Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie V sezonu Ligi ISSOnline.
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 5
lukasz44
W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.
Matis08
Wypowiem się może jako pierwszy smile.gif
Sezon w moim wykonaniu bardzo udany, patrząc na to co się działo na początku odniosłem duży sukces.Sporting to solidna drużyna, na wyróżnienie zasłużyli Liedson i Izmailov, dobrze wyszkoleni technicznie i posiadający piekielnie mocne uderzenie z dystansu.

A teraz coś o rywalach :

milerinho - klasa sama w sobie. Od samego początku pewnie kroczył po mistrzostwo smile.gif
snajper1929 - snajper, jak snajper smile.gif Gdy do gry nie wkracza PES i jego niespodziewane zachowania, pewnie zmierza do zwycięstwa, wynik o 1 oczko lepszy niż w poprzednim sezonie smile.gif
krzysiu1996 - osobiście nie przepadam za tym graczem , aczkolwiek nie można mu ujmować umiejętności jakie posiada. Groźny przeciwnik.
siwiers99 - solidny gracz, stoczyłem z nim dwa zaciekłe mecze smile.gif
Roor1910 - Rój, jak to rój smile.gif Do przodu, gra ofensywna, choć zdarzały mu się wpadki smile.gif
Bakel - również bardzo dobry gracz, niewiele mu zabrakło do 3 miejsca.
Mani3k - podziwiam jego umiejętność przetrzymywania piłki. Nie gra na hej do przodu, tylko poprzez umiejętne operowanie podaniami przesuwa się do przodu. Choć czasem umie przyspieszyć grę smile.gif
Edek - pierwszy raz grałem z tym przeciwnikiem, więc nie mam za dużo co o nim powiedzieć. Zabrakło mu trochę szczęścia, żeby znaleźć się wyżej w tabeli.
ziewiec - te miejsce zapewne nie jest jego szczytem marzeń. Strzelał dużo bramek, jednak też dużo tracił.
lukasz44 - doczekał się innej ekipy, przez większość sezonu utrzymywał się w dole tabeli, jednak ostatecznie udało mu się zająć miejsce ponad strefą spadkową.
Tsu - gracz, który stracił najmniej goli w sezonie. Pojedyncze wpadki spowodowały, że zajął tak słabe miejsce.
Niewczas - gracz, który zasługuje na grę w 1 lidze
Czubinho - w zeszłym sezonie szczęśliwie utrzymał się w 1 lidze. W obecnym udało mu się ostatecznie uciec ze strefy spadkowej.
Tomaj - Jedyny gracz, z którym jeszcze nie odniosłem zwycięstwa w lidze. W pełni zasługuje na grę w 1 lidze.
ufo1987 - Nieudany debiut 1 lidze. Musi przełknąć gorycz porażki i wrócić w następnym sezonie. Gra nie do końca była mu przychylna.
Edi092 - nieudany sezon w jego wykonaniu. Pomimo silnej Valencii nie udało mu się utrzymać w najlepszej klasie rozgrywkowej.
arczi333 - zepsuty sezon przez jeden incydent. Według mnie spokojnie utrzymałby się i urwał punkty niektórym przeciwnikom. Niestety stało się jak stało...

Na + :

milerinho - Udowodnił, ze zeszłoroczna wpadka była spowodowana problemami technicznymi, a nie jego spadkiem formy.
krzysiu1996 - Jak na pierwszy sezon w 1 lidze 4 miejsce to dobre osiągnięcie.
siwiers99 - 5 lokata jest chyba dobrym wynikiem. Do 3 miejsca zabrakło mu jedynie 3 punktów.

Na - :

Mani3k - wynik dużo gorszy niż w poprzednim sezonie. Spokojnie mógł zajść wyżej.
Tsu - Jak gracz wyżej. Nie może powiedzieć o udanym sezonie.
Tomaj - Jego 15 miejsce, jest dla mnie zaskoczeniem. W IV sezonie poszło mu znacznie lepiej.
ufo1987 - Gracz pokrzywdzony przez PESa, nie do końca umiejący się pogodzić z porażką.
arcz333 - O umieszczeniu go w tym gronie zadecydowała jedna sytuacja, o której wie większość użytkowników.

Tak na koniec...

Pragnę podziękować wszystkim rywalom za ten sezon, za stworzenie wspaniałej atmosfery. Oczywiście były też i te mniej przyjemne chwile, jednak ciężko jest być idealnym. Od siebie chciałbym przeprosić wszystkich, w oczach których wypadłem negatywnie. Nie zawsze uda mi się przyjąć porażkę z pokorą, choć staram się być uczciwy..
Nie lubię przegrywać i zawsze ciężko mi się z tym pogodzić. Do każdego meczu podchodzę z dużym zaangażowaniem i też przez to przeżywam spotkanie na gorąco, nawet podczas meczu..
Ciągle uczę się panować nad tym, jednak nie zawsze mi to wychodzi tongue.gif

Mam nadzieję, że następny, VI sezon będzie tylko i wyłącznie LEPSZY !

Pozdrawiam,
Młody08
Edek
Sezon w moim wykonaniu generalnie na plus. Po pierwszej rundzie widmo spadku zajrzało w oczy piłkarzom Fiorentiny, ale świetna runda rewanżowa (zdobyte 32 punkty) dała spokojne utrzymanie. Można były powalczyć o wysoką lokatę, bo tabela jest dość spłaszczona. Zabrakło punktów straconych w pierwszych meczach. Chętnie objąłbym Fiorentine ponownie, szczególnie gdyby została wzmocniona Adrianem Mutu, który wrócił już do gry po dyskwalifikacji.

Jeśli chodzi o przeciwników to:

Milerinho - przyjemnie się z nim przegrywa, lubię grać z kolegą, gratuluje wygranej!

Snajper - na pewno jeden z najbardziej wymagających, trudnych przeciwników

Młody, Roor - ciekawe, ofensywne widowiska we wszystkich meczach z tymi przeciwnikami

Krzysiu - akurat w tym sezonie ten gracz nie był dla mnie aż tak trudnym rywalem jak w poprzednim, ale doceniam wysokie miejsce

Mani3k - kolejny straszliwie trudny przeciwnik, duże umiejętności

Siwers, Tsu - mecze z nimi nie były pasjonującymi widowiskami, ale były trudne. Nie mogłem znaleźć sposobu na nich - 0 punktów w 4 meczach. Liczę na udany rewanż w następnym sezonie.

ziewiec - pierwszy mecz to był pogrom, VFL był jakby z innej galaktyki. Rewanż się udał, a kolega nie miał dobrej drugiej rundy, wyniki z pierwszej zapowiadały walkę o podium.

lukasz44 - zawsze ofensywnie usposobiony, dużo goli strzela, dużo traci

Z resztą też się grało mniej lub bardziej przyjemnie. Z naciskiem na "bardziej". smile.gif

Myślę, że beniaminkowie w tym sezonie pokazali się z dobrej strony, podnosząc poziom rozgrywek.

Patrząc na to kto awansował do I ligi, wydaję się, że kolejny sezon będzie większym wyznaniem niż zakończony. To może tylko cieszyć, będzie walka, oby w przyjaznej atmosferze.

Dzięki za grę!
siwers99
Dziękuje wszystkim za sezon wink.gif Graty dla pierwszej trójki.
Milerinho odzyskal tytuł , ale grał fantastycznie Borussią i to bez Gotze, który ma bardzo słabe statystyki.
Snajper po tamtym sezonie na 3 miejscu w tym wskoczył na 2 . Graty.
Mlody08 po świetnym sezonie Fuhlam uzyskuje 3 miejsce.

Szkoda spadku wszystkich graczy, ale jednak Edi i Tomaj grali świetny football(ah te mecze z Edim i dramaturgia z Tomajem)

Co do mojej postawy w seonie drugim 3 miejsce , w czwartym 4 miejsce w piątym 5 miejsce. czyli w następnym szóste, ale wciąż czołówka.
Z gry nie jestem zadowolony, bardzo słabo grałem w obronie , straciłem dużo bramek.

Dzięki wszystkim za sezon i do następnego wink.gif
Matis08
Jaja se robicie ?
Wszędzie się odzywacie tylko nie tu...

Przecież to nie tak ciężko napisać kilka słów o sezonie..
lukasz44
Może i ja coś napisze tongue.gif

Sezon na ostatnim miejscu zakończył arczi33, który zrezygnował w trakcie sezonu, wcześniej zrobili to jarek i Robcio przez co ostateczna liczba graczy wynosiła 18. Siedemnasty w tabeli to Edi092, co jest chyba sporym zaskoczeniem, napewno nie zasługiwał na tak niskie miejsce, gdyż jak zawsze grał bardzo ładnie dla oka. Na szesnastym miejscu usiadł ufo1987, prowadząc jedyny klub z Ameryki Południowej w I lidze, czyli Internacional. Stracił najwięcej goli, ale nie raz pokazał że zasługuje na grę w pierwszej lidze z najlepszymi. Oczko niżej ulokował się Tomaj który chyba nie potrafił do końca dogadać się z graczami Zenitu, przez co wynki nie były zawsze były najlepsze. Stuttgart prowadzony przez Czubinho również nie może zaliczyć sezonu do udanych, pierwsza runda była świetna, bodajże 6 miejsce, ale potem wielki kryzys formy i widmo spadku ciągneło się do końca sezonu, czego na szczęście udało mu się uniknąć. Trzynaste pechowe miejsce zajął Niewczas, gracz jak zawsze bardzo niebezpieczny i ofensywnie usposobiony. Oczko wyżej znalazł się Tsu z Evertonem, umiał pokonać najlepszych ale często też przydarzały mu się serie głupich porażek. Jedenaste miejsce przypadło Fc Porto prowadzonemu przez lukasza44, jak zawsze dużo nastrzelał ale też i potracił przez co niskie miejsce w tabeli, druga runda była bardzo dobra, ale pierwsza zaważyła o końcowym miejscu. Postawę Ziewca w rozgrywkach i dość niskie miejsce jak na jego możlliwości upatruję w nie zawsze dobrych formach jego podstawowych grajków.Dziewiąte miejsce przypadło Edkowi który miał jedną z najsilniejszych ekip w tym sezonie, czyli Fiorentinę lecz nie potrafił wykrzesać z nich 100% potencjału co przełożyło się na niższe miejsce w końcowym rozrachunku. Jedynie oczko wyżej znalazł się Mani3k, co też jest napewno dużym zaskoczeniem, każdy wie że to gracz o nad przeciętnych umiejętnościach, lecz w meczach z niżej notowanymi rywalami nie pokazywał swoich atutów. Sezon jak zwsze świetnie rozpoczął Bakel, przez długi czas utrzymywał się na pierwszym miejscu, jedno potem uszło z niego powietrze i przydarzyło się pare głupich wpadek przez co TYLKO 7 miejsce. Szóste miejsce dla Roora1910, który napewno nie zawiódł, ale też nie pokazał nic nadzywczajnego, być może stopowała go słaba kadra Bayeru, który prowadził. Miejsce wyżej zajął siwers99 z Olympique Marsylia, gracz znany z zagęszczania środka pola i bardzo dobrej obrony napewo nie zawiódł i może być zadowolony z zajętego miejsca. Tuż za podium znalazł się debiutant krzysiu1996, prowadził najmocniejsze w stawce Schalke, co napewno pomogło mu w zajęciu tak dobrego miejsca. Raul-Farfan-Huntelaar, ta trójca nie jednemu śniła się po nocach. No i mamy podium, na trzecim miejcu Mlody08, napewno mógł być to oczko albo dwa wyżej ale przytrafiło mu się kilka niespodziewanych porażek przez co nie mógł sięgnąć po najwyższe laury, sezon chyba udany. Drugie miejsce dla Snajpera1929, strzelił aż 134 gole, co jest godne podziwu wygrał też Puchar Ligi, największy wygrany V sezonu według mnie, niedosyt może pozostał, bo zawsze mógł być pierwszy, ale i tak nie może narzekać. Fenerbahce wcale nie było mocną ekipą, po prostu klasa zawodnika zaprowadziła go tak wysoko. No i kilka słów o nowym\starym mistrzu, po sezonie przerwy prym w lidze znów wiódł Millerinho, razem z Lewandowskim Kubą i Piszczkiem potrafili ograć każdego grając ładnie i przyjemnie dla oka, mistrzostwo w pełni zasłużone.

CYTAT
Piąty sezon napewno nie zawiódł oczekiwań, a VI zapowiada się jeszcze ciekawiej, ten kto rezygnuje nie wie co traci !!!
lukasz44
Podsumowanie V sezonu ligi ISSOnline pojawiło się dziś na stronie głównej. Wiemy że dość póżno ale wiele spraw się na to złożyło. biggrin.gif

http://issonline.pl/

Od dziś newsy dotyczące ligi, turniejów i innych ważniejszych spraw będą pojawiać się na stronie głównej częściej bo ogarnąłem już sam jak je dodawać... Więc proszę tam zaglądać czasami wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.