Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przyszłość Forum ?
board.issonline.pl > Issonline.pl > Strona oraz Forum
WKS
Witam

Jak widać z forum zaczely sie dziać dziwne rzeczy . Jakiś atak spamerów z zagranicy , myślałem że jakiś ADmin , mod zwróci na tą uwage ale po spamie użytkownika Impendagend i założeniu przez niego 7-8 tematów zaczynam sie bać. Czy ktoś tu jeszcze czuwa ? Z tego co wiem to Bakel wyjechał do Rumunii a reszta adminów ? Ośmielam się twierdzić ,że forum(powoli) zmierza ku upadkowi i zdecydowanie straciło poziom jaki był w 2009 czy też kawałek 2010 roku później coś pękło. A teraz znacząco widać ze trzeba coś działać bo spamerów coraz więcej a jak na moje oko jakiś zastój w edycjach Pesa jest . Nie wiem może uważacie że nie mam racjii ale mimo wszystko chce wyrazic swoje zdanie na ten temat. Według mnie powinniscie wybrac userów wartiosciowych którzy zasłgują na miano moderatora ( z 2-3 którzy bedą obserwowac wszystkie działy a nie 1 ) oraz obecnych modów którzy zasługują na Admina . Tyle co miałęm do przekazania bo ja jako "szary user" strasznie martwie sie o forum a sentyment jakis mam , wkoncu jestem z Wami od 3 lat.

Pozdrawiam WKSRKS smile.gif

Tomak
W kwestii spamu zapewniam Cię, że ze swojej strony robię wszystko, żeby jak najszybciej kasować tematy i banować tych spamerów. Nie wiem czy to są jakieś boty czy coś, ale fakt faktem - forum od dłuższego czasu zalewa fala spamu, a walka z tym jest dość uciążliwa. Nie znam się na kwestiach technicznych forum, ale zdecydowanie przydałoby się jakoś przed tymi atakami zabezpieczyć.

"po spamie użytkownika Impendagend i założeniu przez niego 7-8 tematów zaczynam sie bać"

7-8 tematów to akurat nic, ostatnio kasowałem 2 strony takich tematów w jednym z działów

no cóż, póki co to tyle ode mnie, pozdrawiam

Orange_91
CYTAT(WKSRKS @ Feb 18 2011, 17:09) *
Witam

Jak widać z forum zaczely sie dziać dziwne rzeczy . Jakiś atak spamerów z zagranicy , myślałem że jakiś ADmin , mod zwróci na tą uwage ale po spamie użytkownika Impendagend i założeniu przez niego 7-8 tematów zaczynam sie bać. Czy ktoś tu jeszcze czuwa ? Z tego co wiem to Bakel wyjechał do Rumunii a reszta adminów ?

Że tak powiem starałem się w ciągu ostatnich tygodni usuwać spam na bieżąco. Bez przesady nie jestem robotem i jakimś fanatykiem, który 24h na dobę siedzi i usuwa jakiś spam. Robi się ostatnio tyle tego, że mam dość., poza tym poza mną ktoś jeszcze stara się usuwać spam. Bakel ostatnio był na forum 12, więc ktoś ten spam usuwał prawda?

Ośmielam się twierdzić ,że forum(powoli) zmierza ku upadkowi i zdecydowanie straciło poziom jaki był w 2009 czy też kawałek 2010 roku później coś pękło. A teraz znacząco widać ze trzeba coś działać bo spamerów coraz więcej a jak na moje oko jakiś zastój w edycjach Pesa jest . Nie wiem może uważacie że nie mam racjii ale mimo wszystko chce wyrazic swoje zdanie na ten temat.

To, że forum zmierza ku upadkowi to chyba każdy wie, ale co mamy zrobić? To nie wina administracji, tylko panów od KONAMI, którzy raczą nas swoim bublem.

Według mnie powinniscie wybrac userów wartiosciowych którzy zasłgują na miano moderatora ( z 2-3 którzy bedą obserwowac wszystkie działy a nie 1 ) oraz obecnych modów którzy zasługują na Admina . Tyle co miałęm do przekazania bo ja jako "szary user" strasznie martwie sie o forum a sentyment jakis mam , wkoncu jestem z Wami od 3 lat.

I co będą robić? Na forum nic się nie dzieje i nie widzę takiej potrzeby, żeby dokładać jeszcze moderatorów. Forum żyje tylko ligą online w PES6 a poza tym działem to pojawiają się przy dobrych wiatrach 3, 4 tematy na forum.

Tak na marginesie to temat w zły dziale, przenoszę do -->Strona oraz Forum
Marsin
CYTAT(Orange_91 @ Feb 18 2011, 18:22) *
To, że forum zmierza ku upadkowi to chyba każdy wie, ale co mamy zrobić? To nie wina administracji, tylko panów od KONAMI, którzy raczą nas swoim bublem.

Przede wszystkim - DESIGN ! Miałem wiele for, które zmierzały ku upadkowi, i to nie było byle jakie fora (jedno graficzne, z 15.000 userami) i inne tego typu. To co wystarczyło, to zmienić szatę graficzną.
Pod topem ustawiać informacje nt. konkursów, itd, itp, znaleźć partnerów, do wymiany bannerami, a nawet sponsorów, którzy mogliby ufundować nagrody, nie koniecznie drogie. Wystarczy chcieć, a wiele można zdziałać smile.gif I nie warto zrzucać winy na KONAMI, bo jestem zarejestrowany od 5 lat na pewnym forum wielotematycznym, i tam CODZIENNIE są zapytania dotyczące patchy, rozgrywek online i inne tego typu rzeczy, związanych z najnowszymi odsłonami PES'a smile.gif
lukas91
Ja też zupełnie nie rozumiem umierania tego forum.

Przy odrobinie wysiłku i małym remoncie, to miejsce znów stałoby się największym polskim serwisem o PES'ach.

- Zrobić porządny download, przejrzysty i podzielony na szczegółowe kategorie do każdej części gry, o który ktoś by porządnie zadbał

- Organizować konkursy, wygrana w lidze, najładniejsza bramka, najlepszy patchmaker

- Organizować się w ekipy odpowiedzialne za coroczne wydania polskiego komentarza/kitsów/twarzy do kolejnych części

Odrobina dobrej woli i wszystko znowu by ruszyło pełną parą happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.