Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy PES 2011 Pójdzie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
oposq3
Witam za jakiś tydzień będę kupował komputer a mianowicie:
Procesor AMD Sempron™ LE-1100 1.91 GHz 3000+
Pamięć ram 2.5 GB Ram DDR2
Karta Graficzna Geforce 8600 GT 512 DDR2

Jak narazie nie mam okazji przetestować czy te parametry będą zgodne tak aby pes chodził jakimś cudem na High jak myślicie czy ten komputer wystarczy ?
prezes87
Ja mam taki sam procek tylko dwurdzeniowy ale 2 GB ramu i kartę 8400 i mi chodzi na medium. Ale nie wygląda wcale brzydko.
tomaj
CYTAT(oposq3 @ Sep 23 2010, 19:27) *
Witam za jakiś tydzień będę kupował komputer a mianowicie:
Procesor AMD Sempron™ LE-1100 1.91 GHz 3000+
Pamięć ram 2.5 GB Ram DDR2
Karta Graficzna Geforce 8600 GT 512 DDR2

Jak narazie nie mam okazji przetestować czy te parametry będą zgodne tak aby pes chodził jakimś cudem na High jak myślicie czy ten komputer wystarczy ?

Nie szkoda Ci na to kasy? Pozatym, minimalne wymagania to:
Windows XP SP3, Vista SP2, 7
Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
1GB RAM
DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 or AMD ATI Radeon x1300 video card)

Tak, więc gra pójść powinna ale na fajerwerki nie licz.
lukasz200992
pójdzie ci bez problemu
r.a.j.a.n
Minimalne wymagania są tylko informacją na jakim sprzęcie można daną grę zainstalować i uruchomić. A to jak będzie na takim kompie chodzić, to już inna bajka.
Nie możesz sobie zainstalować demo i sprawdzić?
oposq3
jak już wcześniej wspominałem "Jak narazie nie mam okazji przetestować czy te parametry będą zgodne tak aby pes chodził "
Moj kumpel ma takiego samego procka i karte graficzną a tylko 1.5 RAM i działa mu High wiec powino u mnie też
tomaj
Ja mam Athlona 2.01 GHz, GeForce 9800 1Gb oraz 2GB ramu, a mi demo chodzi na medium, bo na high trochę przycina. To nie jest zależne od samej specyfikacji kompa. Wiadomo, dwu rdzeń byłby o wiele lepszy, ale też chodzi o filtry i kodeki, których używasz i jak je masz ustawione. W zasadzie od PES2008 zauważyłem, że ma to ogromny wpływ na jakość gry.
Knl
Inaczej - czy jeżeli ostatnia wersja pesa śmigała na low detalach, to jak z najnowszym PESem? czy wymagania PES 2011 są większe niż PES 2010?
oposq3
z tego co mi wiadomo to wymagania są identyczne w porównaniu z 2010
patryk6996
zgadza sie wymagania takie jak w 2010
Kamilbialego
CYTAT(patryk6996 @ Sep 27 2010, 15:56) *
zgadza sie wymagania takie jak w 2010

guzik prawda, u mnie pes 2010 chodził a tego nowego demoko nie poszło:( 

tomaj
CYTAT(Kamilbialego @ Sep 27 2010, 18:04) *
guzik prawda, u mnie pes 2010 chodził a tego nowego demoko nie poszło:( 

To macie dziwne kompy. U mnie PES2010 przycinał, u kumpla też, a demo "jedenastki" śmiga na medium detalach.
Kamilbialego
Bo w nowym Pesie trzeba mieć shadery 3.0 i to jest jedna z różnic.
prezes87
Mój ojciec ma Athlona x2 1.86, geforce 8400 128mb i 2gb ramu i chodzi mu elegancko na medium z włączonymi "enable frame skipping" i "wait for vsync" tak więc bez problemów.

A pamiętacie jak kiedyś się odblokowywało w pesie taką opcję "double speed" i ci którzy mieli słabe kompy podkręcali wtedy detale na high, włączali double speed i chodziło im normalnie? biggrin.gif
Knl
no dobrze, teraz rodzi się pytanie - czy DEMO i pełna wersja mają takie same wymagania pod względem graficznym? Jeżeli DEMO smiga, to może być taka sytuacja że pełna wersja wprost przeciwnie? Wiadomo że DEMO - przez to że jest wersją demonstracyjną - ma inne wymagania, ale obawiam sie że może dojśc do sytuacji że w DEMO tnę, a pełna wersja nie pójdzie...
prezes87
Wiadomo że pójdzie. Przecież w demo masz wszystko prócz drużyn. I skoro ci nie tnie grafika ani nic, to oni nie dodadzą, nie wiem nowych animacji do pełnej wersji tylko drużyny i puchary. To nie cywilizacja gdzie w demo masz 2 nacje i ci śmiga a potem w pełnej wersji 20 i już tnie biggrin.gif
Knl
widzisz kolego - PRZYPUSZCZASZ że tak powinno być, ale tak naprawde nie wiesz co zostaje dodane do pełnej gry. oczywiście dla nas graczy - są to drużyny, puchary itp. ale nie wiesz co KONAMI dodaje tak jakby "wewnątrz" gry. być może jakieś obciążenia graficzne, jakieś skrypty które będą wymagały większej pracy procesora itp.
w każdym razie, na zdrowy rozum - pełna wersja nie powinna być bardziej wymagająca pod względem graficznym niż DEMO. i oby tak rzeczywiście było smile.gif
prezes87
No zwykle tak jest że demo ma większy wymagania niż pełna wersja.
Knl
nie znam sie za bardzo na komputerach i sprzęcie, może mi ktoś wyjaśnić - co to jest Pixel Shader 3.0 ?
Orange_91
CYTAT(Knl @ Sep 30 2010, 13:56) *
nie znam sie za bardzo na komputerach i sprzęcie, może mi ktoś wyjaśnić - co to jest Pixel Shader 3.0 ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Shader
wojtas5345
JAK PES 10 CHODZIL MI NA NAJWYZSZYCH TO PES 11 TEZ POJDZIE NA MAKSYMALNYCH???
Pelas
Pes 2011 paradoksalnie ma mniejsze wymagania niż Pes 2010:)
topeczekk
Chyba na papierze.

Pes 2010 grałem 1024 768 medium bez zacięc a teraz musze grac na LOW

Athlon 2x 3600 +
1 gb ram
radeon x1650 256mb

Z tym, że wtedy mialem Win Xp teraz win 7 ale to raczej nie ma zadnej roznicy bo win 7 oddaje ramy jak trzeba do gry.
tomaj
CYTAT(topeczekk @ Oct 4 2010, 16:58) *
Z tym, że wtedy mialem Win Xp teraz win 7 ale to raczej nie ma zadnej roznicy bo win 7 oddaje ramy jak trzeba do gry.

Nie ma znaczenia ?! Ma i to ogromne, gdyż zużycie procesora i ramu nawet przy maksymalnej optymalizacji jest dość spore
Bulldozer
Ja mam AMD Sempron 3000+ 1.61 Ghz, 512 ramu Nvidia 8500GT i chodzi na full, najwyżej jak jest pod polem karnym akcja i dużo zawodników to wtedy zatnie

@ tomaj - ja nie zajmuję się takimi pierdołami wink.gif Ja jestem po to aby grać smile.gif
topeczekk
Sprawdziłem 2010 na tym systemie i było jak na XP.

Tak jak mówię to, że Win 7 wiecej zzera ramu i tak oddaje na potrzeby gry, więc nie jest tak że zajmuje więcej ramu przy graniu...
prezes87
Pentium 2x2.30 , 4GB ram, Radeon HD 4330, Win 7 - smiga mi na full.
tomaj
CYTAT(byq @ Oct 4 2010, 17:11) *
Ja mam AMD Sempron 3000+ 1.61 Ghz, 512 ramu Nvidia 8500GT i chodzi na full, najwyżej jak jest pod polem karnym akcja i dużo zawodników to wtedy

Już nie przesadzajmy! Na full raczej Ci jedenastka nie chodzi, tylko jak już na medium. A jeżeli się mylę to napisz jakie masz ustawienia w panelu Nvidia oraz jakich kodeków i filtrów wideo używasz wink.gif

prezes87 zdziwiłbym się jakby nie poszło Ci na full

topeczekk nie chodzi raczej o ram, a o użycie procesora, pozatym mając 512 MB ramu nie można się spodziewać zbyt wiele na Viście czy 7
oposq3
kurcze mi na low dopiero dobrze sie gra ale wydaje mi sie ze i tak to nie jest płynośc dobra
topeczekk
oposq3 spróbuj nowsze albo po prostu inne stery do karty graficznej czasami może wiele zmienić do danej gry

tomaj ale ja nie mam 512 tylko 1 GB to wystarczy na win 7
a procesor jest dobry
tak jak mówie testuje tą konfiguracje, czytam fora i porównania z czego wynika, że wydajniejszy jest win7
nei wiem moze kiedys się skusze zrobie format na win xp sp3 i sprawdze czy cos zmienilo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.