prezes87
Oct 3 2010, 12:15
Na czym gracie w nowego pesa? Ja osobiscie chyba już trzecią wersję gram na tym samym padzie - Logitech Dual Action i sprawuję się miodnie. Widziałem natomiast kilka osób które grając na klawie też sobie bardzo dobrze radziło.
uważam że w PESa 2011 granie na klawiaturze mija się z celem.
Jeżeli chodzi o kontrolery gier to najlepsze są orginalne pady do PlayStation albo Xbox'a + odpowiednia przedłużka USB
osobiście używam pada Sony Playstation 2 (ok 80 zł) z przedłużką usb (ok 15-20 zł). z doświadczenia wiem że lepiej więcej zapłacić i zainwestować w normalnego pada, ponieważ jest on trwały i wygodny. Gorąco polecam.
wisakoy
Oct 5 2010, 20:13
Hmm. Wydaje mi się, że w 2011 lepiej gra mi się na klawiaturze (mam pada), ale jak gram zawsze z bratem/kumplem to ja na padzie.
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 21:31
Hmm... skoro widzę "vs" w temacie, to oznacza jedno: któryś z oponentów ma wygrać w tym wątku.
Zatem ja odpowiem prostym porównaniem wirtualnej piłki nożnej, do tej rozgrywanej w świecie rzeczywistym. A mianowicie taka reprezentacja Polski gra, jakby była sterowana właśnie klawiaturą przez Franciszka S.,
a np. taka Hiszpania, Holandia, Niemcy, itp... jakby były sterowane padem przez swoich selekcjonerów.
Jakim trenerem zechcecie "zostać" ? Decyzja należy do Was. Ja preferuję tylko i wyłącznie Pad.
Wiem, że nie przekonam tych, którzy zawsze grali klawiaturą na przesiadkę... ale może warto spróbować. Nie mówię tu o zagraniu jednego meczu na padzie tylko kilkunastu, a nawet kilkudziesięciu.
Po jednym nic nie da - "nie od razu Rzym zbudowano" - i tak jak dziecko, żeby zacząć chodzić, musicie najpierw nauczyć się raczkować.
tzn, trzeba się nauczyć grać na padzie. ja grałem na klawiaturze od '99 roku, po czym przerzuciłem sie na pada po dziewięciu latach. z początku było trudno, ale jako były "klawiaturowiec" - polecam pada, gra się o wiele lepiej, wygodniej.
CYTAT(r.a.j.a.n @ Oct 5 2010, 22:35)

Wiem, że nie przekonam tych, którzy zawsze grali klawiaturą na przesiadkę... ale może warto spróbować. Nie mówię tu o zagraniu jednego meczu na padzie tylko kilkunastu, a nawet kilkudziesięciu.
Po jednym nic nie da - "nie od razu Rzym zbudowano" - i tak jak dziecko, żeby zacząć chodzić, musicie najpierw nauczyć się raczkować.
Nie moge za cholere przestawic sie na pada. Gram na klawie ze swiadomoscia, ze w rozgrywce z dobrym graczem poslugujacym sie padem zawsze przegram. Mam pada w chalupie i klka razy probowalem na nim grac, ale zawsze z tragicznym skutkiem. Co zrobic? Dac se spokoj czy jednak, w myśl przysłowia, że "wszystkie drogi prowadzą do Krakowa", koniecznie przyzwyczaić się do pada?
topeczekk
Oct 6 2010, 15:50
Ja z kumplem zawsze gramy tak, że ja na padzie, a on na klawie i też ciężko przerzucić mu się na pada. Oczywiście chcąc wykorzystać wiecej zagrani i możliwości lepiej gra się na padzie...tym bardziej, iż wydaje mi się że w Pes 2011 jeszcze gorzej będzie się grało na klawie...
dokładnie, w PESie 2011 system zwodów jest stworzony pod prawego analoga, tak więc pad jest jak najbardziej potrzebny wg mnie. tak jak mówię - na klawiaturze gra się wygodnie, ale jak się przyzwyczaicie do pada to zobaczycie o co chodzi - naprawdę warto, spróbujcie trochę pograć, bo przyjemność z gry jest o wiele większa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.