Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie aktualnego komentarza Szpakowskiego
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
lukas91
Witam.

Jako że nie sposób dostać nigdzie aktualnego komentarza Szpakowskiego i Szaranowicza do PES6 - postanowiłem sam go zrobić.

Priorytet to dla mnie kompletne nazwiska kadr najlepszych klubów Europy, jednak jeśli będzie popyt, zamierzam wydawać kolejne wersje poszerzone o nowe nazwiska (przerabiam gotową wersję, gdzie baza i tak jest już spora).

Bardzo proszę o namiary na spotkania komentowane przez Szpakowskiego. Mogą być całe mecze do ściągnięcia, a najlepiej do obejrzenia online (o zapisy audio nawet nie śmiem prosić). Bardzo pomocne będą mecze ostatniego Copa America, jak i mundialu w RPA.

Problem natomiast może być z młodszymi zawodnikami. Nie wiem czy TVP ma licencję na jakąkolwiek ligę, poza Ekstraklasą, co znacznie utrudni znalezienie Szpaka wypowiadającego część nazwisk.

Aktualnie ogarniam powiązania nazwisk w pliku afs i łączę dwie posiadane przeze mnie wersje komentarza.
Orange_91
Z najnowszej FIFY możesz spróbować coś wyciągnąć.
lukas91
Wydają jeszcze polski komentarz? Myślałem, że już przestali.
Orange_91
CYTAT(lukas91 @ Jul 31 2011, 13:56) *
Wydają jeszcze polski komentarz? Myślałem, że już przestali.

;d Bodaj od FIFY 2005 albo 6 wydają go nieustannie.
lukas91
No to świetnie, nie będzie trzeba oczyszczać tekstów z tła.
lukasz44
CYTAT(lukas91 @ Jul 31 2011, 14:39) *
No to świetnie, nie będzie trzeba oczyszczać tekstów z tła.

Fajna inicjatywa, tylko jak chcesz wyciągnąć te pliki z fify ?
Ktoś mi mówił że robi się to za pomocą programu Sound Master czy jakoś tak ale nie wyszedł chyba takowy do Fify11...
lukas91
Postanowiłem zrobić na piechotę:

Ściągnę Fifę, wyłączę wszystkie inne dźwięki i będę nagrywał hałasy systemowe. Potem tylko powycinam każde nazwisko wypowiadane we wszystkich formach (czyli Szpakowska wersja Borkowego "Messi", "I Messi", "Oto Messi", "Messi!"). Tworząc komentarz do zawodników całej drużyny nie będę korzystał ze starych plików, tylko nagrywał nowe, aby miały tę samą głośność. Całość powinna być w miarę miodna.

Nawet gdybym się dostał do pliku z komentarzem, pliki na pewno nie są podpisane. Za dużo byłoby z tym roboty.

Postaram się wrzucić już niedługo filmik ze zrobioną w ten sposób Barceloną.

Razem z linkiem do pobrania umieszczę instrukcję, które nazwisko w menu edycji co znaczy.

O to czy projekt zostanie ukończony nie musicie się martwić - robię go głównie dla siebie i na pewno się podzielę happy.gif
lukas91
Po licencjonowanym i wydawanym przez polski oddział producenta produkcie naprawdę spodziewałem się czegoś więcej.

Okazuje się, że z roku na rok panowie z EA Sports jedynie kopiują pierwszą wersję komentarza i wklejają do kolejnych "FIF". Może dodają jakieś nowe teksty komentatorów, ale absolutnie żadnych nazwisk. Nie usłyszymy żadnego młodego zawodnika, za to nie brak tych, którzy zdążyli już zakończyć karierę.

Ponawiam więc prośbę o jakieś nagrania meczów online.
Randalllox
Разговорчивый выездной мастер по холодильным установкам за день прокачает и сделает дешевый ремонт холодильников Орехово качественно хоть в деревне с договором на всевозможные комплектующие.Прочитать и распечатать все цены вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
громкий дешевый ремонт холодильников Рязанский проспект
лобедно
жаренный дешевый ремонт холодильников балашиха
для людей
ходовой дешевый ремонт холодильников Отрадное
ключами

Хромой мастер по охлаждающим системам за недорого продиагностирует и осуществит дешевый ремонт холодильников Орехово без опоздания в организации гарантированно на всевозможные ремонты.Прочитать и распечатать расценки вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
морской дешевый ремонт холодильников Обручевский
с дарами
незаметный дешевый ремонт холодильников Щукино
утречком
ходовой дешевый ремонт холодильников
по переписке

Честный московский мастер по холодильникам за неделю обследует и проведет дешевый ремонт холодильников Орехово пулей на месте с договором на все материалы.Увидеть и скачать любые цены вы можете у нас на сайте http://www.xolodremont.ru/

------------------------
вишневый дешевый ремонт холодильников Кожухово
среди недели
низкий дешевый ремонт холодильников Щербинка
постоянно
свободный дешевый ремонт холодильников Северное Бутово
ключами
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.