Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wymagania sprzetowe
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2010 > Grafika
For3st06
mam 2.5 procesor 512 RAM dysk 90gb ...jak myslicie chodzil by mi PES 2010 na najnizszych ??
Tomaszzz
Jaka karta graficzna?

Ściągnij sobie demo i sprawdź...
For3st06
Radeon 9550 ..
qwerte
Ściągnij demo może na minimalnych pójdzie. Chociaż masz za mało ramu wink.gif
Tomaszzz
Dziwi mnie to trochę, że niektórym się nie chce po prostu porównać sprzętu do wymagań minimalnych albo ściągnąć demo. Akurat RAM jest czynnikiem, który najmniej przeszkadza, gdy się go nie ma za dużo, ale wiadomo, że odbije się to na grze.

Tu masz minimalne, resztę zrób sam:

PES 2010 - minimalne wymagania sprzętowe

Procesor Pentium IV 2,4 GHz lub lepszy
1 GB RAM
8 GB miejsca na dysku twardym
karta graficzna z DirectX 9.0c, 128 MB RAM i obsługą Pixel Shadera 2.0 (GeForce FX, Radeon 9700 lub lepsza).
NeoNH
ja mam tak
procesor amd athlon 3500+ 2.2 gHz
1 gb ram
i karte geforce 9600 gt 512 mb
czyli wychodzi na to ze mam za wolny procesor tylko ale gra chodzi mi na high tylko tak jakby sie leciutko przycinala i mam pytanie czy tutaj wiecej ramu pomoze czy procesor tylko ?
Tomaszzz
Fajne pytanie. Masz podane wymagania. RAMu tyle ile trzeba i masz wolniejszy procesor i się pytasz czego brakuje.
NeoNH
no wiem widze idiota nie jestem ale chodzi mi o to ze jak bede mial wiecej ramu to cos pomoze ?
bo chyba dostrzegam roznice miedzy 2.4 a 2.2 i widze ze to nie jest duzo
Tomaszzz
Dziwne pytanie. Nie da się nadrabiać braku jednego nadmiarem innego... Możesz wsadzić 8GB RAMu do kompa z 200MHz procesora i nie pójdzie.
NeoNH
ok dzieki o to mi chodzilo smile.gif
nie znam sie na tym dlatego takie pytania zadaje a ram i tak chyba musze dokupic
Tomaszzz
Wymagania zalecane

Procesor - Core 2 Duo 2.0 GHz lub odpowiednik
Karta graficzna - 256 MB z Pixel Shader 3.0 (Geforce 7900 GT/ Radeon HD z serii 2400)
Pamięć RAM - 2 GB
Dysk twardy - 8 GB

A generalnie do tych high, na których grasz żeby nie przycinało to byś musiał wszystko ulepszyć. tongue.gif

Generalnie może być przycinanie od braku RAMu (ciągłe odczytywanie z dysku tego co nie mieści się w RAM i jest już potrzebne), z powodu słabszego procesora (niewyrabianie z przetwarzaniem ruchu obiektów itp.), a grafiki raczej też, więc nie gwarantuję, ale raczej pewne jest to, że na spełnienie minimalnych potrzebujesz lepszego procka. Wiadomo, ze te wymagania są często przesadzone i te 2,2 pewnie starcza na minimalne, ale jak piszesz o haju to generalnie potrzebujesz wszystkiego. tongue.gif
NeoNH
ramu i tak kupie to sie zobaczy bo teraz jak zmieniam to jakos nie widze roznicy miedzy high medium i low;d zmieniam a gra wyglada tak samo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.