Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fifa 2005 - moje zdanie
board.issonline.pl > Inne > Gry
Pik
Ponieważ już od poniedziałku mam fife, i gram w nia caly czas ( z przerwami na nauke, spanie, jedzenie i szkole biggrin.gif ) chciałem się podzielić z Wami moimi wrażeniami smile.gif
Instalacja, i już pierwsza nowości, maniowicie jezyk ojczysty. Cała gra zawiera ok. 1300 mb, wymagania bardzo male, mi na durniu 1200 gf2 i 128 ram na high detals, rodzialce 640x??x?? chodzi czysciutko.
Wlaczam gre do wyboru jezyk ( trzeba bedzie wybierac za kazdym razem gdy uruchomimy, gre, bardzo niewygodna sprawa, z czasem wybieram juz angola, jako że jest pierwszy smile.gif ). Potem wybierasz swoją ulubioną drużyne, ja wybrałem Galatasaray smile.gif
Pierwsze menu. Oprocz "Graj", "tryby gry" jest nowości...Stwòrz zawodnika. Gracz odrazu ma koszulke ulubionego zespołu pozatym wg. mnie troche ubogo, tzn. mozna zrobic sobie dokladna twarz, ale np. modeli wlosow jest chyba 5 albo 10, kolorow jeszcze mniej, a butow...5 modeli...zalosne co? Na dodatek nie ma przyblizenia przy robieniu...
Kariera. I tu znowu nowości, tym razem trwa 15 sezonòw, wybierasz sobie "swoje zdjecie" ( jest menedzer podobny do trenera Gòrskiego :!smile.gif, a pòźniej ligi, a raczej okregi lig. Bo napoczatku wybieramy np. okreg lig niemiecka, francuska i chyba szwajcarksa, albo hiszpanska, portugalska, i wloska ( okregow jest wiecej, to jako przyklad), ja wybralem hiszpanska. I tam znowu nowosci, nie zaczynasz, naszczescie, barcelona, valencia, czy kims takim tylko zaczynasz od Segunda Division, czyli II ligi, ja wybralem Cordobe. Z meczow wygranych, i ( chyba remisow ) dostaje sie pkt. aby zwiekszyc doswiadczenie trenerow ( napastnikow, pomocnikow, obroncow, bramkarzy, personel medyczny, finansowy, trner sprawnosciowy ).
Wchodze w opjce, a tam staroscie, tabele itp. ale jest jedna nowosci....sklepik, a wnim.....80 rzeczy do kupienia, to jest: koszulki, pilki, piosenki, i stadiony. Calkiem przyzwoicie, ale gdzieś już widziałem ten pomysł....
Mecz. Zaczynam mecz, podaje do kolegi w strone bramki opponenta, pilka leci chwile po wolnej przestrzeniu, a tu nagle, przeciwnik robi wslizg, i ladnie odbiera mi pilke. dosyc efektownie to wyglada, pozatym naciskaja Shift, pilkarz robi trick, nie przypadkowo napisałem to w liczbie pojedynczej, bo to jest chyba jedyny trick, i tyle....moze ci lepsi piłkarze pokaza coś wiecej, ale narazie II liga, ma po jedym tricku....
Reszta meczu....czyli stałe fragmenty gry...tu bez zmian nic nowego, jak w fife 2k4, siatki z tytanu brak sedziego i liniowych.

I to by bylo na tyle, obecna fifa 2005 troche zerżneła pomysli z pes3 ( sklep itp. ) Wg. mnie fifa 2005 moze konkurować z pes3 i moze pes wygra...Dla osoby ktora nigdy grala tylko w fife gra bedzie boska, ale gdy zagra w pesa zmieni zdanie.
Jednym słowem fifa 2k5 to zupełna nowośc w światku ea, ale zupełna kicha w światku wszytskich symulatoròw kopanych na platformy.
kemot
Na szczescie nadchodzi "jedyna i sluszna prawda"(PES 4) i mam nadzieje ze "niewierni" wreszcie otworza oczy, i dadza spokoj pilka kopanym EA, bo sa one zalosne, a latwo to sprawdzic grajac chocby raz w ktorakolwiek ze stajni KONAMI
baski18
Ja gram w fife2k5 juz jeden caly sezon !! gram jakims tam zespolem z 3 ligi angielskiej i nawet zawodnik z polowa gwiazdki ma wiecej niz jeden trick !! tylko trzeba znac odpowiednie kombinacje !! Mam jeszce pytanie czy wie ktos moze czy bede mogl dostac oferte z innego okregu ?? np. gram w okregu gdzie jest Anglia i podajze Szwecja, a chcialbym trenowac Juve jest to mozliwe ?? wie ktos moze ?? to tyle smile.gif nara
Pik
Cytat
Ja gram w fife2k5 juz jeden caly sezon !! gram jakims tam zespolem z 3 ligi angielskiej i nawet zawodnik z polowa gwiazdki ma wiecej niz jeden trick !! tylko trzeba znac odpowiednie kombinacje !! Mam jeszce pytanie czy wie ktos moze czy bede mogl dostac oferte z innego okregu ?? np. gram w okregu gdzie jest Anglia i podajze Szwecja, a chcialbym trenowac Juve jest to mozliwe ?? wie ktos moze ?? to tyle smile.gif nara

za 17 meczy skoncze 1 sezon, czeka mnie mecz z realem w finale Copa del Rey ( puchar hiszpani ) to Ci powiem smile.gif jak mozesz to powiedz o tych kombinacjach tongue.gif
lazy_bum
Cytat
Na szczescie nadchodzi "jedyna i sluszna prawda"(PES 4) i mam nadzieje ze "niewierni" wreszcie otworza oczy, i dadza spokoj pilka kopanym EA, bo sa one zalosne, a latwo to sprawdzic grajac chocby raz w ktorakolwiek ze stajni KONAMI

EA to kanadyjczycy, a wiadomo jak oni się znają i na jakim poziomie stoi u nich piłka... ale hokej robią ładny. q-:
Pik
no wlasnie to jest smieszne, nhl, nfl - tam modele sa bardzo dokladne, nie ma takich bledow...a pilki noznej nie potrafia zrobic...
Cinek
Zgadzam sie z wami ze fifa jest slaba..choc nie kazdy sie zgodzi z nami..ale tak z drugiej strony popatrzec czy nie potrafia zrobic??przeciez ta gra sie swietnie sprzedaje smile.gif))
baski18
Tu masz troche juz wypisaneych ale najlepiej samemu szukac czyli dusisz Shift i kursory np. w dol potem od razu w gore i w lewo i na pewno cos ci zrobi smile.gif to tak odemnie a teraz lista smile.gif

<- , -> , / , / ---------- poruszanie się po boisku
A ---------------------------- lob , wślizg
S ------------------------------ podanie , zmiana zawodnika
D ------------------------------ strzał , ostrożne przejęcie piłki
Q ------------------------------ wybieg na pozycję , pomoc w obronie
E ------------------------------- sprint
W ------------------------------ podanie na wolne pole
Z ------------------------------- włączenie kontroli zawodnika bez piłki
Shift <- -> / / --------------- zwody
W Q ---------------------------- podanie lobem na dobieg
D C ------------------------------ markowanie strzału
D Z ------------------------------ strzał po ziemi
D Q -------------------------------- strzał lobem
C Z --------------------------------- zmiana ustawienia
2 3 4 5 6 7 8 9 ------------------- zmiana kamery

smile.gif
Kusik
Co to kurwa kącik pipowiczòw?? Bez przesady panowie no nie zaśmiecajcie forum byle gòwnem, zresztą jeden temat o fifie na forum wystarczy tam się wypowiadajcie...
StraY
Kusik, temat działu to inne gry więc każde byle gòwno ma tu prawo być wink.gif ale z drugiej strony jak ktoś chce wejść głebiej w daną gre to niech zapieridzie na tematyczne forum :wink:
Cinek
Kusik pipwicze czy jak ty to mowisz i tak dalej..ale ty tez zagladneles w ten temacik...nielubie fify bo jest wedlug mnie slaba ale nie przeszkadza mi jak ktos pisze na jej temat...Pozdro
kemot
Ktos musi tu zagladac, a sam temat, prosi sie o otwarcie tym bardziej ze jestesmy na forum ISS/WE/PES...
Pik
ja uwazam ze musza byc osoby ktore graja i w pes i w fife. no bo popatrzcie, jak mozesz powiedziec ze pes/fifa jest glupi/glupia, skoro nigdy w nia nie grales! czy wtedy mowisz z sensem? to tak jakbys mowil ze bigos jest niedobry a nigdy bys go nie sprobowal!
Cinek
Jesli sie prosi sam o otwarcie to chyba ok
kemot
Pik: Jak mozesz twierdzic ze Kaszubia Polchowo jest gorsza od Realu, przeciez nigdy jej nie widziales, a na serio, gralem w fife, do rocznika 2oo3(zachwycalem sie jedynie 98WC) wiec wiem co to FIFA, wiem co to EA, i jak widze ze ktos sie podnieca 2oo5 to przy PES4PC umrze zprzedawkowania adrenaliny...
Pik
heheheh "Kaszubia Polchowo" to bylo dobre
ale czy ja sie podniecam fifa 2005? tu sie chyba tylko baski nia podnieca ;P
Cinek
Kemot a grales w fife 2005?ja nie,moze i cale szczescie..ale kto wie..niemialbym nic przeciwko jakby fifa zrobila fajkna gre.ale powinno sie oceniac gre ktora sie widzialo.narazie nie podobala mi sie rzadna fifa..
Cinek
A EA potrafi zrobic dobra gre.przyklad-NHL czy Nascar:)
kemot
cinek: nie gralem, grac nie bede, wiem co masz na mysli, i moze nie powinienem pisac opinii o grze o ktorej nie mam pojecia, ale wystarcza pierwsze opinie, i juz wiem ze kolejna FIFA to nic wiecej jak arcade, a ja lubie symulatory(a w tym sie specjalizuje KONAMI)

PS: A co do EA, to robia duzo dobrych gier, takze sportowych, ale napewno nie jest to FIFA
Cinek
Kemot niewiadomo co bedzie za 5 lat:) smile.gif
T-Mac
Cytat
Kemot a grales w fife 2005?ja nie,moze i cale szczescie..ale kto wie..niemialbym nic przeciwko jakby fifa zrobila fajkna gre.ale powinno sie oceniac gre ktora sie widzialo.narazie nie podobala mi sie rzadna fifa..

ja gralem i sadze ze w ta gre tfu psedo-gre poprostu nie da rady grac nie mozna rozgrywac akcji jak w gale konami
zagralem mecz w fifkurwe 2005 i zaraz szybko odpalilem ISS PRO 98 zeby ochlonac i nie wyjebac monitora przez okno
te strzaly zadnej kontroli nie mamy nad nimi czy Carlos czy Stefan Moriss z 3 ligi angelskej sila uderzenia taka sama
powiem krotko mamy prawie rok 2005 a ta gra jest gorsza od pilki konami z 1998 roku
Pik
heh z ta sila kopniecia ja to zawuwazylem na bramkarza, byle jaki by nie byl przekopie jakies 60-75 metrow ( boisko ma chyba 100-110 )a w pes3....cud jeden ledwo do polowy drugi dalej, najbadziej lubialem jak sie van der sar zlozy do wykopnieca z reki, jak przypierzy buta....fiu fiu....a w fifie to jest takie monotonne
JTK
Cytat
A EA potrafi zrobic dobra gre.przyklad-NHL czy Nascar:)

Z tym to ja bym tez uwazal bo wiesz jest takie cos jak Sega Sports smile.gif a tytulow japonskich braci chyba nie musze wymieniac smile.gif
baski18
No powiem Ci, że ja sie podniecam tylko kiedy robie niektore rzeczy z laska smile.gif a fifa2k5 to cos innego biggrin.gif jest napewno lepsza od fify2k4 ale nie dorownuje Pes3 a wiec napewno nie bedzie dorownywac Pes4 !! Ja czekajac na Pes4 gram w Fife2k5 i lubie wiedziec b.duzo na temat gry w ktora wlasnie gram :> i napewno sie nie podniecam grajac w nia :> i raczej tez sie nie podniece grajac w Pes4 chocaiz kto wie biggrin.gif
Pik
yyyy to sorry, za moja glupia wypowiedz =] ale przy pes4 mozesz sie podniecic =] pikawa ci zacznie szybciej bic <- to napewno!
bubu
musze przyzanać szczeże ze FIFA 2005 to najgorsze gòwno..... grafika w czasie meczu jak by z fife 98.... hehe a w dodatku ta gra jest za wolna w poròwnaniu do np. pes3
korzen
Fifa 2005 jest tandetna!!!!!! Ja myslałem ze to bedzie dobre przynajmiej porownywalne z pes3!Atu klapa................. Zagrałem razem jakies 10 meczy drużyna ADO DEN HAGG(dlatego że są przyjaciułmi (L)egii).Menu czaruje te sklepiki piłki stroje można nawet a gdy juz wchodzi sie w mecz to to dosłownie mnie przeraża!!Te tytanowe siatki, zero kontroli, chcieli zgapic od pes podania prostopadłe a te ich podania to kompletna klapa!!! Podstumowując BEZNADZIEJA!!!!!!!!!

P.S -sorki za błedy spieszyłem się biggrin.gif aha i do T-Mac-a nawet gdyby konami wydało w 1990 roku gre była by lepsza od fify bo mi głownie w grach "kopanych' chodzi o grywalnosc a nie o grafe!!!Pozdro 600
v@d!m
Witam wink.gif

Powiem kròtko FIFA po zagraniu paru meczy się nudzi ..Zagrałem 1 sezon drużyną TSV 1860 Muchen ..I potem już naprawde musiałem sobie 2 tygodniową przerwe zrobić bo poprostu znudziła mi sie gra ..

Grafika : Grafika jest dobra , ale gdy grasz na kamerze : Transmisja to grafika jest jak w FIFA 2000 ..Gdy patrzysz z daleka to piłkarze są łysi , a gdy np na Replay przybliżasz to się dopiero włosy pojawiają i ròzne elementy strojòw .. Najbardziej mnie denrwują jeżeli chodzi o grafikę stroje ..Są one naprawde paskudne nie dojechane i z takimi strojami grać to żyć się odechcewa ..Dlaczego panowie z EA nie zrobią od razu strojòw w technice 2GK ? Tak się im spieszy ? ..Rozmazane , nie widoczne reklamy , brak znakòw firmowych ..Eh ..Jedyną żeczą w FIFa ktòra mi się podoba to model piłki ..Naprawde piłki są odwzrowane znakomicie (oczywiście zrobione przez patch majkeròw bo ta co jest napoczatku gry z EA to ...)

Gameplay : Tutaj troszkę będzie przykrych słòw , ale niestety inaczej gameplay jak szajs nazwac nie można ..Drętwa jakość podań , Gdy ustawisz szybkośc gry na SZYBKA to piłkarze dalej ruszają się jak ślimaki ..Najbardziej mnie denerwują podania ..Gdy zagrasz piłke do kolegi z drużyny to on zamiast podbiec do niej i ją wziąć to on stoi i na nią czeka ! I nim się obejrzy a zzza jego plecòw wyskakuje obrońca ktòry go wyprzedza no i robi się kontra ...Jedną dobrą żeczą w FIFa jest poprawiona gra bramkarzy , widać teraz że bramkarze naprawde robią swoje ...

No to na tyle , miało być kròtko , ale wyszło troche wiecej niz "kròtko"

Ogòlnie FIFIE daje :twisted: ocene 5/10
Dr@gon
Ja tą gre zagrałem może z 5 min. i od razu potem wyrzuciłem w p***u laugh.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.