Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PROBLEM Z ROZDZIELCZOŚCIĄ NA WINDOWS 7
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
wujekPL
witam mam pewien irytujący problem. mianowicie zainstalowałem sobie Windowsa 7 home premium (32bit) a następnie zainstalowałem pes'a 2010 oczywiście oryginał i nie mogę ustawić rozdzielczości. na xp na jaką rozdzielczość bym nie ustawił w trybie 4:3 było na full screen a windzie 7 każda rozdzielczość ucina mi ekran np. 1024:768 (4:3) zawęża mi obraz i mam dwa czarne paski po boku ekranu. w innych rozdzielczościach paski pojawiają sie np u dołu i góry lub obraz jest dookoła w czarnej ramce...:/ jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu proszę o pomoc !!! dla pomocy to moja konfiguracja laptopa:

acer aspire 7730g
geforce 9600M gt 1024 mb Cuda
3gb ram ddr2
Intel core 2 duo T6400 2.00GHz

mam najnowsze stery do wszystkiego..
pomocy!!!
rafalon92
Tam gdzie masz ustawienia rozdzielczości spróbuj odznaczyć LB. Ja mam rozdzielczość w kompie 1680:1050, jak ustawie taką w pesie mam czrne paski na górze i na dole, a po odznaczeniu LB problem znika.
wujekPL
niestety jak odznaczam lb i znowu włączam ustawienia to lb jest nadal zaznaczone...:/ im większą ustawiam rozdzielczość tym te pasy czarne są mniejsze ale nie ma takiej rozdzielczości dla której by znikały...;/ dodam że mam zainstalowany patch pesedit 2.4. w kitserverze jest dużo ustawień graficznych ale nie wiem czy mogą one coś w tym temacie pomóc. nie wiem czy ten patch w ogóle ma na to wpływ...
rafalon92
U mnie też po ponownym włączeniu ustawień LB jest zaznaczone ale wystarczy odznaczyć i OK.
wujekPL
ok rozwiązałem problem. ;] należy zrobić następująco:

1.wejść w panel sterowania karty graficznej ( w moim przypadku panel sterowania Nvidia)
2. wejść w zakładkę " wyświetlanie" a następnie "zmień skalowanie monitora płaskiego" (lub: "Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu")
3. i tam zaznaczyć odpowiednią opcję skalowania, która w przypadku mojego laptopa powinna być : :Używaj skalowania Nvidia"

u mnie to załatwiło problem :] czytałem gdzieś indziej że niektórym pomagało zaznaczenie :Użyj wbudowanego skalowania monitora" ale to ktoś pisął chyba o stacjonarce. bynajmniej pogrzebanie w tych ustawieniach powinno pomóc z problemem ;]
Knl
bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)
Słowo “bynajmniej” nie jest alternatywą dla słowa “przynajmniej“. Nigdy nie było i nie będzie. "Bynajmniej” ma zupełnie inne znaczenie niż słowo “przynajmniej” więc jeśli używasz ich zamiennie, to jesteś imbecylem. Sorry za taką ostrość, ale po prostu nie mogę wytrzymać gdy ktoś używa słów, których znaczenia nie zna. Temat do zamknięcia.

http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
rafalon92
Do zamknięcia to powinno iść twoje konto. Jeśli nie masz nic do napisania na dany temat to w nim nie pisz, bo jeśli tak robisz to ty jesteś imbecylem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.