Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demon Patch PES 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
luki431
Wczoraj zainstalowałem,sam patch chodzi elegancko ale nie moge wgrywać żadnych dodatków takich jak bandy,piłki czy scorebordy...wklejam do cv09.img i nic sie nie pojawia...
Wygląda na to jakby demon patch blokował możliwośc wgrywania dodatków,w ramach tego patcha jest pare band,piłek,jakiś scorebord ale chciałbym wgrać swoje a nie moge...

Wie ktoś o co chodzi??? A jeśli można wklejać to do jakiego folderu lub jakie pliki usunać czy podmienić.Dodam że kitserver mam zainstalowany prawidłowo...
El Polacco
CYTAT(luki431 @ May 6 2010, 17:27) *
Wczoraj zainstalowałem,sam patch chodzi elegancko ale nie moge wgrywać żadnych dodatków takich jak bandy,piłki czy scorebordy...wklejam do cv09.img i nic sie nie pojawia...
Wygląda na to jakby demon patch blokował możliwośc wgrywania dodatków,w ramach tego patcha jest pare band,piłek,jakiś scorebord ale chciałbym wgrać swoje a nie moge...

Wie ktoś o co chodzi??? A jeśli można wklejać to do jakiego folderu lub jakie pliki usunać czy podmienić.Dodam że kitserver mam zainstalowany prawidłowo...

Po pierwsze musisz wykasowac stare piłki (i inne rzeczy) które chcesz zastąpić nowymi. Mają one te same numer bin w końcówce nazwy pliku. W pes09 nie da się mieć 1000 piłek jak w pes6. Po drugie nie wszystkie elementy wchodzą do folderu cv09.img. Poszukaj tutoriala na forum i tam będziesz miał rozpisane który folder odpowiada za piłki, który za stadiony itd. Powinno działac, też gram na tym patchu i jak wrzucam nowe rzeczy to wszystko chodzi.
luki431
CYTAT(El Polacco @ May 6 2010, 21:39) *
Po pierwsze musisz wykasowac stare piłki (i inne rzeczy) które chcesz zastąpić nowymi. Mają one te same numer bin w końcówce nazwy pliku. W pes09 nie da się mieć 1000 piłek jak w pes6. Po drugie nie wszystkie elementy wchodzą do folderu cv09.img. Poszukaj tutoriala na forum i tam będziesz miał rozpisane który folder odpowiada za piłki, który za stadiony itd. Powinno działac, też gram na tym patchu i jak wrzucam nowe rzeczy to wszystko chodzi.

Ok,pomogło .Przejrzałem tutoriale i pliki odpowiedzialne za bandy to pliki od 23 do 29 i one blokowały możliwośc dodania własnych a nie patch.Usunąłem te pliki,wstawiłem nowe i bandy w grze sie ukazały.

A wiesz może jak zmniejszyć prędkość gry??? Bo coś mi teraz poszło za bardzo tempo gry;jest nienaturalnie szybkie ale słyszałem że to norma po wgraniu patcha,,,tylko jak zmniejszyć? W pesie 2010 gdzieś ta zakładka była bardziej na wierzchu a tu nie moge jej znaleźć.
El Polacco
CYTAT(luki431 @ May 8 2010, 14:56) *
Ok,pomogło .Przejrzałem tutoriale i pliki odpowiedzialne za bandy to pliki od 23 do 29 i one blokowały możliwośc dodania własnych a nie patch.Usunąłem te pliki,wstawiłem nowe i bandy w grze sie ukazały.

A wiesz może jak zmniejszyć prędkość gry??? Bo coś mi teraz poszło za bardzo tempo gry;jest nienaturalnie szybkie ale słyszałem że to norma po wgraniu patcha,,,tylko jak zmniejszyć? W pesie 2010 gdzieś ta zakładka była bardziej na wierzchu a tu nie moge jej znaleźć.

U mnie nawet bez patcha tempo było szybkie ale zwiększyłem rozdzielczośc ekranu i problem zniknął. Po prostu w ustawieniach grafiki lub karty graficznej możesz spróbować choć nie zawsze pomoże. Tej zakładki z tego co wiem to chyba nie ma pes09
luki431
A powiedz mi jeszcze co może być przyczyną tego że wywala do windowsa??? W 2010 też tak miałem ale jakoś fuksem nawet nie wiem jak zrobiłem coś że przestało.A teraz gram np. lige hiszpańską i w 10 koljce wywala do windowsa i komunikat "wystąpił błąd itd" .Z kolei w lidze włoskiej wywala do windowsa po strzeleniu pierwszej bramki lub po wyjściu piłki na aut,w każdym razie to przez patch bo na gołej wersji tak sie nie dzieje.
Wiesz co zrobić żeby przestało wywalać z gry?
Te patche mają sporo zalet ale też i sporo błędów zawierają.
luki431
Dodam że rozdziałke zmieniłem na mniejszą i dalej wywala.Problem z kitserverem?
El Polacco
Szczerze to mi nigdy nie wywaliło a grałem na wielu patchach. Poczytaj na forach, dużo ludzi ma ten problem może cos znajdziesz. Być może np. logo z powtórki jest źle zainstalowane i po strzeleniu pierwszego gola powtorka nie moze sie załadować bo logo np. ligi włoskiej nie działa. Cięzko mi znaleźć przyczynę. Ja zainstalowałem patch Demon na czystą grę i nie miałem problemów. Mam Windows Viste.
luki431
Usunąłem jednak tego demon patcha bo wywala do windy a nie wiem gdzie leży przyczyna,patch fajny ale co z tego skoro grać nie można.

Zainstalowałem BPL patch,narazie śmiga bez problemu tylko mam pytanie-jak usunąć np. z camp nou i innych stadionów reklamy? Nie chodzi mi o same bannery przy płycie stadionu tylko reklamy pozawieszane na wyższych poziomach,na camp nou czy santiago bernabeu są reklamy polsat cyfrowy i inne polskie .To tak troche nie bardzo .

Który plik za to odpowiada?
odp
El Polacco
CYTAT(luki431 @ May 12 2010, 22:07) *
Usunąłem jednak tego demon patcha bo wywala do windy a nie wiem gdzie leży przyczyna,patch fajny ale co z tego skoro grać nie można.

Zainstalowałem BPL patch,narazie śmiga bez problemu tylko mam pytanie-jak usunąć np. z camp nou i innych stadionów reklamy? Nie chodzi mi o same bannery przy płycie stadionu tylko reklamy pozawieszane na wyższych poziomach,na camp nou czy santiago bernabeu są reklamy polsat cyfrowy i inne polskie .To tak troche nie bardzo .

Który plik za to odpowiada?
odp

Z tego co wiem to chyba ten sam co odpowiada za scoreboardy. Ściągnij jakiś inny plik ze scoreboardami i podmień na próbe wtedy zobaczysz czy pomogło. Jeśli nie to znaczy że jakiś inny plik za to odpowiada. Ja nie wiem ktory ale jak poszukasz na stronach o pesie to powinienes znalezc informacje.
marecki371de
i jak zlikwidowac to wywalenie do windowsa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.