Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Patch na PSX
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Edycja
Przemo
mam pytanie. chcialbym spaczowanego WE nagrac na plytke tak by mi smigalo na psx.jak to zrobic?? dzieki za pomoc ;D
Przemo
dzieki wielkie i sorki za kolejny temat..
Lampard13
Mi niewchodza te linki:(. bys mogl mi wytlumaczyc bo ja sie z tym ciagle uganiam i nikt nie odpisuje
z gory thx i pozdro for All wink.gif
snake
klik
MeGa
Otóż ostatnio próbowałem przeróżnych sposobów uruchomienia spaczowanego roma we2002 i po wielu próbach udało mi się w końcu osiągnąć połowiczny sukces... tylko połowiczny.
Oto co zrobiłem:
KROK 1
Zakładam że mamy już spaczowanego roma.
Programem EccReneg (ściągnij stąd) naprawiamy uszkodzone sektory naszego roma.
KROK 2
W katalogu z naszym romem we2002.bin (najlepiej niech będzie taka nazwa) tworzymy plik tekstowy o takiej zawartości:
FILE "we2002.BIN" BINARY
TRACK 01 MODE2/2352
INDEX 01 00:00:00
zapisujemy i zmieniamy rozszerzenie z txt na cue.
KROK 3
Wypalamy obraz płyty w cdrwin, nero, alcohol albo co tam jeszcze macie z prędkością nie większą niż 4x.
KROK 4
Ściągamy Import Player (np. stąd) i również wypalamy go na płytce z małą prędkością.
KROK 5
Uruchamiamy Import Player w konsoli, wybieramy VIDEO MODE: OFF i dajemy START GAME.
Otwieramy konsolę i wkładamy wypalonego wcześniej roma we2002 a po około 3 sekundach (jak napęd ucichnie) wciskamy dowolny przycisk.
GRA SIę URUCHAMIA....
Przerywamy intro szybciutko, a kiedy pojawi się obrazek z migającym PRESS ANY BUTTON odczekujemy chwilkę aż usłyszymy w konsoli charakterystyczne bzyknięcie (po ok 3 sekundach) i wtedy wciskamy przycisk.

Możemy zagrać friendly match albo master league ale tylko 1 połowę tongue.gif
Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. najprawdopodobniej coś jest zwalone z obrazkiem, który pokazuje się w przerwie meczu.
Może się komuś uda to przebrnąć to oczekuje na informację.

Sam rom we2002 nie działa bo wygląda na to że wycięte ma sektory odpowiedzialne za bootowanie w konsoli. Próbowałem znaleźć taki sektor ale się nie udało.
Straciłem do tych prób tylko 6 płytek... ale strace jeszcze 20 jeśli będzie trzeba, chyba że ekipa IO się zlituje i zrobi w końcu zapowiadanego od chyba 2 lat patcha do pełnej wersji we2002.

Pozdrawiam i powodzenia w testach. smile.gif

eman
Nio wlasnie miejmy nadzieje ze ktos zajmie sie patchem do full wersji WE ...
lucio
Mega- hmm mi wypalenie płyty tyle nie zajmowało...i chodzi elegancko - nie działa tylko tryb league reszta jest si- wypalałem płytke w alcoholu 120%
MeGa
Mega- hmm mi wypalenie płyty tyle nie zajmowało...i chodzi elegancko - nie działa tylko tryb league reszta jest si- wypalałem płytke w alcoholu 120%

Po wypaleniu normalnego roma we2002 wogóle nie widzi płyty, dopiero po naprawieniu uszkodzonych sektorów w eccregen widzi ten image w exploratorze ale na konsoli nie i dlatego użyłem płytki botującej.

ps. może tutaj ma znaczenie wersja konsoli, ja mam psone.
lucio
A ja mam 5 letniego szaraka i działą elegancko :]
lazy_bum
QUOTE(gutted @ May 23 2005, 10:16:08) [snapback]27361[/snapback]

CODE
Not Found
The requested URL /board/viewtopic.php was not found on this server.

PS. To tak odnośnie dawanie linków przez userów grupy admini. <-;
gutted
QUOTE(lazy_bum @ Mar 1 2006, 22:22:08) [snapback]54775[/snapback]

CODE
Not Found
The requested URL /board/viewtopic.php was not found on this server.

PS. To tak odnośnie dawanie linków przez userów grupy admini. <-;

oj krzysiu krzysiu, po tym poscie forum padlo z 4 razy. Linki popierdolily sie same. W maju wszystko dzialalo na cacy.
Teraz nie ma sensu ich poprawiac, bo linki do downloadu zawarte na nastepnych podstronach i tak rowniez nie dzialaja wink.gif.
W ten oto sposob kolo sie zamyka wink.gif.
p.s. draznisz mnie ponownie, niedlugo wybiore sie do tej Twojej stolicy, a wtedy w koncu uznasz wyzszosc ZYWCA nad krolewskim ;p
MeGa
No dobra, załatwiłem pełną wersję we2002 smile.gif Mam nadzieję że się w niedalekiej przyszłości przyda smile.gif
Tylko nie wiem czy to normalne że krzaki są wszędzie, myślałem że będzie tak samo jak w romie ale wygląda na to że rom został już w pewnym stopniu zangielszczony.
Jeśli ktoś potrzebuje full wersje we2002 to niech się do mnie zgłosi.
snake
QUOTE(MeGa @ Mar 2 2006, 11:52:48) [snapback]54799[/snapback]

No dobra, załatwiłem pełną wersję we2002 smile.gif Mam nadzieję że się w niedalekiej przyszłości przyda smile.gif
Tylko nie wiem czy to normalne że krzaki są wszędzie, myślałem że będzie tak samo jak w romie ale wygląda na to że rom został już w pewnym stopniu zangielszczony.
Jeśli ktoś potrzebuje full wersje we2002 to niech się do mnie zgłosi.

Mi się przyda full versja smile.gif Pisz na GG. A i to normalne że są krzaki... hmm to może masz tą samą full versje co ja kiedyś miałem bo ona już była wtedy troszke spaczowana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.