Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
wrn24
Witam wszystkich -->wiem że na problemy techniczne jest oddzielny temat, ale tam raczej nikt nie zagląda
Na pierwszej stronie( pes2010 wasze probemy ) ktoś opisał problem podobny do mojego, z tym że wyjaśnienia problemu przez niego nie rozumiem
Pes 2010 (po 2 tygodniach nie korzystania z kompa ) w trakcie meczu w menu na filmiku wstępnym, generalnie w całej aplikacji ''freezuje'' obraz na kilka sekund potem przyspiesza na chwile ''nadrabiając''wydarzenia boiskowe. Poza tym gra chodzi płynnie, zawsze tak działało tylko po feriach się zesrało
Windows Vista
Procesor intel cor duo 3ghz
Grafika GeForce 9600GT
Ram 4ghz
dźwięk realtek
sterowniki nvidia 195.62 i uaktualniony directx
ps: gra oryginalna
dzieki za pomoc
novastar
To raczej nie wina sprzętu. Spróbuj może reinstalu PESa, zmień sterowniki graficzne np. na omegi, pobaw się ustawieniami grafiki, spróbuj różnych trybów zgodności, a ewentualnie reinstalka systemu operacyjnego wink.gif
wrn24
CYTAT(novastar @ Feb 21 2010, 00:43) *
To raczej nie wina sprzętu. Spróbuj może reinstalu PESa, zmień sterowniki graficzne np. na omegi, pobaw się ustawieniami grafiki, spróbuj różnych trybów zgodności, a ewentualnie reinstalka systemu operacyjnego wink.gif

Pes'a zainstalowałem ponownie zarówno z patchem 1.3 jak i bez, robiłem format, instalowałem xp i viste, sterowniki próbowałem różne, próbowałem inne rozdzielczości i różne opcje graficzne i nic,
Spróbuje omegi na to nie wpadłem;-)może coś się ruszy
wrn24
ok, udało się rozwiązać problem
Wina nie była sprzętu, czy też sterowników, systemu itd.
Odświeżanie obrazu było ustawione na 59Hz, zmiana na 60Hz pomogła
FanPES
A gdzie zobaczyć i zmienić odświeżanie obrazu na windows vista?
novastar
Najprościej w oprogramowaniu do sterowników. Np ATI CCC.
wrn24
Albo można inaczej
Prawy myszki -->personalize--->display settings-->advanced settings-->monitor i tutaj jest odświeżanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.