no właśnie,od kilku minut mój jest już w kilku częściach, wiem, że jest dużo tematów, ale linki już nie aktualne, jaki polecacie ? widzę, że pozytywnie oceniany jest taki zwykły od playa, miałem taki jakiś czas temu, dobrze się nim grało, ale jednak nie trwały jest, zależy mi na cenie tak góra do 50zł z ewentualną przesyłką
Cooltys
Mar 16 2010, 16:38
Za 50 zł to nie radzę. Lepiej wydać 100 raz niż 50 2x bo tak się rozsypują tańsze pady. Radzę wydać około stówy najlepiej na pada od playa lub na Logitecha rumble pad jakiegos.
Ja bym na Twoim miejscu wydał 100zł i kupił bardzo przyjemnego Logitech Dual Actiona

Wygodny, ręka się jakoś okrutnie nie poci, żadnych niepotrzebnych bajerów nie ma. Jest moim pierwszym padem, mam go już od jakiś 2 lat i do tej pory ładnie w PES'a na nim śmigam.
novastar
Mar 17 2010, 10:12
Ja tam i tak proponuję Dual Shock I, II lub III.
Swego czasu też borykałem się z tanimi badziewiami które nie dość, że szybko się niszczyły to w dodatku nie grało się na nich komfortowo.
Dual Shock > all
rafalon92
Mar 17 2010, 12:52
Tylko od playa ja na swoim gram już od 98 i nawet najmniejszych problemów z nim nie miałem. Na kompie już 4 rok gram przez jedną przejściówkę za 20 zł.
CYTAT(novastar @ Mar 17 2010, 10:16)

Ja tam i tak proponuję Dual Shock I, II lub III.
Swego czasu też borykałem się z tanimi badziewiami które nie dość, że szybko się niszczyły to w dodatku nie grało się na nich komfortowo.
Dual Shock > all
możesz jakimś linkiem zarzucić ? bo nie wiem o jaki dokładnie Ci chodzi
Miecho
Mar 17 2010, 19:55
Od początku istnienia Pesa gram na jednym padzie od Ps2, oryginalnym Sony. Grałem na Ps2, potem na Pc. I nie wyobrażam sobie innego pada, jest najlepszy:)
El Polacco
Mar 17 2010, 23:22
Ja gram tylko na Logitech Dual Action. Dlaczego? Bo potrafi wytrzymac uderzenia o sciane i podloge. Bynajmniej na razie...
rafalon92
Mar 18 2010, 12:59
CYTAT(El Polacco @ Mar 17 2010, 23:26)

Ja gram tylko na Logitech Dual Action. Dlaczego? Bo potrafi wytrzymac uderzenia o sciane i podloge. Bynajmniej na razie...
To ja na twoim miejscu zamiast grać poszedł bym do psychologa i liczył na to, że mi pomoże. No chyba, że pad sam uderza o ścianę i podłogę.
novastar
Mar 18 2010, 14:18
CYTAT(artu @ Mar 17 2010, 15:48)

możesz jakimś linkiem zarzucić ? bo nie wiem o jaki dokładnie Ci chodzi
To nic innego jak pady od PS1, PS2 i PS3
CYTAT(novastar @ Mar 18 2010, 14:22)

To nic innego jak pady od PS1, PS2 i PS3

ale pod usb ? czy zwykłe z przejściówką ? czym one się różnią ?
najlepiej pada od PS i do tego przejściówka i masz problem z głowy przez dłuuugie lata
rafalon92
Mar 18 2010, 21:28
Tylko żeby to był oryginalny pad sony.
dokładnie...tylko oryginalny...
El Polacco
Mar 19 2010, 02:21
CYTAT(rafalon92 @ Mar 18 2010, 13:03)

To ja na twoim miejscu zamiast grać poszedł bym do psychologa i liczył na to, że mi pomoże. No chyba, że pad sam uderza o ścianę i podłogę.
Nikt Cie tu o rady nie pytal to temat o padach. Nie wszyscy musza chodzic do psychologa tak jak ty ro robisz.
rafalon92
Mar 19 2010, 12:18
CYTAT(El Polacco @ Mar 19 2010, 02:25)

Nikt Cie tu o rady nie pytal to temat o padach. Nie wszyscy musza chodzic do psychologa tak jak ty ro robisz.
Ja nie chodzę, choć za złe tego nie uważam, jestem po prostu zaniepokojony stanem psychicznym niektórych użytkowników tego forum.
El Polacco
Mar 19 2010, 19:50
CYTAT(rafalon92 @ Mar 19 2010, 12:22)

Ja nie chodzę, choć za złe tego nie uważam, jestem po prostu zaniepokojony stanem psychicznym niektórych użytkowników tego forum.
Zajmij sie swoim zyciem i stanem psychicznym. No i kotem. A za troske dziekuje.
rafalon92
Mar 20 2010, 12:46
CYTAT(El Polacco @ Mar 19 2010, 19:54)

Zajmij sie swoim zyciem i stanem psychicznym. No i kotem. A za troske dziekuje.
Nic nie poradzę na to, że martwię się. Rzucanie padem (bo w grze coś nie wyszło) jest chore, więc jeśli już tak się zaklinasz, że psychologa nie potrzebujesz, to chociaż melisy sobie zaparz od czasu do czasu. A co do "kota" masz rację, chyba wymienię mu "żwirek".
kolejne pytanie, które są lepsze pady ? te co mają r2 i l2 takie same jak r1 i l1 czy z przepustnicami czy jakoś tak ?
który z tych wybrać ?
http://allegro.pl/item951183130_joy_pad_pl...g_sony_ps3.htmlhttp://allegro.pl/item960520799_oryginalny...ep_olsztyn.html
rafalon92
Mar 20 2010, 16:20
Nawet nie patrz na pierwszy to podróba, a co do drugiego jest bardzo dobry i nawet nie spodziewałem się, że już są w tak dobrej cenie.
A jeśli chodzi o przepustnice to zależy tylko od ciebie i jak tobie wygodniej. Ten z przepustnicami ma więcej poziomów nacisku ale w pesie to sie nie przyda, więc jeśli pad tylko do pesa to może być zwykły. Przepustnice przydają się np. w samochodówkach, gdzie im mocniej naciśniesz tym więcej gazu dodajesz. To jest już tylko twój wybór.
jeszcze mam pytanie dotyczące przejściówek
czy taka jest wystarczająca ?
https://ssl.allegro.pl/item960235726_przejs...na_psx_ps2.html czy lepiej jakieś firmowe albo coś, nie będzie z tym problemów ? z konfiguracją itd ?
do przejściówki dołączane są jakieś sterowniki ?
El Polacco
Mar 20 2010, 19:03
CYTAT(rafalon92 @ Mar 20 2010, 13:50)

Nic nie poradzę na to, że martwię się. Rzucanie padem (bo w grze coś nie wyszło) jest chore, więc jeśli już tak się zaklinasz, że psychologa nie potrzebujesz, to chociaż melisy sobie zaparz od czasu do czasu. A co do "kota" masz rację, chyba wymienię mu "żwirek".
Jak masz jakis problem do mnie to napisz na PW a nie zasmiecasz ludziom temat. Dla mnie to Ty wygladas na chorego bo wiedze ze masz problem ze zrozumieniem tematu na forum.
rafalon92
Mar 20 2010, 19:24
CYTAT(El Polacco @ Mar 20 2010, 19:07)

Jak masz jakis problem do mnie to napisz na PW a nie zasmiecasz ludziom temat. Dla mnie to Ty wygladas na chorego bo wiedze ze masz problem ze zrozumieniem tematu na forum.
W przeciwieństwie do ciebie przynajmniej odpowiadam na temat więc nie pisz, że to ja mam problem ze zrozumieniem tematu i że to ja go zaśmiecam. Niech to będzie na tyle.
CYTAT(artu @ Mar 20 2010, 17:03)

jeszcze mam pytanie dotyczące przejściówek
czy taka jest wystarczająca ?
https://ssl.allegro.pl/item960235726_przejs...na_psx_ps2.html czy lepiej jakieś firmowe albo coś, nie będzie z tym problemów ? z konfiguracją itd ?
do przejściówki dołączane są jakieś sterowniki ?
Wracając do tematu, właśnie taką przejściówkę mam, tylko że moja ma już kilka lat, problemów z nią nie ma. Sterowniki są ale ich nie trzeba nawet instalować (przynajmniej u mnie nie trzeba było ani na starym blaszaku, ani na nowym).
El Polacco
Mar 20 2010, 19:26
CYTAT(El Polacco @ Mar 20 2010, 19:07)

Ja nie pisalem o melissie tylko o Logitech'u. Dziekuje i zegnam.
Orange_91
Mar 20 2010, 19:34
Jeszcze jeden bezsensowny post a zamknę te temat i odpowiednio ukarzę niektórych użytkowników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.