Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2012 - Nowości
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Kettger
Pierwszy trailer PES 2012

Cóż... po kilku latach grania w konsolową Fifę, z wręcz fatalną fizyką piłki, czas zmienić kasetę.
Orange_91
Niby co na tym trailerze jest takiego odkrywczego? Przecież to zwykły filmik promujący, z którego można wywnioskować co najwyżej tyle, że taka gra wyjdzie. Niech pojawi się jakiś gameplay to wtedy będzie można oceniać.

Nie chcę przewidywać w tym momencie jaki będzie PES 12, ale moim zdaniem na jesieni prędzej ujrzymy coś podobnego do ostatnich części serii niż jakąś rewolucję.
Kettger
A kto mówi, że jest tu coś odkrywczego? W konsolowej Fifie od paru lat też zostaje ten sam silnik. PC-towcy znużenie poczują zapewne później, gdyż dopiero od roku zagrywają się w produkt EA. Ale prawda jest taka, iż poza animacjami i zwodami, produkt ten nie ma zbyt wiele do zaoferowania. Najważniejszy element, czyli fizyka piłki jest tak spartolony, że chyba nikt, kto choć kilka razy zasmakował prawdziwego futbolu, nie wypowie się przychylnie na ten temat.
Orange_91
Fakt, że w FIFIe też ostatnio wiele się nie zmienia, ale mimo wszystko jest to produkt znacznie lepszy od PESa. Daleki jestem od tego, żeby FIFę nazwać grą idealną, ale w porównaniu z PESem prezentuję się nieporównywalnie lepiej. Granie w PESa 11 to jak dla mnie jedna wielka irytacja i tak jak wyżej napisałem: "moim zdaniem na jesieni prędzej ujrzymy coś podobnego do ostatnich części serii niż jakąś rewolucję". Bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii...

No nic, nie będę dalej nic pisał w tym temacie i znęcał się nad PESem, póki panowie z KONAMI nie pokarzą czegoś wartego uwagi.
Kettger
A w jakiej kwestii jest według Ciebie ta rewolucja potrzebna? Bo jeśli spróbujemy zestawić ze sobą wszystkie aspekty tych dwóch gier, to które z nich są w grze EA tak "oczywiście" lepsze?

Zgadzam się również z opinią, iż Fifa jest naprawdę dobrym tytułem. Sam przecież zagrywam się w nią od kilku lat. Problem tkwi w tym, że jest to granie na zasadzie irytacji i chęci zmierzenia się z osobami, które tę grę zakupiły. A tych mam znacznie więcej, niż w przypadku Pro Evo.
Tsu
CYTAT(Orange_91 @ Jun 3 2011, 13:29) *
Niby co na tym trailerze jest takiego odkrywczego? Przecież to zwykły filmik promujący, z którego można wywnioskować co najwyżej tyle, że taka gra wyjdzie.

Dokladnie jak zwykle pokazuja filmik z jakimis nowymi trickami zamiast popracowac nad najwazniejszym czyli gameplayem.Pewnie skonczy sie jak z pesem 2008/2011 tym bardziej ze juz samo logo nie napawa optymizmem i nawiazuje do pesow 2008/2011.
Skoro Kettger uwazasz ze Fifa na fatalna fizyke to co dopiero powiedziec o pesie 2011 w ktorym czuje sie jakbym gral jakimis robotami z mechaniczna pilka.
Szczerze powiedziawszy bardziej ciekawi mnie nowa Fifa bo idzie w dobrym kierunku i poraz pierwszy w tym roku nawet mi sie spodobala co prawda nadal to fifa ale juz samo to ze pogralem w nia kilkanascie spotkan to juz cos.Pesa2011 wlaczylem zagralem mzoe dwa spotkania i dalem sobie spokoj szkoda czasu.
Kettger
Spróbuję wytłumaczyć co to znaczy fizyka piłki.

Otóż jest to pewien aspekt, który oblicza w tle wszystkie parametry, jakimi powinna się charakteryzować futbolówka, będąca na murawie. Te parametry powinny być zbliżone do realiów. Tymczasem w Fifie gramy napompowanym balonem z Eldorado. Widać to szczególnie przy strzałach, które wyglądają... strasznie.

A 'robocze' podania w PESie nie mają nic do tejże, mimo iż oczywiście wymagają solidnej poprawy.

PS. Nie wiem, czy zauważyliście, ale nie ma żadnej wzmianki o Champions League... czyżby stracili prawa?
Tsu
Mi nie musisz tlumaczyc co to jest fizyka pilki ale z tego opisu widac co dla ciebie sie liczy czyli jak najlepsza symulacja:"Te parametry powinny być zbliżone do realiów"
Dla fanow starych dobrych pesow liczy sie cos innego ale tego nie zrozumiesz bo jak sam napisales grales te kilka lat w fife a my mamy raczej inne pojecie fizyki ktore nastawione jest na dobra zabawe.
Kettger
Od kiedy to fizyka piłki w PESie jest nastawiona na 'dobrą zabawę' ?
Tsu
Zawsze byly nastawione na dobra zabawe od iss po pes6 te czesci byly polaczeniem fun i w miare realnej pilki z przewaga tego pierwszego aspektu.Pes2008 to juz bardziej pojscie w strone realiow czyli twojego pojecia fizyki pilki.
Kettger
I właśnie dlatego był najlepszy. Od 2009 jest jakaś dziwna tendencja do spowalniania rozgrywki... ale Pro Evo to zawsze Pro Evo. ;]
Tsu
CYTAT(Kettger @ Jun 3 2011, 14:57) *
I właśnie dlatego był najlepszy. Od 2009 jest jakaś dziwna tendencja do spowalniania rozgrywki... ale Pro Evo to zawsze Pro Evo. ;]

Akurat pes2008 wedlug mnie to najgorszy pes jaki kiedy kolwiek wyszedl.Po prostu mamy inne podejscie z tym ze ja wiem ze wiekszosc ludzi sie ze mna zgodzi ale sa ta fani pesa od czasow iss.
Kettger
Gdybyśmy co roku mieli podobne rewolucje, jak w przypadku edycji 2008, Pro Evo byłby już dawno przed Fifą.

PES 2008 najlepszy? Szanuję to, iż domniemana 'większość' się z tym nie zgadza. Trudno natomiast nie zgodzić się ze zdaniem powyżej.
Tsu
CYTAT(Kettger @ Jun 3 2011, 15:07) *
Gdybyśmy co roku mieli podobne rewolucje, jak w przypadku edycji 2008, Pro Evo byłby już dawno przed Fifą.

Niestety w moich oczach ta rewulacja sprawila ze pes sie zatrzymal i poszedl w zla strone czyli w strone symulacji a wystarczyloby dopracowac to co bylo bardzo dobre ale ok sa tacy fani jak ty co lubia jak jest bardziej realniej i gra upodabnia sie do symulatora wiec niby dla was dobrze ale co z fanami starego dobrego pesa na ktorych pes budowal dobra opinie i stal sie slawny?jak juz konami postanowilo isc w strone symulacji to niech zrobia dwie gry jedna nastawiona na symulacje druga na zabawe a tak potracili fanow ktorzy byli od zawsze a zyskuja sympatykow symulacji.Zreszta skoro na najstarszej stronie o iss jest prowadzona liga pes6 a nie pes2011 to tez mowi o tym co dla fanow pesa jest najlepsze.
El Polacco
Pierwsze screeny http://gry.onet.pl/wiadomosci/pierwsze-scr...68,artykul.html
JustMe1987
CYTAT(Tsu @ Jun 3 2011, 15:19) *
Zreszta skoro na najstarszej stronie o iss jest prowadzona liga pes6 a nie pes2011 to tez mowi o tym co dla fanow pesa jest najlepsze.

Swiete slowa tongue.gif
Kettger
http://www.gamersyde.com/news_first_look_a...2-11455_en.html

Po nowych gameplayach Fify stwierdzam, że chyba faktycznie brak w grze KONAMI jakichś znaczących innowacji. Wielka szkoda. :/
simian raticus
Niech każdy gra w grę, którą bardziej lubi i tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.