Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Propozycja pes 6.5 v 5
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v5 > Dyskusja
stopka
Moje propozycje na pes 6.5 v 5:
1. Polska drużyna z 74'
2. Możliwość w trybie edycja stworzenia swojej drużyny od podstaw, narodowej czy klubowej, która bedzie brałą udział normalnie w meczach nie tylko w karierze.
3. Przypisywanie powtórką punktów ( ocen) żeby mona było oglądać najlepsze bramki moim zdaniem. Dodatkowa opcja gdzie bramki według ocen beda leciec jedna po drugiej.
4. Fajnie było by rozszerzyć tryb treningu coś w formie misji czy czegoś takiego.
Kubbas
CYTAT(stopka @ Jul 4 2010, 11:17) *
Moje propozycje na pes 6.5 v 5:
1. Polska drużyna z 74'
2. Możliwość w trybie edycja stworzenia swojej drużyny od podstaw, narodowej czy klubowej, która bedzie brałą udział normalnie w meczach nie tylko w karierze.
3. Przypisywanie powtórką punktów ( ocen) żeby mona było oglądać najlepsze bramki moim zdaniem. Dodatkowa opcja gdzie bramki według ocen beda leciec jedna po drugiej.
4. Fajnie było by rozszerzyć tryb treningu coś w formie misji czy czegoś takiego.

Nie

Nie da rady

Nie da rady

Nie da rady
zgredzik90
Zmodyfikowanie jakoś LM aby można było grać pełną LM z rewanżami w Pucharze ??
Kubbas
Nie da rady
zgredzik90
utworzyć aby dało się grać mecze w pełnym wymiarze czasu 90minut zegarowych plus 30 minut zegrowych dogrywka ??
Windziak
Yyyyy... skończcie już trollować. Takie prośby to do Konami, a nie do patchmakerów.
asch
Hmm dla mnie istotą w tej grze jest jeden aspekt: kariera. W nią bym mógł młócić z 10 lat, gdyby nie monotonnia :/ Co by uatrakcyjniło grę w karierze:

- zarobki to jest pierwszy aspekt, który trochę wypatrzą realizm. Nie piszę tu o zarobkach piłkarzy, ale o kasie którą dostajemy za zwycięstwa (jest zbyt wysoka). Można to rozwiązać w dwojaki sposób, albo zmniejszyć kasę za zwycięstwo (co utrudni nam kupno najlepszych), albo zwiększenie płac piłkarzy (np o 1000) co również utrudni ich pozyskanie. Niestety po zwycięskim sezonie Wisłą Kraków (zdobyte 3 korony) pozyskanie np. Davida Ville nie stanowiło większego problemu.

- głupota komputera odnośnie transferów - np. jak widzę Barcelonę która po 5 sezonach kupiła za przeproszeniem jakiś drewniaków, a sprzedała swoich zdolnych młodzików (Muniesa, Bojan, Jeffren, Busqets) to aż serce się kraje, a np. po drugiej stronie jest Fiorentina, która jest napakowana noname'mi z notami po 89~98, albo Macabi Haifa, które walczy ze mną finale LM. Nie wiem czy jest jakaś sposobność, ale to giganci z top 10 (Barca, Real, Chelsea, Man Utd, Bayern, Milan, Inter, Man City, Liverpool czy Juventus, powinni "wypakowywać" się zdolnymi zawodnikami, których noty wahają się od 89 wzwyż. Wiem, ze to wina Konami, ale może znacie jakieś triki, które mogą poprawić ten aspekt, bo trzymanie na siłę w pierwszym składzie 38 letniego Xaviego czy Henryego i wysprzedawanie młodzików ociera się o farsę.

- większa baza młodych zawodników - po 5 sezonach gra już jest mało atrakcyjna kiedy to starzy piłkarze wchodzą jako 17 letni gracze. Najlepszym rozwiązaniem, byłaby możliwość rozpoczęcia Kariery od roku np. 2000 , przez to mamy przewagę wiedzy:
a) jakie transfery były wykonywane przez te 10 lat
cool.gif znamy zdolnych i nie zdolnych młodych talentów
c) jak rozwijali się piłkarze przez ostatnią dekadę
Niestety powyższe rozwiązanie jest zbyt pracochłonne i przekracza możliwości jednej osoby, dlatego proponuję inne rozwiązanie:
*poszerzenie zawodników typu noname, jakiś wymyślonych z nazwiska, jedni już jako 17 letni zawodnicy będą mieli predyspozycje do bycia gwiazdą, inni będą wymagali treningów

- ostatni aspekt, to rozwijanie się piłkarzy, według mnie nadal za mocno się rozwijają i nie piszę tu o piłkarzach z czołówki, ale np. taki Kaka, który z góry na dół ma noty (po 3 sezonach) same 93~98, albo zakupiony przeze mnie Fleck, (95~99), co wypatrza miano geniuszy, bo przy takich notach Flecka lub Kaki, Messi czy CR są przeciętnymi piłkarzami smile.gif

GooFy
Stary, patchmakerzy mogą bazować tylko na tym co mają, Option File, czyli składy, formacje itd i grafika. Do takiej roboty, trzeba dobrej klasy programisty, który pobawi się silnikiem gry, exe i bazą danych. Zapomnij.
asch
CYTAT(.GooFy @ Dec 7 2010, 17:48) *
Stary, patchmakerzy mogą bazować tylko na tym co mają, Option File, czyli składy, formacje itd i grafika. Do takiej roboty, trzeba dobrej klasy programisty, który pobawi się silnikiem gry, exe i bazą danych. Zapomnij.

Ale, chyba ustalenie wartości zawodnika już jest w ich zasięgu?
A stary będę jak już nie będę mógł. A jak na razie mogę tongue.gif

Sorki szefie, ale nie wiem co mogą pm a czego nie (lub napiszę tak: kogo macie w sztabie a kogo nie). Co do kasy, to dobry programista nie musi tego robić za kasę, jest coś takiego jak hobby, ale już mi napisałeś, ze takiej osoby w sztabie nie ma.

Temat jest jakoby listą życzeń, więc nie ma co się denerwować, ze komuś się marzy coś czego nie jesteśmy wstanie mu dać smile.gif

Pozdrawiam.
Tomaszzz
CYTAT(.GooFy @ Dec 7 2010, 16:48) *
Do takiej roboty, trzeba dobrej klasy programisty, który pobawi się silnikiem gry, exe i bazą danych. Zapomnij.

Do takiej zabawy to nawet najlepszy by nie wystarczył. Tutaj tylko i wyłącznie KONAMI mogłoby coś zrobić.
asch
CYTAT(Tomaszzz @ Dec 12 2010, 14:41) *
Do takiej zabawy to nawet najlepszy by nie wystarczył. Tutaj tylko i wyłącznie KONAMI mogłoby coś zrobić.

Możesz się kiedyś zdziwić smile.gif
Tomaszzz
Zapewniam cię, że nie.
asch
No cóż Tomaszzz, Juce nie musiał pracować dla Konami, żeby stworzyć program ( z którego korzystasz lub korzystałeś) i który ingeruje w silnik gry - kitserver. Podobnie crackerzy, którzy również nie są pracownikami danej firmy a potrafią dopisać coś do kodu programu, co umożliwia "nielegalnie" z niego skorzystać lub coś w nim odblokować czy do niego dodać, np. backdoora lub czita tongue.gif.. Bardzo dobra znajomość Assemblera i kod z pliku exe masz na tacy. W sumie są już programy, które przekształcają Ci kod z pliku exe z języka niskopoziomowego na język bardziej powszechny np. C , jednak nie są one doskonałe. Więc nie mów, ze coś jest nie możliwe, bo w informatyce nie ma rzeczy nie możliwych, są tylko rzeczy których nie umiemy zrobić lub nie chce się nam robić tongue.gif
//----------------------------------------------------------------------------------
Żeby nie było, że znów wymagam rzeczy programistycznych to teraz zejdę do rzeczy, które mogą zrobić pm (a które nie są oczywiste):
- pensje piłkarzy, można znacząco podnieść (co będzie miało głównie wpływ na karierę, już wcześniej o tym pisałem, pozyskanie dobrych piłkarzy jest zbyt łatwe)
- większa liczba talentów (ktoś tu taj zamieścił ok 400 nowych nazwisk, przydałoby się coś takie w v5)
- prosiłbym o sprawdzenie (bo nie wiem czy tylko u mnie tak jest), czy stadion PSV posiada kibiców, bo u mnie jest zawsze pusty :/
- no i prosiłbym o save z grupami LE dla Lecha i aktualne z LM dla (Barcy, Milanu, Realu, Manchesteru Utd, Arsenalu, Bayernu, Interu), dla MŚ 2010 I ME 2008 (czołowych reprezentacji krajowych np. Hiszpania, Holandia)
- kwestia przyśpiewek, dla Wisły są trochę ubogie

No i polecam muzykę: Professor Kliq - Surfs Up (Eat Shit) - jest darmowa (http://www.jamendo.com/pl/album/49760) i myślę, że można ją gdzieś upchać

Tyle ode mnie. Pozdrawiam.
GooFy
Pes 6.5 ma największą liczbę talentów na scenie. Tutaj też są pewne ograniczenia, takie jak ilość graczy w Ofie, której także bez programisty nie zwiększymy.
asch
CYTAT(.GooFy @ Dec 23 2010, 14:58) *
Pes 6.5 ma największą liczbę talentów na scenie. Tutaj też są pewne ograniczenia, takie jak ilość graczy w Ofie, której także bez programisty nie zwiększymy.

Hmm no tak, dawno nie patchowałem PES 6, więc już nie pamiętam ograniczeń sad.gif Niestety mój wolny czas ogranicza się tylko grania w te dzieło i cóż mogę powiedzieć, 6.5 spowodowało, ze nie mam zamiaru odpalać nowszych odsłon tegoż tytułu smile.gif

Stadion Camp Nou ( w patchu) jest zbyt cukierkowaty, nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale ten zrobiony przez Konami jest bardziej realistyczny.

Dzięki za odpowiedź smile.gif
tezet
Kubbas a da radę przyspieszyć rozgrywkę? i poprawić trochę grafikę?
Sgallardo
Kiedy będzie gotowy?
Patryk123456789
Siemanko ja coś mam,może inna kamera przy rzutach wolnych,karnych.rożnych tak jak w części 2011 nie wiem czy sie da ale myśle że to dobry pomysł.
Opady śniegu i deszczu nie widziałem śniegu w pes 2011 więc sie nie wypowiadam ale widziałem deszcz i jestem ciekawy czy da sie to zrobić do 6.
Boltex
CYTAT(Sgallardo @ Jan 9 2011, 22:24) *
Kiedy będzie gotowy?

Jeżeli do tej pory nie ma, to się nie spodziewaj że w ogóle wyjdzie.
PeterASR
Witam, na forum jestem nowy, aczkolwiek często tu zaglądam.

Na początek chciałbym powiedzieć, że jestem pod wrażeniem tego patcha. Tyle dodatków(ulepszeń) w jednym opakowaniu nie dostałem nawet na gwiazdkęwink.gif na prawdę świetna robota ze strojami, mnóstwo piłek(choć używam tylko nike total aerow yellow;P). twarze i buty oczywiście zasługa tytanicznej i żmudnej pracy zbierania plików. Gram od ponad pół roku, ale najlepsze jest to że się jeszcze tym PESem nie znudziłem.

Jedna rzecz mi się marzy i ma to związek oczywiście z tym patchem: byłoby bombastycznie gdyby można było zagrać ekstraklasą. Wiem że może być z tym kłopot, i pewnie trochę osób pytało sie na ten temat. Byłoby z tym dużo roboty. Gdyby tak dać ekstraklasę zamist ligi portugalskiej? Myślę że zainteresowanie takim patchem byłoby duże smile.gif

Znam sporo ludzi grających w 6.5 i większość z nich uważa, że 6.5 byłoby idealne gdyby była ekstraklasa. Wiem wiem, poziom naszych kopaczy osiągnął poziom mułu, jednak 6.5 jest w Polsce ceniony i każdy ma jakąś ulubioną drużynę którą chętnie pograłby sobie. Np. taki kibic Polonii W mógłby się nacieszyć, że skopał Legie 6-0 i pośmiałby się, że np. Jop znowu strzela samobója;]

Pozdrawiam i czekam na odp smile.gif
__SaNd1__
Czy bedzie PES 6.5 V 5 na nowy sezon 2011/2012 Kubbas ? rolleyes.gif
GooFy
Oficjalnych planów nie ma, ani tymbardziej prac ściśle związanych z patchem. Stuart jedynie updatuje cały czas OF'a. Kubbas jest chwilowo poza patchmakingiem, zobaczymy czym będziemy dysponowali po wakacjach, może uda się zebrać trochę materiału i skleić patcha. Nie jest to jednak absolutnie żadna zapowiedź. Tak jak mówiłem, Kubbas chwilowo nic nie tworzy, ja mam przerwę wakacyjną, Stuart tworzy ofa i updatuje sobie F&H a planów wydania nie ma.
El Polacco
Wy już sobie lepiej dajdzie spokój z waszym "patchmakingiem", najpierw zapowiedzi, a potem 2 lata czekania na coś co nie wyszło. Całe evo-web z was lało, profesjonaliści od siedmiu boleści z kubasem na czele. Nikt z was nawet nie miał jaj żeby przeprosić tylu userów za to, że v.5 nie wyszło. WSTYD i hańba dla polskiej sceny PES i tego świetnego forum. Na szczęście są inne patche do pes6 i poważni ludzie którzy je robią, a nie obiecują gruszek na wierzbie.
GooFy
Chwała bogu.
Kubbas
CYTAT(El Polacco @ Jul 24 2011, 20:51) *
Wy już sobie lepiej dajdzie spokój z waszym "patchmakingiem", najpierw zapowiedzi, a potem 2 lata czekania na coś co nie wyszło. Całe evo-web z was lało, profesjonaliści od siedmiu boleści z kubasem na czele. Nikt z was nawet nie miał jaj żeby przeprosić tylu userów za to, że v.5 nie wyszło. WSTYD i hańba dla polskiej sceny PES i tego świetnego forum. Na szczęście są inne patche do pes6 i poważni ludzie którzy je robią, a nie obiecują gruszek na wierzbie.

laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.