Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niesamowita zmiana pozycji zawodnika? Błąd?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Tari
Gram sobie ML. Ściągnąłem do klubu brazylijskiego środkowego obrońcę Mirandę. Wszystko ładnie i pięknie. Po kilku godzinach odpalam ostatniego save'a i...ze zdziwieniem zauważam, że Mirandzie przestała podobać się gra na pozycji obrońcy i zapragnął zostać bramkarzem... dry.gif I teraz, o dziwo, o ile wcześniej na pozycji bramkarza miał statystyki 31 a na obrońcy 76 chyba, to teraz nastąpiła zamiana, na pozycji bramkarza czuje się jak ryba w wodzie, a pozycja obrońcy coś mu nie leży.

Any ideas? Mam PES 2010 Editora, ale nim mogę tylko pogrzebać w OF'ie, a w savie z ML już nie. Może istnieje jakiś inny sposób, żeby zawodnik znów stał się obrońcą? Odpaliłbym wcześniejszego save'a, ale wcześniejszy = końcówka poprzedniego sezonu (a teraz mam 2 czy 3 mecz nowego). Pomocy...
Tari
Nikt nie ma pomysłu? Wróciłem do wcześniejszego save'a, myśląc, że to był tylko jednorazowy błąd gry, ale okazało się inaczej. Doszedłem do początku nowego sezonu, ściągnąłem Mirandę, rozegrałem kilka spotkań, po czym wyszedłem z gry. Przed chwilą chcę grać dalej, a oto Miranda znowu jest bramkarzem. Tak jakby, po wyłączeniu PES'a psuły się save'y z ML...
1908
Tari Mialem to samo luknij:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=17549

Wgrałem inną wersje PESa i pomogło.
Tari
Można wklejać linki z innego forum? Bo tam jeden z twórców PESEdit Patcha udzielił mi ostatecznej rady, a właściwie informacji, na ten temat wink.gif

W skrócie: nie mają pojęcia dlaczego tak się dzieje, jest to jakiś błąd w plikach od KONAMI, są też inni tak zbugowani zawodnicy jak Miranda i nic na to nie da się poradzić. "Sprzedaj go" wink.gif
FoReST3
ja mam to samo... kupilem sobie balotelliego zadowolony ze mam klasowego napastnika, pozniej po loadzie jest bramkarzem :/

pierwszy save

pozniej juz na testy gralem pol sezonu zobaczyc czy inni zawodnicy mają tak samo...

drugi save

kupieni: Felipe, M D Ho, Paulo Andre, Schwaab (poczatkowo boczny obronca, skill 72), Sadlok (srodkowy obronca, 70), Elias, Acosta(skrzydłowy, 72), Farfan(napastnik,74)
Z tego co zauważyłem wszyscy zmienili się w Felipe, tylko wzrost im sie nie zmienił przez co mogą mieć różny overral, ale wszystkie staty mają jak Felipe.

jesli ktos wie o co chodzi to fajnie by było żeby napisał biggrin.gif
pozdrawiam
ricken18
Ja sobie poradziłem w sposób następujący:
- ustalam skład domyślny oczywiście wg odpowiadających mi danych,
- w tym domyślnym składzie zamieniam miejscami bramkarza GK z pierwszym obrońcą CB,
- szybki save gry i...

Przechodzę do meczu, zaczynam ustalać skład i tu:
- okazuje się, że ten obrońca postawiony za bramkarza na pozycji GK ma słaby skill i znowu chciałby być na CB i odwrotnie,
- zamieniamy ich miejscami i na boisku znowu chce im się grać!

Mała uwaga:
- niestety na skutek tego błędu wszyscy bramkarze mojej w drużynie mają takie same umiejętności, co samo w sobie nie złe, bo wystarczy tylko mieć dobrego pierwszego bramkarza i pozostali też tacy się stają. Wystarczy takiego słabiaka z dobrymi skillami (paradoks?) wstawić na kilka ważnych meczy w Lidze Mistrzów i błyskawicznie nabierają wartości (zwłaszcza w wieku 21-25 lat).

Niestety patcha systemowego na to nie ma, u mnie jest to jedyna możliwość, która się sprawdziła.
FoReST3
a ja poprostu nie gram na ekstraklasa patch tylko na normalnym pesie wisełką robie furore i jest fajnie biggrin.gif pograłbym lechem, no ale sie psuje to trudno tongue.gif
ale dzięki za podpowiedź smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.