Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie VII sezonu Ligi ISSOnline.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 7 > Sezon 7 - II liga
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu.
Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Końcowa tabela:
zibii75
Co do sezonu to nie byłem pewien niczego, na pewno nie jestem wygodny w sposobie bycia jak i gry, kilka razy powiedziałem co myśle i pewnie nie podoba sie to wielu graczom, trudno każdy jest inny. Gram tu pierwszy raz i przetarcie było potrzebne, wyniki mogły być leprze ale brakło trochę umiejętności a nie raz szczęścia, jedne co mnie denerwowało w sezonie to że ludzie odpuścili grę i posypały się wo. Może zbliżający się sezon będzie lepszy a spięć będzie mniej, tego sobie życzę jak i pozostałym graczom.
woodi
Niewiem od czego zacząć tongue.gif Na początek napisze coś o swojej postawie smile.gif a więc tak drużyne wylosowałem bardzo dobrą i super mi sie nimi grało co widać po wynikach choć pierwsze mecze sparingowe nie wróżyły nic dobrego ale w meczach ligowych radziłem sobie calkiem nieźle smile.gif Liczyłem w tym sezonie na miejsce w pierwszej 10 no i swoje założenie spełniłem aż za bardzo gdyż znalazłem sie w gronie szczęśliwców którzy awansują do 1 ligi co prawda poza podium bo miejsce 4 osiągnołem ale jestem bardzo zadowolony z tego miejsca i sezon zaliczam do bardzo udanych smile.gif No to tyle o mnie teraz troszke o zawodnikach którzy mnie rozczarowali... pierwszym takim zawodnikiem jest Similio14 który w tamtym sezonie gral bardzo dobrze i zajął miejsce w pierwszej 10 bodajże dokładnie 9 miejsce a w tym sezonie ostatnie 17 co napewno nie tylko mnie rozczarowało, napewno JustMe1987 mnie rozczarował gdyż uważam go za zawodnika który powinien grać w 1 lidze bo umiejetności ma ogromne tylko brakuje mu szczęścia po prostu ale w przyszłym sezonie jestem pewien że awansuje smile.gif
waldi198 też nie udany sezon a grać potrafi bardzo dobrze... Na plus u mnie zasłużyli, napewno Ogryz, Seba i Rybson gdyż w tamtym sezonie byli poza pierwszą 10 a w tym są w pierwszej 10 co widać ze robia postepy, Reszty zawodników nie znam... Arcziego znam troche z innych lig i wiedziałem że bedzie liderem biggrin.gif Korula tez troche znam jego styl gry i napewno by awansował gdyby nie sprawy wyższe, Dabro96 bardzo groźny zawodnik z wielkimi umiejętnościami tak samo jak Edi092, Czarny1990a bardzo spokojny gracz grajacy fair play i umiejący grać ciekawą pilke, Boby1908 znakomity gracz aż żal że nie awansował bardzo sympatyczny koleś smile.gif Lizaku, Zibi75,Radek93 nowi gracze którzy jak ja w ubiegłym sezonie musieli sie przetrzec w tym sezonie i troche ograc aby w przyszłym było dobrze i żeby walczyli o awans smile.gif Witu znam go bardziej z gry 2 vs 2 i uwazam go za dobrego gracza tylko musi poprawic troche gre w obronie i sukces murowany, no to tyle pisania bo mnie ponioslo troche biggrin.gif dziekuje wszystkim za ten sezon i powodzenia w przyszlym sezonie biggrin.gif
arczi333
To i ja coś dodam , najpierw o sobie w duchu liczyłem na pierwszą trójkę ale nie na pierwsze miejsce szczerze liczyłem na trzecie a tu miła niespodzianka 1 ale zespół miałem dobry nie moge narzekać Niemiecki Eitrakt był super i jego Gekas i Altintop nękali tam pozostałe zespoły .
Podziwiam ger gracza Dabro bardzo dobry gracz zasłużył na 2 miejsce oraz wiadomo Edi to było do przewidzenia że bedzie podjum nawet myślałem że na majstra pujdzie wrócę do gracza Dabro mało go zam ale pokazał klase ten gracz ma przyszłość przed sobą gratuluje za postawe i gre
Miłe zaskoczenie to Woodi znam troche tego gracza i musze powiedziec że mocno porawił gre w pes aż miło się znim grało życze powodzonie w 1 lidze
szkoda bobiego który też powinien awansowac bo umiejętności ma ogromne reszcie również dziekuję i powodzenia dalej
lukasz44
I o to chodzi, każdy powinien coś powiedzieć bo to jest ważne aby każdy był w tej lidze - nie tylko w terminarzach i tabelach ale także uczestniczył w dyskusjach ...

Oby tak dalej.
Witu
Dla mnie to był sezon nie udany wziąłem w zastępstwie Anderlecht i grało się nimi tak sobie, ale przynajmniej atmosfera fajna była i naprawdę mimo porażek chciało się grać. Na pewno duża ilość wo trochę martwi... oby w następnym sezonie było ich mniej. Jeżeli chodzi o gre poszczególnych graczy to na pewno gratulacje się należą Arcziemu i Dabro, Ediemu i Woodiemu za awans do I ligi bardzo dobry sezon zaliczyli też czarny i Boby jednak brakło im trochę do awansu, ale potencjał mają więc myślę że w następnym sezonie wywalczą awans do I ligi. Na sam koniec życzę pozostałym graczom udanego następnego sezonu i dobrej zabawy.
Ogryz
To może ja też napisze coś od siebie. Na początek chciałbym przeprosić wszystkich graczy którzy mieli ze mną problemy albo z moimi faulami. Mam taki styl, że gram bardzo często wślizgami niestety niektóre są spóźnione i przypadkowe, ale nie ma co ukrywać, że w paru meczach gdy już odechciewało mi się grać jak przegrywałem to faulowałem nadmiernie nie pozwalając przeciwnikowi grać. Mam nadzieje, że gracze przyjmą moje przeprosiny a ja ze swojej strony mogę obiecać poprawę jeśli dostane szansę gry dalej w rozgrywkach ISS. Co do samego sezonu ekipie wylosowałem wymarzoną 4 bramkarzy gdzie rzadko się zdarza mieć tylu bramkarzy w składzie bardzo silna obrona z Demichelisem na czele bardzo szybcy skrzydłowi czyli Eliseu-Owusu-Abeyie no i w środku pomocy Duda.Escribano,Portillo,Camacho no i super snajper Baptista bez którego ciężko by było do połowy sezonu tworzył super duet z Rondonem, ale 2 część sezonu to totalny spadek Formy dobrze, że Fernandez umiał go chociaż trochę zastąpić. Ekipa mocna można by było pokusić się o awans, ale zdecydowały pojedyncze mecze w których powinienem wygrać, a przegrałem lub zremisowałem jak naprzykład rewanżowy mecz z Czarnym czy 2 mecze z Waldim kiedy w 1 meczu prowadziłem 3-0 i mogłem spokojnie rozgromić przeciwnika a spotkanie zakończyło się 3-3. Ogólnie mimo wszystko nie było tragedii w porównaniu z tamtym sezonem, ale mając taką ekipę jak Malaga powinienem awansować niestety nie dałem rady jeszcze trzeba nauczyć się trochę grać żeby móc awansować. Co do rywali to przed sezonem było wiadomo, że Arczi,Korul,Edi będą liczyli się w walce o awans i tak też się stało. Arczi wygrał całe rozgrywki Edi awansował z 3 miejsca Korul gdyby nie zrezygnował tak szybko na pewno też by awansował. Spore zaskoczenie była postawa Dabro który zajął 2 pozycje i spokojnie awansował. Woodi poczynił fenomenalne postępy co do swojej gry w poprzednim sezonie miejsce tuż przede mną, a w tym 4 miejsce i awans widać, że drużyna Bolonii pasowała Woodiemu. Gratulacje i powodzenia w 1 lidze. Czarny po przejęciu Bragi w trakcie sezonu początek sezonu miał fatalny, ale gdy się już wkręcił grał fenomenalnie i zabrakło mu niewiele do awansu. Boby świetny gracz nie lubię grać z tym przeciwnikiem i nie umiem gdyby odrobinkę przyłożył się do gry w lidze na pewno by awansował jeśli zagra w kolejnym sezonie awans jest jego. Zaskoczeniem dla mnie była słaba postawa JustMe1987 gracz o nie małych umiejętnościach potrafi grać wspaniałą piłkę dla oka nie gra po to żeby strzelić bramkę jak najłatwiej, ale jak najpiękniej i za to należy mu się szacunek. Mam nadzieje, że w kolejnym sezonie nadal będzie grał i pokaże prawdziwą moc i awansuje do 1 ligi bo zasługuje na to. Ogólnie dziękuje wszystkim graczom za ten sezon gratuluje tym co awansowali i tym co się nie poddali mimo słabych wyników. Mam nadzieje, że spotkamy się w kolejnym sezonie i powalczymy o awans. Powodzenia w 1 lidze.
Edi092
Był to sezon przed wszystkim zacięty moim zdaniem,w końcówce sezony niektórzy poodpuszczali sobie ale zreguł każdy każdemu mógł wyrwać punkty tak też było w moim przypadku bo nie raz zdarzyło mi się je stracić ze stosunkowo słabszymi.
Początek sezonu w moim przypadku nie zapowiadał awansu,po kilku meczach zmieniłem taktyke co zaowocowało.Stawialem od początku na Arcziego i się nie zawiodłem,solidny gracz który moim zdaniem zrobił duży postęp.Najlepszy atak i najlepsza obrona w tak zaciętej lidze to dobrze wróży przed kolejnym sezonem. Lekkie rozczarowanie z braku awansu JustMe mecze z Tobą przeważnie mam w plecy smile.gif
Czarny,Woodi przycisneli w końcówce i gdyby nie bezpośednie wygrane z tymi Panami w decydujących momentach sezonu to moje miejsce w tabeli mogłoby nie być tak wysokie.Daboro dobrze wpasował taktyke w Koeln a Podolski na redzie walił bramy jak z armaty.Kolejny sezon spędzony w świetnej akmosferze,z niecierpliwością czekam na kolejny. Dzięki i powodzenia !
czarny1990a
W tym sezonie spotkalem sie z graczami z ktorymi mialem kiedys do czynienia. Z wiekszoscia gralo sie fajnie, oby tak dalej.Gdyby nie pucek i lukasz nie gralbym w tym sezonie bo zastepowalem kolege ktoremu sie odechcialo grac. Mam nadzieje ze godnie go zastapilem. Ale teraz cos o sezonie, wkurzylo mnie na koncu to ze terminy byly ale meczy nie rozegrano i lukaqsz co chcwila przedlozal. Trzeba bylo wo walnac po terminie i wszystko. Bo praktycznie jak przedlozyles to za duzo meczy nie zostalo dodanych i tak posypaly sie wo. Ale mysle ze kolejny sezon bedzie lepszy i napewno wezme w nim udzial. A co do graczy to spodziewalem sie ze arczi lub edi wygra. A patrzac na reszte myslame ze kazdy ma szanse awansowac, osobiscie mi sie nie udalo ale bylem bliski, no ale nic w nastpenym jak gracze i mozliwosci mi pozwola moze sie uda tongue.gif Pozdrawiam i dzieki za sezon!
Dabro96
A Więc zacznę od tego ze plusem dla mnie było to że większość graczy nie wiedziała co ja gram i to mi dawało przewagę smile.gif.Wylosowałem FC Koeln,gdzie jak nie wychodziła gra,można było zagrać do Podolskiego który był wspierany szybkimi Skrzydłowymi,jedyny problem to były głupie błędy obrony i bramkarza.A Więc to że wygrał Arczi333 szczególnie mnie nie dziwi,należał mu się ten awans i mistrzostwo lecz po meczach z nim byłem zadowolony bo o wiele nie odstawałem ^^.Swoje drugie miejsce uznam jako spełnienie oczekiwań bo od początku awans z taką ekipą to był cel na ten sezon.Awans wywalczyli jeszcze woodi i Edi co mnie także nie dziwi ponieważ grają ładną piłkę,blisko byli Boby i Czarny lecz zabrakło im trochę szczęścia.Zaskoczeniem jest dla mnie tak niska pozycja JustMe,który według mnie gra najładniejszą piłkę z całej ligi,no cóż może w następnym sezonie,minusem dla mnie jest Witu,który umie grać ale zajął to ostatnie miejsce i oddawał często punkty przeciwnikom.Kolejny minus to gracze którzy zrezygnowali.To tyle z mojej strony,pozdro.
JustMe1987
CYTAT(JustMe1987 @ May 29 2011, 15:33) *
Ja jestem przekonany ze mistrzem zostanie arczi333 a co do wlasnego zespolu to jestem zadowolony z tego co mam bo potrafia grac calkiem niezle. Zdarza sie im jednak jedno na trzy czy cztery spotkania w ktorym kompletnie nic im nie wychodzi w ataku i do tego popelniaja straszne bledy w obronie. Mysle ze obiektywnie rokujac to w tym sezonie bedzie miejsce w pierwszej dyszce ale kazde wyzej niz 8. to raczej skuces ponad miare.

Lokata 10

Przyszla pora zabrac sie i za podsumowanie w drugiej lidze.
Znowu okazalo sie ze mam nosa co do mierzenia sil na zamiary i nie pomylilem sie co do mojej lokaty na koniec sezonu. Jako pierwszy typowalem mistrza i tu takze trafnie.

Ciekawym faktem jest to ze sezon w sezon bardzo dobrze zaczynam rozgrywki i na polmetku jestem bardzo wysoko a runda rewanzowa to regres formy i spadek o pare lokat. Widac jestem entuzjasta krotszych rozgrywek.
Gre oparlem na Guardado - kreatywnym lewoskrzydlowym, Valeronie - mysle ze tego genialnego playmakera u schylku kariery nie trzeba nikomu przedstawianc i "Pepe" Sand'zie - statycznym goleadorze.

Co zgubilo mnie w tym sezonie to brak szybkosci mojego napastnika, brak wartosciowych zmiennikow o raz problemy ze znalezieniem zlotego srodka na boki obrony. Na prawej flance fajnie poczynal sobie Pablo ktory czesto robil wiecej w ofensywie niz w defensywie a jezeli chodzi o pozycje bocznego obroncy to chcialbym odwrotnego wkladu od takiego gracza. Na lewej obronie dosc czesto ladowal srodkowy obronca Ze Castro - tak zwyczajnie z braku laku latalem nim ta dziure i tu niestety widac bylo brak ogrania na tej pozycji i braki motoryczne charakterystyczne dla gracza grajacego na flance. Dodatkowym czynnikiem ktory nie wplynal dobrze na rezultaty przez mnie osiagane byl niesamowity brak skutecznosci. Jestem pod tym wzgledem fenomenem - tak mi sie bynajmniej wydaje. Z doswiadczenia na wirtualnych boiskach musze przyznac ze nie spotkalem jeszcze gracza ktory moglby sie legitymowac tak malym stosunkiem strzelonych bramek do ilosci okazji sobie stwarzanych. Pewnie winny jest moj styl gry ktory nie pozwala mi dazyc do zdobywania goli za wszelka cene i w jak najlatwiejszy sposob.

Wysoka lokata ktora zajal arczi333 i Dabro96 nie sa dla mnie najmniejszym zaskoczeniem. Szkoda ze Korul odpuscil gdy zlapal lekka zadyszke bo mysle to on wlasnie dopelnim by podim w tym sezonie. Wydaje mi sie ze jeszcze Rybson powinien byc nieco wyzej. Reszta ligowcow zagrala na swoim poziomie.
Chcialem jeszcze powiedziec slowo o swoim "bracie" ktorego sciagnalem do rozgrywek i mysle ze przygoda ktora tu przezyl podobala mu sie. Uplasowal sie tuz za mna prowadzac bardzo slabiutka ekipe. Biorac pod uwage ze byl to debiutancki sezon i ze klasa sportowa jego zespolu pozostawiala wiele do zyczenia to 11 lokate nalezy uznac za sukces. Gratulacje lizaku!
Korul
Gratuluję awansu, a tym co się nie poszczęściło w tym sezonie życzę więcej szczęścia w przyszłym:) Mimo kilku zgrzytów w tegorocznych rozgrywkach miło będę wspominał grę z Wami, bo gra tu sporo fajnych ludzi i dobrych zawodników. Jedyne co to mogę Was przeprosić za zamieszanie, które spowodowałem swoimi WO i chwilowym złym nastrojem;] Powodzenia w przyszłym sezonie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.