Witam posiadam procesor intel core i3 2.93 karta grafiki geforce gt 220 ram 3 gb w specyfikation wszystkie ocje mam na GOOD...w menu wszystko ok ale gdy zaczyna sie mecz przy podaniach ekran jakby sie rozmazywal...i wogole tak jakby komputer nie wiedzial co to znaczy wygladzanie krawedzi...a w opcjach nvidia wszystko chyba jest ok nie wiem co sie dzieje komputer prawie nowka...zero smieci...prosze o pomoc
Chce dodac ze ten gt 220 ma 1gb
prezes87
Oct 17 2010, 08:51
A w settings.exe masz zaznaczone "wait for vsync" i "enable frame skipping"?
tak mam zaznaczone te dwie opcje...
prezes87
Oct 17 2010, 17:03
To w panelu nvidii musisz chyba przestawić, żeby wykorzystywał pełną moc do gier czy cos takiego. Ktos miał podobny problem jak ty i przestawienie opcji w tym panelu pomogło.
No właśnie...też mi się tak wydawało...tylko nie wiem gdzie ta opcja się znajduje...za bardzo się nie znam...jak byś mógł to nakieruj mnie
prezes87
Oct 17 2010, 18:40
Ja mam Radeona tak więc dokładnie cię nie naprowadzę ale poszukaj czegos typu "uruchamiaj programy w dużej wydajnosci".
a możę nowsze sterowniki do karty??bo mam jakies 197...a widzialem ze sa 258.96..tylko nie wiem czy to coś da
bo komputer mam kilku dniowy i nie wiem czy instalować te najnowsze sterowniki i chce dodać ze mam windows 7
8.17.11.9621...to jest nazwa prawidłowa wersji sterownika jaki jest zainstalowany...są nowsze ale nie wiem który by odpowiadał najlepiej do mojej karty
michael4321
Oct 18 2010, 13:34
co to jest "wait for vsync" i "enable frame skipping"?
rangiz
Oct 18 2010, 17:47
frame skipping mi strasznie zwalnial gre, v sync wlaczony i jest okframe skipping mi strasznie zwalnial gre, v sync wlaczony i jest ok
czy Gigabyte Geforce GT240 1024MB DDR5; ver.OC 600/3600mhz byla by lepsza od tego gt 220 ddr 3 400/800 mhz?? dawał by ten gt 240 rade z tymi nowszymi grami na high??
michael4321
Oct 19 2010, 08:15
Granie na detalach low to jest dopiero porazka

... wyglada to gorzej niz fifa 1977 hee
Na szczescie moj laptop dzwiga detale high bo tylko wtedy ta gra wbija w fotel :]
messjash
Oct 19 2010, 12:22
CYTAT(Pawelu0891 @ Oct 19 2010, 09:19)

Granie na detalach low to jest dopiero porazka

... wyglada to gorzej niz fifa 1977 hee
Na szczescie moj laptop dzwiga detale high bo tylko wtedy ta gra wbija w fotel :]
Mogę cię dotknąć hee?
ja mam tylko problem z tym rozmazywaniem obrazu podczas podań a tak to wszystko chodzi płynnie....może to wina gry bo nawet przy rzutach wolnych zawodnicy maja dziwne twarze...tragedia...rownież wygładzanie krawędzi nie funkcjonuje poprawnie na max piłkarze są poszarpani bez względu czy gram na high na medium i przy maksymalnej rozdzielczości..tragedia...A może monitor podłączyć pod gniazdo DVI-I...bo mam LCD...to coś da??
prezes87
Oct 19 2010, 15:34
Ja to bym ci raczej radził sprawdzić czy wszystko ok z kartą graficzną skoro mówisz że na medium i na high jest tak samo. Kiedys miałem cos takiego, że jak się windows włączał to ten pasek postepu miał szczerbate te ząbki co się ładują. Okazało się, że miałem kartę graf uszkodzoną ale wszystko normalnie działało tylko czasami takie własnie akcje. Np. jak worda włączałem to też niektóre ikonki były "pogryzione". Albo sprawdź czy nie masz żadnych wirusów.
wirusów nie mam sprawdzałem..komputer kilku dniowy wiec dziwne jakby karta była uszkodzona...teraz sprawdziłem w settings i odznaczyłem tą opcje WAIT OF VSYNC i wszystko było dobrze obraz już się nie rozmazywał tylko ze ekran falował da się coś zrobić a by nie falował po odznaczeniu tej opcji??
Problem tkwił w rozdzielczości monitora... problem rozwiązany gierka śmiga płynnie na high.dzięki..pozdrawiam
Wiecie może dlaczego na monitorze LCD obraz podczas gry się rozmazuje a na kineskopowym jest wszystko dobrze i płynnie???monitor LCD powinien być podłączony pod gniazdo DVI-I??
prezes87
Oct 20 2010, 19:08
CYTAT(Ponio @ Oct 20 2010, 18:48)

Wiecie może dlaczego na monitorze LCD obraz podczas gry się rozmazuje a na kineskopowym jest wszystko dobrze i płynnie???monitor LCD powinien być podłączony pod gniazdo DVI-I??
Nikt ci nie odpowie na to pewnie. Popróbuj podłączać do innego gniazda.
r.a.j.a.n
Oct 21 2010, 09:45
CYTAT(Ponio @ Oct 20 2010, 18:48)

Jaki model monitora?
r.a.j.a.n
Oct 21 2010, 17:30
Moje przypuszczenie:
Twój monitor ma za duży czas reakcji.
Chciałem się jednak upewnić i poszukać Twojego monitora w sieci, ale nie mogę znaleźć modelu
AW. Są inne np. model
AW8FS, którego czas reakcji to 5ms - czyli nie jest tak źle.
http://olimp.sklep.pl/produkt/46221,philip...cd-wide-srebrnyAle zapewne to nie to samo.
Znalazłem nawet jakieś odnośniki/linki do strony PHILIPSa z Twoim monitorem (model
AW), ale już nie ma takiego produktu
1. Czy Twój monitor to jakiś zabytek?

2. Czy obraz na monitorze nie rozmazuje się w innych grach?
3. Na jakiej rozdzielczości grasz?
4. Jaka jest natywna rozdzielczość tego monitora?
monitor wyglada tak samo na tym zdj jak moj...ja mam ten monitor juz 2-3 lata....w niektorych grach rozmazuje sie bardziej a w niektorych mniej 1600 by 1024
r.a.j.a.n
Oct 21 2010, 17:50
To że wygląda podobnie, to nie oznacza że masz taki sam.
Model jak widzisz się różni.
A skoro piszesz, że rozmazuje się także w innych grach, to problem jest z monitorem. A nawet to nie musi być problem... twój monitor ma tylko takie a nie inne parametry techniczne.
sorry max rozdzielczosc to 1680 x 1050....wiez ze to inny model..tylko dalem wskazowke
r.a.j.a.n
Oct 21 2010, 17:58
CYTAT(Ponio @ Oct 21 2010, 18:57)

sorry max rozdzielczosc to 1680 x 1050....wiez ze to inny model..tylko dalem wskazowke
A na jakiej grasz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.