Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PEŁNE NIEOFICJALNE SPOLSZCZENIE PES 2010 by Master_Rafael [Premiera 06/12/2009]
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
★Master_Rafael★
[hr][hr][hr]
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!! NIEOFICJALNE !!!
!!! PEŁNE SPOLSZCZENIE !!!
!!! PRO EVOLUTION SOCCER 2010 !!!
!!! BY MASTER_RAFAEL !!!
!!! !!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[hr][hr]

Oto macie przed sobą nieoficjalne spolszczenie do Pro Evolution Soccer 2010 zrobione przez Master_Rafael
SPECJALNE PODZIĘKOWANIA DLA MOJEJ KOCHANEJ DZIEWCZYNKI, BEZ JEJ WYROZUMIAŁOŚCI I CIERPLIWOŚCI SPOLSZCZENIA BY NIE BYŁO!!!!!

Kolejne podziękowania dla użytkowników forum pesleague.pl, którzy pomagali przy tworzeniu listy sponsorów do wersji spolszczenia ze sponsorami od KONAMI, w tym szczególne podziękowania dla [b]DiamondBack
za dużą pomoc w obu wersjach sponsorów
Spolszczone zostało 99,99 % gry!!![/b]

Spolszczenie w formie instalatora, wersje wymienione poniżej, można sobie wybrać którą chce się zainstalować

;D Miłego pobierania i grania ;D

!!! WAŻNE !!!

!!! TYLKO DLA OSÓB KTÓRE MAJĄ KITSERVERA !!!

Żeby spolszczenie działało na 100% to w kitserverze nie powinno być takich plików jak:
dt05_e.img: unnamed_1 do unnamed_10 i unnamed_14
te pliki odpowiadają za tekst i za nic więcej.

Natomiast
dt05_e.img: unnamed_99, unnamed_100 i unnamed_101
odpowiadą za spolszczone menu, więc jesli ktoś chce mieć mojego autorstwa niech
też skasuje je z KITSERWERA

Następujące pliki odpowiadają za takie elementy jak - nowa gra, wczytaj itp. :dt05_e.img: unnamed_58.bin, unnamed_59.bin, unnamed_60.bin, unnamed_61.bin, unnamed_62.bin, unnamed_63.bin, unnamed_64.bin, unnamed_65.bin, unnamed_66.bin, unnamed_68.bin, unnamed_69.bin, unnamed_70.bin, unnamed_71.bin, unnamed_72.bin, unnamed_73.bin, unnamed_75.bin, unnamed_78.bin, unnamed_80.bin, unnamed_81.bin, unnamed_82.bin, unnamed_83.bin, unnamed_84.bin, unnamed_85.bin, unnamed_86.bin, unnamed_87.bin, unnamed_88.bin, unnamed_89.bin, unnamed_90.bin, unnamed_91.bin, unnamed_96.bin - jeśli chcesz mieć je po polsku usuń z kitservera jeśli je tam masz

dt05_e.img: unnamed_27
odpowiada za ikony pozycji zawodników, jeśli ktoś chce mieć z mojego spolszczenia, niech wykasuje go z KITSERVERA

!!! TYLKO DLA OSÓB KTÓRE NIGDY NIE SŁYSZAŁY O CZYMŚ TAKIM JAK KITSERVER wink.gif !!!

Nie macie się czym przejmować spolszczenie działa bez tego wynalazku wink.gif

Jeśli masz problem ze spolszczeniem, a używasz KITSERVERA [b]wyłącz KITSERVERA, uruchom grę i sprawdź czy działa, A POTEM ZADAWAJ PYTANIA[/b]

Jeśli nie widać żadnego efektu sprawdź czy na pewno dobrze [b](czyt. do dobrego folderu) zainstalowałeś/aś spolszczenie[/b]

LINKI:

Spolszczenie - 6 wersji (do wyboru i koloru;))

POBIERZ Z

SPOLSZCZENIE TRYBU SIECIOWEGO I KILKU DROBNYCH RZECZY

POBIERZ Z

Do pobierania z hotfile i innych serwerów polecam darmowy program JDownloader - wklejasz do niego link i program będzie próbował pobrać aż do skutku (nawet nie trzeba wpisywać kodów z obrazków)
Można go pobrać tutaj:

POBIERZ Z

Instalacja:

Spolszczenie w formie instalatora. [Każdy niech sobie zrobi kopię plików dt05_e.img z folderu gry "img" żeby nie było później żalu, że coś się zepsuło i nie można wrócić!!!]
Są następujące instalki:
1. Z menu PL + modyfikowani sponsorzy od KONAMI;
2. Z menu PL i pełnymi polskimi ikonkami pozycji zawodników + modyfikowani sponsorzy od KONAMI;
3. Z menu PL i ze skróconymi polskim ikonkami pozycji zawodników + modyfikowani sponsorzy od KONAMI;
4. Z menu PL + sponsorzy by Master_Rafael & DiamondBack;
5. Z menu PL i pełnymi polskimi ikonkami pozycji zawodników + sponsorzy by Master_Rafael & DiamondBack;
6. Z menu PL i ze skróconymi polskim ikonkami pozycji zawodników + sponsorzy by Master_Rafael & DiamondBack;

WERSJA 4,5,6 wymaga posiadania kitservera !!! Jeśli decydujesz się na którąś z tych wersji skopiuj folder dt06.img do kitservera. Ścieżka wygląda tak: "Pro Evolution Soccer 2010\kitserver\example-root1\img".

[hr]
[b]Instalacja wersji [b]"SPOLSZCZENIE TRYBU SIECIOWEGO I KILKU DROBNYCH RZECZY":[/b]

1. Rozpakować archiwum i podmienić plik w folderze img w miejscu instalacji PESa 2010. Pamiętać o kopii, żeby nie było próśb o oryginalny plik dt0e_5.img !!![/b]

CYTAT
Jedyną słuszną formą w której można dołączyć spolszczenie do swoich patchów lub innych tworów jest ten instalator

Jeśli ktoś chce przenosić spolszczenie na inne fora itp. proszę o umieszczanie mojego linka do spolszczenia + by Master_Rafael

INSTRUKCJA ZGŁASZANIA BŁĘDÓW, POPRAWEK:
1. Zrobić printscreena z gry na któym widać błąd lub rzecz do poprawienia;
2. Zaznaczyć dokładnie na screen'ie błąd, rzecz do poprawienia;
3. Zamieścić w odpowiedzi na forum screena zrobionego ww wymieniony sposób i pod nim napisać jaki jest błąd i propozycję jego naprawy.
4. Znalezienie błędu i opisanie go w byle jaki sposób lub bez propozycji poprawy nie będzie przeze mnie brane pod uwagę (nie poświęcę kilkunastu minut na lokalizację błędu i jego poprawę).
5. Mam nadzieję, że wszystko jest zrozumiałe:)

Z góry dzięki za zgłaszanie błędów - dzięki temu czynicie spolszczenie jeszcze dokładniejsze i lepsze wink.gif

SCREENY Z TRYBU KARIERY (3 SCREENY UKAZUJĄ SPONSORÓW) I INNE:

[hr][hr][hr]

[hr][hr][hr]

CYTAT
Jedyną słuszną formą w której można dołączyć spolszczenie do swoich patchów lub innych tworów jest ten instalator

Jeśli ktoś chce przenosić spolszczenie na inne fora itp. proszę o umieszczanie mojego linka do spolszczenia + by Master_Rafael

Pierwszy na świecie - Polski PES 2010

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9IMINJN_U6o[/youtube]
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Moja pierwsza bramka z rzutu wolnego w PES 2010 [Master_Rafael]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6kxDJrD8T_I[/youtube]
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Od tego zaczęła się moja przygoda z PESem - najlepsze intro ever forever

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NNnm_TfRghQ[/youtube]

CYTAT

GrajPoPolsku.pl - Polskie Tłumaczenia Gier

GrajPoPolsku.pl - Polskie Tłumaczenia Gier
szop124
Dziękujemy za twoją wspaniałą prace closedeyes.gif
Tari
dzięki wink.gif kawał świetnej roboty...tylko jedno pytanie: czym różnią się "zmodyfikowani sponsorzy od KONAMI" od tych stworzonych przez Ciebie i DiamondBacka? Czy dobrze się domyślam, że w pierwszym przypadku tylko nazwy sponsorów są spolszczone, a w drugim całkiem inni, ze zmienionymi obrazkami itd?
★Master_Rafael★
CYTAT(Tari @ Dec 6 2009, 22:44) *
dzięki wink.gif kawał świetnej roboty...tylko jedno pytanie: czym różnią się "zmodyfikowani sponsorzy od KONAMI" od tych stworzonych przez Ciebie i DiamondBacka? Czy dobrze się domyślam, że w pierwszym przypadku tylko nazwy sponsorów są spolszczone, a w drugim całkiem inni, ze zmienionymi obrazkami itd?

dokładnie dobrze się domyślasz:)
Pelas
Wielkie dzięki za ogrom pracy włożony w te dzieło:)
Tari
Na razie znalazłem tylko literówkę w raportach od skauta. "Sznase" zamiast "szanse". Później wrzucę screena wink.gif
prezes87
bardzo fajne spolszczenie i doceniam wkład pracy, jednakże muszę wyrazić pewną konstruktywną krytykę:
jak można przetłumaczyć lisa pola karnego "często strzela stojąc tyłem do bramki" biggrin.gif tzn. że piętką cały czas strzela?? biggrin.gif W angielskiej wersji ten koleś to "odgrywający". Taki np. Luca Toni albo Klose, albo nawet Lewandowski czy Rasiak. Dobrze gra głową, zastawia się i jest wysoki i silny. A to co jest napisane, że się "czai przed polem karnym" to taki bardziej Inzaghi. Odgrywający się nie czai przed polem karnym, on ma zgrywać piłki. To jest trochę źle przetłumaczone i może wprowadzać w błąd.

Co do reszty, ok tongue.gif
kubinho1032
Master czy tryb BAL nie jest spolszczony czy to tylko u mnie, bo coś źle zrobiłem? ;>
★Master_Rafael★
CYTAT(kubinho1032 @ Dec 7 2009, 16:16) *
Master czy tryb BAL nie jest spolszczony czy to tylko u mnie, bo coś źle zrobiłem? ;>

jest spolszczony, tylko ty "nie naumiałeś" się czytać dokładnie tego co jest napisane w temacie o spolszczeniu;)smile.gif
kubinho1032
Mój błąd, pominąłem 1 plik przy usuwaniu wink.gif
Pozdro !
mcraczek
Fenomenalna robota! Teraz jeszcze komentarz z fify i będzie bajka smile.gif
ToMaSz90
dzięki za spolszczenie ale czy moglibyście wrzucić je na jakiś serwer bez limitów?
Stinger
Taka informacja z mojej strony ... niektóre patche do folderu dt05_e wrzucają plik text_7 należy go też usunąć by w pełni spolszczony został tryb ML i BAL smile.gif
taki mój przypadek bo gram na patchu Coca-Cola

Pozdrawiam
cmadam161
QRW FUCK OMG!!! -.-
Czy mógłby mi ktoś wrzucić pliczek dt05_e no bo wgrałem sobie polonizację ale teraz po wczytaniu gry w ML gra mi się wyłacza. Weź ktoś wrzuć -.- byłbym bardzo wdzięczny

Ok z tym się już uporałem. Teraz pytanie co mogłem zrobić źle podczas instalacji?? Wgrałem wersję 5 i do niej kitserver. I gdy zagram kilka meczy a później chcę załadować grę wyskakuje Microsoft Runtime C++ Library ścieżka pesa i jeszcze jakiś komunikat tongue.gif.
Na angielskiej wersji jest wszystko OK więc co jest nie tak z polską ??
BoBaN
Spolszczenie Rewelacja tylko mam jeden problem, zacząłem od nowa Master League i mam problem z wczytywaniem zapisanej gry, wywala do windowsa i wyskakuje taki błąd http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54f6db7f76083bc2.html
Robiłem wszystko według instrukcji, Mam patcha pesedit jak cos. z góry dzieki za pomoc;)
smolarek
CYTAT(BoBaN @ Dec 10 2009, 20:08) *
Spolszczenie Rewelacja tylko mam jeden problem, zacząłem od nowa Master League i mam problem z wczytywaniem zapisanej gry, wywala do windowsa i wyskakuje taki błąd http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54f6db7f76083bc2.html
Robiłem wszystko według instrukcji, Mam patcha pesedit jak cos. z góry dzieki za pomoc;)

Moim zdaniem,to bardziej wina patcha jakiego masz,a nie spolszczenia.
BoBaN
Wie ktoś jak to naprawić wogóle?? jest jakaś szansa?
dawiddawido
Witam

Przede wszystkich chciałem podziękować twórcą tego patcha którzy napewno się namęczyli by coś takiego stworzyć
Wielkie dzięki smile.gif

Mam pytanie dotyczące sponsorów. Jeżeli komuś by sie chciało wymienić jacy są (chodzi mi o sponsorów w wers. patcha 4,5,6) . Bo w jednym screenie widziałem lotos. Czy jest więcej polskich sponsorów ???
Pozdrawiam
BoBaN
Panowie Pomożecie z tym?? Co mogę zrobić żeby móc pograć znów w ML??
★Master_Rafael★
CYTAT((BoBaN @ Dec 10 2009, 20:08))
Panowie Pomożecie z tym?? Co mogę zrobić żeby móc pograć znów w ML??

wywalić patcha pesedit - czyli najlepiej zreinstalować grę (bo nie wiem czy można się tego patcha normalnie pozbyć) i grać po instalacji PEsa 2010 bez tego patcha. proste i szybkie rozwiązanie biggrin.gif
BoBaN
Już sobie poradziłem z tym problemem, mam i patcha i spolszczenie, także spoko;]
Simi93
jak się z tym uporałeś?
BoBaN
Start->Wszystkie Programy->PESEdit.com 2010 Patch->Switch->Master League, Master League 2, odpaliłem jeden, po chwili drugi i wszystko śmiga;]
skotar(L)
Dziala ten spolszczenie na Ekstraklasa patchu ? Tym http://board.issonline.pl/index.php?showto...16646&st=20
skotar(L)
pobralem spolszczenie dopasowane do patcha z polska liga, ale po instalacji po polsku jest tylko menu ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.