Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kariera, składy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
artu
siema
mam takie pytanie i problem, gram barcą karierę, chciałbym kupić sobie riberego, ale wiadomo, że ribery gra w bayernie, którego nie ma w pesie 10. Gdy wrzucę go z Francji, do jakiegoś innego klubu to w karierze go nie widzę bo nic się nie zmienia, jak go mogę wrzucić nie zaczynając kariery od początku ? rozwiązaniem jakie znam na dzień dzisiejszy jest stworzenie nowego zawodnika jak ribery i wtedy w karierzę go będzie widać pozdrawiam
artu
wrzuciłem Riberego do PES United, ale jak mówiłem w karierze go nie widziałem, teraz w letnim okienku transferowym dołączył do FC Porto, wygląda jak prawdziwy, ale ma 16 lat i widać że dołączył z zespołu młodzieżowego i umiejętności ma na 68 co jest ewidentnie za mało, co o tym myślicie ?
Snake_PL
Jeżeli nie ma jakiegoś gracza na liście, np. Ribery, czy Beckham, czy Krzynówek (bo grają w klubach, w których nie ma w PES), to oni prędzej, czy później odrodzą się w jakimś losowym klubie, jako juniorzy. Być może też w naszym zespole o ile inwestujemy w szkółkę.

Zatem Artu, ten Ribery, to prawdziwy Ribery. Kup go, jeżeli się da. Za transfer nie zapłacisz wiele, a masz pewność, że ten zawodnik się rozwinie. 68 to przyzwoity skill jak na ten wiek, wiedząc, że zawodnik się rozwija.

Dla przykładu Adriano miał 20 lat i skilla 80 i chciałem go kupić, ale mu staty zaczęły spadać (tak jak w rzeczywistości). Ten zawodnik szybko osiągnął maxymalny poziom umiejętności , a potem nastała agonia wink.gif
W przypadku Riberego na początku jest średnio, ale potem będzie lepiej (bo Ribery został "odkryty" chyba jak miał już co najmniej dwudziestkę na kartku, wiec pewnie Konami zrobiło go tak, że później się rozwija)
artu
ok dzięki za odpowiedź, napisałeś "Być może też w naszym zespole o ile inwestujemy w szkółkę" czyli ? napisz mi coś o tym dokładniej
Snake_PL
CYTAT(artu @ Jan 31 2010, 17:33) *
ok dzięki za odpowiedź, napisałeś "Być może też w naszym zespole o ile inwestujemy w szkółkę" czyli ? napisz mi coś o tym dokładniej

Nie gram ostatnio dużo w PES bo mam mało czasu, ale z tego co do tej pory zauważyłem, to fakt, że zawodnicy typu Ribery i inni, pojawiają się jako juniorzy w losowych klubach (choć na ogół w tych lepszych). Zatem wnioskuję, że u nas też mogą się pojawić smile.gif

O ile się nie mylę, są 3 kategorie juniorów :
- zawodnicy, którzy przejdą na emeryturę i odradzają się niedługo potem jako młodziki w losowych klubach (np. Roberto Carlos i inni zaawansowani wiekowo smile.gif )
-zawodnicy, którzy istnieją w grze, ale nie grają w żadnym klubie, bowiem grają w jakiejś innej lidze (głównie dobrzy gracze bundesligi, także trochę z Rosji i wiele innych)
-zawodnicy losowo wygenerowani (lub tylko fikcyjni, ale wcześniej zrobieni przez Konami), jest tych graczy najwięcej.

No i pytanie jest takie, czy w naszym zespole może się pojawić zawodnik z każdej kategorii ? Chyba tak smile.gif

Ja zacząłem dawać maksymalną kwotę na szkółkę i po pierwszym roku pojawili mi się np. 3 zawodnicy mający 18 lat i staty ogólne 61-62, ale są reprezentantami swoich krajów jakiś białorusin, ekwadorczyk, ale nie wiem, czy to prawdziwi zawodnicy, czy fikcyjni, nie znam zawodników z tych krajów. Dałem ich do pierwszego składu, grzeją ławę, ale na mecze międzypaństwowe jeżdżą smile.gif

Nie wiem czy ktoś z was trafił jakiegoś dobrego , prawdziwego zawodnika ze szkółki ? Nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć młodego Jerzego Dudka i go sobie rozwijać smile.gif

Z tego co zauważyłem, nie od razu w szkółce pojawiają się talenty, trzeba długo i dużo inwestować w tę instytucję smile.gif
artu
a jak w nią inwestować ? nie widzę możliwości, opcji, żeby pewną kwotę pieniędzy przeznaczać na szkółkę, gdy przychodzi czas wyplat to automatycznie pobiera mi zawsze taką samą kwotę bez możliwości zmiany
Snake_PL
CYTAT(artu @ Feb 1 2010, 15:26) *
a jak w nią inwestować ? nie widzę możliwości, opcji, żeby pewną kwotę pieniędzy przeznaczać na szkółkę, gdy przychodzi czas wyplat to automatycznie pobiera mi zawsze taką samą kwotę bez możliwości zmiany

W pierwszym tygodniu nowego sezonu można zmieniać płace. Na szkółkę można dać max 10mln.
artu
ostatnio właśnie przeglądałem to a że zacząłem nowy sezon to nigdzie nie zauważyłem tego, wiesz coś więcej o tym ? gdzie to zrobić ?
kristof26
CYTAT(artu @ Feb 2 2010, 18:44) *
ostatnio właśnie przeglądałem to a że zacząłem nowy sezon to nigdzie nie zauważyłem tego, wiesz coś więcej o tym ? gdzie to zrobić ?

jak rozpoczniesz nowy sezon to mozna zmienoic w menu ML.Dajesz Biuro-koszty operacyjne.
artu
ok będe miał to na uwadze, dzięki
rafalon92
CYTAT(Snake_PL @ Jan 31 2010, 23:19) *
Nie wiem czy ktoś z was trafił jakiegoś dobrego , prawdziwego zawodnika ze szkółki ? Nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć młodego Jerzego Dudka i go sobie rozwijać smile.gif

To talenty, które ja trafiłem w szkółce.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.