CYTAT(.::NorD::. @ Oct 29 2010, 12:41)

Zamierzam kupić pada xboxa 360 pc bo zawsze grałem na klawie ale teraz to poprostu odpada z wiadomych względów. Pytanie mam odnośnie sterowania tzn. czy, łatwiej krzyżakiem czy gałką
Oczywiście, że gałką. Krzyżak krótko mówiąc w padzie od M$ jest zjebany. W każdym bądź razie, sam mam tego pada i uważam, że nic lepszego do PC nie ma (zaznaczam, że nie mówię tu o padach z PS2 i PS3). Spełnia moje oczekiwania. I nie zamieniłbym go na żadnego innego

jak grałem z kumplem na PS ciężko było mi utrzymać piłkarza po prostej linii, zwłaszcza przy lini autowej. Sterowałem wtedy gałką i miałem z tym mega problem gdyż jest ona za precyzyjna.
Nie ma z tym problemu, trzeba się tylko przyzwyczaić. Ponadto analog musi być precyzyjny - po to został stworzony.

Czy krzyżak jaki posiada pad xboxa ustabilizował by bieg po prostej bez nadmiernych korekt? Z drugiej strony czy krzyżak umożliwia drybling 360 ?
Z reguły krzyżakiem się nie gra w żadnej grze, służy on głównie do jakiegoś podręcznego menu, zmiany broni (jeśli chodzi o inne gry NIE sportowe).
Krzyżak nie umożliwi Ci dryblingu 360, spełnia takie same funkcje jak 4 klawisze na klawiaturze

Czyli masz do dyspozycji 8 kierunków.