Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes5 Beta przegląd(po angielsku) z evo-web
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
darch
Part 1
Sitting at an airport lounge at an undisclosed location. Played a good 3-4 hours of PES5 (Not WE9!) last night. Full Impressions in a few hours. NO photos though, that was not allowed unfortunately.

I have to say that for those of us who have played WE8LE, the interface and options are almost exactly the same both in terms of look and functionality. The ML looked exactly the same as in WE8LE, with the execption of the button graphics, which are a bit different.

The Middle Ground (or something like that) ability is awesome! I played a match with Chelsea and shot a stunning goal from over 30 metres with Lampard. A fucking piledriver of a shot that hit the underside of the crossbar and bounced with an helpless Gigi Buffon trying to get to the ball. Awesome! After that I picked Inter and kept trying to do the same with Veron and Adriano. These guys are now lethal outside the box with their shooting ability....very, very cool, but didnt feel over the top at all..its just nice that you can finally score from farther outside the box unlike in WE8LE. Adriano's shots were just really powerful. Of course, I then tried with Zanetti and Makelele to no avail..so you need to have a skilled, hard shooting player to pull it off. Lampard's and Robbens stats were much improved btw.

Goalkeeper animations have changed a lot. They can now throw the ball almost to the halfway line. When you have a throw in and use o to throw, you get a powerbar and the animation is faster as is the throw itself. Not as slow as in WE8LE. Also, when pass with X, you get a powerbar. You can see players staming under their names in the HUD. You can turn that off if you want.

I can confirm that there's loads of new national teams like Ecuador and so on...not sure, if anyone of us cares, but there they are.

Network option was available in the main menu of PES5. This is no surprise of course, I mentioned online gameplay in Europe PS2 a while ago. Arsenal and Chelski kits look awesome. Faces are much improved with the likes of Fabregas, Hyypi
==>Benek<==
QUOTE(darch @ Jul 18 2005, 14:54:41)
Może ktoś będzie tak dobry i przetłumaczy ,ja niestey nie mam czasu
[right][snapback]30222[/snapback][/right]

www.translate.pl
Crawler
Hehe, spròbowałem nma słowniku oto treść przetłumaczenia :
Rozdzielają 1 Siedzący (siedzenie; posiedzenie) przy lotnisku *lounge* przy nieujawnionym ulokowaniu. Grany dobre 3-4 godziny *PES5* (Nie *WE9*!) wczoraj wieczorem. Pełne Wrażenia w niewielu godzinach. ŻADNE fotografie chociaż, ktòry nie był dopuszczany (uwzględniony) niestety. JA muszę mòwić (przemawiać) co dla tamtych my (USA; amerykański) kto (ktòry) ma grany *WE8LE*, połączenie i wybory są prawie dokładnie ten sam obydwa w okresach (terminy) spojrzenia i *functionality*. *ML* patrzył (wyglądał) dokładnie ten sam jak (ponieważ) w *WE8LE*, z *execption* grafiki guzika, ktòry są trochę ròżny. Środek (środkowy) Podstawa (ziemia) (albo coś analogicznie ) zdolność jest przeraźliwa! gram mecz (zapałka; układ) z *Chelsea* i strzelał (mignął) oszałamianie celu od nad 30 *metres* z *Lampard*. *fucking* *piledriver* strzelany co (żeby; ktòry) uderzać (uderzył; uderzony) *underside* *crossbar* i odskoczył (odbity; blagował) z bezradnym *Gigi* *Buffon* pròbujący (wypròbowujący; wypròbowywanie; trudny) otrzymywać (dostawać; rozumieć) do piłki (kula). Przeraźliwy! Po (po tym, jak) co (żeby; ktòry) wybieram *Inter* i utrzymał (utrzymany; trzymał się) pròbujący (wypròbowujący; wypròbowywanie; trudny) robić ten sam z *Veron* i *Adriano*. Ci chłopcy są teraz *lethal* poza skrzynką (kabina) z ich strzelaniem (miganie) zdolności....bardzo, bardzo ochładzać (chłodny), ale *didnt* czują nadmiernie przy całym..Swòj po prostu (dopiero co) przyjemny co (żeby; ktòry) wy w ostatecznym rozrachunku możecie wygrywać od dalszego poza skrzynką (kabina) niepodobny (odmienny; w przeciwieństwie do; w przeciwieństwie do) w *WE8LE*. *Adriano's* strzały były po prostu (dopiero co) rzeczywiście potężne. Oczywiście, JA potem (wypròbował) z *Zanetti* i *Makelele* do żadnego pożytku..tak (więc) wy potrzebujecie mieć wykwalifikowany, twardy (trudny; intensywnie) strzelający (strzelanie; migający; miganie) gracz ciągnąć to od. *Lampard's* i *Robbens* *stats* były wiele (wielka ilość; dużo) ulepszany *btw*. Bramkarz *animations* zmienił wiele (wielka ilość; dużo). One teraz mogą rzucać piłkę (kula) prawie do linii (wiersz) pòłdrogi (środek). Kiedy wy macie rzut w i używać (użycie; za pomocą; przyzwyczajać się) *o* rzucać (rzut), wy otrzymujecie (dostawać; rozumieć) *powerbar* i *animation* jest szybszy (szybciej) jak (ponieważ) jest rzut s& (samodzielnie). Nie jak (ponieważ) zwalniają jak (ponieważ) w *WE8LE*. Poza tym kiedy mijać (przecinać; przesmyk; przełęcz) z *X*, wy otrzymujecie (dostawać; rozumieć) *powerbar*. Wy możecie widzieć graczy *staming* pod ich nazwami (imiona) w *HUD*. Wy możecie obracać co (żeby; ktòry) od jeżeli wy potrzebujecie (chcieć). JA mogę potwierdzać co tam jest ładunki nowy narodowy (państwowy; obywatel) zaspoły jak (podobny do; podobnie do tego; upodobanie do) Ekwador i tak dalej..nie pewnien, jeżeli wszelki USA opiekuje się, ale tam one są. Wybòr Sieci był dostępny w głòwnym jadłospisie *PES5*. nie jest żadnej niespodzianki (zdziwienie) oczywiście, wymieniam w trybie bezpośrednim *gameplay* w Europie *PS2* podczas gdy temu. Arsenał i *Chelski* komplety patrzą (wyglądać) przeraźliwy. Twarze są wiele (wielka ilość; dużo) ulepszane z *Fabregas*, *Hyypi*
Edek
ja znalazłem na innym forum takie info, ktòre pochodzi z tego tekstu:

- jest nowa umiejętnośc w statsach piłkarzy: The Middle Shot. Pozwala na wsadzenie niesamowitej bomby z 30-35 metròw. Posiadaja ją tacy piłkarze jak Davids, Veron, Adriano, Beckham, Lampard. Piłka wydaje sie przy tym cięższa i leci szybciej
- dołożono pasek "Stamina" , ktòry może byc wyświetlany pod nazwiskiem piłkarza. Pozwoli na stałą kontrolę zmęczenia zawodnikòw
- rzuty rożne i wolne dalej jak poprzednio, czyli bardzo trudno strzelic cos bezpośrednio
- jest pasek siły przy wrzutach z autu i podaniach X-em (podobno)
- jest opcja online na PS2, usunięto Nippon Challenge z europejskiej wersji PES5
- na 50 Hz nie ma żadnych zwolnień, na 60 Hz czasem się zdarzają (podobno jednak rzadziej niż w WE8:LE)
- bramkarze lepiej zachowują się w sytuacjach 1on1 i rzutach rożnych niz w WE8:LE. Potrafią tez wyrzucic piłkę ręką aż pod linie środkową.
- opcja EDIT jest bardzo rozbudowana (znowu)
- jest coś w stylu "Memorial Match" - pozwala to podobno na stworzenie własnego profilu na memorce i z każdym rozegranym meczem te statsy się uaktualniają (wygrane-przegrane, gole, strzały itp itd). Może to byc bardzo ciekawe jak rozegramy juz z 300 meczòw z jakimś kumplem i chcemy zobaczyć szczegòlowe statsy ( bo można to będzie tak łączyć podobno)
- cięzko się drybluje, gameplay jest zmodyfikowaną wersją WE8:LE podobno. Grafika bez większych zmian
- nowe drużyny na licencji: Arsenal, Chelsea, Rangers, FC Porto
- nowe drużyny narodowe (Kuwejt , UZbekistan itp.)
the_barti
- na 50 Hz nie ma żadnych zwolnień, na 60 Hz czasem się zdarzają (podobno jednak rzadziej niż w WE8:LE)

co to jest to Hz?

A poza tym, i tak będzie trzeba czekać na patch do pes5 na pc, bo stadiony, i nie wszystkie nazwy klubòw/stadiony będą licencjonowane sad.gif
Dreed
zalezy to od tego czy pliczki bedzie sie tak samo wrzucac do gyr jak w poprzednich od tego czy sie podobnie bedzie to robic.

a te Hz to jest odswiezanie monitora telewizora smile.gif
the_barti
no to nie rozumiem, trzeba przestawic monitor na 50 Hz zeby normalnie zagrac? o_O
Bakel
Jeżeli będą zainteresowani to mogę przetłumaczyć wypociny riota ;-)
Edek
QUOTE(the_barti @ Jul 20 2005, 11:45:09)
no to nie rozumiem, trzeba przestawic monitor na 50 Hz zeby normalnie zagrac? o_O
[right][snapback]30367[/snapback][/right]

nie, tu chodzi o wersję na PS2 czyli TV!
kemot
Dokładnie, nie mowa tam ani chwile o wersji na PC
onix_the_chosen
QUOTE(Bakel @ Jul 20 2005, 11:59:00)
Jeżeli będą zainteresowani to mogę przetłumaczyć wypociny riota ;-)
[right][snapback]30368[/snapback][/right]

Bakel nie daj sie prosic laugh.gif
darch
No panowie !!!!!porcja klipòw z beta wersjii PES5!!!!!

http://rapidshare.de/files/3325823/Pes5.rar.html

Video 1 - Controlled_Shot
Video 2 - Crowd
Video 3 - Dip_Loop_Shot
Video 4 - DragB
Video 5 - Feint
Video 6 - GK_Throw
Video 7 - Henry2
Video 8 - NewTurn
Video 9 - S_Corner
Oj cos czuje ze PES 5 bedzie zajebiste !! Ta nowa kiwka jest naprawde fajna, smile.gif animacja bramkarza. Rozny super zrobiony i wogole zajebiscie to wyglada i ci kibice chodz nie najlepsi to i tak sie zdzwiwilem biggrin.gif ... ach ....
onix_the_chosen
QUOTE(darch @ Jul 25 2005, 22:04:37)

Video 2 - Crowd
Video 3 - Dip_Loop_Shot
Video 4 - DragB
Video 5 - Feint
Video 6 - GK_Throw
Video 7 - Henry2
Video 8 - NewTurn
Video 9 - S_Corner

bravo 4 you, good job cool.gif
TeDi
QUOTE(darch @ Jul 25 2005, 22:04:37)

Video 2 - Crowd
Video 3 - Dip_Loop_Shot
Video 4 - DragB
Video 5 - Feint
Video 6 - GK_Throw
Video 7 - Henry2
Video 8 - NewTurn
Video 9 - S_Corner

Zaje***ie to wygląda biggrin.gif A te zwodziki po prostu cud miòd biggrin.gif Szkoda, że tak kròtko trwają te filmik mad.gif bo ja takie coś mogę oglądać godzinami smile.gif
Już nie mogę doczekać się 28 października smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Apeluje!!! Ludzie wrzucajcie tu takie rzeczy jak darch a będziecie wielcy smile.gif
Tomak
Widzieliście co robi Kaka ?! Albo ta publiczność...Miodzio... Szkoda, że filmiki kròtkie i trochę słaba jakość. Ale lepsze to niż nic wink.gif Już nie mogę się doczekać, dla takich gier żyję...smile.gif
onix_the_chosen
QUOTE(Tomak @ Jul 26 2005, 11:36:14)
Widzieliście co robi Kaka ?! Albo ta publiczność...Miodzio... Szkoda, że filmiki kròtkie i trochę słaba jakość. Ale lepsze to niż nic wink.gif Już nie mogę się doczekać, dla takich gier żyję...smile.gif
[right][snapback]30901[/snapback][/right]

Nooo, tez rzut rozny wygrywa, normalnie full real smile.gif

P.S jezeli chodzi o corner to Juninho, nie Kaka tongue.gif
Czarny
wszystko ladnie, pieknie ale ciekawe jakie bedzie mial wymagania PES5... blink.gif
cos czuje reaktywacje sprzetu u wielu wink.gif
onix_the_chosen
QUOTE(Czarny @ Jul 26 2005, 15:26:31)
wszystko ladnie, pieknie ale ciekawe jakie bedzie mial wymagania PES5... blink.gif
[right][snapback]30919[/snapback][/right]

Ja na szczescie wymienialem ostatnio sprzet wiec czuje, ze nie bede mial problemu. Mysle ze moj AMD 64 3000+ i Nvidia 6600 Gt udzwigna ciezar nowego PESA5 cool.gif Kiedy ma byc premiera ? W pazdzierniku 2005 ?
Capitan Tsubasa

E, bez przesady przeciez grafa za bardzo sie nie zminila i pozatym przeciez to jest na PS2 wiec mysle ze wymagania beda podobne. Reaktywacja sprzetu bedzie jak wyjdzie PES 6 smile.gif

PS. Onix nie chwal sie tak...smile.gif
onix_the_chosen
QUOTE(Capitan Tsubasa @ Jul 26 2005, 15:52:51)
PS. Onix nie chwal sie tak...smile.gif
[right][snapback]30921[/snapback][/right]

Jakbym miale Pegasusa to bym sie chwalil a nie laugh.gif
Shevchenko
juz sie nie moge doczekac kiedy zagram !! i czy wogole zagram !!
PES5 to juz bedzie, to juz jest zajebis*a gra !!
TeDi

Mnie to na szczęście nie dotyczy, bo szarpie na xboxie. A co do wymagań PES 6 to nie mam zamiaru ładować następnych tysiakòw w blaszaka lepiej będzie kupić sobie Xboxa 360 lub PlayStation 3 bo skok graficzny będzi potężny i na pewno nasze kompy i sakiewki tego nie wytrzymają.
RuDi
QUOTE(Edek)
- jest nowa umiejętnośc w statsach piłkarzy: The Middle Shot. Pozwala na wsadzenie niesamowitej bomby z 30-35 metròw. Posiadaja ją tacy piłkarze jak Davids, Veron, Adriano, Beckham, Lampard. Piłka wydaje sie przy tym cięższa i leci szybciej
- dołożono pasek "Stamina" , ktòry może byc wyświetlany pod nazwiskiem piłkarza. Pozwoli na stałą kontrolę zmęczenia zawodnikòw

Fajne, przyda sie takie cos. W PES 4 bez dobrego wysuniecia pilki zadnej bomby sie nie strzeli.
QUOTE(Edek)
- jest opcja online na PS2, usunięto Nippon Challenge z europejskiej wersji PES5

Ciekawe. Juz jakis czas temu myslalem zeby se zakupic Network Adaptera tylko trzeba bedzie wybulic kase na orginalnego PES 5 unsure.gif
QUOTE(Edek)
- jest coś w stylu "Memorial Match" - pozwala to podobno na stworzenie własnego profilu na memorce i z każdym rozegranym meczem te statsy się uaktualniają (wygrane-przegrane, gole, strzały itp itd). Może to byc bardzo ciekawe jak rozegramy juz z 300 meczòw z jakimś kumplem i chcemy zobaczyć szczegòlowe statsy ( bo można to będzie tak łączyć podobno)

To mi sie podoba najbardziej cool.gif. Dobrze bedzie sie przeanalizowac swoje wyniki rolleyes.gif
QUOTE(Edek)
- cięzko się drybluje, gameplay jest zmodyfikowaną wersją WE8:LE podobno.

Eeee czy to pewne ?. Wlasnie w PES 4 mi podobalo sie to ze mozna swobodnie obkiwac kilku zawodnikow przy uzyciu samych strzalek.
TeDi
QUOTE(darch @ Jul 28 2005, 16:39:16)

Zaje****ie to wygląda smile.gif ! Zidane jak zapie****ił to bramkarz nie miał szans wreszcie będą bomby !!!! A ten drugi jego strzał z woleja myślałem, że poprzeczka pęknie. Ruchy piłkarzy ładnie wyglądały smile.gif Jest ok!
saper
QUOTE(TeDi @ Jul 28 2005, 22:13:18)
Zaje****ie to wygląda  smile.gif ! Zidane jak zapie****ił to bramkarz nie miał szans wreszcie będą bomby !!!! A ten drugi jego strzał z woleja myślałem, że poprzeczka pęknie. Ruchy piłkarzy ładnie wyglądały  smile.gif Jest ok!
[right][snapback]31138[/snapback][/right]

Tylko dodać ze podoba mi sie możliwość wybicia rożnego smile.gif bramkarze fajnie piłke wyrzucaja, Strzały też są fajne, piłka tak jakby sie lepiej kręci laugh.gif strzał zidane tez świetny cool.gif

mcraczek
Filmiki z PES'a jak zwykle robia na mnie spore wrazenie ale nie moge przebolec ze Konami nic nie zrobilo z tymi fatalnymi murawami bo na slabszych rozdzielczosciach ta murawa prezentuje sie jak kotlet i jest kompletnie nie realistyczna. W PES'ie 3 byla bez zarzutu....
TeDi
QUOTE(mcraczek @ Jul 30 2005, 13:13:55)
Filmiki z PES'a jak zwykle robia na mnie spore wrazenie ale nie moge przebolec ze Konami nic nie zrobilo z tymi fatalnymi murawami bo na slabszych rozdzielczosciach ta murawa prezentuje sie jak kotlet i jest kompletnie nie realistyczna. W PES'ie 3 byla bez zarzutu....
[right][snapback]31274[/snapback][/right]

co do wyglądu muraw to się zgadzam, że w 3 były ładniejsze,ale wygląd jak wygląd, mnie najbardziej zależy, żeby poprawili rażące błędy w rozgrywce!
kosa
oby, oby bo po dluzszym graniu denerwuje to, ze na 5 gwiazdkach bramkarz sie gapi jak pilka wpada do bramki... dry.gif
TeDi
QUOTE(kosa @ Jul 30 2005, 18:00:53)
oby, oby bo po dluzszym graniu denerwuje to, ze na 5 gwiazdkach bramkarz sie gapi jak pilka wpada do bramki...  dry.gif
[right][snapback]31291[/snapback][/right]

To zagraj na 6 gwiazdce, bramkarzy to nie olśni, ale trudniej będzie strzelić gola! Te poziomy trudności do wymiany w PES 5.
kosa
lol, wiem o tym... ale ciagle katuje na 5 i dlatego dałem ten poziom za przyklad...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.