siema, mam kilka pytań, bo tak sobie dzisiaj myślałem o ile PES byłby lepszy gdyby można było robić np takie rzeczy, w sumie szczegóły:
1. Da się rozegrać krótko rzut rożny ? co zrobić, aby ktoś do Ciebie podbiegł ? jest na to sposób ? nudzą mnie już zwykłe dośrodkowania, po ziemii też nie zawsze dojdą, wrzutka za pole karne jest ciekawa, ale ciężko jest uderzyć z woleja.
2. Inne rozegrania rzutów wolnych, da się uderzyć z ok.30m mocno, żeby piłka szła po ziemii, albo szybowała nad ziemią, takich bomb się nie da strzelić, piłka zawsze leci w kosmos, a strzał ze strzałką w górę, lub z TRÓJKĄTem też nie daje takich możliwości, jedynia z wyłożeniem piłki przez drugiego zawdonika, ale też jakoś to inaczej wygląda, co Wy na to ?
3. Nie ma możliwości postawić swojego zawodnika do muru przeciwnika a szkoda, było by ciekawie
a tak w ogóle , dziwnie to wygląda jak co drugi wolny z bliskiej odległości wpadnie dlatego, że piłkarz w murze co nad nim leci piłka akurat nie podskoczy, ciekawe...
4. Wolnego też trudno rozegrać krótko, albo ja nie umiem robić takich rzeczy, proszę o wskazówki
5. Wolny z dalszej odległości z boku. Z boku pola karnego to jeszcze pół biedy, da się dośrodkować, ale tak ze 40m z boku boiska to już porażka, nie umiem dośrodkować piłki. Zawodnicy powinni wchodzić idealnie w tempo, a u mnie wszyscy stoją biegnie tylko najbardziej wysunięty piłkarz i tyle. Z czym dośrodkowujecie ?
6. Szkoda że auty są takie schematyczne, masz do wyboru dwóch zawodników stojących obok no i daleki wyrzut, który leci szybciej w góre niż spada i zostaje odegranie głową wyższym zawodnikiem, albo strata.
Spodobało mi się że w tej części pesa można wychodzić przed zawodników bo jest to naprawdę dozwolone, ale wszyscy w promieniu 10 m od rzucającego, powinni biegać i wyrabiać sobie pozycje na przyjęcie piłki.
7. Wybicia przez bramkarza, tzw. 5-i. Dalekie są w miare normalne, bliskie ? możliwość zagrania tylko do 1 zawodnika, dziwne ale wkur****ce
Więc widzimy, że stałe fragmenty gry w Pesie to porażka, powinni to zmienić w 2011, ale wątpie, żeby coś zrobili, bo od tylu lat nic się nie zmienia.
Jak macie jakieś pomysły na powyższe punkty to zapraszam do dyskusji i dawania porad, wskazówek, bo albo ja nie umiem zrobić podstawowych rzeczy, albo mam racje.
CYTAT(artu @ Apr 3 2010, 08:46)

Jak macie jakieś pomysły na powyższe punkty to zapraszam do dyskusji i dawania porad, wskazówek, bo albo ja nie umiem zrobić podstawowych rzeczy, albo mam racje.
Masz rację. PES2010 to już trzeci z rzędu "koszmarek" Konami.