Problem: powstaje duzo dodatkow do serii gier PES/ISS. Stadiony, koszulki, bootpacki, twarze, murawy... i wiele wiele innych. Wszystko to jest wrzucane na forum i po dluzszym czasie jest to ciezkie to znalezienia a zatem jest bezuzyteczne. Fakt, np dla twarzy istnieje osobny topic i jest to w jednym miejscu, ale co z tego skoro przynajmniej 50% to komentarze [a ilosc stron jest przeciez ogromna]. A co jesli na stronie 20 jest twarz pilkarza YYY a 10 stron dalej jest jego uaktualnienie? Malo tego. Jesli ktos np dopiero zetknal sie z PESem a chcialby np dodac jakas twarz to nie bedzie wiedzial jak to zrobic. Wiec musi przebrnac przez kilka tematow, w ktorych bedzie opisane co i jak [z doswiadczenia wiem ze jeden topic nie do konca wyczerpuje temat].
Idea: stworzyc baze danych. Widze to tak. Jest stronka. Wchodze na nia, wybieram np kategorie TWARZE, gre pes4 i mam spis wszystkich fejsow. Albo wyszukiwanie zaawansowane. Po wybraniu twarzy widze screen itp. Albo szukam np po nazwisku. Na stronce bylyby takze dobrze udokumentowane takie czynnosci jak paczowanie, podmiana stadionow. Dodatkowo programy do edycji tych rzeczy.
Co wy na to?
Moglbym w nieokreslonym czasie zabrac sie za to ale sam tego nie zrobie. Przede wszystkim potrzebuje kogos od budowy samej strony. Ja moglbym zajac sie czescia samej bazy [php + mysql]. Grafika na stronce powinna byc prosta, ale jednak wyglad powinien byc estetyczny [liczy sie funkcjonalnosc!] a ja mialbym zapewne z tym problemy :-). Mysle ze jedna osoba do tego by wystarczyla. Kolejne osoby zajelyby sie samymi materialami: opis paczowania [musi byc dokladny i po polsku
To jest tylko zarys, idea. Chcialbym zebyscie sie wypowiedzieli co o tym sadzicie. Osoby ktore chcialaby zrealizowac ten projekt prosze o napisane w tym temacie albo o prywatna wiadomosc.