Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strata kasy w ML
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Zdzitt
Pomocy !!

Gram w ML. Zacząłem Juventusem i miałem 138 mln na koncie. Kupiłem 2 graczy - Ozila i Breno za obu zapłaciłem koło 7 mln. Ich pensja nie przekracza 100 tys. Nie usprawniałem kadry, nie dokupywałem nic do treningu (trenerów). No i expected earnings wynosiło około 50 mln na koniec. No i gram sobie zagrałem te 4 pierwsze mecze i po nich pojawiło mi sie expected earnings na -13 mln bo staff salary zapłaciłem. O co chodzi?
Tari
Na koniec sierpnia poleciała Ci kasa na opłacenie sztabu, pensji itd. (podejrzewam, że około tych 65mln). Od tej pory miałeś 50mln na koncie, ale w przewidywanych wydatkach policzyło Ci już ile kasy będziesz miał po następnym sezonie (czysto teoretycznie, bo za wygrywanie spotkań, wygranie ligi, pucharu premii nie liczy) i stąd taki rachunek smile.gif Albo sprzedaj kogoś, kto zabiera Ci tyle kasy, albo zmień sztab na jakiś tańszy, bo kwota jest naprawdę powalająca (max na sztab da się wydać 40mln, więc pensje Twoich grajków to jakieś ponad 20mln?).

Gospodaruj kasą tak, żeby wpływy od sponsorów, klubu kibica, różne premie co sezon pokrywały się z wydatkami (przychody-wydatki = 0) lub jakiś drobny plus, który możesz przeznaczyć na transfery wink.gif
white_wolv
QUOTE (Tari @ Nov 19 2009, 15:47) *
Na koniec sierpnia poleciała Ci kasa na opłacenie sztabu, pensji itd. (podejrzewam, że około tych 65mln). Od tej pory miałeś 50mln na koncie, ale w przewidywanych wydatkach policzyło Ci już ile kasy będziesz miał po następnym sezonie (czysto teoretycznie, bo za wygrywanie spotkań, wygranie ligi, pucharu premii nie liczy) i stąd taki rachunek smile.gif Albo sprzedaj kogoś, kto zabiera Ci tyle kasy, albo zmień sztab na jakiś tańszy, bo kwota jest naprawdę powalająca (max na sztab da się wydać 40mln, więc pensje Twoich grajków to jakieś ponad 20mln?).

Gospodaruj kasą tak, żeby wpływy od sponsorów, klubu kibica, różne premie co sezon pokrywały się z wydatkami (przychody-wydatki = 0) lub jakiś drobny plus, który możesz przeznaczyć na transfery wink.gif

No nie do konca. Mi po oplaceniu pensji na poczatku ciagnie -35mln i wyjde mysle na prosta. Sam wygrany mecz w LM to teraz dla mnie ok 2mln premi , w dodatku na koniec dostaje sie kase za Fans Membership, sponsorzy itp. Nie boj nic tylko graj jak najlepiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.