Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powròt
board.issonline.pl > Issonline.pl > Wiadomości
siano
Serdecznie witamy po malej przerwie.
Spowodowana ona byla atakiem hacker'oow. Cale szczescie jednak mielismy backup bazy danych, co
pozwolilo na odtworzenie stanu forum z godziny 21 dnia 23 maja (kilka godzin przed atakiem).
Jak takze zauwazyliscie postanowilismy odejsc od phpBB na rzecz Invision Power Board, ktoory to jest
znacznie bardziej rozbudowany i mam nadzieje, ze przypadnie wam do gustu.
Milego postowania wiec smile.gif

Wszelkie problemy zwiazane z dzialaniem forum prosimy zglaszac na mooj numer gg, badz mailowo.
kemocik
No to bardzo fajno. A i wygląd też dość ciekawy tongue.gif
Cj90
Zaje***te forum !! siano: brawoo rolleyes.gif
Regz
Gratulacje siano !!
Dobra robota smile.gif

mam jednak drobną sugestię tongue.gif
zròbcie defaultowo WI
siano
dziekuje za uznanie smile.gif
czcionka wieksza bedzie - jutro
dzis juz jestem wycieczony odzyskiwaniem forum
dobranoc smile.gif
snake
Wkońcu !
forum fajne..choć chyba za bardzo cukierkowate, czcionka rzeczywiscie musi bycx wieksza a i nie wiem czy dobry pomysl z tym tekstem tak posrodku wyswietlanym...widze tez ze wszystko nie zostalo przywrocone, ale nalezy sie cieszyc z tego co jest...
PS. zamieszczam fotke zaraz po "ataku"
foto
jest godzina na oko po drugiej w nocy sciagam sobie tematy pod winxp i widze ze ciagle mi przychodzi (mail) powiadomienie ze ktos odowiada w moim temacie "heyah" no to wkoncu ze zdziwienia wchodze na IO, pierwsze co mnie zdziwilo to ze na glownej IO nie bylo po prawej o najnowszych watkach, ale co wchodze dalej co widze to juz sami zobaczcie, b. zdziwiony wbijam na #polevo ale tam już tylko dwie osoby i w dodatku śpią patrze na GG tylko Aros dostepny no to wale do niego z tekstem
CYTAT

snake, 2005-05-25 02:22 :
Aros
zobacz forum IO
Aros, 2005-05-25 02:22 :
?
Aros, 2005-05-25 02:22 :
gdzie?
www.issonline.pl/board/index.php

Na szczęście już wszystko OK. pozdro! i dzięki za szybki powròt!
Nigdy więcej takich numeròw !!
jacol
hmmm ciekawe zdjęcie wink.gif może to był szanowny pan hakier laugh.gif
oojj co za ludzie, siedzi taki przed kompem i nie ma co robić... co za burak, niech się cyckiem pobawi tongue.gif
boberto
no siano dobra robota chociaz do tamtego forum bylem bardziej przyzwyczajony i strona graficzna mi sie bardziej podobala smile.gif
Jocker
Bardzo dobra robota siano biggrin.gif Teraz trzeba bedzie sie troche przyzwyczaić ale i tak jest BOMBA smile.gif Pozdro i dzieki siano za trud odzyskania forum ! wink.gif
Radarek
Dobrze, ze posty zostaly odzyskane bo obawialem sie, ze nie robiliscie kopii bazy wink.gif. A co do tego 'hackera' to moze sie czepiam ale dla mnie to g*** a nie hacker. Po pierwsze hackerzy nie robia niczego co jest szkodliwe [np kasowanie postow]. Jesli wlamanie zrobilby hacker to zostawilby stosowna wiadomosc [ew. podmienil strone glowna] ale nie skasowalby NICZEGO. Zrobyl to prawdopodobnie ktos kto niekoniecznie zan sie na hackowaniu. Hacker to ta osoba, ktora znalazla dziure w skryptach phpBB. Ten koles mogl rownie dobrze zrobic to jakims programem, no ale mniejsza oto. MAm pytanko: czy na forum bylo uzyte najnowsze oprogramowanie phpBB? Czy moze jaka starsza wersja z dziurami [z tego co mi sie wydaje to byla wersja 2.0.10, ale moge sie mylic]. Ciekawi mnie tylko czy atak ten polega na zalogowaniu sie jako admin poprzez odpowiedno spreparowane zapytanie do bazy czy jakos inaczej.. ale mniejsza oto smile.gif. Aaa i jeszcze jedno. Dziwi mnie takie zachowanie. Rozumiem, ze ataki przeprowadza sie po to, zeby pokazac ze potrafi sie obejsc pewne zabezpieczenia itp. Ale po cholere usuwac dane z forum, ktore jest przeznaczone dla waskiego grona fanow PES/WE? Niech atakuja stronki rzadowe jak sie nie boja konsekwencji ale po co robic to z takimi forami jak te? Szczeniackie zachowanie i tyle. Normalny hacker nie mialby z tego zadnej przyjemnosci. Tylko jakis niedorosniety gowniarz..
tomek828
nie podoba mi się nowy wygląd forum sad.gif niestety ale wg. mnie poprzedni wygląd był o niebo leprzy ale moze to kwestia przyzwyczajenia cool.gif
Tomak
A mi nowy wygląd forum bardzo się podoba biggrin.gif Jednak musze sie do tego wszystkiego przyzwyczaic wink.gif

PS. Wreszcie mam własnego asystenta !
PS2. Jednak mogłaby to być asystentka tongue.gif smile.gif
kemot
Nie podoba mi sie, a wplywa na to tylko jedna sprawa: szybkosc dzialania, ktora na moim kompie (necie) jest dluzsza niz wczesniejszego...
michau000
mi takze chodzi duzo wolniej...
the_barti
mnie ròwnież dry.gif moze ma ktos z forumowiczòw do zaproponowania serwer? :> tongue.gif
StraY
phpbb2 wchodziło mi w 0,5s, Invision wchodzi w 3s - jest ròznica tongue.gif coprawda to jest tylko jedna z rzeczy ktòre jak dla mnie zawsze przemawiały za phpbb tongue.gif ale Invision nie jest złe ( za dobre też biggrin.gif )
michau000
widywalem juz phpbb (jakie dokladnie nei wiem bo sie nei znam), ktore bylo i bardzo funkcjonalne, podobne do tego, i szybkie ladne sprawne itd.
Soccerboy
I pomyśleć że są tacy nie mądrzy ludzie co bez powodu kasują czyjąś pracę!!! ohmy.gif
kemot
CYTAT (Soccerboy @ 30.05.2005 - 13:29)
I pomyśleć że są tacy nie mądrzy ludzie co bez powodu kasują czyjąś pracę!!! ohmy.gif

I pomyslec ze sa takie dzieci ktore nie wychodza na dwor bo nie maja kumpli i wszyscy sie z nich smieja. Ale w necie to prawdziwe kozaki
Regz
Hey Yo !
Mam 2 pytanka:
Czemu tylko ja mam pasek ostrzeżenia pod avkiem ?? unsure.gif
Jak sie go pozbyć ?? dry.gif
snake
Regz: każdy go ma , tylko że widzi tylko u siebie...
Regz
he he laugh.gif dzięki rolleyes.gif
siano
ha, powracamy ponownie.
nowy server, nowa domena, nowe bany, szybsze dzialanie forum
wszystkim zycze milego postowania smile.gif
kemocik
Nowa szybkość działania ;] duuuużo większa tongue.gif
kucharz
no nareszcie smile.gif jak sie ciesze tongue.gif
Dj_Dario
Mnie tam forum się podoba,lecz najlepsze jest to że już DZIAŁA !!
Tomak
Ah... nareszcie !! Tak się za wami stęskniłem tongue.gif Pozdro !!
the_barti
a mi nadal wolno chodzi sad.gif
culles
Świetnie, że już jest biggrin.gif , już jmyślałem, że będę musiał FM'a instalować, bo tak mi się nudziło(nie umniejszanjąc FM'owi wink.gif ) Layout fajniusi, trzeba się tylko przyzwyczaić, żòłty może bardziej kojarzyłby się ze stronką, ale nie wybrzydzajmy. "Wielki Inkwizytor" z Gdyni, heh biggrin.gif
Czarny
wkoncu ohmy.gif
ile nie bylo forum? miesiac... tongue.gif
pozdro dla siana biggrin.gif
tomek828
wkońcu biggrin.gif znòw haker jakiś sie włamał ohmy.gif ??
Jocker
NARESZCIE !! biggrin.gif Respect dla tych ktorzy z powrotem zrobili forum !!
kemot
No nic tzreba bedzie znowu udawac twardziela ph34r.gif
StraY
a forum zniknęło w ogòle? tongue.gif hmm... musiałem się zdrzemnąć laugh.gif
baski18
No i wracam na stary dobry tor biggrin.gif

Pozdro dla Zientka !!
tomek_czyz
Jo, pozdro dla was, mam tylko jedno małe ale jak pochwaliłem was w innym wątku to jakiś wapniak to zablokował a teraz to można, fajnie dry.gif
siano
QUOTE(tomek_czyz @ Jul 4 2005, 11:16:01)
[...] jak pochwaliłem was w innym wątku to jakiś wapniak to zablokował a teraz to można, fajnie  dry.gif[...]
[right][snapback]28811[/snapback][/right]

ten temat jest starszy i bezposrednio dotyczy sprawy.
tomek_czyz
AHAAAAAAAA, no to sory.

sad.gif tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.