Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Telefony komórkowe
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
tomaj
Witam.
Kończy mi się umowa w Playu i mam ją zamiar przedłużyć. W zasadzie jest wszystko jasne tylko, że mam problem z doborem telefonu i liczę na Wasze rady.
Mam 3 kandydatów (telefony za 1zł)
- Samsung S5620 Monte
- Samsung S5230 Avila z GPS
- Nokia X3

No niby wszystkie w miarę wypasione za tę cenę. Najbardziej mnie przekonuje ten Monte, w końcu jako jedyny ma Wi-Fi. Moglibyście mi coś doradzić? Nie wiem, może ktoś z Was słyszał co nieco o tych telefonach lub je ma?
Pozatym może mi ktoś wytłumaczyć czy korzystając w telefonie z internetu przez Wi-Fi to wygląda to tak jak w lapku, tzn. za darmo dostęp do stron internetowcy, poczty, gg czy google maps czy innych map internetowych?
siano
W zasadzie telefon bez wifi teraz jest bezużyteczny.

A z innej beczki w temacie, ktoś miał okazję obcować z Samsung Wave?
Cholernie korci mnie to cacko.
tomaj
Szczerze to myślałem, że ten temat spotka się z większym odzewem tongue.gif

Ale do rzeczy. Ostatecznie skusiłem się na zupełnie inny aparacik: Samsung Corby Pro i wiecie co? Jestem z niego bardzo zadowolony. Czytałem kilka recenzji na jego temat i stwierdzam, że recenzenci chyba w ogóle nie mieli w rękach tego telefonu.
Bateria bardzo wytrzymała, ładuję go co 4-5 dni, co jest świetnym wynikiem biorąc pod uwagę to ile słucham na nim muzyki. Kolejnym plusem jest niewątpliwie wysuwana klawiatura "qwerty". W niektórych telefonach dotykowych taka klawiatura jest tylko "wyświetlana" na ekranie co zmniejsza obszar widzenia, chociaż jest sporo telefonów, które nie posiadają w ogóle takiej klawiatury.
Na pewno na minus Corby Pro jest, tak jak w większości Samsungów, brak rysika i miejsca na niego, tak jak to jest w Nokii, ale da się z tym przeżyć.
Co do Wi-Fi w telefonie. Nie ma takiego aparatu, w miarę rozsądnej ceny, który oferowałby nam połączenie z internetem w naprawdę dobry sposób. Chodzi mi tu głównie o czyszczenie cache i ciasteczek. Po przeglądnięciu już kilku stron większość telefonów zaczyna się wieszać, opóźniać.
Mi Wi-Fi przydaje się tylko do sprawdzenia wyników jak jestem w terenie tongue.gif

Siano co do Wave, to nie miałem go w rękach, ale prezentuje się całkiem przyjemnie. Na pewno mogę Ci powiedzieć, że nie musisz się martwić o menu, gdyż w porównaniu do pierwszych modeli Samsung zrobił spory postęp. Co na pewno dla mnie wpływa na minus tego telefonu to brak latarki. Niby szczegół, a jednak. Biorąc pod uwagę, że jest to telefon z lampą błyskową, to dodanie tej funkcji producentowi nie powinno sprawić trudności. Na pewno plusem tego telefonu są 2 GB pamięci wbudowanej. Ja w Corby mam tylko 100 MB i kartę 2 GB (muszę sobie kupić 4 GB, bo "dwójka" już na moją muzykę nie starcza biggrin.gif )
Co do samej firmy Samsung. Zapewne w standardzie dostaniesz "krótką" instrukcje, której niestety (czasami) rozwinięcia w wersji elektronicznej nie ma. Do tego słuchawki douszne, które jakbyś chciał kupić, to byś musiał się liczyć z wydatkiem około 90 zł na jakiś lepszy zestaw. Do tego już w samym telefonie Widgety. Jak dla mnie rewelacyjna rzecz, szczególnie przy 3 pulpitach.
siano
Wiesz, akurat nie jestem samsungofobem, więc jakość telefonów tej firmy znam dobrze.
Szczerze przyznam, że nigdy nie używałem latarki w telefonie. Kiedy okazjonalnie mam potrzebę oświetlenia sobie drogi - robię to ekranem smile.gif

Wave cholernie mnie przekonuje sprzętem i ceną, jednak wątpliwości budzi Bada Os. Mam obecnie telefon na UIQ3, który okazał się trupem i telefon nieco się marnuje.

A pulpitów Wave ma 10!;p

Obecnie mam SE w960i, ale dziad nieco szwankuje i właśnie się zastanawiam czy przemęczyć się do końca umowy (marzec 2011), czy brać coś wcześniej.

PS. latarka: http://www.samsungapps.com/topApps/topApps...Id=000000038053 smile.gif
tomaj
Powiem szczerze, że na systemach w telefonach się nie znam zbyt dobrze. Uważam tylko, że im prostszy tym bardziej niezawodny biggrin.gif

Co do latarki to chodzi mi bardziej o funkcję lampy błyskowej. Czasami jak szukam płyty (jako dj) i mam ciemno to by mi się ona przydała, gdyż lampa ekranu nie zawsze starcza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.