Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drugoligowy off-top
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 6 > Sezon 6 - II liga
lukasz44
W tym temacie można pisać o wszystkim co związane ze zmaganiami II ligowców.
JustMe1987
Od jutra oficjalnie rozpoczynam sezon ligowy. Prosze wszystkich drugoligowcow o zwrocenie szczegolnej uwagi na moja sygnaturke.
JustMe1987
Nie moge powstrzymac sie od smiechu kiedy mysle o swoim stylu gry. Nie potrafie zlapac stabilnej formy. Seria dobrych spotkan przeplata sie zawsze z jeszcze wieksza seria srednich badz kiepskich. Po szesciu spotkania zanotowalem 3 wygrane i 3 porazki z rzedu. W pierwszych trzech meczach gralem ladnie i udawalo sie grac skutecznie a teraz skutecznosc gdzies ulatuje bo zawodnik stojacy sam przed bramkarzem i na 5 metrze i na 11 nie potrafi zmiescic pilki w prostokacie. Jak zabiora jeszcze Kezmana i moj najlepszy skrzydlowy odfrunie do Sunderlandu to juz calkiem bedzie bieda pod wodza tak chimerycznego trenera mellow.gif
seba
Ja też się nie mogę powstrzymac od śmiechu obserwując swój styl gry i postępy biggrin.gif. Z roku na rok gram coraz gorzej. Jeszcze dwa lata temu spokojnie rywalizowałem w pierwszej lidze (inny nick), uzyskując co prawda niewysoką pozycję (duzo remisow), ale grajac jak równy z równym albo lepiej z większością ówczesnych pierwszoligowców (zdecydowana większośc gra do dzisiaj). Ale nie o tym chcialem...

Musżę przeprosic za niewpisywanie wynikow na forum, mam podobny problem jak w poprzednim sezonie - przeglądarka po załadowaniu screenow zawiesza komputer i musze restartowac. postaram sie jak najszybciej to naprawic.

Syberian
Sezon rozpocząłem fatalnie od porażki z Kfg 8;3.
To co robiłem nie wiem czy nadawałoby się na 5 lige o ile ,by taka powstała na iss.
Zobaczymy jak to dalej się potoczy.
Szczerze zdziwił (niestety na minus) mnie BlueOle10. Ale nad tym rozwodzić się już nie będę
JustMe1987
Rothen out Kezman out Sessegnon out i nikt in - no to witaj strefo spadkowa dry.gif Mam cos pecha to tych swoich druzyn jak nie dretwe Twente to klub ktory pozbywa sie swoich 3 wiodacych pilkarzy. Szkoda ze jescze Makalele nie osiagnal porozumienia w sprawie przejscia do Galaxy. Jestem zniesamaczony polityka transferowa mojego klubu mad.gif Chwalcie sie jak tam u was? Straciliscie kogos waznego albo doszedl ktos ciekawy?
Ogryz
Straszny początek sezonu w moim wykonaniu. W 4 meczach 1 remis ( przegrywając 0-3 wyciągnąłem na 3-3) i 3 porażki w tym 2 po 0-3. Straszna klapa chciałem walczyć o awans a tu widzę, że kolejny sezon będzie na straty, ale mam nadzieje, że zacznę grać na swoim poziomie i wygrywać w końcu. Drużyna też mi nie pasuje jakoś gdyby nie Saviola to nie wiem co by było jeszcze do tego w ost godzinach okienka odszedł mój czołowy obrońca David Luiz do Chelsea. Eh ciężki sezon mnie czeka.
gapa
A ja dobrze czuje sie z moim Napoli, jakos ustawilem ich tak ze dobrze graja w obronie (przecinaja wiekszosc pilek) a w ataku jeszcze lepiej, pomoc dobrze dogrywa do ataku i sporo sytuacji 1v1 ktore lucarelli wykorzystuje. o miejsca 6-8 powinienym powalczyc.
JustMe1987
Potwierdzam. Twoje Napoli gra jak z nut. Nie moge znalezc na nie sposobu podobnie jak na rakiety z Sunderlandu.
camel11
Moje Fenerbahce na patchu ligowym wygląda jednak całkiem dobrze, a i w okienku chyba żadnych roszad nie uczynili. Jedyny probem to ja jako ich prowadzący ;p byleby się grało przyjemnie to można i ostatnie miejsce zająć ;] Na razie prawie same remisy, zobaczymy czy w końcu przechyle szale w strone zwycięstw czy porażek ;p

Jak na razie widze wszyscy grają swoje mecze bez chyba większych problemów więc oby tak dalej!
donkryst
ja tam póki co cieszę się z Sunderlandu ;p ale to tylko do aktualki. po update niestety nie będę już posiadał Benta..... odeszli mi również Healy (nie grał dużo, jak coś to końcówki), Reid (o tym szkoda mi się wypowiadać, mimo dobrych statów piłkarz bardzo słaby) i da Silva (jedna z podpór mojej defensywy, najlepszy stoper). Niby dwóch piłkarzy z rezerw, sęk w tym, że zostało mi dwóch naprawdę dobrych napadziorów - Gyan i Campbell + dwóch dopiero melodia przyszłości. Co do wzmocnień to przyjdą mi Muntar (jedyny jakiego będę mieć z prawdziwą bombą w nodze) i Sessegnon. Nie narzekam, ale przydałby się jeszcze dobry napastnik, choć możliwe, że go kupili, bo słyszałem o Fullerze ze Stoke. Nie zazdroszczę BlueOle, Celtic w tym momencie ma baaaardzo słaby skład jak na ten klub, i to był jedyny zespół, którego chciałem uniknąć podczas losowania. Zajmuję wysokie 2. miejsce, ale do końca zostało jeszcze 31. kolejek, i wiem, że jeszcze nie raz stracę punkty. A i czekam na otwarcie w końcu Fiveservera ;p Każdemu z Was życzę powodzenia dalej, ale nie w meczach ze mną ;P
similo14
Jeśli chodzi o moje Bordeaux to nie sądze aby dwóch sprowadzonych przez klub piłkarzy weszło do wyjsciowego składu. O ile młody Andre moze ma jakies szanse na wystepy to mysle ze 18-letni bramkarz Abe Jug jest raczej inwestycja w przyszłosc i watpie by zagrał w tym sezonie w barwach Girondystów. Jeśli chodzi zas o moja gre narazie jest dobrze ale z najlepszymi przyjdzie sie jeszcze zmierzyc i trzeba cały czas szlifowac forme.
jarek
Początek sezonu bardzo słaby w moim wykonaniu...duża przerwa w grze jednak daje się we znaki...mam nadzieję że to się zmieni i zacznę lepiej grać...
craxa93
Ja tak samo dopiero wracam do formy po przewie w graniu ale już jest coraz lepiej bo o początku sezonu nie chcę pamiętać bo gorszy być nie mógł.
Już dobrze zapoznałem się z drużyną i wiem kogo na co stać, dobrze że ma na prawdę szeroką kadrę choć brak mi skutecznego środkowego napastnika być może będzie nim Cavenagi który prawdopodobnie dołączy do drużyny w następnej rundzie a staty ten pan posiada niezłe biggrin.gif
woodi
No to ja też cos napisze tongue.gif Jeśli chodzi o moją druzyne to nie jestem na bierząco ktoodchodzi a kto przychodzi w tym okienku transferowym tongue.gif Drużyna przypadła mi srednio do gustu ale czuje ze się nią rozegram smile.gif początek sezonu uważam za dramat 3 pierwsze mecze i 3 porażki, później wymęczone zwycięstwo i remis smile.gif dzieki JustMe1987 z którym zagrałem kilka sparingów zacząłem lepiej grać Genoa i myśle że jeszcze pokaże na comnie stać w tym sezonie biggrin.gif licze na 6 - 8 miejsce smile.gif
ufo19
Woodi Genoa wykonała baaaardzo duże roszady w okienku transferowym:

Pozyskani: Antonelli (Parma), Paloschi (Parma), Jelenic (Koper), Hallenius (Hammarby), Tuncara Gomes (Belenenses), Kucka (Sparta Praga), Boselli (Wigan), Floro Flores (Udinese).
Sprzedani: Ranocchia (Inter), Tomovic (Lecce), Modesto (Parma), Palladino (Parma), Toni (Juventus), Rudolf (Bari), Sculli (Lazio).

Choć są to takie słabe transfery. Zwrócić uwagę należy na to że odszedł najlepszy gracz Toni oraz solidny Palladino, ale Floro Flores jest interesującym graczem smile.gif
woodi
Ranocchia, Tomovic rezerwowi obrońcy ale znajdują zawsze u mnie miejsce wskładzie jak tylko którys z podstawowych obrońców słaba forme ma smile.gif Fakt Toni jak odejdzie to Genoa straci głównego napastnika no i Palladino też szkoda :/ ale widze że dużo przyjdzie nowych graczy i napewno zastąpią godnie tych którzy odejdą biggrin.gif
arturtsw
Witam... Chciałbym się zapytać czy istnieje coś takiego jak lista rezerwowa na której są zapisani gracze którzy wchodzą za innego użytkownika który nie gra meczy, ostrzeżenia, ban etc. Bardzo chętnie na takową listę bym się zapisał, ponieważ mam ogromną chęć porywalizować tutaj z wami smile.gif Także to pytanie kieruje do adminów i czekam na odpowiedz smile.gif

PS. Powodzenia w rozgrywkach wink.gif
JustMe1987
CYTAT(arturtsw @ Feb 3 2011, 20:18) *
Witam... Chciałbym się zapytać czy istnieje coś takiego jak lista rezerwowa na której są zapisani gracze którzy wchodzą za innego użytkownika który nie gra meczy, ostrzeżenia, ban etc. Bardzo chętnie na takową listę bym się zapisał, ponieważ mam ogromną chęć porywalizować tutaj z wami smile.gif Także to pytanie kieruje do adminów i czekam na odpowiedz smile.gif

PS. Powodzenia w rozgrywkach wink.gif

Najlepiej tu.

http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=18029
arturtsw
^^ Dzięki za pomoc! Tego właśnie szukałem ;]
seba
CYTAT(Tomek93 @ Feb 11 2011, 21:20) *

13 kolejka
Tomek93 Seba
Screeny:
brak, kolega rozłączył sie w 89 minucie twierdząc że nie będzie kontynuował meczu.

Strzelcy:
Cacau
Harnik
Marica
Marica
Ibisevic
Opis:
Mecz rozgrywany w ciężkich warunkach mimo że na Fiveserwerze. Pełno lagów, co dziwne tylko w drugiej połowie i to na obie strony. Co do meczu to miałem ogrom szczęścia że wygrałem. Seba przeważał w całym meczu. Dzięki i powo dalej.

Zawodnik meczu:
Marica - strzelec 2 bramek.

Kwestionuje ten wynik, tak juz pisalem Tomkowi w trakcie meczu. Decyzje co do wstawieniatego meczu zostawilem przeciwnikowi. Stwierdzil ze bedzie wstawial. OK.
Gralismy na hoscie Tomka. Do 35 minuty nie bylo zadnych lagow, potem juz do konca pierwszej polowy lagi uniemozliajace kontrole nad czymkolwiek. Zgłoszone.
Moje prowadzenie do przerwy 1-0. W drugiej polowie niby nie mam klasycznych lagow, ale zawodnicy mnie nie słuchaja, biegaja jak chca, brak reakcji na zmiane kursora.
W przodzie mozna jeszcze grac, w obronie nie. Trace 3 bramki, ale jedna bardzo dziwna - przeciwnik w tłoku pod bramka nagle znjaduje sie z pilka przed linia bramkową,
. Przeszedł jakby nikogo nie bylo na boisku. wreszcie czwarta bramka - strzal z dystansu, a mojego bramkarza nie ma w bramce, Stal gdzies za linia koncowa boiska, pilka wpada do pustej.
nIe wiem czym to tłumaczyc, ale zachowanie moich zawodnikow bylo w 2 polowie przedziwne. Niby moj host, niby nie ma lagow, ale nie ma tez kontroli na pilkarzami, bramkarza w bramce nie ma.
Pzeciwnik jak duch wychodziz najwiekszego tloku na "piatce" jakby nikogo tam nie bylo. wiem ze Tomek tez mial lagi w 2 polowie, ale to co ja mialem zakrawa na jakąś cheaterkę, lub, w co chce wierzyc, na powazne bugi servrera
Moge przegrac, ale po uczciwej walce. Kwestionuje ten wynik. Tym bardziej ze gdy byly normalne warunki gry (do 35 min), przeciwnik nie mial za wiele do powiedzenia na boisku.
Wnoszę o powtórkę meczu w normalnych warunkach.
Tomek93
Miałem takie same, warunki jak ty do gry, owszem bramki frustrujące, ale to już nie moja wina. Także miałem praktycznie zero kontroli nad piłkarzami, więc moim zdaniem mecz był dość sprawiedliwy. Może niech Łukasz wypowie się na ten temat i podejmie jakąś decyzje.
seba
CYTAT(Tomek93 @ Feb 11 2011, 21:52) *
Miałem takie same, warunki jak ty do gry, owszem bramki frustrujące, ale to już nie moja wina. Także miałem praktycznie zero kontroli nad piłkarzami, więc moim zdaniem mecz był dość sprawiedliwy. Może niech Łukasz wypowie się na ten temat i podejmie jakąś decyzje.

Nieprawda. Na swoim hoscie nie miales zadnych problemow. Co sam przyznales. To co sie dzialo na moim opisalem wyzej, z czym sie chocby w czesci sie musisz zgodzic, bo widziales dokladnie gdzie byl moj bramkarz w momencie strzalu ( 4 gol). Nawiasem mowiac gdyby nie ta sytuacja z bramkarzem to bym sie nawet nie odzywal, bo nie bylbym w stanie udowodnic, ze mialem jakis problemy na swoim hoscie. Ale sam to widziales.
Tomek93
Ja nie mówie że nie miałeś problemu. Chodzi tylko o to że warunki dla obu z nas były wyrównane. Z tymi lagami w pierwszej połowie, to napewno nie były takie jak w drugiej, bo jeszcze coś tam grałeś. Poza tym te lagi nie były problemem dopóki ja nie przerwałem meczu w (chyba) 75 minucie, wybiciem piłki na aut. Kolejna sprawa to to że zacząłeś na nie narzekać tracąc 3 bramke. Czyli coś tu jest nie tak. Jeżeli mogłeś grać przy 0:1 a przy 3:1 już nie.
lukasz44
CYTAT
* w przypadku lagów uniemożliwiających przyzwoite prowadzenie gry, dopuszczalne jest jej przerwanie, o ile żaden z graczy nie zdołał jeszcze zmienić wyniku. Jeżeli lagi wystąpią w późniejszej fazie meczu należy dograć pozostałą do końca liczbę minut plus 5 minut.
* w przypadku zaistnienia siły wyższej (rozłacznie internetu, brak prądu) należy do dograć pozostałe minuty które zostały do ukończenia spotkania, rywal nie ma prawa wnosić o WO w takiej sytuacji.
* wymagane jest wykonanie pomeczowego screenshota z wynikiem meczu oraz strzelcami bramek.
* wszelkie próby oszustw (jak wychodzenie z gry podczas meczu) będą konsekwentnie karane.

Może i to wina serwera (nikt tego sie nie dowie), ale rozłączyć powinieneś się dużo wcześniej skoro mialeś problemy.

Moja propozycja to odjęcie ostatniej ^^dziwnej^^ bramki którą obaj widzieliście i dogranie meczu od 80 minuty + 5 doliczonych tak jak wyryte w powyższym wyciągu z regulaminu. Albo wynik 3-1 zostaje jak chcecie.

Pozdrawiam.
seba
CYTAT(Tomek93 @ Feb 11 2011, 22:09) *
Ja nie mówie że nie miałeś problemu. Chodzi tylko o to że warunki dla obu z nas były wyrównane. Z tymi lagami w pierwszej połowie, to napewno nie były takie jak w drugiej, bo jeszcze coś tam grałeś. Poza tym te lagi nie były problemem dopóki ja nie przerwałem meczu w (chyba) 75 minucie, wybiciem piłki na aut. Kolejna sprawa to to że zacząłeś na nie narzekać tracąc 3 bramke. Czyli coś tu jest nie tak. Jeżeli mogłeś grać przy 0:1 a przy 3:1 już nie.

MOglem grac i przy 0-1 i 3-1 i do konca, gdyby nie ta ostatnia sytuacja
Fakt, zaczalem narzekac, ale dopiero wtedy gdy Ty napisales o lagach wiec i ja napisalem o swoich. nIe sadze zeby ktos w to uwierzyl gdyby nie ta ostatnia bramka, ktora doskoanle widziales. Wtedy dopiero przerwalem gre. uwierz mi, ze gdyby nie ta sytuacja to bym nawet pary z geby nie puscil i jeszce pogratulowal wygranej.
lukasz44
Tak jak ustalaliśmy przed sezonem po 19 kolejkach robimy tygodniową przerwę na nagrobienie zaległości a pózniej ruszamy z rundą rewanżową na aktualce patcha.

Każdy z graczy musi mieć rozegrane 19 spotkań do 06.02.2011. (termin może ulec delikatnej zmianie)
Pózniej w nierozegranych spotkaniach zostaną wpisane walkowery.

Co do gracza Syberian podjąłem już stosowne kroki i dałem mu czas do niedzieli na wyjaśnienie sytuacji dlaczego nie gra meczy i nie ma z nim kontaktu. Jeżeli się nie odezwie bądż powie że rezygnuje w jego miejsce wejdzie gracz z ławki rezerwowych.

Mam nadzieję że wszyscy wszystko zrozumieli wink.gif

wujek831
Witam Tu Wujek831 nie wiedząc gdzie to wpisac przybyłem tutaj poniważ usunąłem poprzedni numer gg
OTO nowy numer: 34451724

Łukass44 czy mógłbyś napisac do mnie w celu potwierdzenia z góry dzięki
JustMe1987
Panowie odezwijcie sie wreszcie w sprawie meczow ze mna. ( wujek, seba-liga i pawel90-elit cup )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.