnieje, prawie wszystkie newsy z roku 2010 mieszczą się na jednej stronie, forum to tylko liga w starego poczciwego PESa6 a reszta porasta po prostu pajęczyną. Ja miałbym takie propozycje przekształcenia forum i strony:

Serwis o grach sportowych:
1. Głównie PES, FIFA, NBA, ale także nowości o innych mniej popularnych grach.
2. Liga w PES6 i jak się da to w FIFE oraz nowsze PESy.

Serwis o grach piłkarskich:
1. Głowna tematyka to PES i FIFA.
2. Liga w PES6 i jak się da to w FIFE oraz nowsze PESy.

Zostawić jak jest dzisiaj.

Dodaje sondę, ale proszę o wypowiadanie się w tym temacie. Oczywiście można dodawać swoje propozycje. Ten temat to nic wiążącego, chcemy sprawdzić ile osób interesuje się jako tako serwisem i jak widzi jego przyszłość. Dlatego też zapraszam do mądrej i rzeczowej dyskusji. smile.gif
kksm
Na forum wróciłem po dłuższej przerwie więc mogę się co nie co wypowiedzieć na temat tego forum, kolejnych części PESa i FIFY oraz samych użytkowników.

Sama stronka moim zdaniem powinna dotyczyć 6 części kopanki od KONAMI ale i uwzględniać dobrą FIFĘ (najnowszą). Co do nowszych PESów od czasów PESa 6 myślę, że nie warto zbytnio zawracać sobie tym głowy, ale może dla każdej części która wychodzi zrobić 1 swobodny dział w którym będą przeróżne tematy na temat nowszych kopanek. Powinniśmy się skupić na 6 części i dopieścić ją na tym forum udostępniając wiele działów (edycja, liga, ogólnie, problemy itp.) i tak w zasadzie jest teraz. Można by jedynie bardziej wyodrębnić poszczególne rzeczy i ładnie posegregować. Co do FIFY, która moim zdaniem jest grą dobrą warto stworzyć dla niej oddzielne miejsce na tym forum i również udostępnić użytkownikom kilka praktycznych działów, w które warto będzie zaglądać.

Atmosfera na forum moim zdaniem jest coraz lepsza, choć to nie to samo co było daaaaaawno temu. Widać jednak, że relacje pomiędzy forum, a użytkownikiem oraz użytkownikiem a użytkownikiem są już całkiem dobre i przyjazne. Miło się tu wchodzi, rozmawia i wymienia opinie na temat różnorakich rzeczy dotyczących PESa lub nie.
Jest jednak wielu użytkowników, którzy skutecznie uprzykrzają życie adminom, moderatorom oraz samym użytkownikom czyt. całemu forumowemu społeczeństwu, ale tak będzie zawsze i ma to miejsce na wieeeeeelu innych forach. Tutaj należą się podziękowania dla lukasz'a44, Orange'a 91, Bakel'a, ale i wielu innych osób, którzy ogarniają ten chaos.

Wdrażane są fajne nowe pomysły typu ML Online, patmakerzy wydają nowe dodatki, czego chcieć więcej...

hmmm może tego aby wchodziło się na to forum z uśmiechem na twarzy, korzystało się z niego z uśmiechem na twarzy i wychodziło z niedosytem, że już trzeba wychodzić smile.gif

Co do strony www.issonline.pl której częścią jest to forum myślę, że warto odświeżyć dział download i przeczyścić/usunąć niektóre zbędne działy oraz dodać nowe wnoszące coś świeżego elementy na stronie.

Pozdrawiam
kksm

B@rt
Serwis o grach piłkarskich to chyba najlepsze rozwiązanie. Edycja gier z serii FIFA stoi na dość wysokim poziomie, więc można by o tej grze porozmawiać na forum. Zgadzam się z kksm w kwestii działu dla PESa 6, bo to bezapelacyjnie najpopularniejsza część gier piłkarskich od KONAMI. Zgadzam się też z tym żeby odświeżyć dział download . Przydałyby się też newsy na stronie głównej co do nowych dodatków(twarzy, stadionów itp.).
mcraczek
Moim zdaniem przedewszystkim należałoby zmienić layout strony gdyż prezentuje "poprzednią epokę". Serwis powinien traktować o wszystkich grach sportowych PES, FIFA, NBA, NHL itd. Tylko czy znajdą sie newsmani bo tematyka wszystkich gier sportowych to byłoby duże przedsiewzięcie...
JustMe1987
Moim zdaniem wystarczy zeby jedna osoba w miare regularnie zagladala na evo-web i wrzucala newsy o dodtkach ktore tam sie ukazuja a to juz bardzo ozywi strone glowna. Mozna poswiecic tez jakas czesc strony i forum Fifie ktora jest godna produkcja. Nowymi PESami nie ma sie co zajmowac. Grupa patchamakerska nam nie wzrosnie bo trudno oczekiwac zeby nagle mlodzi zaczeli sie interesowac tworzeniem dodatkow do gry z 2006. Pielegnujmy za tym tych ktorzy sie nam ostali. Wzbogacajmy strone newsami z evo web i dobrze byloby zeby kazdy dodatek mial swoj odnosnik do tematu z nim na forum. Wtedy moznaby pomagac w instalcji badz go dopieszczac i o nim dyskutowac. Sercem issonline jest liga i tak juz chyba pozostanie. W okol niej powinno sie skupiac najwiecej dzialan. Newsy, dodatkowe rozgrywki, konkursy na bramki itd.

Mysle ze jesli czesc z tych sugestii ujrzy swiatlo dzienne to i tak bedzie lepiej od tego marazmu w ktorym tkwi zwlaszcza glowna od wielu miesiecy.
norek
Witam. Gadałem na ten temat z sianeckim kilka tygodni temu. Według mnie nowy layout to jest to od czego powinno się zacząć. Świeżość, a co za tym idzie ciekawość użytkowników co nowy wygląd strony przyniesie.
Druga kwestia to tematyka strony, jakby inne gry piłkarskie zagościły to raczej niebyłby problem a wręcz przeciwnie, zebranie fanów gier "kopanych". Tylko teraz kwestia najważniejsza, ludzie którzy pomogą ów efekt uzyskać. Lay, kod raczej wiadomo ale rzetelni ludzie do prowadzenia newsów, forum- to problem największy.
Bakel
Panowie, najchętniej widziałbym dalece idącą integrację forum i downloadu ze stroną główną. To użytkownicy forum tworzyliby zawartość serwisu. Zadaniem moderatorów byłoby tylko wytypowanie postów, które mają znaleźć się na głównej.
Jakie są plusy takiego rozwiązania? Przede wszystkim interfejs - jasny i czytelny dla wszystkich, gdyż przeważająca większość użytkowników wie jak pisać atrakcyjnie wyglądające posty, wrzucać obrazki itp. Druga sprawa, dużo większe zaangażowanie użytkowników. Zgodnie z powiedzeniem "co dwie głowy to nie jedna", rzesza klikudziesięciu kontrybutorów, aktywnie działających na forum ma znacznie większy potencjał niż 2-3 newsmanów.

Minusy? Zasoby ludzkie, chęci, możliwości zmian. Chodzi głównie o odświeżenie strony oraz integrację. Jeżeli siano czy tV2 będą mieli czas, chęci, zapał to takie wykonanie strony jest możliwe.
Orange_91
CYTAT(norek @ Jan 2 2012, 10:30) *
Druga kwestia to tematyka strony, jakby inne gry piłkarskie zagościły to raczej niebyłby problem a wręcz przeciwnie, zebranie fanów gier "kopanych". Tylko teraz kwestia najważniejsza, ludzie którzy pomogą ów efekt uzyskać. Lay, kod raczej wiadomo ale rzetelni ludzie do prowadzenia newsów, forum- to problem największy.

I tutaj jest sedno problemu, ludzie... Aktualnie nie widzę nikogo kto chciałby pomóc w rozwoju forum.

CYTAT(Bakel @ Jan 2 2012, 10:51) *
Panowie, najchętniej widziałbym dalece idącą integrację forum i downloadu ze stroną główną. To użytkownicy forum tworzyliby zawartość serwisu. Zadaniem moderatorów byłoby tylko wytypowanie postów, które mają znaleźć się na głównej.
Jakie są plusy takiego rozwiązania? Przede wszystkim interfejs - jasny i czytelny dla wszystkich, gdyż przeważająca większość użytkowników wie jak pisać atrakcyjnie wyglądające posty, wrzucać obrazki itp. Druga sprawa, dużo większe zaangażowanie użytkowników. Zgodnie z powiedzeniem "co dwie głowy to nie jedna", rzesza klikudziesięciu kontrybutorów, aktywnie działających na forum ma znacznie większy potencjał niż 2-3 newsmanów.

Minusy? Zasoby ludzkie, chęci, możliwości zmian. Chodzi głównie o odświeżenie strony oraz integrację. Jeżeli siano czy tV2 będą mieli czas, chęci, zapał to takie wykonanie strony jest możliwe.

Pomysł dobry, ale o ile pamiętam był już nawet specjalny dział, w którym użytkownicy mieli wrzucać jakieś nowe dodatki a potem to miało ukazywać się w newsach i jak wiemy nic z tego nie wyszło... Chyba nawet nikt tam nic nie napisał.

Jeśli ktoś chce pomóc w budowie strony to niech pisze w tym temacie. Ja osobiście nie mam tyle czasu jak wtedy kiedy grałem w lidze online i robiłem patche, ale jakiś news co jakiś czas postaram się napisać kiedy siano naprawi mój panel newsmana, z tym że raczej o FIFie aniżeli o PESie. Zrobiłem temat z naborem do newsmanów i co? Zgłosiły się dwie osoby. Milerinho newsów ligowych i Czubinho napisał, że może coś skrobnąć. Nie chodzi tutaj o pomoc w stylu siedzenia 24h na dobę na forum. Tylko w wolnym czasie coś napisać raz na jakiś czas tydzień, dwa albo trzy. Nie możemy przecież zamieszczać 10 newsów dziennie na forum bo nikt tego nie przeczyta. Jeśli chodzi o forum wielu starych użytkowników już się nie udziela, np. w grupie moderatorów/adminów widnieją osoby, które nie były tutaj od roku...

Postaram się w niedługim czasie przedstawić swoją propozycję zmian kategorii na forum.
lukasz44
Również się wypowiem:

Dla mnie tak jak pisze Norek, JustMe czy Bakel podstawą jest zmienienie wyglądu i strony głównej i forum.
Na głównej do zmiany jest baardzo dużo, na forum zaś przydałaby się inna kolorystyka.
Odświeżenie wyglądu, usprawnienie strony to podstawa. Ostatnio gdy rozmawiałem z sianem mówił że zrobiłby jakąś metamorfozę ale na to potrzeba czasu. I to jest właśnie problem.

Ważne byłoby też to aby jeszcze bardziej usprawnić tryb ligi na ISSOnline, bo to jest obecnie nasz największy pożytek który przyciąga tu ludzi.

Sam postaram się również tak jak inni dodawać jakieś newsy, a to odnośnie ligi, a to edycji pesa jako że często zaglądam co się dzieje na Evo-Web.

Pomysł z włączeniem innych gier sportowych również jest ciekawy, choć żałuję że sam nie pomogę bo narazie sprzęt mi na to nie pozwala smile.gif Znaleźć kilku zapaleńców który ogarnialiby NBA, NHL czy NFL byłoby czymś fajnym...

Choć z drugiej strony strona tylko o grach piłkarskich też jest ok. Edycja Fify jest na dość wysokim poziomie (choć nie u nas na forum xD) PES 6 wiadomo, pes 2012 na Evo też dzieje się dużo. Więc gdyby to wszystko połączyć również wyszłaby fajna mieszanka.

Obecnie forum idzie w dobrym kierunku, wraca radość z gry w pesa i ruch na forum nie tylko w dziale ligowym co jest ważne. Teraz kolejny krok należy do siana i tV2 tak jak pisał Bakel.

Oby coś z tego wyszło.
niCejOke
Zgodzę się z przedmówcami że layout strony,design musi ulec zmianie. Na temat tematyki strony myślę, że nie wypada rozszerzać o inne dyscypliny gier, ISS zajmuję się piłkarskimi seriami więc ewentualnie o FifE można rozszerzyć. News typowo o jakiś dodatkach do róznych serii PES'a czy FiFy. Relacje z większych E-Sportowych turniejów, które odbywaja sie na arenie polskiej i światowej. Nowych patchach itp.

Odnośnie forum mnie się bardzo podoba jest przejrzyste czytelne i coraz trudniej ogarnąć wszystkie wątki bo tyle postów ;P myślę że priorytetem jest główna strona to z niej powinno nam przybywac członków do społeczeństwa i to ona musi zachęcać smile.gif

Grałem kiedyś "profesjonalnie" w Call Of Duty 4 i ważne ciekawe mecze były transmitowane na internetowej E-sportowej TV (headshot.tv) Mam tam paru znajomych więc może udało by mnie się załatwić transmisje LIVE z meczów na szczycie np. finał pucharu ligi.

W newsach mozna też opisywać szlagiery z naszej MLO wink.gif to tyle ;p
Witu
Wypowiem się i ja forum i stronę przydałoby się "odświeżyć" ponieważ trochę wygląda staromodnie (?). Fajnym pomysłem jest to aby był to serwis o grach sportowych, a może pójdziemy dalej może będziemy też wypisywać newsy ze świata sportu ? Myślę że to nie głupi pomysł, co do Master League online w pes 6 to bardzo dobra inicjatywa jednak, z tego co wiem w Korei jest projekt gry WEO - Weening Eleven Online czyli nic innego jak pes online z grafiką z nowszych pesów jednak z silnikiem gry z pes 6 ( podobno ) będzie to zapewne odpowiednik Fify online ( jednak cała gra to zerżnięta Fifa 06 ) a tu miała by być grafika nowsza a silnik ten sam co w pesie 6, oczywiście to nie jest potwierdzone, ale patrząc na gameplay ( jest i nawet lamka biggrin.gif) i ruchy zawodników to są one praktycznie identyczne jak w pes6 wiadomo nic nam nie zastąpi poczciwej 6, ale projekt zapowiada się ciekawie poniżej podam linki do gameplayów i myślę że jakby gra była godna uwagi to można by także i do tej gry organizować ligi, puchary etc. gra ma być za darmo do pobrania więc tylko czekać na taki projekt(możliwe że na rynek europejski dostanie się to już w tym roku). Wydaje mi się że to może być przyszłość Issonline tak z mojego punktu widzenia. Tylko pytanie czy ktoś by się tym zajął ?

A o to linki
WEO - Gameplay
Gameplay HD Part 1
Gameplay HD Part 2
Cooltys
Gry piłkarskie z naciskiem na PES6. Jeżeli chodzi o pomoc w zakresie filmików promocyjnych czy generalnie związany z YT to służę o ile będzie czas:)

Pozdrawiam !
Becky
Witam po bardzo długiej przerwie. Z tego co widzę to bardzo dużo się zmieniło na forum, niestety są to negatywne zmiany i tego nie da się ukryć. Kilka dni temu natchiony sentymentalnymi wspomnieniami postanowiłem odwiedzić, a raczej przejrzeć od deski do deski niegdyś odwiedzane przeze mnie forum.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, a jednocześnie ogromnie zmartwiło to bardzo niska aktywność użytkowników. Owszem są tematy odwiedzane i w miare na bieżąco komentowane, jednakże w porównaniu do konkurencyjnego pesleague, issonline wypada blado, tudzież konkurencją nie przejmowałbym się, gdyż tam jest burdel nieziemski, ponadto ogólne cwaniactwo i mega nieprzyjemna atmosfera, a te wszystkie wnioski wyciągnąłem raptem po godzinie przebywania, tak więc pesleague umywa się do poczciwego issonline, które 2-3 lata temu miażdżyło atmosferą, mam nadzieje że tak też będzie w niedalekiej przyszłości, a wszelkie zmiany które nastąpią będą owocowały powrótem do lat świetności forum.
Nie chciałbym wypisywać co jest nie tak , co do poprawy itd, bo nie jestem na bieżącą, a z tego co czytam poprzednicy wszystko sumiennie wypisali, tak więc pozostaje mi się przyłączyć do ich propozycji, gdyż są bardziej na bieżącą, a każdemu leży dobro forum. Od siebie dodam tylko, że w mojej opini powinno być więcej osób odpowiedzialnych za rozwój stronki, niekoniecznie modów, ale więcej newsmanów zdecydowanie wpłynęło by na korzyść forum i nie można zrażac się,że kiedyś podobny pomysł nie wypalił, layout forum nie jest zły, tudzież lekkie zmiany i lekka segregacja poszczególnych działów z pewnością wpłynęła by na korzyść. Co do tematyki to uważam , że powinna ona obejmować zarówno Fife jak i Pes`a, zdecydowany stop fanboyom, którzy są zapatrzeni w kopanke od Konami, a nie oszukujmy się Japońce z roku na rok pogrążają serie, pomimo iż gra się z sentymentu to już nie ma tego funu co kiedyś, ponadto można by nieco bardziej rozwinąć wątek NBA od 2k, gdyż seria ta prężnie się rzowija i znacznie przewyższa poziomem gry piłkarskie. Całą moją wypowiedź podsumuje tym, iż aby forum prosperowało lepiej niż ma się to ostatnio, admini ( bo wbrew pozorom także od nich dużo zależy) powinni szukać ludzi na prawde kreatywnych, którzy byli by w stanie pociągnąc poszczególne działy. Owszem to jest także zadanie dla odwiedzających użytkowników, nie wydaje mi się żeby było tak jak dawniej, ale na pewno może być lepiej niż jest teraz i szczerze na to liczę.
zibii75
Nie będę oryginalny i mały lifting stronce by się przydał.

Co do pomysłu o inne gry to jestem za Fifą, choć w nią nie gram, jednak patrząc globalnie to teraz wiedzie ona prym na rynku kopanek a co raz nowsze Pes-y to chyba porażka jak dla mnie i tak zwani Pesowcy uciekają właśnie w kierunku FIFY. Założenie ligi Fify na pewno rozruszałoby foru ( oczywiście muszą się znaleźć na stronie wszystkie dodatki i nowości z tym związane).

Co do nasze 6-tki to może nawiązać współprace z jakąś inną ligą „mniejszą”, gracze, którzy czekają na miejsce w ISS, aby się dostać z ławki rezerwowej mogliby sobie tam zagrać ( pewne osoby z naszej ligi prowadzą takie rozgrywki). Było by to z jednej strony testem dla nowych graczy( czy są sumienni, co do gry i terminarzu) a z drugiej częściej będzie odwiedzane przez nich ISS a nie tylko przy zapisach i na koniec sezonu wyczekując czy ktoś zwolni miejsce. Widząc jak formuła LM prężnie weszła w nasze szeregi nowy sezon pewnie nie obędzie się bez 3 ligi, a w ten sposób mielibyśmy sprawdzonych graczy.

Za dużo to nie nawymyślałem, ale ostatnio jestem w dole.sad.gif Jak co zaświta to jeszcze napisze)

Pozdrawiam

zibii75

Jason Bourne
Czas przyszedł na moje zdanie w kwestii "what about issonline". Wydaje mi się, że stworzenie ligii w Fife byłoby świetną sprawą. Osobiście ostatnią przed zaangażowaniem w ML, grywałem i to dłuższy czas w F11 i F12 i naprawdę o wieki przerastają te części Pesa 11 i 12. Warto byłoby stworzyć taką stronkę o tej grze, która obecnie bryluje jeśli chodzi o sportowe gry. Co do innych zmian hmmm, nie od razu Rzym zbudowano, najpierw należy myślę, że skupić się na fifce oraz zmienić design strony, ponieważ troszkę zalatuję PRL. Mdłe kolory, wszystko jest takie same, każdy dział jest identyczny, więc odświeżenie na pewno przyda się. Warto stworzyć działy dla fanów NBA, w którą również lubię grywać. Świetną innowacją było stworzenie nowego trybu w lidze internetowej, który wygląda na to, że sprawdzi się. Dlatego należy jeszcze bardziej go rozwijać, wprowadzając kolejne innowacyjne pomysły jak : realistyczne budżety, możliwość wyboru wyższej formy u siebie, bo jak wiadomo na własnym podwórku jest się groźniejszym rywalem niż na wyjazdach. Myślę, że ciekawą sprawą byłoby stworzenia shoutboxa na głównej stronie, który umożliwiłby integrację i łatwiejszy sposób porozumiewania się i myślę, że w ten sposób mniej byłoby roboty dla modów, którzy nie musieliby usuwać powielających się tematów/ złych postów. Ale tak jak Orange napisał najtrudniej będzie zmobilizować grupę osób, solidnych, sumiennych i mających czas nad czuwaniem na forum. Jeśli coś mi zaświta napiszę jeszcze.
GooFy
Ja uważam, że żadna zmiana tematyki strony nie powinna mieć miejsca. Issonline to Issonline goddamit. Żadnej Fify. Załóżcie sobie FIFAonline rolleyes.gif Wg mnie potrzeba więcej newsów na głównej, z dodatkami do szóstki głównie, do czego sam się zgłaszam. Potrzeba zrobić coś w kwestii patchmakerów, myślę tu o jakichś tutorialach - istnieje możliwość wychowania młodego pokolenia.
Stuart17
Jeśli o mnie chodzi, to uważam, że najlepiej postawić przede wszystkim na to, co mamy najlepsze, czyli PES6. Cały czas powstają nowe dodatki, które można umieścić jako newsy, by trochę ożywić stronę główną. Nasza scena edytorska też do końca nie umarła, a to ważne. Myślę, że można by wspólnie zająć się naszym Databasem Ekstraklasy, bo potrzeba odświeżyć statsy, ze względu chociażby na to, że mamy aktualnego patcha z naszą rodzimą ligą.

Jeśli chodzi o inne działy to na pewno rozgrywki online nie potrzebują zmian, bo wyróżnia się dużym zainteresowaniem.

Tematy innych gier piłkarskich, też nie są złym pomysłem, biorąc pod uwagę, że nowe wersje FIFY mają swój poziom. Niedługo na rynku pojawi się też FIFA Street 2012, co również powinno przyciągnąć uwagę osób na forum.

Podsumowując, to ostatni okres na ISSOnline i tak nie był taki zły, jak jeszcze bywało całkiem niedawno i forum trochę się ożywiło. Mam nadzieję, że to nie chwilowa zmiana i pójdzie to dobrym kierunku i jeszcze wróci choćby cień dawnych, dobrych dni tej strony.
Becky
GooFy z twoim podejściem do sprawy przewiduje rychły upadek issonline. No sorry , ale nie widzisz co się dzieje teraz, nie zdajesz sobie sprawy, że bez sporych zmian portal będzie coraz bardziej się pogrążał ?
szejk
CYTAT(GooFy @ Jan 4 2012, 20:20) *
Ja uważam, że żadna zmiana tematyki strony nie powinna mieć miejsca. Issonline to Issonline goddamit. Żadnej Fify. Załóżcie sobie FIFAonline rolleyes.gif Wg mnie potrzeba więcej newsów na głównej, z dodatkami do szóstki głównie, do czego sam się zgłaszam. Potrzeba zrobić coś w kwestii patchmakerów, myślę tu o jakichś tutorialach - istnieje możliwość wychowania młodego pokolenia.

heee jakie młode pokolenie? w pesa 6 graja jeszcze tylko pasjonaci tej gry, bo fify 11 i 12 to jest piłka nozna na kompie!to forum juz dawno upadło. jak ktos chce je ratowac to rzeczywiscie musi isc w inna strone jak tylko pes6.

GooFy
CYTAT(Becky @ Jan 4 2012, 21:11) *
GooFy z twoim podejściem do sprawy przewiduje rychły upadek issonline. No sorry , ale nie widzisz co się dzieje teraz, nie zdajesz sobie sprawy, że bez sporych zmian portal będzie coraz bardziej się pogrążał ?

Pytanie tylko czy chcemy mieć zgraną paczkę pasjonatów konkretnej gry i miłą atmosferę na forum, czy bandę dzieci które rejestrują się po to żeby zadać pytanie w stylu "Jak wgrać twarz Ronaldo do Fify" po czym zaprzestają wszelkiej aktywności na forum.
Becky
Akurat w tej kwestii się z Tobą zgodzę. Poziom inteligencji na większości forach nie przekracza średniej dzieciaka z podstawówki, jednakże z drugiej strony jakby nie spojrzeć coś trzeba zrobić w kwestii dalszego rozwoju, jak kolega wyżej wspomniał wiele ludzi bądź co bądź starego pes`a 6 odstawiło już na półeczke z antykami, więc skupianie się tylko na tymże tytule było by ogromnym błędem, gdyż każda seria się rozwija, toteż forum powinno iść z biegiem czasu. Uważam, iż mimo wszystko powinno znaleźć się miejsce dla serii FIFA, jest wiele osób które gustują w produkji EA, więc dajcie ludziom szanse do wspólnej zabawy, niekoniecznie w Pes`a, ale dla odmiany także i we Fife. Pozdrawiam.
Orange_91
Jeśli zostaniemy tylko przy samym PESie6 staniemy się niszową stroną (którą już chyba jesteśmy) i po jakimś czasie IO w ogóle zniknie. PES6 ma już ponad 5 lat i wiele osób już w tę grę nie gra. Pozostali tylko pasjonaci, którzy mają do niej sentyment. Nie ma co liczyć na nowych użytkowników i grupy patchmakerskie. Musimy zrobić coś więcej niż PES6... Taki jest moje zdanie.
E 9
Co dalej? Nie wiem czy komuś to wcześniej przeszkadzało, ale odświeżyłbym "skórkę" forum. To na dobry początek...

Co z tematyką forum? Przede wszystkim skupiłbym się na Pro Evo, to jest kolebka tego forum i tak powinno zostać. Brakuje nowości, a wystarczy częściej zaglądać na chociażby evo-web, gdzie życie i twórczość nadal się mniej lub więcej rozwija. Problem jednak tkwi w odnalezieniu nowych newsmanów, którzy poświęciliby trochę czasu na "szperaczkę".

Co do dodania? W sumie nie wiem... FIFA to FIFA, PES to PES. Można stworzyć jakiś "mini" dział dla fanów gry od EA Sports, ale bez przesadyzmu.

Co jeszcze? Zabraliście mi "Zbiór Statów z E-sy", a miałem zamiar coś z tym działem ruszyć w wolnym czasie... unsure.gif

wink.gif
czubinho
A ja jestem przeciwny "odświeżaniu stronki" gdyż ta jest bardzo ładna(nie wiem co jest w niej złego) a co najważniejsze - przyzwyczaiłem się do tej i ciężko by mi było dostosować się do innej. Co do tematyki to uważam, że dobrym pomysłem jest dodawanie co jakiś czas nowinek(ryjki,ubranka,trzewiczki) związanych z Pesem(nie tylko 6, chociaż raczej te byłyby najczęsciej pobierane). Ale widzę, że to już zaczęło mieć miejsce na głównej wink.gif
Tematem przewodnim na forum powinna zostać Master League, przecież to nowy innowacyjny pomysł w polskiej społeczności Pes. I tym trzeba się chwalić. Jak się nam znudzi(nie sądzę, że to nastąpi szybko) to znajdziemy inny, jeszcze lepszy pomysł na rozsławienie ISSOnline.
siano
Dajcie mi jednego grafika i jednego programistę (php lub html/css). Z góry dziękuję smile.gif
Orange_91
Jakbyś mógł to odpowiedz na gg. biggrin.gif I tak na marginesie trzeba zrobić coś z tym nibylogiem bo się konta same z siebie "psują".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.