Witam,
grałem we wszystkie części PESa od 3 do 2008 (2009 i 2010 odpuściłem jako beznadziejne) no ale PES 2008 mi się już znudził, zwłaszcza że z jakiegoś powodu przestał mi działać tryb online. Grając w demo 2011 próbuję jakoś się oswoić z tą grą i wszystkie bugi jestem w stanie jakoś znieść ale jeden problem nie daje mi spokoju (delikatnie mówiąc bo takiej irytacji nie powodują we mnie nawet te beznadziejne Fify).
Siłą wszystkich PESów była pełna kontrola nad zachowaniem zawodnika natomiast PES 2011... no właśnie. Wszystko jest w miarę ok dopóki piłka nie trafi do skrzydłowych (Robben, Ribery, Villa, Messi) Teoretycznie najlepsi piłkarze w demie, a ch... mnie strzela jak piłka trafi do nich.
OPIS PROBLEMU
w PESach od 3 do 2008 było tak że przy wciśniętym klawiszu biegu naciśnięcie strzałek np prawo+góra zawodnik z pilka zmieniał "miękko" kąt biegu o ok 25 stopni a bez wciśnięcia klawisza biegu robił ostre skręty na kąt 45 stopni. W PESie 2011 działa to nadal w przypadku zawodników defensywnych albo ze środkowej strefy boiska ale kiedy piłkę dostanie skrzydłowy nawet "w biegu" mogę robić tylko skręty 45stopniowe... w jaki sposób kontrolować tych zawodników żeby miękko (po lekkim łuku) zmieniali kierunek biegu?
proszę o pomoc bo dopóki nie rozgryzę tego nie kupię pełnej wersji i będę musiał czekać znowu rok z PESem 2008, aż Konami zrobi coś z tym koszmarkiem... a znając życie za rok nie będzie można skręcać środkowymi pomocnikami...
PS. proszę o darowanie sobie odpowiedzi typu "kup pada", a takie sugestie pojawiały się na innym forum, gram od 6 czy 7 lat na klawiaturze, mam wyrobione nawyki i nie wyobrażam sobie gry na innym kontrolerze. Poza tym nie wydaje mi się żeby zmiana kontrolera pomogła mi z tym problemem.