CYTAT(bummbummbamm @ Dec 29 2009, 01:18)

"direct short pass - before trapping S- podanie bezpośrednie tzw z klepki"
Ale jak mam rozumiec to before trapping ? i czym sie rozni od zwyklego nacisniecia podania ?
I co z tym A + RT ? nikt inny nie odpisze ?
W calej grze jest lekko 6-7 sposobow dosrodkowan i ja nie bardzo kumam kiedy ktore stosowac bo nie wiem czym sie od siebie roznia - help ?
Podanie z klepki tj, bez przyjęcia piłki. Różni się tym od zwykłego podania, że wykonujesz to podanie nie mając piłki przy nodze. To podanie wymaga większej techniki, jest szybsze, ale u słabszych zawodników mniej dokładne.
Co do dośrodkowań.
Mając piłkę gdzieś na środku boiska (przy linii bocznej, dajmy na to) i naciśniesz R2+O (długie podanie) to piłka bez paska siły poleci do napastników. Gorzej ze skutecznością takich zagrań, przydają się one, do silnego bicia piłki w pole karne, gdy jesteśmy przy linii bocznej jakieś 40 metrów od chorągiewki narożnej.
Podając piłkę z R2 (lub L1, nie pamiętam co wciskam - odruch) +O będąc na wysokości pola karnego piłka chyba leci nieco lżej i celniej niż podczas zwykłego kółka, lecz różnica jest dla mnie wątpliwa.
Będąc na wysokości pola karnego i naciskając raz kółko, mamy dośrodkowanie na głowę napastnika w polu ranym.
Będąc na wysokości pola karnego i naciskając dwa razy szybko kółko, mamy dośrodkowanie na szczupaka, na woleja (piłka leci niżej)
Będąc na wysokości pola karnego i naciskając trzy razy szybko kółko, mamy płaskie dośrodkowanie, piłka leci na stopy zawodników.