Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX 360
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
.::NorD::.
Chcę kupić pada bo na klawie jednak nie da się normalnie grać, pytanie tylko czy ten może być :

http://allegro.pl/pad-xbox-360-2-lata-gwar...1274762209.html

Potrzebuję tylko potwierdzenia czy kierunki biegania wykonuje się przy pomocy tego krzyżaka czy lewej gałki i jaki jest komfort jeśli chodzi o te tylnie przyciski (L,R) bo mają trochę inną konstrucję niż w innych padach.
mmaruda
Witam!

Pad do Xboxa to chyba najlepszy możliwy wybór - bardzo precyzyjny, wytrzyma zderzenie z czołgiem i ma analogowe triggery (przydają się do ścigałek). Komfort jest chyba najlepszy z jakim miałem do czynienia. Jeśli idzie o PESa to, zarówno krzyżak jak i gałka mogą służyć do kontrolowania zawodników. Pamiętaj natomiast, że te pady są bezprzewodowe i potrzebny jest adapter pod usb, można go albo kupić osobno, albo poszukać wersji, która ma w komplecie. Minusem są oczywiście baterie...
prezes87
Jesli chcesz kupić pada do pesa to są tylko dwa wybory. Albo oryigalne pady PS3/XBOX z przejsciowka pod kompa albo Logitech Dual Action, który jest znacznie tańszy bo kosztuje cos ok. 70-80 zł a gram na nim już 3 rok, spadł mi ze 100 razy z biurka, kilkarazy mój pies myslal że to zabawka do zucia i parę razy na niego nastąpnąłem. Działa bez zarzutu biggrin.gif Grałem na wielu innych padach i żaden, prócz pada od PS3, tak mi do gustu nie przypadł. Bardzo dobrzy trzyma się reki, trigerry działają ładnie. Biega się na analogu.
Knl
wcale nie tylko dwa wybory! Dual Shock do PlayStation 2 - posiadam takiego, zaplacisz za takiego około 60-80 zł. osobiście uważam że pad do playstation jest wygodniejszy i lepszy niż do Xboxa. POLECAM

Pad do Playstation 3 mianowicie jest mniej wiecej taki sam jak do Playstation 2, oprócz tego że jest przede wszystkim bezprzewodowy. i dwa razy droższy ;]

co do ustawień - ustawiasz jak chcesz. ja gram na krzyżaku (strzałkami), jeżeli chodzi o analog do rzeczywiści gałki są wygodniejsze w padzie do Xboxa, no ale trzeba pamietać że pad do Xboxa jest o wiele droższy.
.::NorD::.
No właśnie jeśli kupię pada xbox 360 to tylko działa na PC czy też można używać na PS3, chyba że odwrotnie, kupić na PS3 i kupić przejściówkę pod PC tylko ile taka przejściówkla.
coley
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 23 2010, 11:55) *
No właśnie jeśli kupię pada xbox 360 to tylko działa na PC czy też można używać na PS3, chyba że odwrotnie, kupić na PS3 i kupić przejściówkę pod PC tylko ile taka przejściówkla.

pada od xboxa 360 do ps3 nie podlaczysz
a gdy chcesz podlaczyc pada od ps3 do pc potrzebujesz tylko kabla pod usb ktory na konsoli sluzy do ładowania akumulatora(baterii whatever) i specjalnego sterownika (sa na necie)
Knl
kupując orginalne pady do konsoli (niezależnie czy jest to PlayStation czy Xbox), by grać na pc trzeba kupić odpowiednią przejściówkę - przy padach przewodowych jest to przejściówka usb, przy padach bezprzewodowych specjalny odbiornik ( kabel usb też może być, no ale nie bedzie wtedy gry bezprzewodowej, co w takiej sytuacji jest bez sensu przy kupnie takiego pada)

przejściówki USB do padów przewodowych kupisz już od 10 zł na allegro. jeśli chodzi o odbiorniki do bezprzewodowych to nie wiem, no ale podejrzewam że bedzie o wiele drożej. w każdym razie jeśli chcesz kupować pada to tylko do playstation albo xboxa ;]
Marklar
CYTAT(.::NorD::. @ Oct 22 2010, 17:04) *
Chcę kupić pada bo na klawie jednak nie da się normalnie grać, pytanie tylko czy ten może być :

http://allegro.pl/pad-xbox-360-2-lata-gwar...1274762209.html

To jest podrobka, sugerowalbym jednak kupic oryginal.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.