WidzewV
Dec 31 2009, 11:28
Moja sytuacja wygląda następująco. Kiedy grałem w pes6 bez patcha, gra chodziła mi wybornie, wszystko płynnie przy rozdzielczosci 800x600. Mój komputer ma 512 ram 128 mb karte graficzną i 1,6 procesor.
Kłopoty zaczęły się gdy pobralem Ekstraklasa patch Pes 6 (tą pierwsza wersje) później pobrałem oczywiscie wiosne 09, a teraz Jesień 09 i niestety przy każdej wersji patcha gra na większości stadionach się przycinała, nie była płynna. Gdy miałem Jesien 08 i wiosne 09 próbowałem zmniejszyć rozdzielczość, ale przy niższych niż 800x600 gra tracila jakikolwiek sens, ponieważ gra wyglądała fatalnie. Ale przy jesieni 09 przy rozdzielczosci nizszej niz 800x600 wyglądała nie tak źle, tylko przy tej najniższej nie dało sie grac. Jednak okazało sie ze zmniejszenie rozdzielczosci to nie wszystko. Musiałem wiec zmniejszyc piękno szczegółów w kitserverze. Ale gdy niewłaściwie sie to zrobi to piłkarze nie mają włosów z przodu i wygląda to żałośnie. Bardzo prosze o pomoc bo EP patch w wykonaniu Torina Timaka itd jest naprawde super i bardzo chciałbym spokojnie i płynnie sobie w niego pograć...
wojtas241
Dec 31 2009, 11:40
Zmiana rozdzielczosci nic nie da ;/
Wejdz w kitserver i włącz lodcft i ustaw tak jak na zdjeciu :
http://img69.imageshack.us/img69/5239/beztytuulh.jpg
No to mowi przeciez ze nie chce zmeiniac w Lodmixerze tego , ale obawiam sie ze bedziesz zmuszoony , mozesz srpobowac jeszcze 3d Analyzer
wojtas241
Dec 31 2009, 12:27
Ja mam takie ustawienia jak wyzej podalem wszystko śmiga

mam w dupie ze włosów w szatni u zawodników nie widac liczy sie gra a w grze wszystko ok
WidzewV
Dec 31 2009, 14:11
no ale jak włosów z przodu nie ma to bez sensu wogóle, jak to wygląda...a o co chodzi z tym 3d analyzer??
lukasz44
Dec 31 2009, 14:13
u mnie na ustawieniach lod 1 i lod 2 tylko na v.high wszystko jest elegancko, reszta na low i jakoś normalnie się gra ...
WidzewV
Dec 31 2009, 15:21
No ale jaką masz przy tym rozdzielczosc??
lukasz44
Dec 31 2009, 15:44
800x600
jakość - średnia
wojtas241
Dec 31 2009, 17:22
CYTAT
no ale jak włosów z przodu nie ma to bez sensu wogóle, jak to wygląda...a o co chodzi z tym 3d analyzer??
[quote]
Sory ale mi sie to wydaje idiotyczne zeby przez głupie włosy nie pograc normalnie żal ;/
Lord Pablo
Jan 1 2010, 09:39
Kolego masz po prostu za słabego kompa - karta graficzna nie daje rady przy wszelkich dodatkach, kup przynajmniej lepszą kartę graficzną - zmienianie rozdzielczości to tylko próby osiągnięcia czegoś....
Chciałbym się podłączyć do tematu i zapytać o jedną rzecz

Patch jest fajny chodzi mi wszystko jak należy oprócz jednej rzeczy, u mnie edycja wyglądają tak >>>
http://img27.imageshack.us/img27/2666/edycja.pngNie wiem o co chodzi patch jest dobrze zainstalowany a ciągle mam ten sam problem, za wszelką pomoc bardzo dziękuję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.