Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra na PC na padach-problem
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Barney
Ogólnie dzisiaj próbowaliśmy z kumplami włączyć mecz, żeby każdy grac 1 vs 1 na padach, ale nie można wywalić klawiatury na środek, ona przeskakuje a prawo lub lewo. W PES 10 i 09 nie było z tym problemu, a tu nie wiem o co kaman pomocy. Ja ogolnie gram na klawce, ale reszta ekipy na padach.
Pomocy pls
prezes87
W settings.exe ustawiasz żeby twoim pierwszym controllerem był pad. Wtedy klawy już nie ma w grze.
Barney
TEj ale w ogóle wtedy jej nie ma. Bo ja gram na klawie, a kumple na padzie to co co mecz byśmy musieli wyłączać grę i to ustawiać????
Knl
no ale w czym problem, jeżeli klawiatura jest po ktorejs stronie? moze przecież być bez problemu razem z padem
prezes87
To weź się zdecyduj. W pierwszym poscie napisałes że chcesz grać 1vs1 na padach a potem że jednak na klawie. Skoro chcesz ty grać na klawie + ktos na padzie to tylko podłączasz pada i nic więcej. Jesli chcecie grać tylko na padach to wtedy w settings.exe ustawiasz pada jak controller 1. Koniec i kropka.
Barney
Ty nie rozumiesz, że jest dajmy na to 6 osób i każdy gra na czym mu wygodnie w poprzednich PES można było włożyć klawe na środek i nie uczestniczyła w grze. Tu się tak widocznie nie da co jest bezsensowne. Mówi się trudno wychodzi na to, że trzeba będzie wyłączać grę czasami i wstawiać klawe na nowo.

Knl
eee, bzdura. trzeba ustawić klawiaturę jako "coach mode"

ALE JA DALEJ NIE ROZUMIEM JAKI PROBLEM Z TĄ KLAWIATURĄ, tak jak wcześniej napisałem - po co ją zmieniać, usuwać > przecież może być po tej samej stronie co pad i można grać, kwestia tego gdzie się pady przesunie...
r.a.j.a.n
CYTAT(Knl @ Oct 12 2010, 09:49) *
eee, bzdura. trzeba ustawić klawiaturę jako "coach mode"

ALE JA DALEJ NIE ROZUMIEM JAKI PROBLEM Z TĄ KLAWIATURĄ, tak jak wcześniej napisałem - po co ją zmieniać, usuwać > przecież może być po tej samej stronie co pad i można grać, kwestia tego gdzie się pady przesunie...

Knl, wyobraź sobie taką sytuację ( nie mam jeszcze tej części PESa, ale spróbuję Ci to wytłumaczyć, bo chyba wiem o co chodzi ;p ):
Gracz 1 - gra klawiaturą
Gracz 2 - gra padem
Gracz 3 - gra padem

Gdy gra gracz1 z graczem gracz2 lub gracz3 to problemu nie ma.
Problem pojawia się gdy zagrać ze sobą chcą gracz2 i gracz3 - nie można wtedy dać klawiatury na 'środek' - tzn. nie przydzielać klawiaturze sterowania żadną drużyną.

Rozwiązaniem tego problemu może być - jak faktycznie to zauważyłeś tryb 'Couch Mode' - ale pewnie ten Coach będzie musiał sterować ustawieniem, zmianą w drużynie.
Knl
ale tutaj ŻADNEGO problemu nie ma, klawiatura może być po tej samej stronie co pad! w pesie sterowanie klawiaturą jest ustawione domyślnie jako Player 1.
mamy klawiaturę po lewej stronie, możemy gracza 2 dać również na lewą stronę, gracz 3 zostaje na prawej. gracz 2 steruje normalnie padem, klawiatura mu przecież nie bedzie przeszkadzać
prezes87
CYTAT(Knl @ Oct 12 2010, 18:07) *
ale tutaj ŻADNEGO problemu nie ma, klawiatura może być po tej samej stronie co pad! w pesie sterowanie klawiaturą jest ustawione domyślnie jako Player 1.
mamy klawiaturę po lewej stronie, możemy gracza 2 dać również na lewą stronę, gracz 3 zostaje na prawej. gracz 2 steruje normalnie padem, klawiatura mu przecież nie bedzie przeszkadzać

Będzie przeszkadzać. Jak masz pada i klawę po lewej to pes to odczytuje jako 2 graczy. Więc wtedy będzie 2vs1. Ogólnie to ci powiem żebys też zaczął padem grać. Frajda z gry o niebo lepsza. I wtedy tego problemu też nie masz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.