Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 - ONLINE
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
r.a.j.a.n
Hej, z racji tego, że prawie połowa forum gra już w pełną wersję PESa, chciałbym się dowiedzieć jak działa Wam online, i wszelkiego rodzaju rozgrywki sieciowe.
prezes87
Jak się ma 20mb/s łączę to smiga elegancko biggrin.gif A tak na poważnie to nie napotkałem żadnych problemów ze strony konami w trybie online.
bober
Ja mam nadzieje tylko , że nie będzie tych zasranych haxów co w pes2010 to tak było wkurzające jak wychodzili w pucharach i Ci marnowali 2 wygrane mecze.
SyntheticAmok
Co jest z trybem online PES2010? Nie idzie tam grać taka zmuła, teraz jest tam ok 30 uzytkowników a lagi takie ze masakra. Czyżby Konami olało serwery do 2010 i skupiło się tylko na 2011, oj nieładnie sad.gif
r.a.j.a.n
prezes87
Co racja to racja, tylko z doświadczenia wiem (z poprzednich odsłon), że ważniejsza jest prędkość wysyłania. Jaką masz? tongue.gif
SyntheticAmok
To nawet nie o moja prędkość chodzi( grałem od prawie roku bezproblemowo) , tam wszyscy mają czerwone kropki i wywala w połowie meczu, że o opóznieniach juz nie wspomnę sad.gif
r.a.j.a.n
SyntheticAmok, chodzi chodzi - jaki masz download i upload.
Chociaż to też zależy od tego z jakim gościem grasz. Tzn, jakie łącze ma Twój oponent.
SyntheticAmok
Od jakiegoś czasu, wszyscy oponenci (a jest ich juz teraz niewielu do wyboru) maja czerwone kontrolki. Ja swojej nie sprawdze ,moge tylko liczyc na to co mi inni napiszą i zawsze miałem zielona/zółta teraz ponoć czerwną. Gra 2vs2 wogóle praktycznie niemozliwa, natomiast 1vs1 lagi i opóznienia po 2 sek. Mam nadzieje że czrodzieje z Konami coś z tym zrobią, bo oleje nastepny oryginał 2011 i pogram trambambułe biggrin.gif
prezes87
CYTAT(r.a.j.a.n @ Oct 8 2010, 17:50) *
prezes87
Co racja to racja, tylko z doświadczenia wiem (z poprzednich odsłon), że ważniejsza jest prędkość wysyłania. Jaką masz? tongue.gif

20 download, 20 upload biggrin.gif
Blasi
nie rozumiem co wy sie chwalicie takimi wielkimi mocami - no ile moze starzczyc by przesyłać komendy...no mysle ze spokojnie łącze 1 mb (najlepiej wysyłki ofkorz)
tomaszek0402
siemka panowie macie juz pelna wersje 11 bo u mnie w lbn jeszcze nie widac i ile na pc kosztuje
r.a.j.a.n
CYTAT(tomaszek0402 @ Oct 8 2010, 19:43) *
siemka panowie macie juz pelna wersje 11 bo u mnie w lbn jeszcze nie widac i ile na pc kosztuje

We wro też nie ma i będzie z tą grą problem, opisałem to tutaj:
http://board.issonline.pl/index.php?s=&...st&p=321331
woocash
Jeśli chodzi o PS3,online jest bezbłędnyy,zero lagów,bógów czy jak je tam zwał...po prostu wszystko pięknie pływa.
bober
CYTAT(prezes87 @ Oct 8 2010, 18:40) *
20 download, 20 upload biggrin.gif

haha ta chciałbyś biggrin.gif ja mam 30mb neta i mam upload 2mb. zrób sobie speed testa. Przy necie 120mb bodajże jest 10 mb upload.
Bakel
CYTAT(bober @ Oct 9 2010, 02:48) *
haha ta chciałbyś biggrin.gif ja mam 30mb neta i mam upload 2mb. zrób sobie speed testa. Przy necie 120mb bodajże jest 10 mb upload.

Co w tym dziwnego? Na zachodzie Europy dużo częściej można spotkać łącza symetryczne, natomiast w Polsce takie łącze wciąż jest rzadkością. Operatorzy skupiają się na coraz wyższych prędkościach ściągania, bo większość ludzi ta wartość przyciąga.
Z większych dostawców internetu bodajże Netia oferuje symetryczne łącze 8/8Mbit
prezes87
CYTAT(bober @ Oct 9 2010, 02:48) *

w Berlinie mieszkam. Na speedtest: download 17.86, upload 16.99. Mój ojciec taki internet potrzebuje do pracy bo ma często videokonferencję z USA. Ja korzystam przy okazji smile.gif Tutaj w sumie to standard. Najlepiej mają studenci w akademikach, masz chyba do czynszu wliczone 10 euro za internet a ludzie mają 4 mb/s download i 4 mb/s upload. Polecam na studia isc do Niemiec biggrin.gif
susu12
Mam pytanie. Jak zainstaluję patcha to będę mógł się połączyć z inną osobą? Jeżeli nie to czy jak zrobiłbym ręcznie poprawki (w grze poprzez edit) to wtedy będę mógł się połączyć? Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście smile.gif

Pozdrawiam
ftomekk
Gram z patchem i łączę się ze wszystkimi.
bober
A to się kłania wiedza nie wiedziałem , że są łącza o symetrycznych wartościach biggrin.gif
89proceder
Ja mam problem z pesem online. Mieszkam aktualnie w anglii, kupilem pesa 2011 i gdy chce wejsc do jakiegos room'u zeby zagrac wyskakuje mi komunikat " unable to enter match room". Raz udało mi sie zagrac. Wie ktos moze jaka jest tego przyczyna? z gory dzieki za pomoc
prezes87
CYTAT(89proceder @ Oct 9 2010, 16:54) *
Ja mam problem z pesem online. Mieszkam aktualnie w anglii, kupilem pesa 2011 i gdy chce wejsc do jakiegos room'u zeby zagrac wyskakuje mi komunikat " unable to enter match room". Raz udało mi sie zagrac. Wie ktos moze jaka jest tego przyczyna? z gory dzieki za pomoc

firewall? albo antywirus ci blokuje porty?
bober
A może download i aktualizacja jakaś już jest ?
89proceder
CYTAT(prezes87 @ Oct 9 2010, 16:59) *
firewall? albo antywirus ci blokuje porty?

mam nod32. Jak mozesz to powiedz mi gdzie mam to odblokować. Dzieki

a co do aktualizacji to pes aktualizowal mi sie automatycznie

Edit: Rozwiazałem problem
ricken18
CYTAT(89proceder)
Rozwiazałem problem

Napisz jak, może przydać się na przyszłość.
89proceder
CYTAT(ricken18 @ Oct 10 2010, 19:57) *
Napisz jak, może przydać się na przyszłość.

Wyłączyłem firewalla i zaporę ( przełącz w tryb filtrowania ) w nod32
kenny84
CYTAT(woocash @ Oct 9 2010, 00:51) *
Jeśli chodzi o PS3,online jest bezbłędnyy,zero lagów,bógów czy jak je tam zwał...po prostu wszystko pięknie pływa.

Albo to ja mam cos z netem bo u mnie online nie jest bezbledny porownujac miedzy online a offline to ziemia a niebo czy cos w ten desen chodzi o to ze tnie sie niemilosiernie i moze nie ma wiekszych lagow (jak w 10 gdzie sie teleportowal zawodnik) ale i tak nie jest to taka plynnosc jaka chcialbym miec
tomek1947
Mógłby mi ktos wytlumaczyc jak załozyc drugi profil do gry online? poniewaz nie chce sie dzielic jednym kontem.
z gory dzieki
tomek1947
Ludzie, nie możecie poświecic chwili na napisanie prawdopodobnie prostej wskazówki? pierwszy raz bede mial okazje grac w gre przez internet wiec nie mam pojecia jak sie niektore rzeczy robi.
prezes87
CYTAT(tomek1947 @ Oct 19 2010, 17:21) *
Ludzie, nie możecie poświecic chwili na napisanie prawdopodobnie prostej wskazówki? pierwszy raz bede mial okazje grac w gre przez internet wiec nie mam pojecia jak sie niektore rzeczy robi.

Wystarczy znac podstawowy angielski zeby sobie samemu poradzic.
tomaloo
A jesteś pewny, że da się wogóle założyć drugi profil? Podejrzewam,że się nie da i że jedna kopia gry z jednym numerem seryjnym= jedno game ID. Może się mylę, możesz spróbować założyć drugie konto na stronie konami, a potem podać nowe game ID przy włączaniu online, może puści. Daj znać jakie efekty?
CYTAT(tomek1947 @ Oct 19 2010, 12:30) *
Mógłby mi ktos wytlumaczyc jak załozyc drugi profil do gry online? poniewaz nie chce sie dzielic jednym kontem.
z gory dzieki
Polonista Bytomski
Mam problem, poraz pierwszy spotykam się z online w pesie. Założyłem konto na stronie konami jednak podczas logowania mi pisze: "Unable to login, check your registration code". Co mogę zrobić żeby móc grać?
Marklar
moze wpisac poprawnie kod z instrukcji?
bober
k**** i znowu to samo w online ciule wychodzą gdy wygrywam i wychodzę i mecz się nie zapisuje w ogóle w sensie nie ma walkoweru zasrane konami tak ciężko im to poprawić.
r.a.j.a.n
CYTAT(bober @ Nov 12 2010, 00:07) *
k**** i znowu to samo w online ciule wychodzą gdy wygrywam i wychodzę i mecz się nie zapisuje w ogóle w sensie nie ma walkoweru zasrane konami tak ciężko im to poprawić.

Też mnie dobijają takie akcje. Jak chcesz to możemy kiedyś zagrać - ja nie uciekam smile.gif
bober
nie gram meczów rankingowych w sensie lobby gram tylko puchary dlatego tym bardziej mnie to wkurza. I , że się nie da grać już pucharów we dwóch na jednym kompie tak samo żenujące.

Ale jak będziesz chciał również można zagrać nie ma problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.