kuboon
Jan 28 2010, 20:54
Zawsze gramy mecz/ rewanż, problem jest w meczu rewanżowym... W pierwszym meczu wszystko jest ok, w rewanzu kolory na radarze sa zawsze na odwrót (zostają z pierwszego meczu), a koszulki są wczytywane domyślne - czyli te które mamy na starcie przy wyborze strojów. Radar można zmienić OK, ale czasem się trafią 2 zespołu o tych samych koszulkach i wtedy w rewanżu jest kapa. Jest to na to jakis sposob?
perONE
Jan 28 2010, 20:58
No przecież możesz wybrać koszulki dla siebie i drużyny przeciwnej.
kuboon
Jan 28 2010, 21:01
CYTAT(perONE @ Jan 28 2010, 21:02)

No przecież możesz wybrać koszulki dla siebie i drużyny przeciwnej.
No tak ale one działają w pierwszym meczu, po jego rozegraniu od razu włącza się rewanż, i wtedy już nie mam kiedy wybrać koszulek, włączają się domyślne a radar zostaje taki jak był w pierwszym meczu..
to jak ty grasz ?? i w co ??
kuboon
Jan 29 2010, 12:05
to się tyczy trybu: mecz towarzyski z rewanżem (gospodarz i gość: TAK),
Wtedy tylko raz wybiera się koszulki na początku, w drugim meczu kitserwer zapomina o wybranych strojach i ustawia domyślne.
ale sory dlaczego ty grasz Mecz towarzyski masz tyle trybow lig i wgl ??? to bez sensu jest ja w zyciu tej opcji nie wybralem i nie mam zamiaru
kuboon
Jan 30 2010, 00:12
dzięki za odpowiedz na moje pytanie! chodziło mi raczej o poradę innego typu ;/
nie będę tłumaczył kiedy używa się meczu towarzyskiego , bo możesz tego nie pojąć
/ale w skrócie powiem że dotyczy to gry razem dwóch lub więcej osób na jednym kompie/
ja gram normalnie mecz towarzyski wybieram drzyne i nie zaznaczame tej opcji po tem jak chce sobie z kmplem zagrac rewanż to zaqpisje wynik i potem sje i wychodzi wynik 2-mecz
reksio74
Jan 30 2010, 20:34
kolega Kuboon ma całkowitą racje,grając mecz towarzyski zdarzają się przypadki że podczas meczu rewanżowego obie drużyny mają stroje tego samego koloru,grając mecz ruch chorzów-wisła płock,grając ruchem gram u siebie niebieskimi strojami(home) a wisłe ustawiam na białe stroje(away),(zdarzaja się sytuacje że kitserwer podczas wyboru strojów domyślnie pokazuje ruch(home) i wisła(home) a nie kiedy pokazuje ruch(home) a wisła(away),pomimo róznych prób zdarza się żę podczas rewanżu i wisła i ruch mają niebieskie stroje a powinno być wisła(home)niebieskie-ruch(away) białe,a zdarza się czasami,że wisła ma białe a ruch niebieskie, ale nie wiem co jest tego powodem.
popolupo
Jan 30 2010, 21:16
tak juz ma kitserver i na razie nikt tego nie poprawil
jedyne wyjscie to przed rewanzem robicie pauze, wchodzicie Ustawienia ekranu->Kolor ikony i zmieniacie na zblizone kolory dla danego klubu
cheers
reksio74
Jan 30 2010, 21:29
CYTAT(popolupo @ Jan 30 2010, 21:20)

tak juz ma kitserver i na razie nikt tego nie poprawil
jedyne wyjscie to przed rewanzem robicie pauze, wchodzicie Ustawienia ekranu->Kolor ikony i zmieniacie na zblizone kolory dla danego klubu
cheers
to wszystko jasne,dziękuje za odpowiedz i dobrą rade.
kuboon
Jan 31 2010, 22:05
znalazłem połowiczne rozwiązanie tego problemu.
kitserver w rewanżu ustawia takie koszulki jakie pojawiły się w menu wyboru strojów zaraz po wyborze drużyn.
Jeżeli wybierzemy dwie drużyny i na wstępie będą miały tą samą kolorystykę strojów, należy wyjść do menu wcześniejszego, wybrać inną drużyne, potwierdzić, wyjść i wybrać ponownie te dwie drużyny co chcieliśmy na początku
- wtedy kitserever wylosuje inny komplet strojów - nic nie zmieniamy i w meczu pierwszym oraz drugim będą OK.
problem z radarem, to w sumie żaden problem, bo ustawienie kolorów zajmuje 5 sekund, no ale fajnie by było gdyby działało należycie.
co do problemu to tak właśnie myślałem że zostało to pominięte w kitserverze, bo wierzyć mi się nie chce że jest to trudna sprawa do zrobienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.