CYTAT(artu @ Jan 31 2010, 17:33)

ok dzięki za odpowiedź, napisałeś "Być może też w naszym zespole o ile inwestujemy w szkółkę" czyli ? napisz mi coś o tym dokładniej
Nie gram ostatnio dużo w PES bo mam mało czasu, ale z tego co do tej pory zauważyłem, to fakt, że zawodnicy typu Ribery i inni, pojawiają się jako juniorzy w losowych klubach (choć na ogół w tych lepszych). Zatem wnioskuję, że u nas też mogą się pojawić

O ile się nie mylę, są 3 kategorie juniorów :
- zawodnicy, którzy przejdą na emeryturę i odradzają się niedługo potem jako młodziki w losowych klubach (np. Roberto Carlos i inni zaawansowani wiekowo

)
-zawodnicy, którzy istnieją w grze, ale nie grają w żadnym klubie, bowiem grają w jakiejś innej lidze (głównie dobrzy gracze bundesligi, także trochę z Rosji i wiele innych)
-zawodnicy losowo wygenerowani (lub tylko fikcyjni, ale wcześniej zrobieni przez Konami), jest tych graczy najwięcej.
No i pytanie jest takie, czy w naszym zespole może się pojawić zawodnik z każdej kategorii ? Chyba tak

Ja zacząłem dawać maksymalną kwotę na szkółkę i po pierwszym roku pojawili mi się np. 3 zawodnicy mający 18 lat i staty ogólne 61-62, ale są reprezentantami swoich krajów jakiś białorusin, ekwadorczyk, ale nie wiem, czy to prawdziwi zawodnicy, czy fikcyjni, nie znam zawodników z tych krajów. Dałem ich do pierwszego składu, grzeją ławę, ale na mecze międzypaństwowe jeżdżą

Nie wiem czy ktoś z was trafił jakiegoś dobrego , prawdziwego zawodnika ze szkółki ? Nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć młodego Jerzego Dudka i go sobie rozwijać

Z tego co zauważyłem, nie od razu w szkółce pojawiają się talenty, trzeba długo i dużo inwestować w tę instytucję