Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2011 po polsku?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
lukasz200992
chłopaki mam dla was propozycje niech jakiś admin tego serwisu napisze list do cd-project w imieniu całego serwisu o to by PES 2011 miał polskie wydanie czyli wszystko spolszczone + komentarzPL, jako argument można dodać że PES06 miał polskie wydanie i odniósł wielki sukces w Polsce i dzięki temu teraz jest tyle fanów serii pro evolution soccer ale powoli się to zmienia, i jeśli chcą zatrzymać klientów to powinni poważnie pomyśleć nad naszą prośbą.

liczę że tego nie zbagatelizujecie i napiszecie,to nie jest wielki problem a może dużo daćtongue.gif
takie listy będą wysyłać różne serwisy z grami wy też to zróbcie!
psmaras
CYTAT(lukasz200992 @ May 6 2010, 10:28) *
jako argument można dodać że PES06 miał polskie wydanie i odniósł wielki sukces w Polsce

Chyba zartujesz. Spolszczenie pes6 bylo porazka na calej linni.
lukasz200992
CYTAT(psmaras @ May 6 2010, 12:22) *
Chyba zartujesz. Spolszczenie pes6 bylo porazka na calej linni.

ale żeś teraz powiedział... co ci się nie podobało? wolisz menu po angielsku? a komantarz był bardzo słaby a jeśli mieli by teraz robić to napewno lepszy niż tamten(a po za tym komentarz zawsze można zmienić na angielski jak komuś nie pasuje)
psmaras
Jak myslisz dlaczego od pes2008 nie ma tlumaczenia gry:>? CD Project nie zrobi tlumaczenia bo wspolpraca z Konami przy PES6 byla fatalna. Czego efektem byla jakosc polonizacji tej gry :].
Ja plakac z tego powodu nie bede bo jak bo nie mam ochoty wiecej ogladac "wci nij dowolny przycisk" :]
lukasz200992
dla twojej wiadomości cd project nie musi współpracować z KONAMI, po prosty konami rozsyła gry na rynek nasz i przejmuje je jakiś krajowy wydawca,w tym przypadku cd projekt i decyduje czy spolszczyć grę czy nie. a to wci nij to błąd KONAMI gdyż w ich języku nie ma litery "ś" ale z tego co wiem w ostatnim PESie to naprawili i wyszedł amatorski patch-spolszczenie i było gites tylko niestety dopiero po 2 miesiącach
gwarantuje ci że jeżeli by robili spolszczenie to na pewno lepsze niż w PES06
psmaras
Wydawca nie ma wgladu w kod zrodlowy gry. Dostaje material do tlumaczenie, tlumacza i odsylaja. A poznej w Konami nie ma komu tego sprawdzic :].
Moze teraz byloby lepiej. Ale watpie zeby CD Project po takiej wtopie bedzie chcialo sie jeszcze za to brac.
Elzvis
No ja osobiście mam nadzieję, że nie będą polonizować. Teoretycznie Fifa od kilku lat ma "stale poprawiający się" polski komentarz a jak się słyszy te sztuczne i często pozbawione sensu teksty (dla przykładu jak szpaku mówi: "Chyba w tamtym rejonie musiał być strajk listonoszy" WTF?!) to się language w kieszeni otwiera smile.gif A menu po polsku? Tylko byłyby jakieś literówki i jeszcze nie znałbym spolszczonych skrótów nazw pozycji...
d-note
Według mnie dobrym pomysłem byłoby spolszczenie PES przez CD-Project. Część osób milej bawi się grając w spolszczoną wersję gry. Nie każdemu może się podobać wykonanie, ale zawsze można zmienić język gry, a nie chcąc w ogóle podjąć próby spolszczania, zabieracie szanse pokazania się CD-Project'owi.
qwerte
d-note a co my mamy do tego czy CDP zrobi spolszczenie czy nie?
d-note
Można by się upomnieć o takowe tongue.gif
lukasz200992
no dokładnie można by napisać do nich w imieniu forum
messjash
Trzeba być niezłym ignorantem żeby nie ogarniać angielskiego na poziomie pesa
badyleq
CYTAT(d-note @ May 9 2010, 13:35) *
Według mnie dobrym pomysłem byłoby spolszczenie PES przez CD-Project. Część osób milej bawi się grając w spolszczoną wersję gry. Nie każdemu może się podobać wykonanie, ale zawsze można zmienić język gry, a nie chcąc w ogóle podjąć próby spolszczania, zabieracie szanse pokazania się CD-Project'owi.

No niby masz rację, ale gdyby CDP zakładało, że każdy lub większość zmieniłby sobie i tak komentarz na angielski to po co to robić. Produkt nie może być kierowany do mniejszości, bo to wtedy wcale nie ma sensu. Chyba, że oni inaczej myślą to niech zrobią, ja i tak bym zmienił prawdopodobnie na angielski bo nie rzuca się tak w uszy ( no chyba, że zrobiliby super powalający komentarz, przy którym na serio da się grać ).
viper69961
I tak ludzie ktorzy zrobili do 2010 spolszczenie zrobia tez do 2011
lukasz200992
CYTAT(viper69961 @ Sep 19 2010, 12:15) *
I tak ludzie ktorzy zrobili do 2010 spolszczenie zrobia tez do 2011

nie nie zrobią.
w ostatnich dwóch edycjach robiła to jedna osoba która w tym roku nie robi.........
viper69961
On nie zrobi ale jest juz kilka osob ktora cczeka na full wersje i zacznie sie robienie spolszczenia
lukasz200992
CYTAT(viper69961 @ Sep 19 2010, 18:59) *
On nie zrobi ale jest juz kilka osob ktora cczeka na full wersje i zacznie sie robienie spolszczenia

kto? jak master nie zrobi to chyba nikt......
viper69961
Do dema czesc sposlzczenia jest juz mylisz sie ze master zrobil to tlumaczenie jak ludzie pomagal a on tylko zrobil instalator:)
danielo30
Witam także przyłączam się do prośby o spolszczeniu najlepszej symulacji piłki nożnej na świecie.Master_Rafael  mam nadzieje że czytasz nasze prośby,w tobie wielka nadzieja tego Pesa-pozdrawiam i wielkie dzięki za spolszczenie 2010.
krab13
master robi spolszczenie http://masterrafael.cba.pl/
Sebzus
dopiero 5% spolszczenia zrobił a już 15 h robił te spolszczenie. to sobie poczekam trochę na te spolszczenie
NLP
jak master nie robi to chyba trzeba się brać do roboty
mogę robić
Sebzus
Wie ktoś jak idą prace mastera? Bo narazie nie widze postępow
glonglox
Ja tez jestem zainteresowany spolszczeniem.Jesli trzeba jakos pomoc jestem chetny w tlumaczeniu lub czyms innym co bym potrafil tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.