lukasz44
Jan 14 2011, 16:31
Nasza propozycja ekip do VI sezonu ligi ISSOnline
I LIGA
1. Aston Villa
2. Tottenham
3. Lyon
4. Marsylia
5. Udinese
6. Fiorentina
7. BVB
8. Hamburger SV
9. Stuttgart
10. Schalke
11. Werder
12. Wolfsburg
13. Sevilla
14. Villareral
15. Valencia
16. Besiktas
17. FC Porto
18. Everton
19. Galatasaray
20. Zenit
Ewentualnie do dodania: (oczywiście można też brać ekipy z II ligi)
Sporting
II LIGA
1. Blackburn
2. Sunderland
3. PSG
4. Fulham
5. Celtic
6. West Ham
7. Napoli
8. CSKA
9. Bordeaux
10. Internacional
11. Sampdoria
12. Genoa
13. Bayer
14. Hoffenheim
15. Lazio
16. Szachtar
17. Fenerbahce
18. Ajax
19. Rubin
20. Benfica
Ewentualnie do dodania: (oczywiście można brać ekipy nie wypisane w poniższej liście)
Corinthians
Panathinaikos
Rangers
Newcastle
Olympiacos
Hercules
Espanyol
Schemat waszych propozycji:
druzyna do usuniecia --> do dodania
Benfica --> Hercules
oraz uzasadnienie tej decyzji, bez tego nie będziemy nawet brać pod uwagę proponowanej zmiany.
CYTAT
WAŻNEPrzegłosowane zostało to że w połowie sezonu zmienimy patcha na v.2 czyli z aktualnymi składami po zimowym okienku. Więc bierzcie to również pod uwagę przy waszych propozycjach, gdyż uaktualnione będą staty wszystkich ekip z ligi + teransfery

JustMe1987
Jan 14 2011, 17:33
Jesli wylosuje PSG, Bordeux, Sampdoria, Bayer, Fenerbahce, Ajax albo Benfica to zestaw dla drugiej ligi mi sie podoba
Tak serio to mysle ze zestawienie jest tym razem bardziej trafne niz dobor ekip w zeszlym sezonie.
czubinho
Jan 14 2011, 22:54
Wg mnie drużyny w pierwszej lidze są ok, nie ma co zmieniac.
dj_adriano
Jan 14 2011, 23:58
as roma --> stuttgarta moje uzasadnienie jest takie: ogolnie sklad zespolow bardzo mi się podoba ,ekipy na prawde potezne ale nieco ubogo wydaje mi si? prezentuje wloska liga i mysle że roma nie byla by za silnym zespolem w tej stawce gdyz zespoly takie jak tottenham,sevilla ,villareal, lyon czy wiele innych ?e stawki dysponuja zblizonym do siebie potencjalem, a z kolei decyzja o zmianie za sttutgart polega z kolei na tym że 6 zespolow z jednej ligi wydaje mi się zbyt duzo a padlo na stuttgart ze wzgledu że wyglada z tej szostki wedlug mnie najmniej okazale..pozdrawiam..
Fenerbahce - Udinese
No prosze was... Kebaby są wg mnie o niebo lepsze niż włoscy grajkowie. Wg mnie Issar Dia , Guiza i Niang oraz bramkarz Demirel są bardziej przekonujący niż Di natale , Inler , Handanović i Sanchez ... Czyli poprostu zamina ligami
Panathinakos - Everton
Pomimo iż Panathinakos jest w liscie 2 ligowców mysle ze również kładzie Everton i to Kończynki powinny być w 1 lidze. Everton ma graczy albo za starych albo za mlodych i trudno bd znalesc równowage jesli chodzi o mnie.
AS Roma - BVB/Galatasaray
Tutaj przystawałbym za propozycją kolegi dj_adriano . Tylko bardziej za te ekipy .. BVB nie jest złe , drużyna ma potencjał ale wydaje mi sie ze Cienko ona wyglada przy Tottenhamie czy Lyonie. Jesli chodzi o Galtasary to ma ona chyba tylko pare nie zmienajaca sie od lat Kewell-Baros . A to na przykladowy Tottenham nie wystarcza.
Narazie to tyle odemnie . Mam nadzieje że przynajmniej komuś podsunełem jakiś pomysł zastąpienia tych ekip które ja podałem . Bo myśle że te wymienione są na wylocie . Pozdrawiam
Skład 1 ligi dobrze dobrany po za jednym zespołem Galatasaray. Zdecydowanie za słaby w porównaniu z resztą ekip. Tak jak poprzednicy wstawiłbym AS Rome z solidnym składem.
lukasz44
Jan 15 2011, 10:21
CYTAT(dj_adriano @ Jan 15 2011, 00:02)

as roma --> stuttgarta moje uzasadnienie jest takie: ogolnie sklad zespolow bardzo mi się podoba ,ekipy na prawde potezne ale nieco ubogo wydaje mi si? prezentuje wloska liga i mysle że roma nie byla by za silnym zespolem w tej stawce gdyz zespoly takie jak tottenham,sevilla ,villareal, lyon czy wiele innych ?e stawki dysponuja zblizonym do siebie potencjalem, a z kolei decyzja o zmianie za sttutgart polega z kolei na tym że 6 zespolow z jednej ligi wydaje mi się zbyt duzo a padlo na stuttgart ze wzgledu że wyglada z tej szostki wedlug mnie najmniej okazale..pozdrawiam..

Według mnie za duży potencjał w ataku : Adriano, Boriello, Baptista, Totti, Vucinić, Menez. Atak lepszy od tego z White Hart Lane
Zobaczymy co powiedzą inni.
CYTAT(WKSRKS @ Jan 15 2011, 02:41)

Fenerbahce - Udinese
No prosze was... Kebaby są wg mnie o niebo lepsze niż włoscy grajkowie. Wg mnie Issar Dia , Guiza i Niang oraz bramkarz Demirel są bardziej przekonujący niż Di natale , Inler , Handanović i Sanchez ... Czyli poprostu zamina ligami
Panathinakos - Everton
Pomimo iż Panathinakos jest w liscie 2 ligowców mysle ze również kładzie Everton i to Kończynki powinny być w 1 lidze. Everton ma graczy albo za starych albo za mlodych i trudno bd znalesc równowage jesli chodzi o mnie.
AS Roma - BVB/Galatasaray
Tutaj przystawałbym za propozycją kolegi dj_adriano . Tylko bardziej za te ekipy .. BVB nie jest złe , drużyna ma potencjał ale wydaje mi sie ze Cienko ona wyglada przy Tottenhamie czy Lyonie. Jesli chodzi o Galtasary to ma ona chyba tylko pare nie zmienajaca sie od lat Kewell-Baros . A to na przykladowy Tottenham nie wystarcza.
Narazie to tyle odemnie . Mam nadzieje że przynajmniej komuś podsunełem jakiś pomysł zastąpienia tych ekip które ja podałem . Bo myśle że te wymienione są na wylocie . Pozdrawiam

Udinese jest i tak nielicznym przedstawicielem ligi Włoskiej więc powinni według mnie zostać, Fener wcale nie jest od nich mocniejsze
Panata to tylko Cisse, Garcia i Govou, a w Evertonie bardzo mocna pomoc + solidność w ataku i obronie może dać spokój
Co do Romy to już o tym pisałem.
Borussia też jest bardzo mocna kadrowo więc musi zostać, nie wyobrażam sobie I ligi bez nich.
dj_adriano
Jan 15 2011, 13:55
Panie Łukaszu Julio Baptista to już zawodnik Malagi więc o jednego mniej ;D dlatego myśle,że jednak warto by się mocno zastanowić..
@dj_adriano
Tak, ale akutalizacja patcha będzie na drugą rundę wiec Baptista sobie by pograł . Więc nie wiem... ale obstawałbym za Romą szczególnie jesli chodzi o wymiane za Galate . Narazie nie mam czasu , pozniej edytuje posta i dam cos konkretniejszego za Turków
dj_adriano
Jan 15 2011, 14:25
CYTAT(WKSRKS @ Jan 15 2011, 15:17)

@dj_adriano
Tak, ale akutalizacja patcha będzie na drugą rundę wiec Baptista sobie by pograł . Więc nie wiem... ale obstawałbym za Romą szczególnie jesli chodzi o wymiane za Galate . Narazie nie mam czasu , pozniej edytuje posta i dam cos konkretniejszego za Turków

no tak, racja, ale zawsze to już jakieś osłabienie nawet jeśli dopiero po tej aktualizacji..
snajper1929
Jan 15 2011, 14:48
NAPOLI --->
UdineseUzasadnienie proste

po prostu Napoli jest lepsze i bardziej będzie pasowac do walki np z Tottenhamem

poza tym to włoski za włoski więc bez straty dla tej ligi
Panathinaikos --->
GalatasarayTeż silniejsza jest Panata od Galaty
dj_adriano
Jan 15 2011, 14:59
hmm jeżeli włoska za włoską to można też pomyśleć o Genoi, wydaje mi się silniejsza kadrowo od Napoli , większa rotacja wsród napastników bo w napoli oprócz Cavaniego i Lavezziego tak sobie prezentuje się ta formacja.. , linia pomocy porównywalna, i obrona tak samo..
tak więc Genoa --> Udine
siwers99
Jan 15 2011, 23:03
Tottenham wg mnie odpada jak i Aston Villa co takie boty potocznie mówiąć robią przy takiej drużynie jak Zenit?
lukasz44
Jan 16 2011, 09:46
Też myśle że Tottenham odstaje od reszty ekip, proponuję tak:
Tottenham --> Napoli
Mamy mało przedstawicieli ligi włoskiej, a Napoli jest dość ciekawą ekipą z niezłymi grajkami w ofensywie.
A w II lidze:
Napoli --> Sporting
JustMe1987
Jan 16 2011, 14:12
Zdecydowanie dobre posuniecie. Sporting jest kolejna ekipa ktora kazdy drugoligowiec chetnie by zabral poniewaz potencjal pomocy i ataku tej druzyny jest conajmniej wystarczajacy
Jeśli chcecie wyrzucać Tottenham to samo trzebaby zrobić z Lyonem, Villareal, Aston Villa. Ja bym zostawił te drużyny.
Chcieliście mocne drużyny to niech takie będą, zaczniemy wyrzucać to zostanie taki skład jak w poprzednim sezonie.
Sporo się zmieni po okienku transferowym, więc i tak wszystkiego nie da się przewidzieć. Różnice w potencjale zespołów na pewno będą.
Wg mnie odstaje BVB, Schalke i Stuttgart. Borussia to mistrzowska drużyna, niech zostanie.
Moje propozycje:
Galatasaray -> Fenerbache, zamienić drugi team lepszy
Stuttgart -> Juventus (nie jest lepszy od Spurs, Lyon, Villareal)
Schalke -> Bayer, kolejna zamiana
Udinese -> Genoa
Skasować to zasrane Leverkusen w porpozycji Edka i sie podpisuje ;d
dj_adriano
Jan 17 2011, 13:04
ja również jestem za tym co napisał Edek, miały być mocne więc niech będą mocne i tottenham powinien zostać wkońcu nie w każdym meczu będzie się trafiać z formami zawodników.. a co do proponowanych drużyn to również Fenerbache,Juve,Genoa tylko Schalke nie ruszał bym bo zdecydowanie ciekawsze niż Leverkusen..
piwlak
Jan 17 2011, 14:03
Ja również popieram zdanie poprzedników. Jestem za propozycją Edka, z wyjątkiem wywalenia Schalke
Genoa jest zdecydowanie za słaba... Tym bardziej ze po aktualce nie bedzie Toniego...
2liga:
Blackburn -> Rangers
lukasz44
Jan 18 2011, 17:16
Skład II ligi już chyba się nie zmieni, a więc zostaje tylko kwestia ekip w I lidze:
5.
Udinese 9.
Stuttgart
11. Werder
Te ekipy są ewentualnie do zastąpienia, piszcie naprawdę konkretne propozycje. Co do Juventusu i AS Romy nie wiem czy byłoby to mądre posunięcie (wystarczy spojrzeć co Turyńczykami robił Snajper w lidze mistrzów)
Według mnie
Udinese powinno mimo wszystko zostać, Sanchez, Di Natale, Denis, Inler to naprawdę solidni grajkowie i ciekawie byłoby nimi pograć.
Stuttgart chyba poleci ale nie wiem kogo by za nich dać- Fenerbahce, Sporting, PSG ? Piszcie.
Zaś
Werder - potencjał w ataku to Pizarro i Almeida, gdy ten II ubędzie po zimowej aktualce może zrobić się w tej ekipie nieciekawie... Też piszcie co proponujecie.
CYTAT
Do jutra do 15:00 można składać jeszcze jakieś konkretne propozycje. Koło 20:00 - 21:00 będzie można już losować zespoły do VI sezonu ligi ISSOnline

czubinho
Jan 18 2011, 17:24
Wg mnie tylko Werder do odstrzału, jak już Łukasz napisał nie ma Almeidy po okienku, obrona kulawa. Sądzę że lepszy byłby
Fenerbache, Senturk, Niang w ataku, Lugano na stopie i Volkan w obronie.
siwers99
Jan 18 2011, 17:48
ja nie wiem w czym lepszy jest Zenit od Werderu czy Sttutgartu czy Udinese a co dopiero Tottenham
lukasz44
Jan 18 2011, 18:09
CYTAT(siwers99 @ Jan 18 2011, 17:52)

ja nie wiem w czym lepszy jest Zenit od Werderu czy Sttutgartu czy Udinese a co dopiero Tottenham

To mało wiesz... Po 2 Zenit jest jedynym przedstawicielem ligi Rosyjskiej w lidze.
Masz jakieś objekcje co do wybranych ekip to podaj swoje propozycje, a nie ciągłe narzekanie.
Wymień 19 ekip równych poziomem z Tottenhamem to pogadamy, ale chyba jednak nie uda Ci się tego zrobić...
QUOTE (czubinho @ Jan 18 2011, 19:28)

Wg mnie tylko Werder do odstrzału, jak już Łukasz napisał nie ma Almeidy po okienku, obrona kulawa. Sądzę że lepszy byłby
Fenerbache, Senturk, Niang w ataku, Lugano na stopie i Volkan w obronie.

Popieram, w dodatku Fener ma w kadrze 30 piłkarzy i większością da się pograć.
Wobec tego co napisałeś Łukasz to można ewentualnie dać Bayer (silni fizycznie - co ważne, lepszy bramkarz, obrona i Ballack) za Sttutgart.
Werder ->
Fenerbahce EDIT:
Popatrzcie kim grali najlepsi w poprzednim sezonie.
Milerinho - BVB (jedna ze słabszych drużyn), Snajper - Fenerbahce (na tą chwilę wyrzucone do 2 ligi), Młody - Sporting (wrzucony do 2 ligi) Roor, Bakel (Bayer i Lazio wyrzucone do 2 ligi).
Jaki z tego wniosek? Liczą się umiejętności a każdą z drużyn da się pograć. Zestaw jest ok.
Ja mam zastrzeżenia co do Wolfsburga... To już tak na prawdę nie jest mocna ekipa i nie dorównuje pozostałym... Popłynął np Dzeko, tylko patrzeć jak Barzagli się wyniesie i lipa... Za nich proponuję mocne Napoli - w każdej formacji wygląda fajnie i prędzej pasuje do 1 ligi niż 2.
Galatasaray słabiutkie samo w sobie, prędzej na 2 ligę. Natomiast za nich o wiele mocniejsze Fenerbahce.
Co do pozostałych 3 ekip:
1. Udinese - zostawić jak najbardziej. Duży potencjał zwłaszcza w ofensywie
2. Stuttgart - myślę że zbyt słaba ekipa, zbyt mała ławka, jak grałem Bundeslige nimi to nie było za bardzo dopowiednich zmienników. Za nich proponuję tak jak Edek Bayer - ciekawa ekipa na czele z Kieslingiem i Ballackiem
3. Werder tak jak mówicie uszczupli się gdy odejdzie Almeida to z przodu już w ogóle klapa. Tylko problem kto za nich? Ajax chyba z deka za słaby...
dj_adriano
Jan 18 2011, 20:50
również myśle że za stuttgart można bayer za galate - fenerbachce ale za udine wydaje mi się już mocniejsze napoli..
lukasz44
Jan 19 2011, 12:22
Z milerem przeanalizowaliśmy jeszcze raz wszystkie ekipy:
I LIGA
1. Aston Villa
2. Tottenham --> Bolton
3. Lyon
4. Marsylia
5. Udinese --> Lazio
6. Fiorentina
7. BVB
8. Hamburger SV
9. Stuttgart --> West Ham
10. Schalke
11. Werder
12. Wolfsburg
13. Sevilla
14. Villareral
15. Valencia
16. Besiktas
17. FC Porto
18. Everton
19. Galatasaray --> Bayer
20. Zenit
II LIGA
1. Blackburn
2. Sunderland
3. PSG
4. Fulham
5. Celtic
6. West Ham --> Stuttgart
7. Napoli
8. CSKA
9. Bordeaux
10. Internacional
11. Sampdoria
12. Genoa
13. Bayer ---> Sporting
14. Hoffenheim
15. Lazio --> Panathinaikos
16. Szachtar
17. Fenerbahce
18. Ajax
19. Rubin --> Udinese
20. Benfica
A WIĘC OSTATECZNE SKŁADY:
I LIGA
1. Aston Villa
2. Bolton
3. Lyon
4. Marsylia
5. Lazio
6. Fiorentina
7. BVB
8. Hamburger SV
9. West Ham
10. Schalke
11. Werder
12. Wolfsburg
13. Sevilla
14. Villareral
15. Valencia
16. Besiktas
17. FC Porto
18. Everton
19. Bayer
20. Zenit
II LIGA
1. Blackburn
2. Sunderland
3. PSG
4. Fulham
5. Celtic
6. Stuttgart
7. Napoli
8. CSKA
9. Bordeaux
10. Internacional
11. Sampdoria
12. Genoa
13. Sporting
14. Hoffenheim
15. Panathinaikos
16. Szachtar
17. Fenerbahce
18. Ajax
19. Udinese
20. Benfica
POWYŻSZA LISTA JEST OSTATECZNA. TEMAT ZAMYKAM.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.