Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strzałki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
paczek1262
Witam, gram w ML drugi sezon, pierwsza runa - malina, wszystko wychodziło. W drugiej rundzie strzałki ciągle w dół (na 11 mam 8 strzałek w dół) co mecz. Nie wiem od czego to zależy. Może od tego, że nie puszczałem kluczowych zawodników w oknie transferowym? Kurwicy można dostać, nie pamiętam kiedy np Barrios miał strzałkę w górę..
ANALFIGHTER666
może zależy to od poziomu twoich trenerów? CI drożsi lepiej potrafią zadbać o regularnośc formy Twoich zawodników. Z drugiej strony zauważyłem we wczesniejszych pesach iż gdy jest jakis mlody zawodnik któremu spadaja statystyki (gdyż taką ma krzywą rozwoju) to też baaaaaaaaardzo często bedzie miał niską formę. nie wiem dlaczego tak jest to tlyko moja obserwacja moge sie mylić
paczek1262
I już? nikt więcej nie pomoże?
Knl
już.
r.a.j.a.n
... to już jest koniec.
Widocznie nikt nie zna dokładnie algorytmu, na którego podstawie wyliczana jest forma zawodnika.
rafalon92
CYTAT(paczek1262 @ Oct 27 2010, 14:57) *

Moja wypowiedź z pesleague:

CYTAT
Jeśli chodzi o formę to nie odrzucajcie ofert, po prostu nic nie róbcie po tygodniu lub dwóch automatycznie będzie odrzucona. Dzięki temu przywiązanie zawodnika do klubu jest bez zmian, a co za tym idzie forma nie spada.
prezes87
Gwoli scilosci te strzałki to nie forma tylko morale.
rafios
CYTAT(prezes87 @ Oct 27 2010, 18:09) *
Gwoli scilosci te strzałki to nie forma tylko morale.

tys to jest ekspert jednak... naprawde... laugh.gif laugh.gif

http://img576.imageshack.us/img576/7462/moralexd.png
prezes87
CYTAT(rafios @ Oct 27 2010, 18:27) *
tys to jest ekspert jednak... naprawde... laugh.gif laugh.gif

http://img576.imageshack.us/img576/7462/moralexd.png

Ta to ciekawe dlaczego jak zawsze grasz mecz wyjazdowy w ML to więcej zawodników ma strzałki w dół niż jak grasz u siebie. Albo jak grasz ostatni mecz w LM i już nie masz szans na awans to ciekawe dlaczego wszyscy mają strzałki w dół przed meczem a jak masz szansę na awans to nawet jakbys grał Lechem z Barceloną na Camp Nou to zawodnicy Lecha będą mieli strzałki w górę. W tej wersji to już nie jest kondycja własnie. Sprawdź sobie, że drużyna grająca u siebie zawsze ma lepsze strzałki niż rywal i nie pitol bo pojęcia nie masz a się wysmiewasz.
Knl
no dobra, ale w ostatecznym rozrachunku - co za różnica czy to są morale czy forma? zmienia to cos? jak zawodnik ma strzałkę w dół to bedzie grał gorzej i tyle, przecież z nim nie porozmawiamy xD
rafios
wysmiewam, bo jak nie wiesz ze condition to jest forma, a udzielasz sie tu wymyslajac teorie wyssane z palca(kolejne z reszta), mimo ze podalem ci dowod, ze nie masz racje, udajesz wielce szanownego eksperta, a tak naprawde wiesz tyle co kot naplakal smile.gif

pozdro

ps. prosze nie odpisuj mi na tego posta, bo nie mam zamiaru czytac bzdur, ktore maja cie dowartosciowac, ze umiesz sie odciac jak ci ktos zwroci uwage. a ja sie nie chce znizac do takiego poziomu intelektualnego(chociaz jak znam zycie i takich cwaniakow jak ty to pewno nie dasz mi juz spokoju) smile.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(rafios @ Oct 28 2010, 19:33) *
wysmiewam, bo jak nie wiesz ze condition to jest forma, a udzielasz sie tu wymyslajac teorie wyssane z palca(kolejne z reszta), mimo ze podalem ci dowod, ze nie masz racje, udajesz wielce szanownego eksperta, a tak naprawde wiesz tyle co kot naplakal smile.gif

pozdro

ps. prosze nie odpisuj mi na tego posta, bo nie mam zamiaru czytac bzdur, ktore maja cie dowartosciowac, ze umiesz sie odciac jak ci ktos zwroci uwage. a ja sie nie chce znizac do takiego poziomu intelektualnego(chociaz jak znam zycie i takich cwaniakow jak ty to pewno nie dasz mi juz spokoju) smile.gif

hehe cool.gif
Tari
CYTAT(paczek1262 @ Oct 27 2010, 14:57) *

Moja wypowiedź z pesleague:

CYTAT
Jeśli chodzi o formę to nie odrzucajcie ofert
, po prostu nic nie róbcie po tygodniu lub dwóch automatycznie będzie odrzucona. Dzięki temu przywiązanie zawodnika do klubu jest bez zmian, a co za tym idzie forma nie spada.

Można też zażądać za swojego grajka kosmicznych pieniędzy (podbić bardzo ofertę). Wtedy negocjacje pewnie się zerwą, a zawodnik też nie straci przywiązania wink.gif

Wasza kłótnia, czy strzałki to forma czy morale jest trochę bez sensu. Condition-forma, proste, a zresztą chodzi nam o wpływ a nie nazwę tego czynnika...nie róbcie problemów tam, gdzie ich nie ma.
rejcik
CYTAT(prezes87 @ Oct 28 2010, 11:53) *
Ta to ciekawe dlaczego jak zawsze grasz mecz wyjazdowy w ML to więcej zawodników ma strzałki w dół niż jak grasz u siebie. Albo jak grasz ostatni mecz w LM i już nie masz szans na awans to ciekawe dlaczego wszyscy mają strzałki w dół przed meczem a jak masz szansę na awans to nawet jakbys grał Lechem z Barceloną na Camp Nou to zawodnicy Lecha będą mieli strzałki w górę. W tej wersji to już nie jest kondycja własnie. Sprawdź sobie, że drużyna grająca u siebie zawsze ma lepsze strzałki niż rywal i nie pitol bo pojęcia nie masz a się wysmiewasz.

Może dlatego że jak grają u siebie to nie muszą podróżować samolotem i są bardziej wypoczęci
prezes87
CYTAT(rejcik @ Oct 29 2010, 07:43) *
Może dlatego że jak grają u siebie to nie muszą podróżować samolotem i są bardziej wypoczęci

Jak grają u siebie w meczu który nic nie znaczy to też mają strzałki w dół.
prezes87
CYTAT(rafios @ Oct 28 2010, 19:33) *

pozdro

Sorry ale to ja się nie będę zniżał do twojego poziomu bo tobie jak widać sporo brakuję biggrin.gif Wiadomo że condition to kondycja ale chodzi o to że to nie działa już w taki sam sposób jak w starych wersjach. W poprzednich wersjach pesa jak strzeliłes kolesiem 3 bramki w 3 kolejnych meczach i zespół był w czubie tabeli to wszyscy mieli strzałki w górę. A tutaj już tak nie jest własnie. Jestes drugi i nie masz szans na mistrza to wszystkim strzałki lecą w dół. Jestes 2 i masz tyle samo punktów co Chelsea (gram Tottenhamem) to na Stamford Bridge w ostatnim meczu sezonu 7 z 11 moich miało czerwone strzałki do góry. Więc naprawdę radzę ci trochę poszerzyć horyzonty i popatrzeć jak to się zmienia podczas sezonu a nie przeczytać i zgrywać cwaniaka że ty jestes taki wspaniały że wiesz że condition to kondycja po angielsku. I jeszcze w dodatku jakiegos kuzwa screena wstawiasz na dowód ze strzałką biggrin.gif:D Wiadomo że jest condition napisane, chodzi o to że działa to w inny sposób. Jak nie wierzysz to sobie zagraj ML na beginnerze i wygrywaj wszystkie mecze sezonu, zobaczysz że strzałki wcale nie rosną z kolejnym wygranym meczem.
rafios
chodzilo mi o nazewnictwo, jak to dziala nie wiem, wiem tylko ze albo obniza albo podwyza performance zawodnika, nie mam czasu na gre zeby to sprawdzic kiedy sie robia takie strzalki i jeszcze robic tego analize smile.gif jezeli nie ma nigdzie w grze morale, ale jest condition, tzn ze tworcy gry chcieli ujac w ten sposob forme a nie morale... jesli mialy by to byc morale to by to tak bylo nazwane... jest to forma smile.gif a ze jest moze powiazana z moralami, to juz inna kwestia... forma wplywa na morale, morale na forme... to takie sprzezenie zwrotne jest smile.gif tworcy gry wskazuja nam ze te strzalki to forma, a jak to poprawic to juz pisano o tym w temacie, wiec koniec dyskusji smile.gif

P.S. wiedzialem ze sie musisz odgryzc, co tylko dowodzi, ze wszystko co napisalem w moim poprzednim poscie jest prawda smile.gif
el_fuego
Te strzałki to kondycja nie żadne morale,nawet kiedys była tabelka gdzie bylo opisane co jaka strzałka daje bądz odejmuje z umiejętnosci zawodnika.
Knl
ale z was głąby, pytam po raz drugi - CO ZA RÓŻNICA, CZY TO FORMA CZY MORALE ?

a najlepsze są te argumenty: "niska forma na wyjeździe bo muszą samolotem lecieć" hahahahah,
to co, niska forma u siebie bo brzydka pogoda?

Fakt jest taki że forma/morale obniża bądź podnosi umiejętności zawodnika w procentach (np. biała strzałka w dół: zawodnik jest o - powiedzmy - 30 % słabszy). jak napisał kolega przede mną, gdzieś w sieci można znaleźć tabelkę pokazującą co i jak dokładnie
prezes87
CYTAT(rafios @ Oct 29 2010, 08:29) *
P.S. wiedzialem ze sie musisz odgryzc, co tylko dowodzi, ze wszystko co napisalem w moim poprzednim poscie jest prawda smile.gif

A jakbym nic nie odpisał to bys mnie wysmiał więc sorry że odpisałem biggrin.gif
prezes87
CYTAT(Knl @ Oct 29 2010, 11:04) *
ale z was głąby, pytam po raz drugi - CO ZA RÓŻNICA, CZY TO FORMA CZY MORALE ?

a najlepsze są te argumenty: "niska forma na wyjeździe bo muszą samolotem lecieć" hahahahah,
to co, niska forma u siebie bo brzydka pogoda?

Fakt jest taki że forma/morale obniża bądź podnosi umiejętności zawodnika w procentach (np. biała strzałka w dół: zawodnik jest o - powiedzmy - 30 % słabszy). jak napisał kolega przede mną, gdzieś w sieci można znaleźć tabelkę pokazującą co i jak dokładnie

Ja tylko chciałem zanotować swoją obserwację że strzałki się zmieniają inaczej niż w poprzednich wersjach. I zauważyłem też że drużyna która gra u siebie ma lepsze strzałki co mi się bardzo podoba bo jest realistyczniej z powodu przewagi własnego boiska. Więc możecie to nazywać jak chcecie. Knl zwróciłes uwage na koszulki obcisle/luzne, ja zauważyłem to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.