Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza danych paczy i dodatkow do PEA'a.
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Radarek
Kiedys juz pisalem posta na ten temat, ale chyba po wlamaniu na forum zniknal :/.

Problem: powstaje duzo dodatkow do serii gier PES/ISS. Stadiony, koszulki, bootpacki, twarze, murawy... i wiele wiele innych. Wszystko to jest wrzucane na forum i po dluzszym czasie jest to ciezkie to znalezienia a zatem jest bezuzyteczne. Fakt, np dla twarzy istnieje osobny topic i jest to w jednym miejscu, ale co z tego skoro przynajmniej 50% to komentarze [a ilosc stron jest przeciez ogromna]. A co jesli na stronie 20 jest twarz pilkarza YYY a 10 stron dalej jest jego uaktualnienie? Malo tego. Jesli ktos np dopiero zetknal sie z PESem a chcialby np dodac jakas twarz to nie bedzie wiedzial jak to zrobic. Wiec musi przebrnac przez kilka tematow, w ktorych bedzie opisane co i jak [z doswiadczenia wiem ze jeden topic nie do konca wyczerpuje temat].

Idea: stworzyc baze danych. Widze to tak. Jest stronka. Wchodze na nia, wybieram np kategorie TWARZE, gre pes4 i mam spis wszystkich fejsow. Albo wyszukiwanie zaawansowane. Po wybraniu twarzy widze screen itp. Albo szukam np po nazwisku. Na stronce bylyby takze dobrze udokumentowane takie czynnosci jak paczowanie, podmiana stadionow. Dodatkowo programy do edycji tych rzeczy.

Co wy na to?

Moglbym w nieokreslonym czasie zabrac sie za to ale sam tego nie zrobie. Przede wszystkim potrzebuje kogos od budowy samej strony. Ja moglbym zajac sie czescia samej bazy [php + mysql]. Grafika na stronce powinna byc prosta, ale jednak wyglad powinien byc estetyczny [liczy sie funkcjonalnosc!] a ja mialbym zapewne z tym problemy :-). Mysle ze jedna osoba do tego by wystarczyla. Kolejne osoby zajelyby sie samymi materialami: opis paczowania [musi byc dokladny i po polsku wink.gif - chodzi chocby o ortografie], pacze, dodatki... jest tego troche i trzeba byloby to zebrac z tego forum a takze np z zagranicznych. Same pacze typu wolf waza dosc duzo wiec zapewne nie byloby tyle miejsca na serwerze wiec wystarcza dobre dzialajce linki.

To jest tylko zarys, idea. Chcialbym zebyscie sie wypowiedzieli co o tym sadzicie. Osoby ktore chcialaby zrealizowac ten projekt prosze o napisane w tym temacie albo o prywatna wiadomosc.
TeDi
Fajnie by było, gdyby ktoś śię tym zajął smile.gif. Ja jestem na tym forum od niedawna
i szukając pewnych, potrzebnych rzeczy musiałem się sporo naszukać i naklikać myszką. Wybierając opcje szukaj wyświetla mi się lista tematòw ze słowem użytym w opcji szukaj, a niekiedy jest to bardzo duża ilość stron i trzeba się trochę namęczyć, żeby coś znaleźć. Inną sprawą, że przemierzając niektòre strony znalazłem jakiś link czy to z jakimiś bramkami, czy poradnikami link niestety już nie działał. sad.gif
Radarek
Dokladnie o to chodzi. Niby cos jest a nie ma. A szukanie jest uciazliwe na forum bo wiadomo ze 95% tego co przeszukamy nie bedzie na ten temat co chcemy.
onix_the_chosen
pomysl jest dobry, tylko ciekawe kto by sie tego podjal smile.gif
kosa
dolączajac do tego co napisal TeDi, wlasnie przegladarka dokladniejsza by sie przydala... chcialem znalezc twarz i wyswietla sie temat z twarzami ktory ma 242 strony - no sorry ale nie mam zamiaru siedziec 5 godzin i szukac jednej mordy
Radarek
QUOTE(onix_the_chosen @ Aug 2 2005, 13:06:14)
pomysl jest dobry, tylko ciekawe kto by sie tego podjal  smile.gif
[right][snapback]31429[/snapback][/right]

No juz napisalem ze sama logika i baza zajalbym sie [ale nie obiecuje jak szybko praca bedzie sie posuwac do przodu]. Potrzbna mi osoba ktora zrobi prosty layout do strony a takze osoby ktore beda zbierac materialy [linki, twarze itp].
kemot
baza dodatkow to soccergaming , evoweb i moze socceraccess - wlasnie zrobilem baze ohmy.gif
kemocik
QUOTE(kosa @ Aug 2 2005, 13:34:52)
dolączajac do tego co napisal TeDi, wlasnie przegladarka dokladniejsza by sie przydala... chcialem znalezc twarz i wyswietla sie temat z twarzami ktory ma 242 strony - no sorry ale nie mam zamiaru siedziec 5 godzin i szukac jednej mordy
[right][snapback]31433[/snapback][/right]

Na dole przy szukaniu zaznaczasz: Pokaż wyniki jako posty smile.gif
Czarny
Moim zdaniem na IO tez by sie to przydalo...
ale tym musza sie zajac fani PESa, ja np odkad zaczalem mieszac w WE online PES odrazu UNINSTALL laugh.gif Polecam kazdemu PES sie kryje pod kazdym wzgledem oprocz grafy...
a co do tej bazy najlepiej bybylo zeby ona byla na IO wgrana np na stronie glownej tak jak dzial download, to napewno przyciagneloby spora rzesze uzytkownikow i fanow PESa smile.gif ale to sprawa adminow strony tongue.gif
Pozdrawiam!!!
kosa
QUOTE(kemocik @ Aug 3 2005, 01:57:08)
Na dole przy szukaniu zaznaczasz: Pokaż wyniki jako posty smile.gif
[right][snapback]31469[/snapback][/right]

lol, dzieki... dopiero teraz to zauwazylem dry.gif
kostek
no pomysła mi się podoba tylko czy przypadl do gustu adminom z IO ? znacznei by to poprawilo atrakcyjność i funkcjonalnosc waszej strony panowie !! wink.gif
lukasz0
Pomysl dobry, ale wykonanie?
Radarek
QUOTE(lukasz0 @ Aug 10 2005, 17:40:26)
Pomysl dobry, ale wykonanie?
[right][snapback]32124[/snapback][/right]

Jak nikt sie nie zglosi jako chetny do wspolpracy to wykonania nie bedzie - ot cala filozofia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.