Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymagania sprzętowe
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Knl
wymagania PES 2011: Pentium IV 2.4 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 128 MB (GeForce 6600 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista/7;
wymagania PES 2010: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 7900 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista (gry-online.pl)

czy jest to możliwe żeby najnowszy PES miał mniejsze wymagania niż poprzednia część?

qwerte
a czemu nie?
W końcu przez rok mogli grę lepiej zoptymalizować.
mista
Witam, pes przycina mi na LOW nawet przy najnizszej rozdzielczości niestety. Parametry sprzetu oczywiście nie sa za wysokie bo :
AMD Athlon™ 64 Processor 3200+ x 1 (2.01Ghz), 2 GB ram, Radeon X1600/X1650 Series (PS3.0/VS3.0) 256 MB. Czy jeżeli zainwestowalbym w lepsza karte graf. to jest szansa, że zacznie chodzić plynniej? Czy to przycinanie PESa uwarunkowane jest słabym prockiem?
prezes87
Myslę, że karta powinna rozwiązać problem. Pewnie nie pograsz sobie na high ale na medium może pochodzi.
rangiz
Naprawdę bym wolał zainwestować w używkę xboxa niż wkładać coś siana w PC.
Knl
wejdz w "settings" > specifications i tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania...
prezes87
CYTAT(rangiz @ Oct 11 2010, 19:49) *
Naprawdę bym wolał zainwestować w używkę xboxa niż wkładać coś siana w PC.

Lux i jak potem będziesz patchował pesa? Xbox albo PS3 jest fajne ale do pesa kompletnie nieużyteczne. Kupujesz pesa na konsolę i jestes skazany grać drużynami bez licencji.
LOUEK
CYTAT(mista @ Oct 11 2010, 19:30) *
Witam, pes przycina mi na LOW nawet przy najnizszej rozdzielczości niestety. Parametry sprzetu oczywiście nie sa za wysokie bo :
AMD Athlon™ 64 Processor 3200+ x 1 (2.01Ghz), 2 GB ram, Radeon X1600/X1650 Series (PS3.0/VS3.0) 256 MB. Czy jeżeli zainwestowalbym w lepsza karte graf. to jest szansa, że zacznie chodzić plynniej? Czy to przycinanie PESa uwarunkowane jest słabym prockiem?

Witam. Kolego ja posiadam podobny sprzet do twojego.. AMD Athlon 2800+ 1,5gb ramu i ati radeona x1650pro 256mb. na rozdzialce 1280x720 i high detalach mam sporadyczne spadki fps w polu karnym. Na low detalach to sie juz niezdzarza. Moze zcas na formata i odkurzanie pc?smile.gif
coley
CYTAT(prezes87 @ Oct 11 2010, 20:34) *
Lux i jak potem będziesz patchował pesa? Xbox albo PS3 jest fajne ale do pesa kompletnie nieużyteczne. Kupujesz pesa na konsolę i jestes skazany grać drużynami bez licencji.

http://www.youtube.com/watch?v=6yEx_MtE4X0
Jesli to co tutaj widzimy faktycznie pochodzi z wersji na PS3 to chyba wypadaloby zebys cofnal swe slowa

CYTAT(LOUEK @ Oct 20 2010, 15:25) *
Witam. Kolego ja posiadam podobny sprzet do twojego.. AMD Athlon 2800+ 1,5gb ramu i ati radeona x1650pro 256mb. na rozdzialce 1280x720 i high detalach mam sporadyczne spadki fps w polu karnym. Na low detalach to sie juz niezdzarza. Moze zcas na formata i odkurzanie pc?smile.gif

Jak to sie nie zdarza nie kłam, muli ci i na low wink.gif
Marklar
CYTAT(prezes87 @ Oct 11 2010, 19:34) *

nie jestes. na obie konsole sa dostepne optionfile. rowniez herby i stroje mozesz sciagnac. niestety z modowanie innych elementow jest juz kiepsko dlatego teraz po 4 latach przenioslem sie na wersje PC.
mista
Format nic nie zmienil niestety, pomoglo delikatnie podkrecenie procesora do 2,3ghz ale i tak haczy na najnizszej rozdzialce przy medium
CYTAT(LOUEK @ Oct 20 2010, 15:25) *
Witam. Kolego ja posiadam podobny sprzet do twojego.. AMD Athlon 2800+ 1,5gb ramu i ati radeona x1650pro 256mb. na rozdzialce 1280x720 i high detalach mam sporadyczne spadki fps w polu karnym. Na low detalach to sie juz niezdzarza. Moze zcas na formata i odkurzanie pc? smile.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(mista @ Oct 22 2010, 13:11) *
Format nic nie zmienil niestety, pomoglo delikatnie podkrecenie procesora do 2,3ghz ale i tak haczy na najnizszej rozdzialce przy medium

Ależ desperat z Ciebie... smile.gif
A może spróbuj zdefragmentować folder z grą, np. jak to się robi z GTA 4
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=45917.0 (pierwszy post masz instrukcję jak użyć Contig)
mmaruda
CYTAT(r.a.j.a.n @ Oct 22 2010, 13:22) *
Ależ desperat z Ciebie... smile.gif
A może spróbuj zdefragmentować folder z grą, np. jak to się robi z GTA 4
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=45917.0 (pierwszy post masz instrukcję jak użyć Contig)

Powody mogą być różna, ale defragmentacje i formaty raczej nie wiele dadzą. Zwłaszcza, że jeśli był format, to defragmentacja jest zupełnie zbędna. Winny może być procek, bo zdycha/grzeje się. Ja bym sobie obejrzał najpierw kondensatory na płycie głównej i sprawdził stan pasty pod radiatorem (zapewne wyschła już na wiór i niewiele daje, a proc się gotuje).
r.a.j.a.n
CYTAT(mmaruda @ Oct 24 2010, 04:58) *
Powody mogą być różna, ale defragmentacje i formaty raczej nie wiele dadzą. Zwłaszcza, że jeśli był format, to defragmentacja jest zupełnie zbędna. Winny może być procek, bo zdycha/grzeje się. Ja bym sobie obejrzał najpierw kondensatory na płycie głównej i sprawdził stan pasty pod radiatorem (zapewne wyschła już na wiór i niewiele daje, a proc się gotuje).

Niekoniecznie, z gta4 jest tak, że trzeba zdefragmentować folder z grą i tyle.
mista
zrobilem ową defragmentacje, w moim przypadku nie zauważylem żadnej poprawy. Może to po prostu specyfika mojego kompa i pewnie nic nie da rady z tym zrobićwink.gif. Zreszta po dłuższym graniu czlowiek już zapomina o tych przycinkach i nie zwraca na to tak bardzo uwagi:)
prezes87
Odkurz w srodku kompa najlepiej. Kurz może tworzyć zwarcia i spowalniać pracę niektórych urządzeń. I najlepiej zaaktualizuj sterowniki od karty graficznej.
r.a.j.a.n
CYTAT(prezes87 @ Oct 24 2010, 13:08) *
Odkurz w srodku kompa najlepiej. Kurz może tworzyć zwarcia i spowalniać pracę niektórych urządzeń.

Hehe, nie przesadzaj, to tylko komputer smile.gif
Myślę, że po prostu ma za słaby sprzęt, niestety. Odkurzenie nic tu nie pomoże.
prezes87
Zdziwiłbys się co odkurzanie może zrobić dla kompa biggrin.gif
coley
CYTAT(r.a.j.a.n @ Oct 24 2010, 16:14) *
Hehe, nie przesadzaj, to tylko komputer smile.gif
Myślę, że po prostu ma za słaby sprzęt, niestety. Odkurzenie nic tu nie pomoże.

jesli komputer stoi zamkniety i nigdy nie byl odkurzany to taki zabieg naprawde potrafi czynic cuda
glownie mam namysli usuniecie kurzu z radiatora na procesorze i i okolice karty graficznej
oczywiscie wszystko rob ostroznie i na wlasna odpowiedzialnosc
r.a.j.a.n
Wiadomo, że przeczyszczenie kompa jest opłacalne, ale grając na sprzęcie:
"AMD Athlon™ 64 Processor 3200+ x 1 (2.01Ghz), 2 GB ram, Radeon X1600/X1650 Series (PS3.0/VS3.0) 256 MB."
taki zabieg nie spowoduje, że koledze zacznie chodzić płynnie next-gen'owa (?) gra. Takie jest moje zdanie.
Wiadomo, najlepiej jak sam się o tym przekona i wykona owe czyszczenie smile.gif
Flisak
A ja dodam swoje 3 grosze. Odpowiedź na zadane w temacie pytanie brzmi- nie, nie ma mniejszych wymagań sprzętowych. A ja to wiem najlepiej, bo w poprzednią odsłonę grałem bez problemu, a w tą nie mogę zagrać, bo nie odpala mi się (chodzi o za słabą kartę graficzną- moja obsługuje pixel shader 2.0 a pes 2011 wymaga co najmniej 3.0).
Knl
wcale nie wiesz najlepiej, mi pes 2011 chodzi płynniej i lepiej niż pes 2010.
więc...?
prezes87
U mnie to samo. Pes2010 smigał na medium i ciął na high. Pes 2011 smiga na high. Kompa nie zmieniałem.
Flisak
Za prawdę wam powiadam, PES2010 mi chodził, a 2011 już nie... xD Więc... jednak na pewno nie ma mniejszych wymagań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.