Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pes 6 tnie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
olivier
Mam dziwny problem z pes 6, podczas rozgrywki tnie mi się, a mój sprzęt to AMD Athlon X2 3800+, Grafika Radeon HD5670 i 2GB ram, o co chodzi ? Wcześniej miałem PES 2010 to nic nie zacinało. Proszę o pomoc.
arzu
może spróbuj pozmieniac detale. w LODmixerze, ale tak czy siak powinno Ci dziłać na HIGH wacko.gif
olivier
nic nie pomaga, może sterowniki są zbyt nowe na tą gre ? bo PES 2010 śmigał bez zacinki.
pes6fan
A jaki masz system operacyjny?? Moim zdaniem twój komputer jest za nowy jak na pes 6(o ile istnieje taka możliwość)
michael4321
Mam laptopa z 2008 roku, pelen wypas - 4GB ramu, itp itd.
I tez pes6 mi sie tnie - delikatnie ale jednak.
Kojarzy ktos problem? Czy cos w tym temacie wiecie?
camel11
Witam, ostatnio przesiadłem się na laptopa i mam podobny problem otóż bez względu na jakiekolwiek zmiany w ustawieniach i spełniające wymagania pes 6 przycina się i to w sposób uniemożliwiający grę (a liga online za pasem) więc może już ktoś do tego czasu coś wymyślił i wie w czym problem leży?

Mój notebook:
MSI GE600
Intel Core i5-460M 2,53 GHz
ATI Radeon HD5730 1GB DDR3
4 GB RAM DDR3
na systemie Windows 7 Home Premium x64. Dodam, że stery do karty są najnowsze.
lukasz44
CYTAT(camel11 @ Jan 15 2011, 11:54) *
Witam, ostatnio przesiadłem się na laptopa i mam podobny problem otóż bez względu na jakiekolwiek zmiany w ustawieniach i spełniające wymagania pes 6 przycina się i to w sposób uniemożliwiający grę (a liga online za pasem) więc może już ktoś do tego czasu coś wymyślił i wie w czym problem leży?

Mój notebook:
MSI GE600
4 GB RAM DDR3

Po pierwsze zmiana ustawień w kitserverze może pomóc ? Choć pewnie próbowałeś.

Po drugie poniższy sposób: (Sam go używam gdy zacina mi grę w online)

Gdy zauważysz ze zaczyna dziwnie ciąć, minimalizujesz pesa, naciskasz ctr+alt+delete, wyszukujesz proces Pes6.exe , najeżdżasz na niego, klikasz PPM, i ustawiasz priorytet na wysoki. Powinno pomóc spróbuj...

Ogólnie prze grą w Pesa, najlepiej powyłączać wszystkie niepotrzebne procesy, powinno ich zostać 25-30 gdy masz problemy z grą.

Orange_91

Może to przez stery? Ja miałem też taki problem ale z PES11, mianowicie po ściągnięciu sterowników do laptopa ze strony NVIDII, gra zaczęła ciąć. Powróciłem do sterowników od producenta laptopa i problem ustał.
Tsu

Mój notebook:
MSI GE600
4 GB RAM DDR3

Witam
Wiesz co mialem podobny problem gdy jakis czas temu kupilem Radeona 5770 i pes6 przycinal.Probowalem wszystkiego od roznych sterow po bawienie sie w ustawieniach direxct i nic nie pomagalo mimo ze karta bardzo dobra oczywiscie zarowno na xp jak win7 sprawdzalem.Pozostale gry chodzily dobrze wiec w koncu sie wku....i zamienilem na ge-force gt460 problem znikl zadnych przycinek ani nic.Wiec moim zdaniem niektore Radeony nie sa do konca dopracowane pod starsze gry ale oczywiscie mam nadzieje ze jednak istnieje jakis sposob i nie bedziesz zmuszony niczego wymieniac.
camel11
Trochę pokombinowałem i moje wnioski:

lukasz44 -> problem w tym, że to sie dzieje z gra offline, o grze online w takim stanie nawet nie myśle na razie, a i te sposoby zwiekszania płynności rozgrywki online znam i stosuje ;] idąc za Twoją pierwszą radą odinstalowałem kitservera i bez niego to samo sie dalej dzieje...

Orange -> najpierw grałem na wszystkich sterach standardowych do tego lapa (większość datowane na koniec 2009/ początek 2010) i cieło, więc zaktualizowałem stery karty do najnowszych i nic nie dało więc wzięłem się za akutalizacje reszty podzespołów, które choć w najdrobniejszy sposób mogą mieć wpływ na granie (dźwięk, chipset itp) i dalej dupa niestety...

Tsu -> bardzo możliwe, że problem leży gdzieś głębiej poza możliwa ingerencją użytkownika, ale nie mam wyjścia i nie moge sie poddać bo przeciez grafiki w lapie nie wymienie ;]

dzięki za te wskazówki i jak macie coś jeszcze to dawać cokolwiek, zawsze to jakis krok do przodu będzie wink.gif
kamil381
Tez mi tak tnie i nic nie pomaga ale to jest chyba problem z optymalizacją gry albo z kompatybilnoscią z kartami graficznymi i nic raczej nie pomoże. W moim przypadku nie tnie tak bardzo tak wiec juz dawno sie poddałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.