Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze zwrotnością zawodników
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
soadzik
Nie gram może zbyt długo w nowego PESa ale w nowej odsłonie drażni mnie to że gdy chcę szybko wykonać zwrot i inną stronę przed zawodnikiem przeciwnika to zanim mój zawodnik wykona taki zwrot mamoli piłką między nogami(uważam że niepotrzebnie) co w konsekwencji prowadzi do straty piłki. W poprzednich wersjach PESa nie było takich problemów. Czy to jest taki dziwny wymysł KONAMI czy da się to jakoś zmienić i jest jakiś inny gameplay?
bummbummbamm
Bo od tego sa teraz triki to raz,dwa gra jest bardziej realna wiec Vidic nie bedzie sie obracal jak baletnica,trzy przyspieszenie inaczej dziala,stosujac je z umiarem zobaczysz roznice.
2pac
Niestety, ale mnie też to denerwuje. Zawodnik zamiast robić zwód to najpierw zatrzymuje piłkę podeszwą i przekłada, co trwa bardzo długo. W tym czasie można łatwo stracić.
soadzik
CYTAT(bummbummbamm @ Dec 29 2009, 01:21) *
Bo od tego sa teraz triki to raz,dwa gra jest bardziej realna wiec Vidic nie bedzie sie obracal jak baletnica,trzy przyspieszenie inaczej dziala,stosujac je z umiarem zobaczysz roznice.

Bardziej realna? Sugierujesz że taki Brożek nie potrafi trącić zewnętrzną czy wewnętrzną częścią stopy piłki tak żeby móc zrobić zwrot o 90 stopni żeby zmylic rywala i uwolnić się od krycia? Tlko zamiast tego robi jakiś śmieszny trick który zajmuje 2-3 sekundy w trakcie którego najczęściej zabierana mu jest piłka i to ma być bardziej realne? Gówno nie realne, sztuczne to jak nie wiem co. I wnerwiające do tego, bo taka strata kończy się zazwyczaj bardzo groźną kontrą.
bummbummbamm
CYTAT(soadzik @ Dec 29 2009, 22:06) *
Bardziej realna? Sugierujesz że taki Brożek nie potrafi trącić zewnętrzną czy wewnętrzną częścią stopy piłki tak żeby móc zrobić zwrot o 90 stopni żeby zmylic rywala i uwolnić się od krycia? Tlko zamiast tego robi jakiś śmieszny trick który zajmuje 2-3 sekundy w trakcie którego najczęściej zabierana mu jest piłka i to ma być bardziej realne? Gówno nie realne, sztuczne to jak nie wiem co. I wnerwiające do tego, bo taka strata kończy się zazwyczaj bardzo groźną kontrą.

Od zmiany kierunku biegu jest prosty zwod - przod dol albo przod gora

Mechanika gry sie zmienila ale ja sie juz przyzwyczailem wiec niestety nie odczuwam waszego problemu chociaz przyznam ze byl.
palczak
CYTAT
sie juz przyzwyczailem

otóż TO wink.gif po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić. Po pes2009, w którym skręcało się jak robotem, te skręty w 2010 wydają się to okrutnie popier*****e, ale po kilku dziesięciu meczach można to opanować w stopniu przynajmniej takim, by nie doprowadzało do wybuchów przekleństw i złości. I także uważam że jest to BARDZIEJ realne niż skręty w 2009. Generalnie gra całościowo jest bardziej realna co za tym idzie, trudniejsza.
pietja
CYTAT(bummbummbamm @ Dec 30 2009, 02:30) *
Od zmiany kierunku biegu jest prosty zwod - przod dol albo przod gora

Mechanika gry sie zmienila ale ja sie juz przyzwyczailem wiec niestety nie odczuwam waszego problemu chociaz przyznam ze byl.

jak zawodnik umie ten zwod to raczej skrecac tez juz umie, o tym nie pomyslales smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.