Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Hamachi
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
rafios
To jest cos dla tych ktòrzy nie mogą się połączyć za pomocą programòw Pes4launcher lub Pes4online. Powstaje liga hamachi. dokladnie jeszcze nie wiemy jaki patch bedzie obowiazywal ani jaka lige bedziemy grali, ale to ustalimy po analizie waszych propozycji biggrin.gif Wiec kto chce dołączyć do ligi: http://www.hamachi.cc/download i sciąga najnowszą wersję, następnie odbywa kròtki tutorial programu. Pòźniej wchodzicie do sieci: PES4U z haslem: pes4liga . To wszystko co musicie zrobic by dołączyć do ligi. By liga ruszyla musimy dostawac propozycje co do patcha i ligi, ktòrą mamy rozgrywać. Pòźniej odbędzie się losowanie drużyn i START ligi smile.gif

Adminowi nr 1 wszystko jedno jaka liga. Natomiast Admin nr 2 chciałby angielską Premiership tongue.gif .

Aha obowiazkowy patch konami 1.10
ZeuS22
Oczywiście liga bedzie sie opierac na patchu Obsession patch 2005/2006
Pozdro

Amin nr 1 t ja tongue.gif
rafios
Obsession Patch Season 2005/2006 Update 2.0 !!!!!!!!!!

stronka <-- tam jest wszystko odnośnie tego patcha biggrin.gif
Kjs
elegancki pomysl, bede chetny :]
rafios
zglaszajcie propozycje co do tego jaka lige bedziemy rozgrywac !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przeciez musimy to wiedziec biggrin.gif
alex10
biggrin.gif tez wezme udzialjuz jestem na liscie biggrin.gif
Rymek
ZGlaszamm sie do turnieju

Proponuje patch liga polska i rozegrac lige ofcoz polska (=
ZeuS22
Narazie w planach jest patch Obsession patch z update'm 2.0.
A jeśli chodzi o lige to czekam na wasze opinie... narazie przeważa premiership
qazwsx
Ja też bym sie chętnie zgłosił ale :
1. Niemam patcha 1.10
2. niewiem czy działa mi hamachi

I prosze o dalsze info na temat tej ligi ( dało by sie grac bez patcha 1.10 ?? )
Obsession i update 2.0 mam
rafios
nie da rady bez patcha 1.10
gaca
Witam fajna sprawa z ta liga przez Hamachi tylko ze juz ta siec jest pełna PES4U i nie można sie tam dostać i tu prośba do administratoròw tej sieci może by tak zalozycz wierszom, bo z tego co wiem to jest kilka osòb chętnych do przyłączenia sie do sieci ale niestety nie można . sad.gif
Pozdrawiam
rafios
gaca pisalem ci juz ze bedzie reselekcja osob ze slabymi laczami i wtedy moze ktos inny wskoczy. Uprzedzam ze lacze ponizej 256 Kb/s odpada i nawet nie ma co sie zapisywac. poza tym jesli ktos nie bedzie gral przez 2 mecze odpada z ligi i jego miejsce zajmuje kto inny proste cool.gif
ZeuS22
QUOTE(rafios @ Aug 6 2005, 11:53:59)
gaca pisalem ci juz ze bedzie reselekcja osob ze slabymi laczami i wtedy moze ktos inny wskoczy. Uprzedzam ze lacze ponizej 256 Kb/s odpada i nawet nie ma co sie zapisywac. poza tym jesli ktos nie bedzie gral przez 2 mecze odpada z ligi i jego miejsce zajmuje kto inny proste
Maesky
Grałem już pare meczy na hamachi i zauwazylem ze jezeli jestem hostem to mi gra się dobrze, ale przeciwnikowi zjebanie. Jeżeli on jest hostem- to jemu dziala dobrze a mi zjebanie. I to jest minus tego hamachi- rozgrywka nie jest płynna- duże lagi nie wiadomo czy to wina neta useròw albo czego innego. Na razie nie wyobrazam sobie gry w lidze przy takim lagowaniu...:/
P.S.mam łącze 256 i jak jestem clientem to laguje jak cholera
JTK
QUOTE(Maesky @ Aug 6 2005, 12:36:55)
Grałem już pare meczy na hamachi i zauwazylem ze jezeli jestem hostem to mi gra się dobrze, ale przeciwnikowi zjebanie. Jeżeli on jest hostem- to jemu dziala dobrze a mi zjebanie. I to jest minus tego hamachi- rozgrywka nie jest płynna- duże lagi nie wiadomo czy to wina neta useròw albo czego innego. Na razie nie wyobrazam sobie gry w lidze przy takim lagowaniu...:/
[right][snapback]31809[/snapback][/right]

Jak sie w trybie online uzywa portow UDP to tak jest ale to juz pretensje do panow z Konami.
rafios

wiesz co ci powiem ? tak jest zawsze nawet jak uzywasz innych programow laugh.gif wieec pretensje do hamachi nie sa wskazane. Host gra tak jakby gral z komputerem wszystko plynnie. tylko klient ma lagi !!!!!!!
kaszi7
ja bym mogl zagrac ale nie mam update 2.0 obsesion patch mam samego obsesion patch
ZeuS22
QUOTE(kaszi7 @ Aug 6 2005, 15:02:19)
ja bym mogl zagrac ale nie mam update 2.0 obsesion patch mam samego obsesion patch
[right][snapback]31819[/snapback][/right]

To zessaj sobie update 2.0 jest tu : ups... zgubiłem link moze ktoś podesłać?

Natomiast mam mały toturial do Hamachi (to dla tych ktòrzy nie umieją czytać nawet po polsku czyli tzw.lamy) jest tutaj

http://rapidshare.de/files/3710758/toturial.rar.html

Aha macie jeszcze linka do polskiej wersji hamachi biggrin.gif
http://rapidshare.de/files/3711107/Hamachi...9.9-pl.rar.html

przypominam nasz drugi serwer name:PES4U2 hasło:pes4liga2
pozdro
rafios
QUOTE(rafios @ Aug 5 2005, 18:45:52)
Obsession Patch Season 2005/2006 Update 2.0 !!!!!!!!!!

stronka  <-- tam jest wszystko odnośnie tego patcha biggrin.gif
[right][snapback]31756[/snapback][/right]

ten post jest dla tych ktorzy nie umieja czytac !!!!!! laugh.gif biggrin.gif

QUOTE(kaszi7 @ Aug 6 2005, 14:02:19)
[right][snapback]31819[/snapback][/right]
^ ale nie pokazywalem palcem tongue.gif
ZeuS22
No Rafios własnie tego linku mi brakowało smile.gif nie zauważyłem ze jest na początku smile.gif hehe biggrin.gif
rafios
wiecie co? moze nie robmy losowania druzyn tylko sami wybierzemy je sobie i w ten sposob tu pisac:
Login: rafios
Imie: Rafał
GG: 4315901
Hamachi: 5.2.68.162
Druzyna: Arsenal Londyn (North London biggrin.gif )
Lacze: > 256Kb/s

> - wieksze
< - mniejsze
bez znaku tylko samo 256 - rowne 256Kb/s

P.S. Wygrała Premiership rolleyes.gif
Pietia
login: Pietia
gg:6067287
hamachi:5.2.219.218
druzyna: CHelsea Londyn
Łacze>256kb/s
Kjs
na wszelki wypadek to i ja sie zapisze,zeby w razie czego nie miec slabego teamu ;]

login: Kjs
gg:655356
hamachi:5.2.216.55
druzyna: Man UTD
Łacze>256kb/s
Rymek
Login: Rymek
GG: 2780314
Hamachi: 5.2.203.195
Team: FC Liverpool
Lacze < 256kb/s
ZeuS22
Mam dobrą wiadomość!

Niedługo rusza liga smile.gif wiec chętnych zapraszam na kròtkie wyjaśnienie jak skonfigurowac Hamachi TUTAJ a reszta informacji na PES4U

pozdrawiam

Login: ZeuS22
GG: 7364782
Hamachi: 5.2.207.38
Team: FC Liverpool
Lacze < 256kb/s ;/ ---> ale i tak bede grał tongue.gif
krystekPL
login krystek999

łącze 2048 kb/s

gg 9574930

team: Arsenal
rafios
hola hola Krystek biggrin.gif

Arsenal jest juz zajety !!!!!!!!!!!!!!!!

Druzyny nie moga sie powtarzac

http://www.pes4u.tox.pl/module.php?op=foru...tegory=16&page=

pod tym linkiem jest dzial na forum dotyczacy naszej ligi. Regulamin i nowe zapisy. Tym razem nie bierzemy sobie druzyny. Odbedzie sie losowanie.
Andzi
czyli jak mam łacze 128kb/s to moge sobie pomazyc ze sobie zagram lige ohmy.gif jak zawsze sad.gif
TeDi
QUOTE(Andzi @ Aug 9 2005, 11:44:49)
czyli jak mam łacze 128kb/s to moge sobie pomazyc ze sobie zagram lige  ohmy.gif  jak zawsze  sad.gif
[right][snapback]32040[/snapback][/right]

Dam ci rade. zmień swoją neostrade na 256 kb/s opcja ta kosztuje ok 6 zł więcej na miesiąc niż neo 128. Więc się opłaca, co to jest 6 zł, a przynajmniej prędkość podskoczy ci dwukrotnie. Ja sam chyba tak zrobie smile.gif
Andzi
QUOTE(TeDi @ Aug 9 2005, 11:21:22)
Dam ci rade. zmień swoją neostrade na 256 kb/s opcja ta kosztuje ok 6 zł więcej na miesiąc niż neo 128. Więc się opłaca, co to jest 6 zł, a przynajmniej prędkość podskoczy ci dwukrotnie. Ja sam chyba tak zrobie  smile.gif
[right][snapback]32047[/snapback][/right]

Ja nie mam neostrady ohmy.gif mam neta przez siec kablowa
ZeuS22
Teraz to neo 512kb sie opłaca bo na stałe za jedyne 69zł ale powiedzcie mi czy obiązuje nadal jakiś limit ściągania w neostradzie?
_DEVIL_
z tego co ja wiem to jet limi chyba 15 Giga, ale moge sie mylic zagladnij tu
TeDi
QUOTE(ZeuS22 @ Aug 10 2005, 09:36:04)
Teraz to neo 512kb sie opłaca bo na stałe za jedyne 69zł ale powiedzcie mi czy obiązuje nadal jakiś limit ściągania w neostradzie?
[right][snapback]32078[/snapback][/right]

A czemu 69 zł mi na stronie neostrade pisze, że na miesiąc w zależności czy umowa na rok czy na dwa 119 albo 96 brutto. może to jest nieaktualny cennik czy co??
topek

gg : 1432125
team : niukastl biggrin.gif

łacze : LAN nie moge hostowac
login topek
kemot
QUOTE(TeDi @ Aug 10 2005, 13:04:15)
A czemu 69 zł mi na stronie neostrade pisze, że na miesiąc w zależności czy umowa na rok czy na dwa 119 albo 96 brutto. może to jest nieaktualny cennik czy co??
[right][snapback]32097[/snapback][/right]

Bo to jest reklama, a zycie to nie bajka :]
ZeuS22
QUOTE(kemot @ Aug 10 2005, 14:38:00)
Bo to jest reklama, a zycie to nie bajka :]
[right][snapback]32105[/snapback][/right]

I tu Kemot ma racje wink.gif hehe ale dziwne w telewizji dają 69(z vat to ok 85zł) a na stronie 119
"...Niech pan do nich dzwoni co sie pan bedzie" laugh.gif
Bizon
A na we8i też mozna grać???
Bushmen
sorry za off topic ale z ta neo chodzi tak ze jak miales podpisana umowe na 12 miesiecy (np. neo 128) to w ramach promocji mozesz podpisac aneks na 24 miesiace (dwa lata wink.gif z abonamentem za 69 zl netto=84,50 brutto smile.gif
TeDi
Do Bushmena=>Czyli jak ja mam podpisaną umowę na 12 miesięcy ( początek był w lutym tego roku ) w neostradzie 128 i płacę brutto 72 zł na miesiąc, to w ramach promocji mogę przejść na neostradę 512 podpisując umowę na 24 miesiące i płacić na miesiąc 84,50 zł ??
Bushmen
Z tego co sie orientuje to tak.

link o szczegolach promocji :
http://www.neostrada.pl/doc/regulamin_zostan_24.pdf

TeDi
QUOTE(Bushmen @ Aug 12 2005, 23:08:26)
Z tego co sie orientuje to tak.

link o szczegolach promocji :
http://www.neostrada.pl/doc/regulamin_zostan_24.pdf
[right][snapback]32297[/snapback][/right]

Z tego zagmatwanego regulaminu wynika, że nie mogę skorzystaćz tej promocji szkoda sad.gif bo nawet ta cena jest korzystna jak na tych złodziei z TPSA
Bushmen
Numer szalonej hotline TP :
0 801 321 123 (oplata chyba za 30 gr za polaczenie)
Albo poczytaj tematy na forum :
http://forum.neostrada.info/
pozdro smile.gif
lookass
Login: lookass
Imie: Łukasz
GG: 5279696
Hamachi: 5.2.208.46
Druzyna: Manchester City (tylko on i Everton mi został moim zdaniem sad.gif )
Lacze: < 256Kb/s (grałem z qmplem a on ma neo 512 i nie bylo praktycznie lagow wiec da rade)

Mam jeszcze pytanie czy jest jakas stronka do tej ligi czy ona ruszy w koncu?? i kiedy?? i czy moj brat moglby tez sie zglosic z tego samego kompa (jakbysmy sie spotkali grali bysmy na jednym kompie bo mamy 2 joye i klawe)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.