Otóż ostatnio próbowałem przeróżnych sposobów uruchomienia spaczowanego roma we2002 i po wielu próbach udało mi się w końcu osiągnąć połowiczny sukces... tylko połowiczny.
Oto co zrobiłem:
KROK 1Zakładam że mamy już spaczowanego roma.
Programem EccReneg (
ściągnij stąd) naprawiamy uszkodzone sektory naszego roma.
KROK 2W katalogu z naszym romem we2002.bin (najlepiej niech będzie taka nazwa) tworzymy plik tekstowy o takiej zawartości:
FILE "we2002.BIN" BINARY
TRACK 01 MODE2/2352
INDEX 01 00:00:00
zapisujemy i zmieniamy rozszerzenie z txt na cue.
KROK 3Wypalamy obraz płyty w cdrwin, nero, alcohol albo co tam jeszcze macie z prędkością nie większą niż 4x.
KROK 4Ściągamy Import Player (
np. stąd) i również wypalamy go na płytce z małą prędkością.
KROK 5Uruchamiamy Import Player w konsoli, wybieramy VIDEO MODE: OFF i dajemy START GAME.
Otwieramy konsolę i wkładamy wypalonego wcześniej roma we2002 a po około 3 sekundach (jak napęd ucichnie) wciskamy dowolny przycisk.
GRA SIę URUCHAMIA....
Przerywamy intro szybciutko, a kiedy pojawi się obrazek z migającym PRESS ANY BUTTON odczekujemy chwilkę aż usłyszymy w konsoli charakterystyczne bzyknięcie (po ok 3 sekundach) i wtedy wciskamy przycisk.
Możemy zagrać friendly match albo master league ale tylko 1 połowę

Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. najprawdopodobniej coś jest zwalone z obrazkiem, który pokazuje się w przerwie meczu.
Może się komuś uda to przebrnąć to oczekuje na informację.
Sam rom we2002 nie działa bo wygląda na to że wycięte ma sektory odpowiedzialne za bootowanie w konsoli. Próbowałem znaleźć taki sektor ale się nie udało.
Straciłem do tych prób tylko 6 płytek... ale strace jeszcze 20 jeśli będzie trzeba, chyba że ekipa IO się zlituje i zrobi w końcu zapowiadanego od chyba 2 lat patcha do pełnej wersji we2002.
Pozdrawiam i powodzenia w testach.