Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie i w jakiej kolejności patche?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2010 > Patche
R@ff
Hej,

Poszukuję patchy do mojego PES'a 2010 PC [gram na padzie, jak ma to znaczenie].
Chciałbym mieć:
-Bundesligę
-PL Ekstraklasę
-"normalne nazwy klubów" [Chelsea zamiast FC Lonodon itp.]
-inne licencjonowane rzeczy [herby, stroje itp.]
-grę bez bugów

Jakie patche polecacie do tych wymogów i w jakiej kolejności je instalować?

PS Chyba na pewno zainstaluję http://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=26111 , no bo to w końcu od KONAMI.
PS 2 Dodam, że zupełnie nie zależy mi na grze multiplayer, przez sieć itp.
novastar
Ja proponuję co prawda bez ekstraklasy lecz prawdopodobnie najlepszy patch PESEdit.com 2010 Patch - Version 1.8.1 #17/02/10
Masz tam wszystkie herby, loga, nazwy, sponsorow no wszystko zmienione na prawdziwe. Dodatkowo dodaje on mase nowych klubow, pilek, butow, uaktualnia transfery, oryginalne storoje, 1. i 2. bundesliga, no po prostu all happy.gif
Zreszta tu masz wszystko opisane co on zawiera klik
Zainstaluj najpierw oficjalny patch od KONAMI v. 1.04
Nastepnie odpal pesa, system settings i download. Pobierz.
Pozniej instalujesz wszystkie wersje patcha od 1.1 az do 1.8.1 i cieszysz sie laugh.gif
R@ff
Czyli tak: ściągam i instaluję 1.04 od Konami, włączam PES'a, wchodzę kolejno system settings, download - pobieram [ale co?].
I potem ściągam wszystkie wersje patcha PESEdit.com 2010 Patch od 1.1 do 1.8.1 i je po kolei instaluję. Czy tak?

PS A jakbym jako pierwszego wgrał patcha z tej stronki http://www.pes-mod.cba.pl/news.php , a potem dopiero KONAMI i PESEdit to by się coś zepsuło, co nie?

EDIT:

A o co chodzi z jakimś "kitserverem", bo jest o nim wzmianka prawie we wszystkich dyskusjach o patchach?
R@ff
Na razie nie mam PES 2010 na PC, ale kupuję za tydzień w weekend

A i jeszcze coś:

Co jest mi potrzebne, abym zrobił coś takiego? - chciałbym skleić kilka ładnych bramek z PES'a, podłożyć jakąś muzyczkę i umieścić np. na YouTube - o przykładowo coś takiego jak jest na tym filmiku od 0:14 http://www.youtube.com/watch?v=Tq1o1EGv_Wg
qwerte
PES, Fraps, Windows Movie Maker lub Sony Vegas Studio.
R@ff
No właśnie znalazłem tego Fraps'a i chyba jego będę używał. Muszę się tylko oswoić z Windows Movie Maker'em.
A da się zrobić tak, aby z poziomu PES'a bezpośrednio nagrywać na dysk powtórki? Jeśli tak, to jak?
novastar
No ściągniesz poprzez system settings nowe buty i zawodników. Chociaż nie jest to konieczne to i tak proponuję to zrobić.

Tak, patcha instalujesz w takiej kolejności jak wymieniłeś.

Nie instaluj 2 różnych patchy na tą samą wersję gry ! (oficjalne patche od konami nie wliczają się do tej reguły)
Możliwe, że wszystko Ci sie zepsuje i będzie konieczny reinstal PESa. Musisz wybrać albo pesEDIT.com patch albo Ekstaklasa patch.

Kitserver to takie narzędzie do którego wrzucane są stroje, twarze no w ogóle to każdy graficzny element gry bez zamieniania oryginalnych plików, dzięki czemu w każdej chwili można powrócić do "starego" PESa.

Co do tworzenia kompilacji to robisz tak :
a)zapisujesz bramkę
b)odpalasz frapsa -> ładujesz bramkę -> odpowiednim przyciskiem włączasz nagrywanie
c)to co nagrałeś zapisuję się na dysku.
Tylko uważaj nagranie z początku będzie bez żadnej kompresji więc będzie trochę miejsca zajmowało więc zwolnij sobie miejsce na dysku wink.gif
R@ff
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy każdy pad do Xbox'a 360 będzie pasować do PC? Np. będzie ok jak kupię coś takiego i czy można będzie to podłączyć do PC? http://www.mediamarkt.pl/produkty/hardware...ontroller-bialy
novastar
Żeby podłączyć pada od X360 musisz posiadać odbiornik pod USB który łączy się bezprzewodowo z padem. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy jest on od razu w zestawie. Najprościej będzie spytać się sprzedawcy w sklepie/internecie wink.gif

Ale i tak proponuję zmianę na Dual Shocka 3 - to tak IMO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.