Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łatwość sterowania - analog czy krzyżak
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
.::NorD::.
Zamierzam kupić pada xboxa 360 pc bo zawsze grałem na klawie ale teraz to poprostu odpada z wiadomych względów. Pytanie mam odnośnie sterowania tzn. czy, łatwiej krzyżakiem czy gałką bo pamiętam jak grałem z kumplem na PS ciężko było mi utrzymać piłkarza po prostej linii, zwłaszcza przy lini autowej. Sterowałem wtedy gałką i miałem z tym mega problem gdyż jest ona za precyzyjna. Czy krzyżak jaki posiada pad xboxa ustabilizował by bieg po prostej bez nadmiernych korekt? Z drugiej strony czy krzyżak umożliwia drybling 360 ?
r.a.j.a.n
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 29 2010, 12:41) *
Zamierzam kupić pada xboxa 360 pc bo zawsze grałem na klawie ale teraz to poprostu odpada z wiadomych względów. Pytanie mam odnośnie sterowania tzn. czy, łatwiej krzyżakiem czy gałką

Oczywiście, że gałką. Krzyżak krótko mówiąc w padzie od M$ jest zjebany. W każdym bądź razie, sam mam tego pada i uważam, że nic lepszego do PC nie ma (zaznaczam, że nie mówię tu o padach z PS2 i PS3). Spełnia moje oczekiwania. I nie zamieniłbym go na żadnego innego biggrin.gif

jak grałem z kumplem na PS ciężko było mi utrzymać piłkarza po prostej linii, zwłaszcza przy lini autowej. Sterowałem wtedy gałką i miałem z tym mega problem gdyż jest ona za precyzyjna.

Nie ma z tym problemu, trzeba się tylko przyzwyczaić. Ponadto analog musi być precyzyjny - po to został stworzony.

Czy krzyżak jaki posiada pad xboxa ustabilizował by bieg po prostej bez nadmiernych korekt? Z drugiej strony czy krzyżak umożliwia drybling 360 ?

Z reguły krzyżakiem się nie gra w żadnej grze, służy on głównie do jakiegoś podręcznego menu, zmiany broni (jeśli chodzi o inne gry NIE sportowe).
Krzyżak nie umożliwi Ci dryblingu 360, spełnia takie same funkcje jak 4 klawisze na klawiaturze biggrin.gif
Czyli masz do dyspozycji 8 kierunków.
prezes87
Gałka !
Jedyną chyba wadą tego pada jest brak chłodzenie a to podczas grania wydaje mi się być podstawą bo nie raz trzba było wycierać ręce o spodnie wink.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 29 2010, 21:37) *
Jedyną chyba wadą tego pada jest brak chłodzenie a to podczas grania wydaje mi się być podstawą bo nie raz trzba było wycierać ręce o spodnie wink.gif

Kto co lubi. Ja takiej funkcji nie potrzebuję tongue.gif
Takie coś ma pad od logitecha (imitacja pada od M$) http://pclab.pl/art26769.html
Knl
no ja muszę powiedzieć, że jeżeli chodzi o analog to przewagę ma tutaj pad Xboxowy, ponieważ analogi w padzie Playstation w mojej opinii nie nadają się do grania. natomiast odwrotnie jest z krzyżakiem (strzałkami) - Playstation zostawia Xboxa daleko w tyle.
ja tnę na krzyżaku na padzie playstation, nie narzekam, jak dla mnie gra się świetnie i nie mam potrzeby poruszania się analogiem - tak więc jak kto lubi. gałkami gra się trochę trudniej, trzeba się nauczyć, przyzwyczaić.
No ok ale z tego co widziałem i próbowałem akurat ten model xboxa ma krzyżak w okrągłym kształcie i można na nim wcisnąć dowolny kierunek więc nie jest przypadkiem to samo co gałka ?
golex
To zależy od przyzwyczajenia, ja np. jestem "wychowany" na krzyżaku, gram na nim od ps1, jak jeszcze nie było analogów, próbowałem przejść na gałkę, ale za nic nie mogłem jej ogarnąć... A jeżeli chodzi o jakość gry, to jak masz wytrenowany do perfekcji analog czy krzyżak to będziesz miótł wszystkich na każdym poziomie. Ja bynajmniej tak mam biggrin.gif
topeczekk
Ja to samo gram od ps1 na krzyżaku ... zawsze .. próbowałem na analogu ..niby ma zalety, ale jak dla mnie też wady bo wiadomo jestem nauczony na krzyżak. W obronie jednak lubie użyć gałki bo lepiej wchodzi się w zawodnika. Jeśli chodzi o atak tutaj jest portrzebna precyzja wiec wybieram to czym jestem nauczony.
Tak więc kwestia nauczenia i przyzwyczajenia kto co lubi.
r.a.j.a.n
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 30 2010, 10:07) *
No ok ale z tego co widziałem i próbowałem akurat ten model xboxa ma krzyżak w okrągłym kształcie i można na nim wcisnąć dowolny kierunek więc nie jest przypadkiem to samo co gałka ?

Nie. Krzyżak nie jest analogowy jak gałka, a więc nie działa jak gałka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.