Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niebawem początek sezonu- Wasze opinie, szanse i typy...
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Dział prasowy
lukasz44

Dziś dzień bardzo świąteczny, ale postanowiłem wstawić ten artykuł właśnie teraz przy okazji życząc wszystkim ligowcom ISSOnline

"Wesołych i Pogodnych Świąt
oraz
oby nowy 2012 rok był jeszcze ciekawszy zarówno
dla każdego prywatnie jak i dla nas jako społeczności.
"

Najpierw kilka słów wstępu:
Jako pierwsi w Polsce i to na tak dużą skalę postanowiliśmy zorganizować rozgrywki w Master League Online , pomysł innowacyjny który miał zmienić całkowicie podejście graczy do rozgrywki, kontaktu z innymi i powrotu do bawienia się naszą "szósteczką" kosztował nas bardzo dużo poświęcenia i pracy. Począwszy od stworzenia patcha aż po całą infrastrukturę rozgrywek MLO. Ale teraz z pełną dumą możemy powiedzieć że projekt jest już w 50% udany. Powróciła radość (co widać po mini-turniejach oraz aktywności na forum) oraz chęci do rozgrywania meczów. Wiele osób zrezygnowało, wiele postanowiło dołączyć do ligi. Razem jest nas obecnie 34 co jest i tak bardzo dobrym wynikiem gdyż nie chodzi tylko o ilość ale też o jakość, być może nawet mniejsza grupa będzia łatwiejsza do okiełznania smile.gif o co się postaramy jako opiekunowie.

Postaramy się wytepić wszelkiego rodzaju nieczyste zagrywki (w poprzednich dwóch sezonach było sporo takich sytuacji) oraz zachowania a'la "lamerski styl" . Projekt MLO miał nas zbliżyć do tego co działo się na stronie w roku 2008 gdy startowaliśmy z ligą na ISSOnline, wszyscy wtedy bawili się grą, kontakt był nie tylko przed i po meczu ale każdy rozmawiał ze sobą jak równy z równym. Obecna sytuacja jest tym czego oczekiwaliśmy, oby podczas sezonu nic się nie zmieniło a wtedy będzie już po prostu bajka.

Unikajmy kłótni o pierdoły, starajmy sie grać ładnie i przyjemnie dla oka a wtedy każdy będzie nas szanował - przykłady z poprzednich sezonów (choć nie tylko u nas, w każdej lidze jest podobnie) pokazują jak łatwo przykleić sobie etykietkę a jak ciężko ją potem odkleić nawet starając się i próbując wszystko załagodzić. Tak się nie da, każdy jest równy czy to I-ligowiec czy gracz z zaplecza najwyższej klasy rozgrywkowej.

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć że dzięki grze w tej lidze poznałem kilka naprawdę ciekawych osób z którymi nadal utrzymuję kontakt mimo że nie grają już z nami od bardzo dawna ale da się z nimi pogadać nie tylko o pesie a o wszystkim.

Wracając do MLO:
Transfery przyniosły nam wiele pozytywnej energii i dostarczyły emocji co cieszy, gdyż nie byliśmy pewni czy to wszystko wypali tak jak chcieliśmy.

A liczba 300 dokonanych transferów robi wielkie wrażenie ! Widać że większości z nas zależy nie na nagrodach, nie na jak największej ilości punktów lecz na fantastycznej zabawie i atmosferze którą każdy chce tworzyć.

Planujemy bardzo dużo ciekawych inicjatyw (m.in turniej Euro 2012, T-Mobile Ekstraklasa, LM, Liga Europejska i wiele wiele innych) więc będzie w co grać, oby tylko byli chętni.

Warto wspomnieć też o tym o czym pisał Bakel, jak każdy widzi na forum pojawiło się sporo reklam, a wszystko po to aby wysupłać jakąś kaskę na dodatkowe środki m.in na nagrody dla najepszych ligowców (co jest tradycją na stronie) więc prosimy aby każdy w miarę możliwości klikał na odnośniki dzieki czemu wspomoże serwis smile.gif

Garść ciekawostek odnośnie transferów (dzięki Ferat za spis):

TOP 10 najdroższych transakcji:
Ronaldinho Free WBA 40 000 000
Martins Rubin Werder 26 100 000
Van der Vaart Tottenham Celtic 22 000 000
Quaresma Besiktas Wolfsburg 19 000 000
Rannocchia Inter Panathinaikos 18 000 000
Cassano Milan Zaragoza 17 600 000
Cardozo Benfica Marsylia 17 000 000
Adil Rami Valencia Hannover 16 100 000
Walcott Arsenal Blackburn 16 000 000
Podolski Koeln Fenerbahce 16 000 000

TOP 10 najtańszych transakcji:

Wolski Legia WBA 100 000
Kosicky Catania Panathinaikos 300 000
Grzelczak Widzew Fenerbahce 400 000
Bruno Martins Feyenoord Celtic 450 000
Aruna Dindane Free Zaragoza 500 000
Gilberto Silva Gremio Braga 900 000
Grosso Juventus Mainz 900 000
Sharonov Rubin Celtic 900 000
B.H. Riise Fulham Wigan 1 000 000
Kezman BATE Twente 1 000 000

CYTAT
Wstęp za nami, teraz czekamy na wasze komentarze odnośnie ML, Waszych szans oraz Waszych faworytów w rozgrywkach I i II ligi.
Gorąco zapraszamy do dyskusji !
Jason Bourne
Wypowiem się odnośnie 2 Ligii. Jestem nowym graczem, jednak patrząc na grę w ostatnich 2 turniejach i oczywiście skład kandydatami do awansu są: Zdecydowany kandydat to Milerinho i jego Mainz.
Pozostałą 2 to Justme 1987 i Zibi.
PS Mam nadzieję, że liga jak najszybciej ruszy smile.gif
gapa
wedlug mnie glownym faworytem do awansu w II lidze jest miler, powalcza rowniez witu i nicejoke. choc napewno ktos inny rowniez zablysnie i zaskoczy wszystkich.
WKS
No widzę, poziom wrażen i emocji skleciliście w dwóch zdaniach... Tylko klawiatury nie spalcie...

Edit nastąpi jutro lub jeszcze dzisiaj... zależy wink.gif
Witu
Według mnie w II lidze nie ma faworyta do awansu. Każdy zbudował drużynę na tyle na ile mógł i każdy stoi na równych prawach i wymienianie tutaj kto jest faworytem do awansu w tej chwili nie ma sensu bo takowych faworytów w tej chwili według mnie nie ma. Jeżeli chodzi o I lige w której nie będę występował to tak samo uważam po rezygnacji Snajpera nie ma jednoznacznych faworytów do zdobycia Mistrzostwa czy też spadku każdy może spaść lub każdy może się znaleźć na I-ligowym podium. Podsumowując według mnie walka o awanse i utrzymania no i rzecz jasna o Mistrzostwo będzie się toczyć do ostatniej bądź przed ostatniej kolejki i myślę że dobrze byłoby dla ligi jakbyśmy nie wiedzieli wszystkiego na parę kolejek przed końcem sezonu. Tak więc pozostaje mi życzyć wszystkim powodzenia i strzelania pięknych bramek w nadchodzącym sezonie wink.gif.
woodi
Ja swoje szanse oceniam cieniutko :/ gdyż ekipa nie trafiła mi sie dobra a przeciętna :/ przeprowadziłem kilka transferów z których srednio jestem zadowolony gdyz nie miałem za dużo czasu by lepiej wybierac zawodników do kupna no ale najbardziej jestem zadowolony z Gallasa i Bassonga moich nowych obrońców reszta to średnio mi przypadła do gustu :/ największy zawód sprawił mi Heskey gdyż liczyłem że bedzie kluczowym i podstawowym napastnikiem mojej drużyny ale przeliczyłem sie bardzo :/ w tym sezonie moje założenie jest jedno , aby utrzymac sie w I lidze to bedzie wielkie sukces jak dla mnie biggrin.gif faworytem dla mnie jest snajper o ile bedzie grał jesli nie to wtedy walka o mistrza I ligi bedzie bardzo ciekawa bo wszyscy maja podobne umiejetnosci biggrin.gif powodzenia wszystkim w tym sezonie zarówno I jak i II ligowcom życze biggrin.gif
niCejOke
Na wstępie chcę wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia świąteczne. Odnośnie rozwoju naszej MLO. Też jestem bardzo mile zaskoczony:) wszyscy wykazują chęć do gry. aktywni na rynku transferowym w MINIturniejach. Nie pamiętam żebym spotkał sie kiedyś wcześniej z podobnym społeczeństwem graczy zrzeszonych przes PES'a i issonline. Na szczególne słowa pochwały zasługują nasi ADMINI. To dzięki nim możemy być prekursorami takiego typu rozgrywek w Polsce smile.gif. Jeżeli chodzi o szanse poszczególnych graczy to w zapleczy ekstraklasy Millerinho powinien rozdawać karty gra bardzo skutecznie nie mogę się doczekać naszej kolejnej konfrontacji bo z meczu na mecz było coraz bardziej wyrównanie. w pierwszej lidze sprawa jest chyba bardziej otwarta. jedno jest pewne czeka nas niezapomniany sezon, który na długo utkwi w mojej pamięci. To jeszcze raz isso forumowicze zdrowych wesołych życzy niCejOke i Cassano który już teraz przeprasza wszystkich pokonanych bramkarzy smile.gif
Rybson
Panathinakos też sie dorzuci do życzeń świątecznych!

a co do przyszłegp sezonu...

przejmując Panthinakos byłem dość zadowolony szczególnie, iż myślałem, że w szeregach mojej przyszłej drużyny jestktoś taki jak Dijbril CISSE!...niestety,.... po przejęciu drużyny okazało się, że owy zawodnik zmienił barwy klubowe... mało tego przeglądając skład okazało sie że drużyna jest warta ledwo 60 mln... przykładając drużyny z drugiej ligi wygladało top blado... a porównując 1 lige ekipa zenitu udinese... badz werderu czy każda inna wygladała w zestawieniu o niebo lepiej... mówie sobie pewnie pieniądze nie grają zobaczmy statystyki... a tam połowa składu nadaje sie do okręgówki... więc nie czekając na innych ze składu 29 zawodników trzeba było wyrzucić 5 zawdników z których 3 kosztowało powyżej 1 mln... a jeden powyżej 2mln euro... i nie nadawali się do głębokich rezerw... trzeba było odrazu wyrzucić ze składu bo zajmowlai miejsce... krótko mówiąc nowy zarząd panathinakosu wział się ostro do roboty i próbował pozyskać niemal na każdą pozycję porządnego gracza... zaczeło się od pozycji bramkarza gdzie była poporostu masakra... i po wyżuceniu 2 goalkeeperów na bruk pozyskalśmy 2 solidnych bramkarzy De Sanctisa i Kosickiego!!

przyszedł czas na obrone gdzie po wyżuceniu drogiego Kante pozyskaliśmy 3 nowych w tym jeden filar ! Ranocchia, Spoli i Zuniga.... przyszedł czas na pomoc.. chcąc pozyskać porządnego Playmakera proponując 8 Mln za ronaldinho gapa przebija mnie na 40 mlna;D więc trzeba odpuścić szukamy dalej i pomoc została bez zmian... no poza wyrzuceniem ze składu wiecznie pijanego Leontiou, Sotiriosa któremu nie chciało chodzić się na treningi...biggrin.gif

patrząc na pomoc wyglądało to niemal tragicznie... trzeba było radykalnych zmian... Prezes odrazu po rozmowie z trenerem zdecydował się pozyskać aż 3 zawodników... maxi Lopez, Julio Baptysta, oraz Salwij Tuncay, Ci zawodnicy mają stanowić o największej sile ognia zespołu,,,

podsumowując Panathinakos przeszedł gruntowny remont wydając niemal wszystkie dostępne pieniądze;D ale mieszcząc się w budżecie nie łamie zasad!

co do szans w nadchodzącym sezonie typuje do zwycięstwa dużynę Zenitu Sankt Petersburg która kadrowo wydaje się być najmocniejsza, Olympiqe Marsylia też jest mocne i możnatylko pozazdrościć składu więc również powalczą o majstra w czołuwce klasować się będą również drużynu Tureckie które po kilku transferach będą mogły powalczyć niemiceki Wolfsburg oraz Werder wyglądają naprawde solidnie i im też będzie ciężko się przeciwstawić.... pozostałe drużyny uważam za wyrównane, chociaż drużyna Blackburn na czele z Wolcotem Yakubu i innymi dzikusami czy hanover czy Everton czy szachtar bądż Stoke czy szachtar będą próbowały zagrozić najsilniejszym teamom.

patrząc na swój team mogę modlić się o utrzymanie i liczyć powinienem na dobre formy moich zawodników bo bez nich będzie ciężko cokolwiek ugrać!:

pozdrawiam wszystkich zapaleńców SZÓSTECZKI ! smile.gif

Rybson!

arczi333
Witam równiez dołaczam się do życzeń ja akurat w pracy hehe
jeśli chodzi o 2 lige to wiadomo mój koleszka Miler zdominuje 2 ligę napewno bedzie mu po piętach deptali tacy gracze jak
Czubinio Gapa Witu Worlid i może na mieszać Przemosek ma umiejętności
Jeśli chodzi o 1 lige to chyba będzie najbardziej wyrównany sezon i myśle że trochę szczescie bedzie miło znaczenie każdy może wygrać
czubinho
Nie będę oryginalny kiedy powiem, że murowanym kandydatem do awansu jest Miler. przyjemna dla oka gra, przeprowadził bardzo fajne transfery( podkupił mi Forlana wink.gif) Będę bardzo zaskoczony, kiedy nie uda mu się awansować.
Reszta ligi jest bardzo wyrównana, dlatego o te 4 premiowane miejsca będzie bardzo ciężko. Z mojej strony mogę zaoferować bardzo sumienną walkę o awans i powrót do najwyższej klasy rozrywkowej po degradacji(prezes klubu został oskarżony o korupcję) Sprowadzeni gracze to weterani europejskiej piłki. Raul, Del Piero czy Cicinho to gwiazdy światowego formatu i na pewno pokażą na co ich stać. W sparingach bardzo dobrze prezentował się Fabio Simplicio i Sissoko'wie(Moussa i Mohamed). Nie są oni co prawda spokrewnieni, ale grają ze sobą jakby znali się od urodzenia. Drużyna ma bardzo duże doświadczenie piłkarskie, każdy czuje głód zwycięstwa i wspięcia się na piedestał.
Życzę sobie i wszystkim uczestnikom ligi wielu wspaniałych chwil i wspomnień w trakcie całego sezonu ISSOnline Master League.
WKS
A więc i ja się wypowiem.

Szachtar nie uważałem za silny team, ba przed losowaniem modliłem się aby tylko nie trafić na nich...jakoś mi nie leżeli. Ale mimo wszystko los lubi płatać figle i jak się później okazało z wielkiego niesmaku do niebowzięcia. Ofensywa praktycznie fantastyczna, defensywa średnia ale nie zamierzałem ryzykować i dokupiłem takich graczy jak Carvalho, O'Shea i Andre Santos'a. W sumie wszystko jest okej. Mimo, że jakoś nie grałem porywająco w Cupach to cieszę sie z prowadzenia Szachtara. Brakuje jedynie skuteczności i "tego ostatniego podania ", które ma zapewniać Becks. Nie oceniam się na zbyt wiele. Ten sezon jest wyrównany i kazdy chciałby sięgnąć mistrza. Ja osobiście nie uważam się za fenomena i miejsce w pierwszej szóstce z pewnością by mnie satysfakcjonowało. Jeżeli byłaby sytuacja krytyczna to zawsze pozostają zimowe transfery + 12 mln zaskórniaka zachowanych z tego budzetu biggrin.gif. Damy rade wink.gif

Co do innych to hm.. Trudno powiedzieć. Drużyny pozmieniały się diamentralnie. Nie mówię o pierwszej lidze ponieważ grając z drugą nie odczuwałem klasy mojego zespołu a przeciwnika. Na pewno jeżeli chodzi o pierwszą jak dla mnie Łukasz oraz Ferat mogą coś zdziałać. Ferat prawie by wyleciał ale jednak skubany sprzedał zawodnika i wyrobił sie z budżetem. Wcale sie nie dziwie, że kupił Carew'a do drużyny ponieważ już w Aston Villi cyborzył nim nie dając szans rywalom. Również świeżacy jak Dabro czy BlueOle, mogą zawojować najwyższą klasę rozgrywkową. Nie powiem, jest ciekawie. Każdy ma szanse wygrać i stanąć na najwyższym stopniu podium.

Druga liga zapowiada się tak samo emocjonująco. Każdy ubóstwia Milera i robi z niego już pierwszo ligowca ale mimo wszystko narazie powstrzymałbym się z pochlebaniem mu. Co prawda zbudował sobie, ekstra drużyne i ma chłop pojęcie jeżeli chodzi o graczy bo Senna, Forlan czy Alvarez na bank mu wygrywają mecze. Jednak to co się dzieje w sparingach tylko 50% przekłada się na lige gdzie każdy wyciąga prawdziwą altylerie. Silne teamy zbudowali również móji kumple Nalep,Witu i Wolrid. Co prawda ten pierwszy zrobił fantastyczne zakupy i z pewnoscią będzie walczył o awans. Szczerze mówiąc chyba nie wielu pamięta jak wchodził do 1 ligi grając Lille. Co prawda troche pod zielonym stolikiem bo skorzystał z tego, że pare osób zrezygnowało ale 5 miejsca w lidze nie zdobywa się na pstryknięcie palca, prawda ? Myślę, że teraz normalnie Lepciu awansuje dzięki współpracy na lini Klose-GdS wink.gif Witu wg mnie odrodził się. Z chłopca, który był praktycznie tylko do bicia wyrósł gracz, który po wynikach sądząć może wieść prym na zapleczu. Mam nadzieje, że dalej będzie korzystał ze szczęscia jakie zsyła mu los i dołączy do mnie biggrin.gif. Cóż Wolrid tak samo jak ja nie pokazał się zbyt dobrze w sparingach ale siła jaka drzemie w jego Athleticu jest duża i jak eksploduje to może siać postrach. Genialne piłki Rosicky'ego, As Ataku - Liorente oraz na boku szalejący Munian mogą dać powalczyć chociaż o 5 czy 6 lokate.

O reszcie nie było tak głosno lub poprostu ich nie znam ale takie transfery jak Gapy dają dużo do myślenia w kontekscie awansu. Wg mnie ten sezon będzie najrówniejszy z wszystkich jakie były na IO gracze z drugiej ligi mogliby spokojnie grać w pierwszej i odwrotnie ponieważ poziom mamy ten sam tylko jakoś trzeba było nas podzielić. Dzięki i do zobaczenia na ligowych boiskach.
Dabro96
Ja sezon uważam za całkiem obiecujący,trafiła mi się całkiem niezła ekipa w Pomocy i Ataku,lecz Bramkarz i Obrońcy środkowi zostawiali dużo do życzenia. Wykonałem kilka transferów i od razu wszystko zaczęło nabierać kształtów,więc zatem wyrównał się skład. W I Lidze praktycznie każdy jest faworytem więc nie mam co oceniać.W Drugiej lidzę mimo wszystko krystalizują się faworyci i będę oryginalny. Moimi kandydatami do awansu są : Witu,Wolrid,Gapa,NiCeJoKe i Czubinho. Namieszać mogą także GooFy i zibii75. O Jednej osobie się nie wypowiedziałem i nie wypowiem z przyczyn oczywistych...

Był to Milerinho ponieważ wszyscy na niego stawiają i są pewni że awansuje,lecz tego nikt nie może być pewny choć na pewno będzie w gronie faworytów tongue.gif
Tomek93
Witam!
Nastrój przed sezonem mi nie dopisuje. Celtic nie był moją wymarzoną ekipą z racji składu który posiada. Oprócz Scotta Browna wszyscy do wymiany tongue.gif. Z przyczyn osobistych późno zacząłem udzielać się na rynku transferowym, co negatywnie odbiło się na moich transferach. Jedyny ciekawy transfer - Michael Owen, no może i Bruno Martins. Wyłapaliście mi panowie wszystkich najlepszych graczy których można było kupić za grosze w porównaniu do ich statów (Nesta,Carvalho,Zanetti itp. itd.) Co przyniesie przyszły sezon? Napewno wiele nowych doświadczeń, wiele emocji, a jeżeli dopisze mi szczęście to i satysfakcji. Celuje w miejsce w pierwszej "10".
Mistrza zdobędzie Dabro
Ogryz
To ja skrobnę też coś od siebie przed startem sezonu. Zacznę od 1 ligi w której gram po raz pierwszy, bo wcześniejsze sezony spędziłem w 2 lidze, ale po wycofaniu kilku graczy wylądowałem w 1 lidze i to w niej zacznę nadchodzący sezon. Plany na ten sezon środek tabeli i spokojne utrzymanie w 1 lidze. I bez większych kompromitujących porażek. W tym sezonie potwierdzam opinie innych graczy, że 1 liga jest bardzo wyrównana i każdy może wygrać z każdym i każdy może zając miejsce na podium. W tym sezonie wylosowałem Stoke City z czego się bardzo cieszę dostałem drużynę z Anglii i na taką też liczyłem. Na rynku transferowym zbytnio nie szalałem sprzedałem 2 napastników Waltersa i Sidibe, a kupiłem ze Sportingu Lizbona od Woodiego Van Wolfswinkel (dzięki Woodi:D) Sprzedałem również jednego z pomocników Salifa Diao do Sportingu Lizbona. Oraz Rory Delapa. Oraz rozwiązałem kontrakty z 3 piłkarzami Nash,Shotton i Tonge. W miejsce tych zawodników kupiłem na bramkę Westwooda z Sunderlandu. Oraz pomocników Carlosa Eduardo, Diego,Pitroipe, Kewella,Raffaela i Payeta. Ogólnie kadra moja zespołu liczy 29 graczy. Kadra jest bardzo wyrównana cieszy mocna paka w obronie gdzie nie musiałem robić żadnych wzmocnień. W pomocy szeroka kadra co bardzo cieszy i będę mógł rotować składem jak któryś z graczy złapie kontuzje lub będzie bez formy. W ataku mam 5 napastników każdy z nich potrafi strzelać bramki i tutaj również będzie duża rotacja, bo poziom w ataku jest naprawdę wyrównany. Są i wysocy i szybcy i silni:) tak jak pisałem Cel na ten sezon środek tabeli i spokojne utrzymanie i bez żadnych kompromitujących porażek. Faworytami do górnych miejsc w 1 lidze są dla mnie: Dabro,DonKryst,Arczi i BlueOle. Co do 2 ligi to tam będzie bardzo ciekawa walka o awans do 1 ligi, bo naprawdę ekipy trenerzy porobili sobie znakomite i może być naprawdę ciekawie. Nie ze wszystkimi graczami grałem, ale z tymi co mniej więcej wiem jak grają. To myślę, że o awans powalczą. JustMe, Czubinho,Milerinho,Nalep,Witu,Hyog nie wszystkich graczy znam więc nie wiem jaki reprezentują poziom.
lukasz44
Tylko tyle osób się wypowiedziało ?
Nalep
No to teraz czas na mnie. W pierwszej lidze będę trzymać kciuki głównie za 2 Madridistas, WKSa oraz Łukasza. Jednak wiem, że walka o pierwsze miejsce będzie niezwykle wyrównana i tacy gracze jak Edi, Arczi, Ferat czy też Snajper będą walczyć o jak najwyższe lokaty. Trudno wytypować mi jakiegoś pewniaka do mistrzostwa, ale jeżeli miałbym wybrać tą jedną osobę to postawiłbym chyba na Snajpera, z którym grałem dużo meczów i było cholernie ciężko urwać mu punkty (parę razy się udało:D). Chciałbym, aby w I lidze był ścisk w tabeli tak jak sezon temu było w naszej polskiej E-klasie. To byłoby coś fajnego i każdy miałby szanse na awans jak i na spadek. Skład najwyższej klasy rozgrywkowej jest naprawdę mocny i nie zdziwiłbym się jakby tak właśnie było.

Teraz odnośnie drugiej ligi, w której będę miał zaszczyt wystąpić. O cztery miejsca premiowane awansem powalczą zapewne wszyscy. Mam nawet kilku kandydatów do mistrzostwa i nie będę oryginalny jeśli napiszę, że jest to Milerinho. Oprócz niego szanse na awans mają praktycznie wszyscy. Tutaj poziom może nie będzie tak bardzo wyrównany jak w pierwszej lidze, ale także będzie ciekawe. Co do mojej ekipy to mogę napisać, że jestem zadowolony z transferów, ale nie do końca. Mam nadzieję, że Klose i spółka wygrają mi większość meczów i chciałbym być w pierwszej czwórce. Bardzo mi na tym zależy, lecz będzie ciężko. Przede wszystkim liczy się dobra zabawa i jakoś o to specjalnie się nie martwię. Czubinho, Dabro, niCejOke, Similo, GooFy czy też Gapa to bardzo dobrzy i doświadczeni gracze, których ciężko będzie pokonać. Są także inni, ale nie znam wszystkich więc nie zamierzam się wypowiadać na ich temat. Mam nadzieję, że pierwszy sezon MLO będzie obfity w dużo pięknych bramek, fantastycznych akcji i przede wszystkim gry fair play. Życzę powodzenia wszystkim graczom oraz życzę miłej gry.

edit: Jaki fail ze Snajperem biggrin.gif Zapomniałem o tym i coś mi nie pasiło, w takim razie nie mam swojego faworyta do wygrania 1szej ligi biggrin.gif
Wolrid
Również dodam coś od siebie.

Gdy dostałem Athletic, byłem mile zaskoczony, tacy gracze jak Muniain, Llorente, Martinez - SZOK. Moja radość trwała jednak krótko, kilka sparów pokazało mi, że jeśli nie wzmocnie drużyny, to będę tracił po 5 bramek na mecz. Podczas okienka nie próżnował, szczególnie cieszy zakup Cordoby, Mendego, Bradleya i Rosickiego. No cóż, w Cupach nie wszystko szło zgodnie z planem, ale widzę dużo plusów w tej grze i jestem pewny, że przy pomyślnych falach uda mi się zająć dobre miejsce w lidze.

Co do faworytów,poziom w tym roku jest bardzo wyrównany. Praktycznie każdy może wygrać z każdym. Zaczynając od I ligi. Stawiam na takich graczy jak : WKSRKS - pomimo tego iż nie szło mu w turniejach, zapewne na sezon przygotuje doskonałą taktykę i będzie siał postrach w lidze, Dabro - on ma naprawdę duży potencjał i w lidze zapewne go wykorzysta, oraz Ferat, który zbudował bardzo ciekawy zespół, mogący zawojować nie jeden stadion.

Przechodząc do II ligi, tutaj już kompletnie zbaraniałem. Nie ma gracza, który by choć trochę odstawał od reszty przeciwników. Dlatego też uważam, że forma piłkarzy podczas danego spotkania, będzie miała bardzo znaczącą role. Milerinho, Nalep, Gapa, Witu któryś z nich może podbić ligę. Jak oceniam swoje szanse ? Miejscem w środku tabeli na pewno nie pogardzę, co nie oznacza że nie będę się bił o awans, niczym Gołota z Lamonem Brewster'em (to chyba złe porównanie blink.gif ).

Podsumowując z biegiem czasu wszystko się okaże. Wszyscy zapewne wiemy jedno, czeka nas pasjonujący sezon.

PS. Andrew Gołota vs Brewster -> dla pasjonatów boksu smile.gif
Jason Bourne
Przyszedł czas na mnie, żółtodzioba, który zaczyna karierę na issonline. Teraz mam jakieś tam większe rozeznanie, grając w turniejach przedsezonowych. Wybaczcie, że pominę wielu graczy, ale tych, którzy nie grali w turkach nie znam. Jeśli mówimy o 1 lidze to będzie tam niesamowita walka o zwycięstwo. Sądzę po rozegranych sparingach i turniejach, że walka będzie toczyła się pomiędzy Dabro i Feratem. Stawiam na tego 2, ponieważ sam doświadczyłem siły uderzeniowej Udinesse. Do walki mogą włączyć się jeszcze lukasz44 i Edi. Sądzę, że pomiędzy tą 4 rozegra się walka o mistrza. Choć każdy gracz ma szansę na podbicie ligi smile.gif
Co do II ligi, tutaj mam większe rozeznanie i tak naprawdę nie ma żadnego faworyta. Wydaje się, że Miler startuje z pewnym handicapem, jednak liga jest długa i wielu zawodników może włączyć się o awans do I ligi. Sądzę, że liga będzie bardzo wyrównana i na porządku dziennym będzie sytuacja, że zawodnik z czuba tabeli tracić będzie punkty z graczem z dolnej części. Faworyci? Nie ma. Wszyscy zawodnicy, z którymi grałem pokazali, że mogą włączyć się do walki o najwyższe cele. Były sytuacje, że jeden mecz wygrywałem gładko, by drugi przegrać z kretesem. Wszystko będzie zależało od formy zawodników i .... dyspozycji gracza danego dnia. Co do moich szans to wypowiem się o nich niedługo na profilu mojego zespołu. Sezon dostarczy nam wiele emocji i nie raz i dwa wyskoczy z tego piłkarskiego peletonu jakiś zawodnik, który zadziwi formą innych.
Dabro96
CYTAT(Nalep @ Dec 29 2011, 17:33) *
W pierwszej lidze będę trzymać kciuki głównie za 2 Madridistas, WKSa oraz Łukasza.

Zapomniałeś o trzecim Madridiscie sad.gif
lizaku
Podsumowując okienko transferowe w mojej ekipie. To co mogę powiedzieć po sparingach to z transferów jestem zadowolony. Bardzo na plus zaskoczył mnie Crespo którego wyrwałem za 2 bańki. Na minus trochę RvN którym nie mogę strzelić bramki, ale mam nadzieję że to się zmieni. Bardzo zadowolony jestem również z Olica, Givena, reszta robi to co ma robić, ale nie wywyższa się.
Odnośnie awansów to myślę że z 2 ligi największe szanse ma Milerinho, Czubinho, Just, Gapa, Ferat. W 1 lidze moimi faworytami jest Arczi, Dabro. O swoich szansach mogę powiedzieć że za dużo sobie nie obiecuję. Jeżeli się utrzymam w 1 lidze to już będzie dla mnie sukces.
Życzę wszystkim przede wszystkim dobrej zabawy smile.gif
Witu
CYTAT(Dabro96 @ Dec 29 2011, 20:26) *
Zapomniałeś o trzecim Madridiscie sad.gif

Dabro Ty jesteś Wołominianinem ( czy jak kto się zwie, ale chodzi o ten twój klub w którym grasz) więc nie zapomniał, no chyba że w zimie przechodzisz na zasadzie transferu do Realu wink.gif
lukasz44
I liga moim okiem:
Nie ma faworyta. Po prostu wygra ten kto najlepiej wejdzie w sezon, po 10 meczach będzie wiadomo duuużo więcej. Choć czuję że Olympique Marsylia DonKrysta ugra coś , trzymam również kciuki za Tomka93 aby nie spadł z ligi biggrin.gif

II liga moim okiem:
Wszyscy widzą faworyta w Mainz prowadzonym przez Millera, ale ja myślę że do walki o awans włączą się również Nalep, Gapa oraz Czubinho. Zaskoczyć może NiceJoke, zibii75 JustMe1987 (choć tu może być walka o laury) oraz GooFy za którego trzymam kciuki gdyż drzemie w nim spory potencjał i gra ładnie dla oka.

O co powalczy Zenit ? :
Miejsce w pierwszej piątce to dla mnie minimum i tego nie ukrywam, przeprowadziłem przemyślane transfery , w sparingach było różnie KLIK , ale nie pokazywałem wszystkiego co zaplanowałem odnośnie taktyki. Trzeba uważać na kartki bo to może być zmora dla wielu graczy, w tym dla mnie i często je łapiącego Mexesa.

" Oby obyło sie bez konfilktów, atmosfera była fajna a wtedy wszyscy uznamy sezon za udany... "
niCejOke
Łukasz dziękuję za zauważenie mojej skromnej osoby w tym wielkim tłumie postaram się nie zawieść i trochę namieszać wink.gif
zibii75
CYTAT(lukasz44 @ Dec 29 2011, 21:59) *
I liga moim okiem:
Nie ma faworyta. Po prostu wygra ten kto najlepiej wejdzie w sezon, po 10 meczach będzie wiadomo duuużo więcej. Choć czuję że Olympique Marsylia DonKrysta ugra coś , trzymam również kciuki za Tomka93 aby nie spadł z ligi biggrin.gif

II liga moim okiem:
Wszyscy widzą faworyta w Mainz prowadzonym przez Millera, ale ja myślę że do walki o awans włączą się również Nalep, Gapa oraz Czubinho. Zaskoczyć może NiceJoke, zibii75 JustMe1987 (choć tu może być walka o laury) oraz GooFy za którego trzymam kciuki gdyż drzemie w nim spory potencjał i gra ładnie dla oka.

O co powalczy Zenit ? :
Miejsce w pierwszej piątce to dla mnie minimum i tego nie ukrywam, przeprowadziłem przemyślane transfery , w sparingach było różnie KLIK , ale nie pokazywałem wszystkiego co zaplanowałem odnośnie taktyki. Trzeba uważać na kartki bo to może być zmora dla wielu graczy, w tym dla mnie i często je łapiącego Mexesa.

[/size]
[size="4"]" Oby obyło sie bez konfilktów, atmosfera była fajna a wtedy wszyscy uznamy sezon za udany... "

Dzięki Łukasz za dobre słowo, jednak o awansie nie myślę. Pewnie parę jednostek postaram się odebrać Tym, co lepiej śmigają padem lub klawirem. Gram jak gram, żadna tam wirtuozja, zobaczymy jak będzie ( autobus zaparkowany:)). Z graczy wymienionych przez Ciebie to szacun dla JestMe i GooFy, za co? Każdy wie. A co do pewniaka, to Milo jak dla mnie.

Witu
Ja może jeszcze dodam od siebie TOP 5 transferów które mnie najbardziej zaskoczyły a więc :

1. Saidi Ntibazonkiza - z Cracovii do Parmy za 6 mln Euro
2. Manuel Arboleda - z Lecha do Glasgow Rangers za 5.1 mln Euro
3. David Lopez - z Athletic Bilbao do Parmy za 3.8 mln Euro
4. Eugen Polański - z Mainz do Parmy za 4 mln Euro
5. Ronaldinho - Free agent do WBA za 40 mln Euro
kksm
A ja napiszę teraz coś od siebie. Wracam do PESa po dłuuuuugiej przerwie więc niestety nie bardzo znam ligowców.

Trochę już zacząłem na nowo ogarniać tą grę i mam nadzieję, że trochę namieszam w 2 lidze. Udało mi się zebrać solidnych chłopaków do gry w moim teamie. Rozegrałem też już kilka sparingów, które pokazują, że jeszcze dużo muszę sobie przypomnieć jak to się grywało za dawnych lat, ale wydaje mi się, że jestem na dobrej drodze smile.gif

Co do uczestników to Milerinho zebrał silną ekipę i ma umiejętności, które mogą pozwolić mu wygrać rozgrywki ale nie muszą smile.gif
Czubinho prezentuje solidny poziom, Nalep również. Jest jeszcze kilku graczy, ale ogólnie to widać parę osób, które powalczą i parę które mogą zaskoczyć.

Ja ze swojej strony zapewniam, że powalczę i mam nadzieję, że również zaskoczę xD

Dzięki lukasz44 za zorganizowanie tak ciekawych rozgrywek smile.gif
Milerinho
To i Ja cos napiszę...

Co to 1 ligi.. W gronie faworytow widze ze bedzie niesamowicie zacieta walka nie ma jednego faworyta bo kazdy porobil transfery, wzmocnil druzyne tak pewnie jak chcial i bedzie robil wszystko by jak najlepiej prezentowac sie w sezonie. Kazdy z graczy ma conajmniej jednego zawodnika ktory regularnie bedzie pakowal pilke do siatki a wygra ten ktory bedzie potrafil utrzymac stabilna forme jak najdluzej bo przegrac moze kazdy z kazdym.

2 liga bardzo podobnie chociaz tutaj juz w tabeli widze graczy ktorzy jak beda grali tak jak ich widze to moga zdominowac lige.. tu juz wymienie nickami.. Czubinho, Justme, Gapa, Witu, Nalep Hyog. A naprawde zaskoczyc moze np, Wesoly, Wolrid czy np. przemosek123. Swoj cel postawilem na pierwsza piatke zeby powalczyc o awans a jak forma dopisze pokaze sezon na pewno bedzie ogrom niespodzianek bo tez transfery byly bardzo ciekawe: Kezman, Ronaldinho to sa zawodnicy ktorzy nie zostali sprowadzeni do siedzenia na lawce.

Jeszcze slowo o pucharze ligi bo ten w tym sezonie bedzie naprawde baaardzo ciekawy jak sie wymieszaja obie ligi smile.gif

Wszystkim z pierwszej i drugiej ligi zycze udanego sezonu i samych zwyciestw!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.