Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podstawy taktyki!
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
redfox
Swoją przygodę z PES'em zaczynałem od trzeciej części i tak aż do PES'a 2008. Potem nastąpiła przerwa i teraz znów - PES 2011. Spotkało mnie niemałe zdziwienie ile to zmian twórcy gry wprowadzili do najnowszej części. Zupełnie inna fizyka gry, całkowicie zmienione podejście do taktyki, strategii. I tu od samego początku napotkałem kilka nowości z których nie do końca potrafię korzystać, więc zwracam się z prośbą o pomoc i radę.

Zacząłem grać Master League, poziom Top Player, West Ham United. Po 3 meczach mam na koncie 1 pkt. : pierwszy mecz przegrany 0-3, drugi 1-2, trzeci zremisowany 1-1. Niby widać jakiś progres ale nie przywykłem do takich "wpadek" grając z komputerem. wink.gif Z jednej strony to wina moich umiejętności grania w najnowszą część (te które posiadam z poprzedniczek PES 2011 niewiele się tu przydają) ale z drugiej też taktyki.

Otóż po pierwsze nie wiem czemu służy zakładka MANAGEMENT EDIT. Czy jeśli wyłączę opcję Coach Mode ma ona wpływ na moją grę? Czy działa tylko wtedy gdy wyżej wymienioną opcję włączę? Jeśli działa ona podczas uruchomionego Coach Mode to w jaki sposób najlepiej ją skonfigurować?

Po drugie czy mogę zmienić typ dośrodkowań? Wiem, że w poprzednich częściach mogłem wybrać np. Type 1, Type 2 etc. jednak teraz moje domyślne dośrodkowanie polega na wrzuceniu dość mocno ciętej piłki która szybuje na przeciwległą stronę boiska - wolałbym manualnie ustalać, gdzie ma mniej więcej trafić (np. w sam środek pola karnego).

Trzecia sprawa to opcja Player to Join Attack - rozumiem, iż są to zawodnicy którzy wejdą w pole karne przeciwnika przy stałym fragmencie gry, np. rzucie rożnym lub wolnym?

I ostatni podpunkt - Link Feints. Czy według Was triki są przydatne podczas rozgrywki w PES 2011?

Z góry dziękuję za ewentualną podpowiedź!
wink.gif
qwerte
Player to Join Attack - tak własnie w ten sposób to działa.
Link Feints - jak opanujesz to to powinno być przydatne.
A na resztę pytań odpowiedzi nie znam. Niestety.
redfox
Dzięki. wink.gif
A co z resztą problemów, może ktoś jeszcze pomoże?
filipinaikos
CYTAT(redfox @ Oct 9 2010, 14:36) *
Po drugie czy mogę zmienić typ dośrodkowań? Wiem, że w poprzednich częściach mogłem wybrać np. Type 1, Type 2 etc. jednak teraz moje domyślne dośrodkowanie polega na wrzuceniu dość mocno ciętej piłki która szybuje na przeciwległą stronę boiska - wolałbym manualnie ustalać, gdzie ma mniej więcej trafić (np. w sam środek pola karnego).

Dośrodkowania zależą od umiejętności gracza. Jeżeli gracz jest prawonożny i wrzuca lewą nogą to dośrodkowanie będzie niecelne i minie całe pole karne. Jeżeli wrzucasz preferowaną nogą zawodnika to masz parę różnych wrzutek. Klikniecie raz powoduje standardową wrzutkę. Klikniecie podwójne powoduje mocniejsza wrzutkę. Kliknięcie potrójne daje wrzutkę po ziemi. Kliknięcie pojedyncze a później wciśnięcie klawisza "R2" powoduje miękka wrzutkę na krótki słupek.

CYTAT(redfox @ Oct 9 2010, 14:36) *
I ostatni podpunkt - Link Feints. Czy według Was triki są przydatne podczas rozgrywki w PES 2011?

Co do tricków to moim zdaniem są przydatne bo nie raz z łatwością oszukałem komputer. Bardziej jednak przydają się w grze online lub z kolegą smile.gif Pozdrawiam
Knl
W management edit ustawiasz jak ma grać twój zespół w określonych sytuacjach - leading (prowadzenie), level (remisowanie) i trailing (przegrywanie). Świetna opcja, ustawiasz jak w danym okresie czasowym ma wyglądać gra twojego zespołu.

Coach mode to inaczej oglądanie meczu - ustawiasz taktyki a potem komputer gra za ciebie - tak więc chyba nie interesuje nas takie rozwiązanie.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.