Dobrze, ze posty zostaly odzyskane bo obawialem sie, ze nie robiliscie kopii bazy

. A co do tego 'hackera' to moze sie czepiam ale dla mnie to g*** a nie hacker. Po pierwsze hackerzy nie robia niczego co jest szkodliwe [np kasowanie postow]. Jesli wlamanie zrobilby hacker to zostawilby stosowna wiadomosc [ew. podmienil strone glowna] ale nie skasowalby NICZEGO. Zrobyl to prawdopodobnie ktos kto niekoniecznie zan sie na hackowaniu. Hacker to ta osoba, ktora znalazla dziure w skryptach phpBB. Ten koles mogl rownie dobrze zrobic to jakims programem, no ale mniejsza oto. MAm pytanko: czy na forum bylo uzyte najnowsze oprogramowanie phpBB? Czy moze jaka starsza wersja z dziurami [z tego co mi sie wydaje to byla wersja 2.0.10, ale moge sie mylic]. Ciekawi mnie tylko czy atak ten polega na zalogowaniu sie jako admin poprzez odpowiedno spreparowane zapytanie do bazy czy jakos inaczej.. ale mniejsza oto

. Aaa i jeszcze jedno. Dziwi mnie takie zachowanie. Rozumiem, ze ataki przeprowadza sie po to, zeby pokazac ze potrafi sie obejsc pewne zabezpieczenia itp. Ale po cholere usuwac dane z forum, ktore jest przeznaczone dla waskiego grona fanow PES/WE? Niech atakuja stronki rzadowe jak sie nie boja konsekwencji ale po co robic to z takimi forami jak te? Szczeniackie zachowanie i tyle. Normalny hacker nie mialby z tego zadnej przyjemnosci. Tylko jakis niedorosniety gowniarz..