Menedżer TSG 1899 Hoffenheim przed zbliżającym się sezonem :
Po pierwszych treningach mogę powiedzieć krótko drużyna Hoffenheim ma bardzo duży potencjał. Zdecydowanie najlepszą formacją wydaje się być atak i tu raczej nie będę nic zmieniał przed sezonem, niestety gorzej jest z pomocą i obroną. Jeżeli chodzi chodzi o pomoc to brakuje kogoś od "czarnej roboty", a w obronie solidnego OŚ, dlatego zapewne będę głównie szukał na pozycje DP i OŚ wzmocnień. Od razu mogę wyjawić że mam na oku 7 piłkarzy z czego przynajmniej z trójką będę chciał podpisać kontrakt. Bardzo mnie cieszy to, że mam dwóch doskonałych wykonawców stałych fragmentów Sigurdssona i Salihovicia. Na treningach będę się głównie skupiał nad grą w obronie i poruszaniem się w ataku moich piłkarzy, co do formacji to nie wiem jeszcze jaką będę grał. Zwrócić uwagę muszę też na grę piłką bo wydaje mi się w tej drużynie gra piłką może być kluczem do sukcesu. Co do sprzedaży piłkarzy to raczej nikogo nie będę sprzedawał (możliwe że tylko Schipplocka sprzedam albo rozwiąże z nim kontrakt ) bo po prostu nie chce osłabiać swojej ekipy, a wręcz przeciwnie chce ją wzmocnić.
Cóż pozostaje mi tylko życzyć sobie i swoim piłkarzom dużo szczęścia i udanego sezonu.

.jpg)