Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: LAGI
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
ogorek
Witam, nie wiem co się dzieje z KONAMI, ale to mi szarpie tylko nerwy.W pesie w trybie online mam zwyczajnie lagi.Wszysto mówiąca czerwona kropeczka jest niemal zawsze.Nie mam żadnych problemów z internetem, dla porównania serwery w csie, ping 20-30 w tym samym czasie.Natomiast tam prawie zawsze działa do d.py...Kupiłem oryginał za ponad 100zł, pierwsze 2 miesiące przebolałem, jako że zwyczajnie mogło nawalać.Wróciłem do PESA po sporej przerwie, w międzyczasie wyszedł już patch 1.30 i nadal nie naprawione zostalo dosłownie nic.Nie wiem, wy też tak macie? Nie wiem jak łącza, ale możę Konami przewiduje gre online tylko na przepustowości 10mb.Czy jest jakaś możliwość z kontaktowania się z wydawcą, albo producentem?

Wiem, że to wygląda zwyczajnie jak lament, ale później dziwią się, że piractwo ma sie bardzo dobrze, kiedy nie potrafią napisać porządnie trybu online( jak w innych grach, które są bardziej łączo- żerne).Słyszałem, że identyczny problem jest na konsolach, to współczuje tylko ludziom którzy kupili grę za 200zł i czekają 2-3sek na podanie.Aż czasami chce się być rasistą..
novastar
Może masz pingi w CSie 20-30 ale to nie ma nic do rzeczy, gdyż tam przez kilka komend można ustawić sobie ping na poziomie ~10, a lagi mogą być okropne.

A co do Twojego problemu to proponuję podać prędkość swojego łącza i dostawcę wink.gif
ogorek
NETIA 2mb, w csie nic nie zmienialem, żadnych komend i działają serwery ok.A w Pesie jestem w niebie jak jest ta żółta kropeczka
Bakel
CYTAT(ogorek @ Feb 9 2010, 22:07) *
Witam, nie wiem co się dzieje z KONAMI, ale to mi szarpie tylko nerwy.W pesie w trybie online mam zwyczajnie lagi.Wszysto mówiąca czerwona kropeczka jest niemal zawsze.Nie mam żadnych problemów z internetem, dla porównania serwery w csie, ping 20-30 w tym samym czasie.Natomiast tam prawie zawsze działa do d.py...Kupiłem oryginał za ponad 100zł, pierwsze 2 miesiące przebolałem, jako że zwyczajnie mogło nawalać.Wróciłem do PESA po sporej przerwie, w międzyczasie wyszedł już patch 1.30 i nadal nie naprawione zostalo dosłownie nic.Nie wiem, wy też tak macie? Nie wiem jak łącza, ale możę Konami przewiduje gre online tylko na przepustowości 10mb.Czy jest jakaś możliwość z kontaktowania się z wydawcą, albo producentem?

Wiem, że to wygląda zwyczajnie jak lament, ale później dziwią się, że piractwo ma sie bardzo dobrze, kiedy nie potrafią napisać porządnie trybu online( jak w innych grach, które są bardziej łączo- żerne).Słyszałem, że identyczny problem jest na konsolach, to współczuje tylko ludziom którzy kupili grę za 200zł i czekają 2-3sek na podanie.Aż czasami chce się być rasistą..

pingtest.net
ogorek
mogwil
nie wiem skad u ciebie te problemy moze trzeba winic lacze a nie konami bo ja przy laczu 10MB gram bardzo komfortowo bez lagow i zupelnie nie narzekam
ogorek
pokazałem screena, łacze jest ok i jak sam powiedziales masz lącze 10mb a ja 2mb
TheMichal
to, że ktoś ma czerwoną kropkę wcale nie musi oznaczać lagów. Zdarza się, że gram z takimi osobami i jest płynniej niż w niektórych meczach z ludźmi z żółtymi, albo nawet zielonymi kropkami. Sądzę, że te kropki pokazują ping, a ten wraz ze wzrostem dystansu między komputerami musi rosnąć. Jak obie strony mają dobre łącze i ping jest stabilny to nie jest źle. Jak kropka zaczyna zmieniać kolor....wtedy się lagi pojawiają...
mogwil
CYTAT(TheMichal @ Feb 10 2010, 09:41) *
to, że ktoś ma czerwoną kropkę wcale nie musi oznaczać lagów. Zdarza się, że gram z takimi osobami i jest płynniej niż w niektórych meczach z ludźmi z żółtymi, albo nawet zielonymi kropkami. Sądzę, że te kropki pokazują ping, a ten wraz ze wzrostem dystansu między komputerami musi rosnąć. Jak obie strony mają dobre łącze i ping jest stabilny to nie jest źle. Jak kropka zaczyna zmieniać kolor....wtedy się lagi pojawiają...

zgadza sie gralem juz kilka razy z ludzmi z czerwonymi kropkami i zero lagow sa wtedy jak kulka zaczyna swirowac i zmieniac kolor tongue.gif ale to minimalnie przeszkadza wink.gif
ogorek
No ale tak czy siak nie zmienia faktu, że lagi są, mimo łącza ok...KONAMI powinno wziąć się do roboty i zmodernizować tryb online.BTW jak działa "tryb" competitions? Próbuje sie zapisac ael zawsze pisze mi, żę rejestracja jest zamknieta
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.