Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozwòj w ML
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
baski18
a wiec tak jak w temacie ... czytajac komentarze zauwazylem ze duzej ilosci graczy nie podoba sie sposob rosnacych statystyk w ML, a ja sie pytam dlaczego ??
1) Czym zawodnik jest starszy tym mnie dodaja sie statystyki (jak na prawde czym jestes mlodszy tym szybciej rosna Twoje umiejetnosci)
2) Umiejetnosci dostajesz kiedy jestes przy pilce nie mniej niz 10 minut tez realne, trudno zeby ktos kto gral mniej niz 10 minut dostal jakies umiejetnosci
3) Szybkosc rosniecia umiejetnosci takze zalezy od tego co prezentowales w danym meczu, tzn. gdy strzeliles bramke dodaje Ci Shot acc, shot power itp. gdy asystowales dodaje Ci pass acc itp. i tak we wszystkim
4) Podczas przerwy miedzy sezonami mamy mozliwosc polepszenia swoich graczy w trybie zwanym treningiem - tez na +

A wiec dla panow ktorzy maja jakies uwagi co do sposobu rozwijania sie graczy prosze przytoczyc swoje argumenty.

Pozdro
lualua
Młodzi zawodnicy rozwijają wszystkie umiejętności niezależnie od tego co zrobią w meczu. Okres rozwoju kończy sie bardzo wcześnie. Maxi Lopez - 23lata,
Rooney - 24 itd. A przecież w realu niektòrzy gracze stają się znani w wieku np. 27-28 lat np. Prso, Frankowski. Tych trenigòw między sezonami to już mi sie odechciało robić bo są nudne i niewielki z nich porzytek. Najszybszy rozwòj zaliczają 17 latkowie co też jest troche przegięte. Nie ma żadnego wskaźnika doświadczenia graczy więc starych sie nie opłaca brać. A wogòle w czasie rozwoju zawodnika powinna być możliwość dodania mu jakichś gwiazdek - dlaczego o tym nie pomyślano????!!!!!
baski18
Bo to nie fifa wink.gif ... Co do konca kariery poszczegolnych graczy (patrz C.Ronaldo) jest to wina patchy. Jesli chcesz aby C.Ronaldo, Rooney dostawali umiejetnosci do 29 roku zycia to graj na czystym Pes4. Gwarantuje Ci ze beda do tego roku zycia dostawac umiejetnosci.

Prawie kazdy zawodnik dostaje wszystkie umiejetnosci:
przeciez kazdy biega czyli cwiczy przyspieszenie, wytrzymalosc itp.
Takze kazdy wie ze talent poszczegolnych zawodnikow wlasnie objawia sie w wieku 17 lat, jest to okres w ktorym zawodnicy najszybciej i najwiecej dostaja umiejetnosci... w wieku 15-16 lat jestes jeszcze dzieckiem co uniemozliwia Ci calkowicie pokazac jakie w Tobie drzemia moce wink.gif podczas gdy dojrzewasz stajesz sie bardziesz zwinny, Twoja szybkosc wzrasta bardzo szybko itp. i nie zaprzeczaj, jezeli posiadasz 20 lat lub wiecej to sam powinnienes przyznac ze od 17 do 19 roku zycia Twoje umiejetnosci (bieg na 100m, 1km). Niespodziewanie bardzo szybko wzrosly. Nie uwiezylbys majac 16 lat ze za rok,dwa lata bedziesz tyle biegal na 100m .... (wiem z wlasnego doswiadczenia)

Pozdro
lualua
Czysto fizyczne możliwości to nie to samo co umiejętności piłkarskie, stat experience mògłby być. Tak wogòle to oglądam mecze U17, U19 i ròżnie to bywa z tymi gościami. Rozwòj w ML jest zwalony i tyle. Nie da sie dodać gwiazdek, poprawić condition ani weak foot. Gracz powinien mieć wpływ na rozwòj zawodnika. Mogliby zrobić coś w stylu treningòw w Football Manager, trenujemy to co chcemy poprawić u zawodnika a nie tak bezwiednie...
baski18
No niby masz racje, ale Pes4 to nie FM czy CM w typowych menadzerach wlasnie tutaj sie przyklada szczegolna uwage, natomiast w grac symulacyjnych wieksza wage przywiazuje sie do gameplay'u

Pozdro
lualua
Wogòle to dzięki stary za rzeczową dyskusję. Mam pytanie: czy istnieje możliwość edycji tych wykresòw dot. rozwoju? Bo tak grać na czystym PESie to też słabo mi podchodzi.
baski18
Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi ... mozesz edytowac graczy w EditPES4OptionFile v1.35 XP czyli zwiekszyc im staty przez co beda one uwzgledniane w ML. ale jesli chodzi o samo polepszanie sie graczy (szybkosc) to nie ma chyba jakiegos prgramu do tego rodzaju dzialan smile.gif Ja zauwazylem ze jesli gracz ma duza Agiliti oraz cos tam na M ... to wtedy szybciej mu ida staty:)

Pozdro
kubek12
daj linka do EditPES4OptionFile v1.35 XP
lualua
QUOTE(kubek12 @ Jul 19 2005, 14:48:56)
daj linka do EditPES4OptionFile v1.35 XP
[right][snapback]30309[/snapback][/right]

jutro ci moge mailem puścić (net tylko w robocie) albo poszukaj na filefroncie, może pescorner.de albo co...
kubek12
[email protected] albo jakis link biggrin.gif z gory thx
diodaq
http://perso.numericable.fr/~ryannick/Download.html
wystarczylo wejsc na stronke o malo znanym adresie www.google.com wink.gif
Blade
Ja mam pytanie odnosnie Edit Option File... zauwazylem, ze na screenach z tegoz programu widac, ze jak sie wejdzie w players i wybierze sie np Zidana to po prawej stronie pokazuje sie jego twarz... ja tekiego czegos nie mam... czy nie iwecie moze czy da sie to gdzies ustawic??
spawn
u mnie tak samo kiedys mozna bylo zawodnika nawet obracac i podpatrywac
a teraz juz wogle nie wiem jak tam sie wbic
w tym edit option file ?????
kemot
Trzeba wczytac programem 0_text.afs, jak nie wiecie jak radze nie pytac bo latwe to jak barszcz...
Blade
QUOTE(kemot @ Jul 21 2005, 22:14:04)
Trzeba wczytac programem 0_text.afs, jak nie wiecie jak radze nie pytac bo latwe to jak barszcz...
[right][snapback]30485[/snapback][/right]

Dzieki wielkie... jakby ktos niewiedzial to nalezy dac settings i tam jest modify text 0... do reszty sami dojdziecie:}
kemot
Tym bardziej ze ten porgram nie ma za wielu opcji w menu ;-D
Blade
QUOTE(kemot @ Jul 21 2005, 23:20:36)
Tym bardziej ze ten porgram nie ma za wielu opcji w menu ;-D
[right][snapback]30501[/snapback][/right]

Czyli wg ciebie nie ma sensu robic tutoriala jak to wejsc na settings i wybrac modify 0 text?? biggrin.gif
kemot
Dokładnie tongue.gif
tomixx
a jak zrobić aby te statsy ktòre zmieniłem były Master league
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.