Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Umiejętności zawodników ( ability)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Rand
Wszystkie umiejętności można łatwo przetłumaczyć i zrozumieć,jednak nie do końca wiadomo co za co odpowiada. Jakie umiejętności wpływają na poruszanie się typu "Messi" W sensie duża zwrotność, piłka blisko przy nodze itp. Odpowiada za to dribble speed czy może agility? A może jeszcze coś dziwnego?
Szczerze mówiąc na co najbardziej zwracacie uwagę ( na jakie skille) kiedy robicie transfery? I mówie tu raczej o jakiś młodych zawodnikach nie o gwiazdach. Gwiazdy są w większości wszechstronnie rozwinięte więc nie ma to znaczenia, ale w przypadku młodych jakie umiejętności są dla was najważniejsze?
Illmatic
Więc tak: Za poruszanie się zawodnika "jak Messi" z piłką przy nodze odpowiada w indeksie zawodnika karta jak dobrze pamiętam S14 "Speed Merchant".
Osobiście kupując młodych zawodników przede wszystkim zwracam uwagę na overall, wiadomo czym większy na początku, tym lepiej, mam tu na myśli liczby rozpoczynające się od 68+ - to jest minimum. Druga rzecz - "karty" umiejętności zawodnika, też bardzo ważne typu "Passing, Marking, etc", posiadając niektóre z tych umiejętności nie musimy w przyszłości poświęcać czasu na ich trenowanie, a co za tym idzie obniżania intensywności "normalnego" treningu. Trzecia - równie ważna rzecz to wszechstronność zawodnika, czyli dostępne pozycje na których może grać.
To było tak ogólnie, natomiast jeżeli chodzi o czyste statystyki, są zależne od pozycji zawodnika, którego aktualnie szukam, tak więc napastnik musi mieć dość wysoką technikę/celność strzału, boczni obrońcy/skrzydłowi wytrzymałość, oraz szybkość, zwracając uwagę na wzrost tych ostatnich (zawsze wybieram jak najniższych), przez co przy szybkości ~90 nikt nie jest w stanie ich dogonić biggrin.gif. Mam nadzieję, że pomogłem.
Rand
Dzięki, w sumie nie wiedziałem że karty są takie istotne.
A to nie jest tak że troszkę za bieg z piłką odpowiada acc. dribble albo speed dribble? Jeśli nie to za co odpowiadają te umiejętności?
Jeszcze takie małe pytanko na co wpływa responsiveness? Rozumiem że jest to reakcja, pewnie czas reakcji na coś ale na co? Jak szybko reaguje na komendypada czy jak? Jak byś wiedział to prosze o poradę, tyle lat gram w PESa a jakoś nie wnikałem w tą statystykę ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.